Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Hot hot hot

Kategori: Allmänt

Idag var det varmt att vara på Lycksele djurpark och solen tog bra. Måtte man inte få hudcancer...jag måste bli bättre på att smörja in mig.



Imorgon drar vi till Ö-vik. Hotell, hotellfrukostar, paradisbad, lekland och bus. Förmodligen skitkass sömn med en bebis som sover halvkasst på natten och 2 morgonpigga barn i samma rum men det får man väl ta en helg.

Tips tack.

Kategori: Allmänt

Det straffar sig att vara kaxig. Eller kaxig var jag väl aldrig men väldigt glad och skrytsam över att hon första gången hon fick smaka välling svepte hela flaskan utan minsta problem. Vi sa till varandra att vi verkligen hade tur att alla 3 barn tog välling utan tjorv då vi hört om de som fått kämpa i månader, en del för att få barnet acceptera flaskan och en del att få barnet acceptera vällingen istället för bröstmjölken. Nästa kväll kom och vi satte oss tillrätta för vällingstunden och möttes utav höga protester, maskålande, vridande och spottande. Så har det sedan fortsatt varje gång vi provat och sen slutat med en bebis som ammar nöjt. Det är inte flaskan för får hon tex vatten i den så tar hon den, nej det är vällingen hon inte vill ha. Vi har provat majsvälling, risvälling, havrevälling, kvällsvälling och allt vad fan som finns med samma resultat.
Hjälp mig....vad gör vi? En del säger "men måste hon äta välling då"? NJa, måste är ett starkt ord men jag skulle verkligen verkligen föredra det. Det är ju väldigt lättsamt där kl 5 på morgonen att ge en flaska välling och sedan förmodligen somna om en stund jämfört med att slita upp ungen och göra gröt den tiden.....



















I mina drömmar...

Kategori: Allmänt

Jag drömmer om en egen liten sommarstuga med underbart läge vid vatten. Det behöver inte vara i fjällen än om fjället är fantastiskt, men vi har ju redan 2 stugor att tillgå där ;) Nej jag vill bara få komma undan så det räcker om det är en lite avlägsen plats där vi får vara hyffsat i fred, och med vatten intill. Då kunde jag sitta hela sommarkvällarna och titta ut över vattnet och njuta. Kanske kunde man bygga en egen liten brygga....

Något som denna annonsen från BLOCKET:




Undrar om det någonsin blir något annat än en dröm....

Stubb

Kategori: Allmänt

Mitt hår har alltid varit väldigt viktigt för mig. Att jag då nu ser ut som jag gör gör mig näst intill deprimerad.



Jag tappar ju 3/4 av hela hårskallen då jag ammar och då blir det såhär snyggt när det kommer ut igen. Det ser så jäkligt ut och är för kort för att kunna sprayas ned. Plus att jag fortfarande ångrar starkt att jag färgade det brunt då jag var gravid. Nu ska jag ju äntligen om 2 veckor bleka ned det igen men stubben då...blä.

Hiss

Kategori: Allmänt

Jag har hittat min sommarfavorit just nu:



De här supervarma sommardagarna har det varit väldigt gott att ta ett stort glas av detta iste, kasta i några isbitar och njuta av hur väl det släcker törsten.
I nyttighetsväg vet jag inte riktigt hur bra det är men jag är rätt säker på att det är bättre än att jag skulle svepa en massa cola iaf ;)

Lilla vickevyre

Kategori: Allmänt

Det ser inte mycket ut för resten av världen men för någon som bitit och fortfarande bite rpå naglarna sedan man fick tänder så är detta en prestation utan dess like.




Jag hatar verkligen mina nedbitna naglar och skäms som en hund såfort jag inte lyckas gömma fingrarna bland folk men kan inte sluta, inte med några medel :(
Jag hoppas detta lilla lillfinger kan sporra mig. Tar jag dom en och en så kanske jag lyckas vänja mig och kan hantera dom också för jag vet inte hur många gånger jag klöst Vildan med denna enda nagel.

Frustrerad!

Kategori: Allmänt




Hon är sannerligen inte som sina syskon och ska jäklar anåda inte sova på kvällen och då absolut inte somna i sin säng!!

Hallå en gång till....

Kategori: Allmänt

Jamen då jag inte har ett dugg att göra just nu och vet att iallafall 2 st läser ibland så skriver jag väl någonting då. Jag vet inte vad som hänt men från att man uppdaterade bloggen ibland 4 gånger om dagen till att det började kännas som ett tvång, en press att man MÅSTE skriva något så blev det att man bara la av. Och fortfarande vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om, helst då man oftast uppdaterar på ansiktsboken vad man gör.....

Iallafall så har Magnus nu äntligen ledigt i 6 veckor med oss andra och oavsett vad det blir för väder så känns det så skönt att bara få vara tillsammans.
Någon repris på fjolsommarens storsemester genom hela Sverige ned till Öland blir det inte då mamman går på föräldrapenning och det finns en 6 månaders gammal bebis med i bilden men det finns ju så mycket annat kul man kan hitta på. Det "storslagna" denna sommaren blir en helg på hotell i Ö-vik med paradisbad och mys på schemat. Resten av tiden ägnar vi till smånöjen som Junsele djurpark, någon natt nu och då i fjällen, kanske en vända till Leos och en del annat.

Min bebis som jag inte har skrivit om så mycket i den här bloggen blir som sagt 6 månader på tisdag, har fått sin första tand, ammar fortfarande en del till min glädje och är en goknul utan dess like som sover skitilla om nätterna :)

Några bilder på mina småmonster från de senaste dagarna:





















Hallå?

Kategori: Allmänt

Är det någon som kollar här fortfarande?