Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Garagerensning...

Kategori: Allmänt

vill någon köpa en Orbitrek?

Lilla vackra underbara

Kategori: Allmänt

unge så god och fin han var. Jag hade kunnat pussa på honom hela dagen men hade en donna som krävde sin uppmärksamhet. Men åhh så vansinnigt vacker han var! Jag blev helt kär och längtar efter att få hålla honom igen.

Tyvärr blir det ju så att när man får barn så glider man oftast ifrån de omkring en som inte har barn och börjar istället umgås med de man aldrig trodde man skulle umgås med. Inte med flit utan det bara blir så. Barn är en så stor sak att ha gemensamt. Det hände mig och lillasyster efter jag fick Jakob. Nu när hon också har sin vackra sötnos så hoppas jag vi blit bättre på att umgås igen både för vår och barnens skull. Jag är så rädd att inte träffa honom ofta nog så att han varje gång vi träffas inte riktigt minns mig. Och det skulle vara så kul om Jakob och Olivia och "han" (ingen namn ännu) verkligen fick en riktig kusinrelation då det som mest skiljer 3 år mellan dom vilket om 3 år till inte kommer göra så mycket utan dom kan leka ändå. Och Trollet och "han" skiljer det ju bara 9 månader på så dom kan ju verkligen ha glädje av varandra.

Jag trodde det skulle bli tungt att träffa honom, alltså att jag skulle bli sådär äckligt bebissjuk så allt bara blir jobbigt men tack o lov blev det inte så. Jag blev avundsjuk på hela situationen med att se sitt barn för första gången, ligga på BB som jag tycker är så mysigt och att få åka hem för första gången med sitt barn. Men själva delen att ha en bebis saknar jag inte ännu. Dom är ju så otroligt vackra och goa och mysiga men "tråkiga" om ni förstår mig.
Trollet och Jakob är ju så pass stora att man nu kan börja ha riktigt kul med dom och dom får också ut något av det. Jag har ju faktiskt haft 2 bebisar på drygt 2 år redan.
Men visst längtar jag efter att få göra det igen, jag blir alldelens varm när jag tänker på att jag ska få vara med om allt detta igen. Förmodligen för sista gången men med 3 gånger är jag nog nöjd. Min dröm har sedan jag var liten alltid varit att ha 3 barn.

Trollet som ju faktiskt bara är dryga 9 månader blev plötsligt jätte stor och jag kan inte ens kalla henne för bebis längre tror jag :)









 

Favoriten just nu

Kategori:

är ju "Bollgubben" sedan hon lärt sig hur han fungerar. Bara vi sätter in nya batterier så han låter också blir han nog ännu roligare.
Bry er inte om mitt hysteriska vrål varje gång, hon tittar på mig och söker bekräftelse på att det var rätt så jag måste ju visa det :)

Ingen mammaträff...

Kategori: Allmänt

för jag ska åka och snusa på systersonen som kommer vara ganska precis ett dygn gammal!
Myyyys....
Vad sjutton. Trollet är bara 9 månader ifrån det där men ändå känns det som så långt bort :)

Moster!!

Kategori: Allmänt

En underbart vacker gosse blev det!
Åhh som jag längtar efter att få snusa!

Lördagen som var...

Kategori: Allmänt

Igår gjorde vi inte speciellt mycket. Magnus och Jakob drog en sväng med skotern medans jag och Trollet grejade på här hemma.
På eftermiddan hälsade vi på mormor och morfar i den nya lägenheten och sen var det bara att åka hem för att lägga barnen.
Kl 20 var det Robinson och vi bänkade oss i soffan. Vi hade innan förberett för Earth Hour och släckt ned varenda lampa och dator och istället tänt 49 st värmeljus. När klockan blev halv så kände vi ändå att vi fuskade om vi inte stängde av TV:n också så det gjorde vi.
Det var rätt mysigt att sitta i skenet av ljusen och spela yatzy istället.

Jag vaknade imorse och insåg att Trollet sovit hela natten, hur det nu gick till...?! Hur kan hon går från de värsta nätterna jag haft i mitt liv till att bara sova så här. Tycärr är det inget jag räknar med kommer hända igen men man är ju tacksam för det lilla.

Nä nu ska jag hitta på något att göra så jag slutar tänka på Lillasyster ett tag!

Idag händer det!!

Kategori: Allmänt

Idag blir det kusin!!!

En gång för alla...

Kategori: Allmänt

Igår tröttade jag nog ut både lillasyster och Lisa med min predikan om att jag inte ville dom skulle bära sin bebis i BABYBJÖRN. Komiskt nog fick jag senare på kvällen mail av en som hört att jag var involverad i hela den här sjal och bärseledjungeln så nu tänkte jag dra lite kort (igen) hela grejen med olika selar.

Jag vet att babybjörn är ett stort stort märke men det behöve rinte betyda att dom är "rätt". Dock kan jag inte förstå HUR som kan vara så stora då det är så enkelt att se hur fel den är ergonomiskt sett. Och att kändisar bär i den betyder heller inte att den är superbra utan antaglgen har dom inte vett till annat bara ;) Ingen som berättat om andra valmöjligheter för det är ju faktiskt så att när man första gången tänker på bärsele så tänker man på Babybjörn.

Babybjörn:





För det första så kan jag nog lova att av de jag pratat med både irl och via nätet så säger 8 av 10 att dom fick ont i axlarna och ryggen efter väldigt kort stund. Men det är egentligen skitsamma för det är inte bäraren som är den viktiga utan bebisen. Det har ju kommit en del uppdaterade Babybjörnar med ryggstöd osv så en del säger att "dom nya är bra för jag fick inte ont av den". Men bebiesen sitter fortfarande lika illa.
Se bildena ovan, barnens ben hänger rakt ned vilket betyder att så gott som hela barnets vikt hamnar på dess höfter och rygg. Tänk er själva att ni hänger i luften med ett stycke smalt tyg mellan benen och benen rakt ned, tyngden hamnar då ungefär i svanken.

Jag själv tycker ju sjal är det bästa och mysigaste men de flesta är ju tyvärr livrädda att ens prova då de tror att knytningen är svårare än alt annat. Men vill man verkligen bära i sele så finns det jättebra ergonomiska selar där barnet sitter hela annorlunda och ryggen för både bärare och barn avbelastas. I de ergonomiska selarna sitter barnet med benen uppdragna i en grodliknande position vilket tar bort all vikt från barnets rygg.
På bilderna nedan syns det ju ganska tydligt skillnaden i hur dom sitter i jämförelse med hur dom sitter (läs hänger) i en Babybjörn.





Selarna på bilderna heter ERGO baby Carrier. Jag har en själv till Trollet och den är ljuvlig.
Det finns andra altarnativ också tex Manducan:



Även i den sitter barnet med benen brett isär.

Det finns också en som heter Beco där barnet sitter rätt:



Och ja det finns som sagt många fler alternativ där dom sitter på detta rätta ergonomiska sätt istället för att hänga i en babybjörn. Alla dessa selar har huvudstöd som man kan fälla upp om barnet somnar så huvudet inte slänger fram och tillbaka. Och alla dessa går att bära med både på rygg och mage.

Selar har ju ganska högt inköpspris men det finns ju alltid begagnade.
sjalbarn finns ett köp och sälj forum där det brukar finnas stor utbud av det mesta.

Nu låter det ju fasen som att jag är någon besatt galen hemlig marknadsförare av ergonomiska selar men så är det ju inte utan jag har burit sen Jakob var nyfödd och vill bara att alla bebisar ska slippa hänga i en babybjörn ;)
Båda ungarna har ju haft ont i magen nåt vansinnigt som små och där har sjalen och selen varit räddningen. Dom somnade direkt då det gjorde mindre ont i sittande läge och där sov dom i timmar medans jag hade armarna fria.
 Jakob bar jag tills han var över året, då han var sjuk, ibland ute på prommis i skogen där vagn var svår att få fram men Trollet är lite mer ovillig att bäras men jag hoppas på att ändra på det.  På marknan i Åsele blir det absolut sele då det värsta som finns är att försöka komma fram där med vagn.

Alla gör ju såklart som dom vill...detta är bara lite tips från mig ;)

Nu ska jag klä på mig!

Sjuk liten jakob sover tätt intill:

Förlåt..

Kategori: Allmänt

Förlåt för att jag beter mig konstigt eller verkar sur/ointresserad eller så.
Jag känner mig bara lite, jag vet inte....malplacerad när jag umgås med er två. Som att jag inte passar in ;)
Jag vet att jag bara är knäpp såklart ;)
Men bara så ni vet.

Puss!

Tips tips

Kategori: Allmänt

För de med samma usla fantasi som jag tycker jag denna sida är helt ok.
Det finns veckomatsedlar med recept som är lite mer barnanpassade vad jag förstår.

Bara ett tips!

Great...just great!

Kategori: Allmänt

Någonting har blivit galet när jag för länge sedan sökte föräldrapenningen för feb-maj. Det kom liksom aldrig fram så idag när jag ska kolla kontot har jag fått in nada!
Det här blir ju jätte kul...NOT! Ringt FK men hon kunde inte lova när jag får utbetalning för dom tar allt i tur och ordning....och dom är ju inte snabba så.
Jaha...det blir ju kul att betala räkningarna ikväll.....

Nu ska jag gå och gråta!

Kunde inte låta bli

Kategori:

Jag får erkänna att jag mattat ut mig själv på färgen rosa men dessa kunde jag inte motstå...


No more fullkorn

Kategori: Allmänt

Nu är det glasklart att Trollet inte fixar fullkornsvällingen.
Vi började ge den igen för några dagar sedan då det blev en paus och hon fick majsvälling istället efter kräksjukan och för varje natt har dt bara blivit värre och natten till igår höll jag på krevera. Hon grät o grät och var inte förbannad utan så ledsen så kl 01.30 gav jag upp och klädde på mig och satte mig i soffan med henne. Tydligen hjälpte det till att sitta upp så oj vad hon fick prutta ett tag och kl 03 äntligen lyckades jag lägga henne isäng utan panikslagna protester. Det gör ju än ondare för dom att ligga ned. 3 timmar senare var det morgon......huva.
Igår var det åter majsvälling och inatt sov hon som hon gjort innan plus något uppvak extra hon vara fått till dålig vana. Det kan ju inte vara en slump att det började då hon fick fullkorns och gick över när vi slutade. Jag är bara lite ororlig över hur jag ska hålla henne mätt då eftersom det ändå märktes att hon stod sig längre på fullkorns. jaja...hellre tidig morgonmat än tokont i magen.

Hon har förresten åkt på samma skit som Juni och Bellan...eller ja inte fullt så illa ännu men det kommer väl. Snoret rinner och hostan skälver.

Jag sitter och småplanerar ungarnas rum. Jag längtar efter lite förändring. Till jul när Trollet är 1,5 så ska hon få ta Jakobs "riktiga" säng och Jakob ska få en våningssäng. Det kommer han nog gilla. Under sängen ska det piffas med puffar (haha) och kuddar och myslyse så det blir en riktig sagomyshörna. Trollet ska få omtapetserat i rött och någon förvaringsmöbel och så. Rummet rymmer ju inte så mycket mer :p
En leksaksspis ska hon få i julklapp också som passar in i det nya.

Och Jakob fyller strax år och jag måste ta och klura ut vad mer han ska få än den där spindelmannenryggsäcken han vill ha. Han själv säger ju bara "bilar" "bilar" "bilar". Han har en miljon bilar så nej. I Umeå tror jag vi ska köpa en springcykel åt honom, dvs en vanlig cykel men utan trampor så dom springer upp fart och sedan i första hand lär sig hålla balansen utan att behöva tänka på tramporna. Sen nästa år blir det "riktig" cykel. Vi har varit lite fega på det där...ser att andra jämnåriga redan får köra cykel men han har ju som aldrig provat.

Sen är det ju faktiskt inte såå länge tills Trollet fyller år och det enda ag bestämt mig för till henne är en dockvagn.

Ikväll blir det myskväll på Blommona och Babyhörnan. Jag behöver köpa några röda ljuslyktor till sovrummet och så vill jag smaka på den underbara chokladen dom har. Kanske finns det några billiga bodys på babyhörnan också. Hon har inte så mycket i strl 74/80 att använda men jag tänker inte hålla på köpa en massa nytt i den storleken heller iom att hon snart går över till 86.

Nu lite te!

Blev plötsligt lätt nervös...

Kategori: Allmänt

Hittade denna artikel på VK.

Dels blir jag väldigt ledsen att Öppna Föris ryker då barnen verkar trivas jättebra där och det är ett perfekt sätt att aktivera dom och träffa andra barn.
SEn har jag kännt mig ganska trygg i min tjänst jag har på hemtjänsten men nu blev jag lite nervös just över att dom skrivit att "framför allt" tjänster inom hemtjänsten, tallbacka mm kommer tas bort. Jag tillhör ju inte de som jobbat längst så då kan jag hänga lite löst. Och det kommer ju inte direkt anställas nytt heller då tjänar dom ju inget på det. Vad fan ska vi göra om jag blir arbetslös??

Grubbel grubbel....

Ännu en dag

Kategori: Allmänt

utan bebiskusin. Käka mer ananas syster!! ;) Nu måste den börja på komma ut för jag har gått och blivit såååå bebissugen igen redan så jag behöver en bebis att gosa med så det kanske stillas ett tag till. Plötsligt känns nästa jul vansinnigt långt bort. Men det kommer och den som väntar på något gott....

Jag önskar jag kunde få gå o lägga mig ikväll och när jag vaknar imorgon är all snö borta och träden håller på knoppar sig, fy satan vad jag är less på vintern. Ja jag kan nog säga att jag hatar vintern!
Jag köpte denna åt Trollet idag, en heldress att ha si sommar. Den var ny med lappar kvar för överkomliga 40kr.
(Den med giraffen på alltså)


Hon har börjat ropa ma ma ma nu när hon vill att man ska ta upp henne :) Det låter inte riktigt som hon har koll på att säga just ordet mamma men hin säger det bara när hon är ledsen och vill upp så kanske hon har en liten aning. Jakob håller ju på träna henne att säga mamma så kanske hon snappat upp lite.

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att bli väckt av ett sms som säger att lillasyster är påväg. Fast då kommer jag inte kunna somna om..hmm..men det gör inget en sån gång.

God Natt!


Jo just ja! Det är ingen som har en husvagn att låna ut en vecka (15)?!

Tant Marie

Kategori: Allmänt

Jag har idag den mest hemska men på något vis underbara träningsvärken i armar, bröst, ben och rumpa. Hittils har det varit skitroligt att styrketräna och det känns ju så bra då man känner att det faktiskt tagit. Idag är det vila men jag funderar på att börja simma på onsdagarna. Imorgon är det rygg, axlar och triceps.

Soligt soligt ute och om det inte hade varit för att Jakob inte orkar gå hem sen så skulle vi ha gått till öppna föris idag men det får bli bilen så kan man snabbt åka hem och lägga skruttan sen.
Måste sätta mig ned och komma på en bra veckomatsedel också inför storhandlingen så man slipper åka ut och handla varje dag för att kunna fixa middag. dessutom blir det ju oftast billigare så här.

Ingen bebis har lillasyster fått klämma ut heller och tiden gick ut igår. Nu börjar det kännas nervöst och jag längtar efter lilleskutt så vansinnigt och blir alldelens gråtnmild varje gång jag tänker på detta kommande lilla liv.

Nu ska jag skriva 2 inköpslistor, en till min vårstädning med start imorgon där varendaste lilla yta i huset ska torkas ren och en för vad jag måste hitta i Umeå tex. linnen, klänningar, mockasiner, baddräkt mm.

hejs!







Jag är ett hopplöst fall...

Kategori: Allmänt

vi har så smått börjat fundera och planea köket som förhoppningsvis blir omgjor till hösen/vintern.
Tänk om man kunde vara en sån som vet exakt hur man ska ha det med möbler, färger o allt...som kan se hela köket färdigt.

Jag vet nog typ vilken färg jag vill ha på själva köket dvs lyckor och sånt, jag har hittat jättefint glasmosaik att ha vid diskbänken, jag vet vilken färg jag vill ha på golvet, jag har hittat fina köksmöbler...MEN inget av det blir fint tillsammans!

Kajsa får jag anställa dig?

Underbart!

Kategori: Allmänt

Var in o kollade vad jag ska få tillbaka på skatten i år och jag blev inte besviken :)
Jag får det inte att gå ihop det där hur man kan få tillbaka så mycket mer som mammaledig än jag fick ifjol då jag jobbat ett år....jaja skitsamma.
Nu blir det både trevlig sommarsemester och så kan jag boka ny tid med Tompa så snart han ritat taueringen så får jag den gjord innan hösten också.
Men nu när jag börjar jobba ska jag ringa och be dom dra ändå lite till i skatt så man kan få närma sig summorna lillasyster får :p

Fullspäckat!!

Kategori: Allmänt

Så var dagen snart slut och en del har vi hunnit med. Förmiddagen ägnades åt städning och diverse tråkiga saker innan vi efter lunch vandrade ned till Johanna på mammaträff. Det var så sjukt fint där hemma att jag fick ont i magen av ångest över mitt eget hem. Trollet var heller inte på så lustigt humör så det var synd. Efter att ha ätit pför mycket av den goda panacottan så la jag Trollet i vagnen och gick hem till mamma med henne och sen vidare till träningslokalen tillsammans med Eva..
Visst är man lite ringrostig då det är några år sen men det kändes som jag hade rätt bra koll på hur man gjorde diverse övningar.
Idag blev det biceps, axlar och bröst och nu är jag heöt jäkla slut i armarna, Olivia väger flera kilo extra.
MEN så roligt och skönt det känns att vara igång igen, jag tycker om att träna med vikter.
Imorgon blir det ben och mage.

Nu blir det palt och sedan försöka fördriva tiden så ungarna skuttar isäng någongång så jag kan slänga mig i soffan och se på Cityakuten!

Börjar vara äckligt nervös nu och vill att lillasyster ska klämma ut bebisen som jag längtar så efter. Så liten den kommer vara och så STOR Trollet kommer bli. Sen när B börjar jobba igen ska jag övetala henne att hålla till här så jag får snusa ofta.
Igår när vi la oss så hade min telefin slut på batteri så jag slog av den och la bort den för att ladda den idag men fick svår panik när jag insåg att då kunde jag missa sms från henne om hon åker iväg så jag gatt kliva upp, leta reda på laddaren och stoppa in det innan jag fick sova.....

Just ja...palt var det!

Tråk tråk

Kategori: Allmänt

vad klockan går sakta!

Jag har lekt lite med skrämmande resultat:








****

Kategori:



Hon går inte att få ful :) Hon är lika söt i alla fulla fall.

Mera Trollstyle

Kategori:

Det börjar gå undan men det ser så jäkla obekvämt ut...jag hoppas hon övergår till normal stil snart.

Bloggtorka

Kategori: Allmänt

Helgen har varit så stillsam och händelselös att jag inte ens har brytt mig om att blogga.
Lillegris har varit i fjällen med mormor och morfar och fångat sin första fisk och lyckan är total. Han borde komma hem på några timmar.

Igårkväll lyckades jag få Magnus att lägga sig i soffan med mig för att se Robinson. Jag har inte sett de senaste säsongerna som varit men jag måste säga att avsnittet igår var riktigt spännande och jag längtar till nästa lördag. Med all bajs som är på TV nu har jag saknat att ha något  att följa så jag hoppas det fortsätter bra. Roligt att M också tittar så man kan diskutera med någon.



Och ust ja...Trollet sov från 19.00-06.30 med ett litet gnål efter tutten på hela natten. Visst är det tungt att kliva upp halv sju men hon har ju sovit 11,5 av sina 12 timmar så man kan ju inte begära så mycket mer.

Nu ska jag slita med M ut på promenad.

Typiskt...

Kategori: Allmänt

nu är det fraktfritt också på dom oranga kameleontoverallerna men jag såg ju nu att dom har ju inte den där underbara strutluvan och den vill jag ha.



Så det blir till att leta efter en röd likadan som hon redan har men hittar dom banne mig inte någonstans. Förstå så perfekt den overallen blir att bara dra på de andra kläderna om det drar lite ute och hon ska åka sittvagn...
Nu blir det prommis!

Ovettigt...

Kategori:

jag har inget vettigt att skriva så jag lägger bara in några kort












Idioti??

Kategori: Allmänt

Är men helt dum i huvudet om man söker jobb i Storuman och pendlar varje jobbarnatt?

Där kom den smygandes igen...

Kategori: Allmänt

den där ångesten, rädslan, oron och ledsamheten.
Jag snavade över denna tråd. Det är min fasa...min dagliga oro.
Hellre jag än barnen....men att se på sina barn och veta att man snart inte ska få se dem mera....det måste vara ett av det värstaste värsta...

Nu är jag nöjd...

Kategori:

eller ja inte riktigt., vagnen var mer solblekt än det lät på dom att den skulle vara och lite skitig så det blev maskintvätt. Men det är ju så när man inte har möjlighet att åka och titta.
Nu har jag vagnshoppat färdigt......för den här gången.



Drömmar och mysprat...

Kategori: Allmänt

Förlossningar på TV. Det ger underbara minnen och föder (haha) stor längtan.
Mysigt att sitta i soffan och prata om framtiden än om det är en bra bit bort. Men går tiden lika fort som den gjort senaste året så...

Men just nu känns det underbart att få se Olivia växa och bli stor. Jakob också såklart men han är ju redan "stor" ;)

Vad är det som händer??

Kategori: Allmänt

Jag borde verkligen inte få visa mig ute som jag ser ut! Jag kommer skrämma ihjäl varenda unge på Öppna Föris idag! Det har ploppat upp finnar överallt, ja överallt!!
Jag som äter samma p-piller som jag alltid gjort som har fungerat så bra mot finnar och nu helt plötsligt har jag mer ön någonsin. Jag har tom en på läppen, eller ja precis i skarven mellan läppen och huden och det ser fruktansvärt ut och gör ont nåt vansinnigt.
Som om jag inte redan hade svårt att se mig i spegeln.....
:(

The Trollstyle..

Kategori:

Jag vet inte vad hon har för stil men lite skönt att hon då äntligen tar sig någonstans än om hon inte kryper...
Men varför inte bara ha båda knäna i golvet istället för ett knä och en fot..???

Lilla stumpan

Kategori:

blir 9 månader idag!!
3 månader kvar till ettårskalas, det känns helt sanslöst! Allt går verkligen snabbare med andra barnet: graviditet, förlossning, dagar, månader...

I morgon är det äntligen dags för det försenade boeltestet och då passar jag på att väga och mäta också så det blir intressant. Önskar jag hade ett annat BVC att gå till bara...jag har tappat allt för dom. Hur kan man vara så jävla ovilliga att hjälpa till? Jaja, det är en annan historia..

Macka är mumma

Kategori:

Trollet äter macka med leverpastej till mellanmål och verkar älska det. Jag skar en hel franskskiva i bitar och hon hade tömt bordet innan jag druckit upp mitt te....







Lillasyster!

Kategori: Allmänt

Du får inte kalva försen till helgen!!

Några bilder från igår..

Kategori:

finvädret kunde inte håll mighemma trots risig mage!













Hon ÄR ett troll!

Kategori:

Håret växer för fulla muggar och just nu har det nått över öronen men är inte tillräckligt lång för att "ligga" ned så det står rakt ut från huvudet och hon ser ljuvligt trollaktig ut min lilla älskling!




Lagomt lortig med torkad gröt i hela fejjan





Se håret runt öronen :)

Nehe..

Kategori: Allmänt

ingen mammaträff for oss idag heller. Barnen mår bra men igår började min mage bullra och leva fan. Den är inte ok och jag törs inte riskera att smitta någon bebis med detta för det här är den värsta jävla skit vi haft!!
Jag blir så jäkla besviken så det finns inte då vi inte klev utanför dörren på hela förra veckan och missade bla mammaträffen och nu missar vi den igen!!
Olivia kommer bli störd och osocial som aldrig får träffa människor......

Man kanske törs ta en prommis iallafall för att få röra sig lite...

Nu ska jag gå och grin lite...

Tips tips

Kategori:

främst till Johanna ;)

Det är outlet på Minimyra där vi köpte brudarnas kameleont och just nu är dessa oranga ute för 200kr, verkar finnas alla storlekar ännu. Toppen nu till våren/sommaren att ha i vagnen ju.
Hör av er om vi ska samfrakta ;)


Sex...

Kategori:

ja tand nr 6 har ju kikat fram i överkäken nu....hej vad det går!

Svunna tider...

Kategori: Allmänt

Magnus satt och bläddrade igenom en hög gamla bilder. Så ont det gör att se hur man förändrats till det säme. Och tänk att man klagade DÅ över magen.
Jag var inte supertränad utan hade lite för mycket på både ben och rumpa men jag skulle offra mycket för att se ut så igen....
Peppad blir man ju också iof.....jag vill se ut så igen!





Jag kan inte ens minnas att jag haft bröst som inte rann åt sidan när jag lutade mig eller att jag kunde ha en liten glipa mellan tröja och byxa...
Sen att jag ser ut som en crackhora i fejjan må så vara...

Tack!!

Kategori: Allmänt

Jättetack Kinga som gjort så fint till mig! Dock måste jag själv uppdatera internet från 6.0 till 7.0 för att det ska stämma, menyn vill inte synas för mig men den syns hos Kinga o Magnus. Det blir imorgon.


Godnatt!

Minnen..

Kategori: Allmänt

Hittade den här gamla låten på youtube och jösses vilka minnen man får av att lyssna på den. Jag kan inte påstå att jag saknar låg,mellan eller högstadietiden men gymnasiet....så underbart det var! Underbar klass där jag saknar så gott som alla.




Jag minns när jag bode i min lilla etta på larco och Gardfall bodde vägg i vägg och knackade för att kolla om jag var hemma och var jag det kom halva Jakt o Fiskeklassen över och mös i min lilla soffa och min lilla säng nästan varje kväll.
Jag saknar alla så mycket och önskar att man kunde träffas oftre...vi är rätt dåliga på det. Hur svårt är det att bjuda in oss alla till samma stället som förfest tex...?
Jag längtar tills det är dags för jubileum!!

Dagen räddad!

Kategori:

Jag fick besked om att jag hade ett paket som väntade på mig på tallen.
Skåda dessa t vå skönheter i samspel med varadra. Trollet sitter som handen i handsken i den :) Och vackert vackert lila.
Och Johanna ser du det är inte dom där täta fälgarna du inte gillade heller...



Ska man våga hoppas

Kategori: Allmänt

på att det vänder nu?
Båda barnen har idag fått behålla allt dom ätit och på Jakob märks det inte ens att han varit sjuk.
Olivia är rätt medtagen fortfarande och väldigt slö.
Magnus mår inte illa idag och det har lättat lite för mmig med....men inte kan det väl vara möjligt att vi ska få klara oss??
Hoppas kan man ju. Vi ska då använda hela helgen till att bara återhämta oss och skaffa styrka så vi förhoppningsvis kan få fara på mammaträffen på måndag då jag måste ut ur huset.

Ikväll blir det massa tända ljus och mys framför en film...något vin vågar jag mig inte på ännu Johanna ;)

Svar

Kategori: Allmänt

på din anonyma komentar:

Jag skriver i min blogg om allt som har med mitt liv att göra. Mest om barnen och om M eftersom dom är mitt liv. Jag har skrivit inlägg som handlat enbart om hur underbar M är och hur bra han behandlar mig och hur mycket jag älskar honom likväl som jag skriver om när han beter sig mindre bra.
Han har läst vad jag skrivit och han skrattar åt det och skakar lite på huvudet.

Jag kan medge att jag var lite vass i tonläget med lite många svordomar men det var så jag kände just då och då skriver jag det. Sen fick jag dåligt samvete och har tagit bort det...

Men du behöver inte oroa dig mer för honom.

Tillbaks på ruta ett!

Kategori: Allmänt

Inget av barnen får behålla ens en klunk vatten och bajsar något som är bra mycket tunnare än vatten då det utan problem bara rinner förbi blöjlinningen.
Jag orkar snart inte mer men har inget val...men hur mycket orkar dom?

Enligt BVC är det sååååå vanligt och bara att ge vatten...

TACK världens bästa Eva som kom förbi med handsprit..man känner sig iallafall lite renare...

Take me away...

Kategori:

det har börjat om. I morse kräktes båda barnen igen och nyss la Olivia upp sin frukost mitt i hallen.....jag tror inte det är möjligt att beskriva hur det känns just nu.....

Jag är inte värst!

Kategori: Allmänt

KOlla här!!

"NÅGRA" av mina vagnar. Dessutom bara nya dyragnar, jag kör ju faktiskt på begagnat också ;)

Gråter några tårar...

Kategori: Allmänt

Jag fick detta kortet från Rikkis nuvarande ägare. Tror ni han har det toppen där borta eller!! :) men oj vad jag började sakna honom när jag fick se honom. Helst nu när det är så tomt utan Meggie. Jag skulle vilja ha tillbaka honom :p

(För er som inte vet så fick Rikki flytta pga att han tyckte sig få för lite tid då barnen kom. Han är den bruna långhårige)

Om jag kunde skulle jag säga till alla att inte skaffa hund före barn. Det beror ju såklart på ras och sånt också men Rikki då som var van att ligga i famnen och sitta i mitt knä tyckte det blev för stor föränfring när barnen kom. Hade vi däremot tagit honom efter barnen hade han ju aldrig varit van annat.

Rent hus...

Kategori: Allmänt

ja så rent som det är här nu tror jag inte det varit sen väldigt länge.
Elräkningen den här månaden komme rinte bli rolig att titta på då både tvättmaskin och turktumlare gått konstant sedan i måndagsmorse. Jag tror inte att 12 tvättar stoppar och dom går ännu.
När jag som bäst håller på att skura golven för andra gången så ser jag Johanna och Erika vandra förbi ute i det fina vädret. Då knep det till av avundsjuka, det är verkligen underbart ute idag och jag skulle fasen offra mycket för att komma ut ur det här huset efter de senaste 3 dagarna. Kanske på fredag att man får ta en liten promenad förutsatt att man inte åkt dit själv. Risken är ju överhängande och helst nu när man stressat till döds i 3 dagar och börjar slappna av....slår det till!

Jaja...nu ska byta vatten och skura golven en vända till sen bara njuta av renheten och den goda doften från Grumme Citronsåpa.





Dag 3

Kategori:

Natten var som vi hade förväntat oss skitjobbig! Trollet sov rätt ok fram till 04 men då all tid innan dess var Jakob vaken. I sitt sömniga tillstånd hann han aldrig böja sig till hinken utan satte sig upp i sängen...o kräktes. Precis som Trollet fick han inte ens behålla en liten klunk vatten. På efternatten kom han in flera gånger till oss och ville ha vatten, det är ett bra tecken. Det bästa av allt är att han fick behålla det. Så då fick han sova lite mer men som sagt tog ju då Trollet över så jag kan nog räkna minuterna jg sovit inatt på båda mina händer.

Skönt dock att till morgonen hade Trollet plötsligt ingen feber och Jakob fika glatt i sig lite te och macka. Dock vägrar Trollet vara annat än nära nära nära. Tittar jag ens bort så vrålar hon men det är förmodligen en del av återhämtningen. Såklart man inte är på topphumör efter ett dygn av magsjuka och vattenbajsning och sedan ett dygt med 40 graders feber på det. Så nu vill hon bara kramas. Hon har nu sovit över 2 timmar för första gången sedan i söndags och det måste vara underbart för henne. Även Jakob slumrar på soffan, helt förståeligt efter en näst intill helt vaken natt.

Jag har idag ägnat dagen åt att sanera så gott jag kan. Jag har tvättat varenda sak som går tvätta typ..kläder, sängkläder, dukar, filtar, leksaker mm. Jag har torkat av alla dörrar, dörrhandtag, skåp, lysknappar..allt i hopp om att jag o Magnus ska ha större chans att klara oss. Nu ska jag bara ta väck varenda matta i hela huset och skura golven ca 3 ggr då det känns som det inte finns en fläck där dom inte kräkts. Där inte Jakob kräkts har garanterat Olivia kräkts så....

Nu vet ni....

Uppdatering..

Kategori: Allmänt

Jakob kräks fortfarande och driver mig till vansinne då han istället för att kräkas i hinken ska upp o gå när han känner att det är på gång och sedan kräkas lite varstans i huset.
Samtidigt som jag ska springa efter honom och torka o skura och trösta så måste jag hålla trollet som har gråtit sedan kl 20 igårkväll. Hon är förmodligen gravt övertrött, ont i magen, hungrig och bara påverkad av febern som nu trots alvedon stigit till 40 grader.  Efter samtal återigen med sjukvårdsrådgivningen så bestämdes att hon sak få dubbla dosen alveon och fortsätter febern utan att sjunka och hon inte får ro i kroppen måste hon in på koll......
Just idag vet jag inte hur mycket mer jag orkar trots att det här ju liksom är som det ska vara, det är ju så här att ha flera barn...barn blir sjuka men det är fan tungt att själv sedan igårmorse kl 05 fixa allt. En del av er har sagt att M får lov att ta ledigt men med hans jobb så fungerar det inte liksom. Visst kan han men då han är den enda med sitt göra så blir så mycket annat och andra påverkade och ja...svårt att förklara. En sak är säker: Jag har alltid varit imponerade av ensamstående mammor men nu ser jag dom fan som superhjältar!!
De var så typiskt att en viss BVC-sköterska som redan brukar få mig att känna mig som en usel föräldre ringde mitt i en stund då allt vart för mycket och jag grät en skvätt medans jag torkade kräk med en gråtande Olivia bredvid mig. Nu knackar väl sociala snart på dörren för hon anser att jag inte fixar att ta hand om 2 barn.

Nästa bakslag blir väl att jag eller M blir sjuk inatt...


Dag 2

Kategori:

av helvetet. och tack Erika för att du frågar hur det är.

Trollet fortsatte kräkas upp minsta lilla hon fick i sig. Det började bli lite akut när hon även kräktes upp vätskersättningen som vi fick tvångsmata henne med var 5 minut hela dagen/kvällen.
När vi pratade med akuten sa dom att kräktes hon fortfatande upp den kl 23 måste vi iväg för dropp.
Runt kl 22.30 ick hon äntligen dricka lite utan att kräkas upp det men fick i samma veva en del feber.
Vi la oss och sen har hon skrikit hela natten bortsett fran ca 20 minuter. Jag menar verkligen hela natten. Förmodligen var hon suerhungrig för hon hade ju alltså inte ett majskorn i magen men vi fick bara ge vätskeersättningen. Runt kl 03 hade hennes feber klättrat mot 40 grader och där står den än trots alvedon. Dock har hon fått behålla all vätska och lite välling men iom febern så gråter hon konstant och et börjar eko riktigt ont i mitt huvud.

Imorse hör jag hur Jakob springer till toan ock kräks....toppen...och det bästa av allt är att Magnus jobbar över idag!! Helt jävla underbart bra tajmat!!



På begäran..

Kategori: Allmänt

Lisa har bett mig gå igenom vilka vagnar jag haft och vad jag tycker om dom. Som om jag har någon större koll :p
Alltså...jag har ju bara kört med Emmaljunga så jag kan ju inte säga om dom är bättre än någon annan då jag inte provat någon annan.
När Jakob var nyfödd hade jag en Emmaljunga Crossway i svart och rött. Den görs inte längre utan dess efterträdare är Emmaljunga CityCross. Typ samma vagn, nya färger.
Jag har även en Citycross (min nuvarande blå) då jag sålde Crosswayen till Peter och Erika.  Jag är nöjd med den vagnen, den har hållit, den har inbyggt myggnär, breda däck som passar i alla fören, lätt att vika ihop men något tung att lyfta, finns i massa finfina färger. Just färgerna är väl emmaljungas största plus, det finns hur många som helst. Vi hade aldrig dend är hårdliften som man kan köpa till och använda till nyfödd utan vi hade en enkel snart mjuklift som han låg i så länge han rymtes i den. När han inte rymtes i den längre låg han direkt i vagnen på ett skinn och med filtar. Så har vi även gjort med trollet.
MEN hade jag köpt en ny vagn att ha när Trollet var nyfödd och då fortsatt med Emmaljunga hade jag köpt en Emmaljunga Cerox (obs! Ej Ceroc 360 utan bara cerox). jag har inte kört en själv men uppfattar den som ganska lik Citycrossen men man kan kasta över styret. Har barnet tex solen i ögonen så är det bara att kasta styret över tilla ndra siden så åker barnet plötsligt framåtvänt. med min vagn måste man lyfta hela sittdelen och vända den.

När Jakob blev större och mest alltid satt i vagnen (ca 1 år) så köpte jag en Brio Sitty som är en sittvagn med viloläge, alltså inget plant sovläge. Den är nog mitt bästa vagnköp tror jag.  Den är så smidig, lätt att styra, snygga färger, lätt att vika ihop, tar liten plats och väger inte mycket. Perfekt både för snabbtur och att ta med.
Ändå kunde jag inte hålla mig från att köpa en Emmaljunga Scooter också vilket också är en sittvagn med viloläge. Den är ju lite kraftigare än Brion och passar alla de dagar då inte Brion gör det typ vid regn och blåst då Sittyn inte har suflett eller regnskydd. Fast det man kan ju köpa till iof.  Men Scootern passade oss när det var kallt och sen mot vintern så passar de breda däcken bättre än Sittyn tycker jag.

Sen har jag faktiskt inte haft någon fler vagn annat än Tvillingvagnen som jag aldrig använde typ. Den har jag lånat ut nu.
Hade Jakob varit yngre så hade jag nog vart tvungen att ha den men han var dryga 2 år och tycker det är roligare att gå, åka ståbräda eller på vintern bob...

Jaa..thats it Lisa...mina åsikter om mina vagnar....

Bilder på modellerna på Emmaljunga eller Brio.

Dags att ta till värre grejer...

Kategori:

det går fortfarande åt fel håll och nu har jag bytt nedkräkta kläder på henne 5 gånger och nedbajsade kläder 3 gånger. Shise det här är på riktigt riktigt.  När jag glatt få i henne lite vatten kräks hon 2 minuter senare.
Nu är det dags för vätskersättning för nu börjar jag vara lite halvt orolig, så får vi se hur det går.

Stackars Jakob blev illa drabbad också när hans favorittäcke var ivägen...



Undrar just när det blir hans tur...?

I veckan händer det...

Kategori: Allmänt

tror jag...i veckan får lillasyster sin bebis!!
Jag tror på en liten tjej som kommer väga ca 3250g och vara 49 lång.

Ingen mammaträff för oss

Kategori:

Det började nog redan igår då Trollet knappt ville ha välling inför natten vilket var rätt konstigt. Hon har sovit vidrigt oroligt och kl 5 började det.
När ag kom in till henne då låg hon ock kräktes så jag satte upp henne och det bara fortsatte och bildade en hel sjö i hennes säng.
Efter klädbyte och tröst fick hon krypa ned hos oss där hon försökte somna om men så snart hon äntligen somnat så kräktes hon igen, det bara pumpade ut. Hon föröskte somna igen men vaknade och hulkade men magen var nu tom så hon bara krampade. Efter en stund kom det andra vägen och vattenbajset visste inga gränser.

När vi varit uppe en stund så provade jag med en flaska majsvälling som hon tack och lov ville ha och åt men en minut senare kom allt upp i ett svep, det var så mycket att Jakob blev lite rädd märkte jag, helt förskräckt.

Nu däckade hon i vagnen och jag väntar på ett uppvak så jag får gå och truga vatten med sked....min lilla trollunge...



Tyst och lugnt...

Kategori: Allmänt

Jakob ska inatt sova hos mormor och morfar och de är så tyst i huset att det är rent av liiite otäckt.
Trollet ligger på golvet och fortsätter öva och bli förbannad och jag o Magnus ska äta bakpotatis. Det var längesen..

Mammaträff imorgon och jag har inte den blekaste om vart jag ska men får hålla koll efter de andra bilarna.

Jag har börjat få en otäck värk i handlederna, just nu gör det faktiskt riktigt ont och på natten har jag vaknat av att det värker...jag undrar vad som är pågång.

Jaa...det var lite av dagen i punktform. Kommer inte på mer....min vagn ser ut att bli såld till Stockholm och jag själv ersatte den direkt med samma sort i annan färg:



Den blir bra vid lite sämre före och regn och blåst.
Bara Sittyn kvar nu och sen frammåt våren säljer jag min blå om någon är intresserad....

Nu mat..sen fruktsallad.

Förresten..

Kategori: Allmänt

någon som har koll på vart i svannäs Anna och Gurra bor? Jag hittar knappt till Svannäs ju....

Nu vill jag att tiden ska gå...

Kategori: Allmänt

så vi får åka till Umeå den 4 april. Det ska bli så kul att få planera en ny tatuering då det är så många år sedan sist men framförallt längtar jag så efter att få sommarhandla till barnen!!

Man blir ju verkligen lite konstig för innan barnen klarade jag inte av att åka till Umeå om jag inte hade råd att shoppa till mig själv. Numera betyder det ingenting. Att köpa kläder till sig själv är ju skittråkigt jämför med att köpa till barnen. Helst med tanke på hur man ser ut...är inte så kul att hansla kläder alls till sig själv.

Men TÄNK att få köpa söta små linnen och kjolar till Trollet...härliga sommarklänningar och tunikor, solhattar och sandaler + gympaskor.
Jakob har haft samma shorts i 2 somrar så där blir allt nytt också..shorts..linnen och t-shirts...sandaler och gympadojjor.

Och idag när jag som vanligt satt o längtade efter sommaren fick jag en sån realitycheck (stavas det så Erika?)
Det är ju faktiskt inte så långt till sommaren som jag fått för mig! Den här tiden om drygt 2 månader är de nog inte så mycket snö kvar för i fjol var det då stekande hett och grönt gräs sedan länge den 30 maj då vi hade svensexa/möhippa för Eje o Anna och jag gick Dalasjö runt och sedan samhället runt höggravid.
Så härligt med sommar!

Filmtips!

Kategori: Allmänt

Snälla tipsa oss om de filmer ni sett på sistonde som är värda att se!!!
Vi har noll koll och aldrig en bra film at se när det blir kväll...
Tips tips tips tack!

Tråkigt....

Kategori: Allmänt

när det inte finns några uppdaterdade bloggar att läsa tappar man lusten att själv skriva :p Det är nog så alla känner.

Här händer inte mycket. Igår hade vi mysmiddag med Eje o Anna och barnen..så gott så gott så.
Idag har vi varit en vända till Storsele o grattat Helana och nu blir det leverbiff till middag.

Trollet kämpar på med att ta sig framåt. Hon ställer sig mest hela tiden i krypställning men försöker sen kliva rakt upp istället för krypa på knäna vilket gör att hon tippar och hon blir galet arg! Som sagt, hon kommer nog gå innan hon kryper.

Ikväll blir det film med brieost och vindruvor...mumma.

Imorgon en date med Eva kanske?

Baj baj...

Kunde inte vänta...

Kategori: Allmänt

la ut vagnen på blocket så nu får vi se...

Till salu

Kategori: Allmänt

TACK  Marlene och Hans för att ni fixade hem vagnen så jag slapp köra till Lycksele!!!


Nu är den alltså tiptop igen och till salu. (Jag ska nämnligen köpa en rosa...ja ja jag vet jag är galen och besatt och allt men vissa köper skor, jag köper barnvagnar!! Thats it!!)
Jag tänkte att jag lägger ut den här till att börja med så hamnar den på Blocket om några dagar.

Den är uthämtade i April 08 och aldrig körd efter juni-juli 08 någongång. Det följer med regnskydd och en fotsack i samma färg.
Nypris 2300kr. Mitt pris 1600kr.
Du kan läsa mer om Emmaljunga Scootern på Emmaljungas hemsida





Blir aldrig less på

Kategori: Allmänt

den älskade hallon-smoothien. Sen Tandla tipsade om denna vet jag inte hur många hundra gånger jag gjort den.

En påse/förpackning hallon (ca 300gram)
1 dl kesella (Den smalare såklart)
4dl mjölk
1-2 msk strösocker (Jag tar 1)

Den är bäst och när jag var gravid drack jag nog varje kväll och även när en kompis var gravid och jag tipsade henne så blev den deras kvällsgotta :)

Inte den nyttigaste i smoothieväg men att den är så god överväger...

Roooooosa

Kategori: Allmänt

Jag har köpt en ny mobil idag...en rosa och hittils är jag jäkligt nöjd med den.



Vi gjorde som morsan o farsan också och ska säga upp hemtelefonen för de enda som ringer på den är försäljare.
Nu är Jakob nybadad och näste på tur är Trollet som håller på vara en liten lortfia, sen är båda ungarna rena och fina till pappas 50årskalas imorgon.

Har beställt hem lite glasögonbågar igen också...jag måste hitta ett bra par iom att jag inte ser alls utan glasögon längre och har konstant huvudvärk...jobbigt :(

Ikväll blir det soffan med hallonsmoothie...

Jag tävlar

Kategori: Allmänt

om denna ljuvliga kjänning som Trollet skulle bli fantastisk vacker i:



Tävlar gör jag HÄR  och det kommer jag skriva om varje dag ska ni veta ;) och ibland flera gånger om dagen för det skulle ju vara kul att vinna något.

Jävligt deppad

Kategori: Allmänt

jag vill börja jobba det är inte det att det känns jobbigt att lämna Trollet eller så. Jag vill ha normal inkomst igen och kunna börja leva.
Men jag vill inte gå tillbaka till min dagtidstjänst!!

Jag hade det så underbart ocg perfekt när jag gick natten innan Trollet kom...jag vill så gärna jobba natt men tror ni det finns någon tjänst?! Inte en endaste...ett tag sprutade det ut nattjänster tycker jag men nu finns aldrig en enda...jag har tillomed kollat typ Dorotea och Storuman och är villig att köra fram och tillbaka.

Det stör mig så vansinnigt fortfarande att jag missade en egen nattjänst till en outbildad pga allt vad dom nu påstod än fast utbildning går först. Jag kunde ha haft en egen nattjänst på hemtjänsten vilket är högsta drömmen. Jag tror inte alls det är lika roligt och lättsamt att jobba natt på ett vårdhem, där är dom ju sjukare än dom vi har i hemtjänsten men ändock natt.

Jag fick säga godnatt till Jakob sen fara till jobbet och där var det bara jag o Lena och vi hade så roligt. På morgonen fick jag komma hem till ett tomt hus vilket innebar underbar sömn jämfört med natten då Magnus kan snarka eller Jakob kunde sova oroligt, sen hämta Jakob och umgås innan han skulle sova igen. SEn när jag gått mina tre nätter var jag ledig en vecka.....OCH dessutom med NATT OB så hade jag fasen bättre lön än min heltid på dagen..men bara nästan :p

Ingen som ska till Lycksele snart?

Kategori:

Dom ringde nämnligen och sa att vagnen är klar. Lämnade in Scootern för lagning då garatin fortfarande gällde så nu vill jag ha hem den så jag kan sälja den. Känsn lite vemodigt men Sittyn är smidigare och jag måste välja.
Har dessutom haft tur igen i affärer och hittat min lila Sitty på kampanj i Stockholm för nästan halva priset och bara 95kr i frakt. Great!




Men denna är ju fin också och sen nästa vinter kanske sittyn blir lite svår att styra i snö och slask så då behövs en redigare vagn....vem vet vad som dyker upp då? ;)

Tur man har hjälp...

Kategori: Allmänt

Vad skulle jag göra utan Jakob? Han ryckte in när Trollet blev otålig då jag både försökte mata henne och göra en storladdning med köttfärssås till henne att frysa in.









Nu ligger Trollet och strax ska Jakob också läggas.
Ikväll börjar den allra sista säsongen EVER av Cityakuten som tydligen ska innehålla en massa gästinhopp av gamla figurer så det måste jag ju följa med tanke på att jag sett Cityakuten från första början...

Attans

Kategori: Allmänt

varför flyttade ni tillbaka till Umeå Tella?
Just nu hade jag verkligen behövt dig här :p

Mammaträff och sömntutan

Kategori: Allmänt

NU har det varit mammaträfff här. Vi blev inte så många då folk antingen flytt Vilhelmina eller har magsjuka.
Vi hade det mysigt på hallgolvet bland leksaker och stök och jag tog en kaka för mycket till fikat. Olivia hade innan folk kom sovit i 3 timmar så jag tänkte hon skulle vara superalert men hon lekte lite sen ville hon mest mysa hos mig och typ halv tre däckade hon och sover än så det känns som att hon sovit hela dagen. Undrar just vad det innebär för natten.
Nästa gång blir hos Anna så ni vet.

NU borde Lillegris och hans far StoreGris komma hem närsom så då blir det middag och sen lek innan sovning.

SEn när ERika kommer hem blir det träff här också så jag får någon hjälp att påbörja min hårblekning. Eller nej jag ska ju för tusan inte bleka håret men försöka få det några nyanser ljusare inför sommaren så får solen sköta resten...

Baj baj

Tjohoo!

Kategori: Allmänt

Har fått tid hos Ume Skinart för att få hjälp av Tompa att rita upp nya tatueringen!!
Kommer bli super!