Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Bloggvila...

Kategori: Allmänt

inte för att jag tror jag skulle vara saknad ;) men hur som helst så lägger jag ned bloggen ett litet tag nu.
Saker och ting måste lugna ned sig och lösa sig osv och jag har inte tid eller ork till bloggning.
Men vem vet när jag kommer tillbaka.....


En påminnelse bara: Glöm inte skicka/bränna ut korten från bröllopet tills oss. Bra som dåliga...vi vill ha allt!!

Kära släkt och vänner

Kategori: Allmänt

glöm nu inte att föra över vartendaste kort ni tog på en skiva och ge oss ;)

Nu är det gjort!

Kategori: Allmänt

Det skulle bli alldelens för mycket att skriva om jag en skulle försöka få med hälften så jag säger bara som så att allt var helt perfekt!

* Det gick bra i kyrkan och jag var inte nervös alls faktisk annat än precis innan vi skulle gå.
* Festen var magisk och helt underbar! Sån planering och så fint allt var.
* Lillasyster förstörde mitt smink med sitt fina tal.
* Maten var fantastisk och tårtan så fruktansvärt vacker!
* Presenterna var många och underbara!


Det enda som sprack lite var att jag och Magnus hade verkligen bestämt att vi skulle ta det lugnt med spriten och sen åka hem lagomt tidigt men vi var nog 2 av dom som var fullast och till hotellet kom vi alldelens för sent.
Detta har idag resulterat i att Magnus fortfarande är full/bakis och bara ligger och sover i soffan och jag mår lite illa.
Men för de av er som blev superoroliga igår/natt att jag skulle bli flyförbannd på honom för att han var så full kan jag tala om att så blev det inte ;) Det var ju för tusan bröllopsfest!

Bilder har vi ju inga egna så nu väntar vi bara på att det ska trilla in kort från alla som fotat så kan jag lägga ut någon bild sen.

TACK ALLA FÖR EN UNDERBAR DAG!

Till anonym

Kategori: Allmänt

;) Jag skriver ett inlägg då jag inte ens vet vem jag svarar.

Nej det är ingenting på gång alls. Jag skulle aldrig "sabba" bröllopet på det viset. Jag vill också festa och ha kul då och absolut inte sitta brevid och bara bli less på onyktra människor.
Så nej det är ingen bebis på G här och kommer inte vara de närmsta månaderna. Vi har hus som ska renoveras och annat att stå i först.

.......

Kategori: Allmänt

jag längtar efter att få sjala igen.....myyyyys...

Guds förbannelse...

Kategori: Allmänt

allt bara jävlas!

Satt i flera timmar igår och gjorde bordsplaceringskorten när vi kom på att det måste räknats fel för papperet räckte inte. Jag grät en skvätt och sen fick jag gå ifrån min starka bild jag hade i huvudet och göra varannan i en annan färg. I slutändan räckte inte det papperet heller och nu fattas det typ 18 kort i den färgen.....M ska kolla på Blommona idag om den finns där annars....gråter jag nog lite till. Vill ine ha tre olika färger ju....

Och tråkig är jag. Eva är hemma bara till någon dag efter bröllopet och har så trevligt med Maria, Lisa och Ella varje dag och jag hinner inte vara med. Hon vill umgås och hitta på saker men jag hinner ju inte.....jag hinner inte :(

Ska snart iväg och se på ett ungefär vad det blir av håret....om hon hinner hem för att fixa håret till lördag vill säga...det var ju ännu en lyckträff i allt att frisörska kom på att hon skulle till stockholm på fredagen.....
Kajsa du får hoppa in som reserv ifall hon inte hinner....gör en fläta eller vad som helst.

Nää..jag ska fortsätta städa och låtsas som allt är som vanligt...

Dessutom verkar magsjukan köra världens race runtikring just nu och det skrämmer skiten ur mig. Tänk tänk tänk om vi får magsjuka i slutet på veckan....jag dör....

Lugn och ro...

Kategori: Allmänt

Jag längtar så hemskt efter lugn och ro nu.....det har varit så mycket på sistonde att jag nästan glömt bort att andas.  Naturligtvis ska det bli hur häftigt och mäktigt som helst att gifta sig men jag längtar så tills det är över. Jag längtar efter att få sitta i soffan på kvällen och bara vara...bara slötitta på TV och inte fundera, planera, få panik osv.
Nog för att vi kommer ha fullt upp med huset men det är helt annat...vi kan ta det i vår takt.

Jag längtar till allt är stilla lugnt.....

Mina stoltheter...

Kategori:

dom vet hur man blir bra på kort dom....






Möhippan

Kategori: Allmänt

Ja igår var det dags. Jag hade precis börjat tro att jag "klarat" mig, att folk inte hade tid osv. Dessutom hade jag ju sagt att jag inte är i något behov av möhippa. Vilken jäkla tur att jag för en gångs skull sminkat och klätt mig tidigt en lördagsmorgon.
Lillasyster och Anna kom och plingade på och jag blev helt stel och tittade på dom, på Magnus, på dom osv. Hur som helst var det ju bara att klä sig och följa med. Jag fick på mig en söt liten balettkjol som nätt och jämt gick på. Vi åkte hem till Erika där även Angela, Lisa, Marlene och Helena väntade. Det var även en viss Terese där som jag inte fattade varför hon skulle vara med på min möhippa. Jag förstod inte och funderade på om hon hade bjudit sig själv eller vad tusan det var frågan om. Men det visade sig att hon ju brukar hålla i dildopartyn så vi bänkade oss och fick diverse genomgångar om hur både kroppen och leksakerna fungerar. Det blev mycket klämma och fnittra och så. Marlene var sötast av alla som hela tiden såg ut som att hon skulle dö när någon ny pryl kom upp. Jag fick även i present välja mig vad jag ville ur katalogen så det kommer snart en present hem ;) Underbar idé!!

När partyt var över så var det visst dags att ge sig ut på samhället och skämma ut sig lite ;) Jag fick en fin fe-utstyrsel och en bok och jags kulle fråga folk ute efter åktenskapsråd som jag kunde skriva upp. Många roliga råd blev det, bla: Gift dig inte, somna aldrig osams, dela bördorna, gräset är ej gränare på andra sidan, en kvinna som agar sin man håller sig pigg och grann och en lydig man är en lycklig man.
Det var bara några. Jag fick gå in på både OK och Statoil och göra buseller godis och fick i belöning pengapåsar.
Vi fortsatte promenaden upp till ICA där jag skulle handla en banan, en gurka och ett paket kondomer. Betala skulle jag göra med pengarna i påsarna. I kassan när jag öppnade dessa påsar visade det sig att det var bara enkronor och femtioöringar! Ja EN guldtia. Kön blev längre och jag bad om ursäkt. Svetten rann och jag langade enkronor för glatta livet i manicken. Tillslut hade jag betalt mina 72kr.
Vidare upp till leksaksaffären och Stenmans där jag fick be om fler råd och sen sätta mig ned och dricka en öl. Där fick jag även de finaste presenterna. Något blått var ett strumpeband. Något gammalt var en enkrona från mitt födelseår 84 och något lånat var ett fint pärlarmband jag ska låna av Anna. Jag höll på gråta men klarade mig.

Tillslut skulle vi visst röra på oss igen och då vandrade vi upp till Folkets Hus där vi mötte upp med killgänget och min Magnus. Fy fan vad han såg ut. Kjol, målade naglar, smink osv :)
Det blev bad i bubbelpoolen, gott tilltugg och mys. Att Magnus hade en grön Borat-baddräkt höll dock på att få mig att vända ut till omklädningsrummet igen. Måtte jag aldrig behöva se det igen.

När badet var klart så åkte vi och ammade lite, eller jag och Anna följde med så Angela fick amma sin lilla Alva en sväng. Sen åkte vi till folketshus i Dalasjö där det dukats upp till tacomiddag och det fanns guitarhero och andra roliga spel. Lekar hann vi med också och det var så himla kul. Runt kl 24 var nog alla ganska trötta så vi åkte hem och det blev inte en alltför sen kväll heller. Pigg och alert idag och kl 9.30 gick jag och Magnus och hämtade barnen för jag skanade dom så och nu när Trollivia sovit klart ska jag dammsuga lite.

Jag har sagt det men säger det igen. TUSEN TACK för igår. Jag kan inte fatta att ni planerat och lagt ned så mycket energi på det här. (Nu gråter jag igen) Allt som ordnats med mamma och barnen, kläder, smink och allt. ALLT var så välplanerat. Det fanns tom tamponger med ifall jag skulle ha mens då vi badade. Helt sjukt!
Och Lisa och Marlene som trots minisar var med så gott som hela vägen och styrde vagn, ammade och hängde på.
Och lillasyster...att hon haft tid för detta och sen var med trots att Benny jobbade så hon fick vara ifrån Elias så pass länge...

Jaa...helt sanslöst och något jag aldrig kommer glömma!
Många kort togs så kanske får man ta del av några sen som jag kan lägga ut ;)