Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Bara bilder

Kategori: Allmänt



Trött Trollivia


Sölig son


Sölig dotter


Tvmys med dockorna


Och Jakob med hundarna


Denna har suttit på nyckelknippan till mitt skåp/lägenheter/hus/bilnycklar i iallafall 12-13 år. Har du kvar din Lisa? ;)

Ny favorit!

Kategori: Allmänt



Herrejäklar så god den är!

Att vara mitt i ett helvete

Kategori: Allmänt

Nu ska jag skriva om en av de värsta och äckligaste åkommor man kan ha. En åkomma så ter sig så hemskt att jag många gånger legat i sängen och bett om att få självdö. En åkomma där jag hör till en grupp som drabbas extra/extremt ofta och hårt. Jag pratar om svamp i underlivet.

Det är inget ni vill veta nåt om eller höra detaljer om men för en del av er kanske det förklarar varför jag varit/är som jag är just nu, varför jag helst bara går undan, verkar ledsen, plågad och arg. Det finns inte mycket i sjukdomsväg som jag drabbats av iaf som är så plågsamt, får mig att känna mig så äcklig och gör så ont som svamp. Om det sen var så att man kunde vara en av de lyckliga som bara går till apoteket och köper lite salva som gör allt bra men så är det ju inte heller utan när jag åker dit, vilket jag gör flera gånger per år så är det att ringa läkare som gäller, få utskrivet tabletter som ska ätas i 3 månader. Jag hatar det. Och nu när jag är på tjocken får jag inte ens äta de där tabletterna!
Så snart jag kalvat så är det lycksele och specialgyn där som gäller men just nu kan dom inget göra för mig så snälla någon kom och klubba ned mig!!

En dunderförkylning verkar vara pågång då båda ungarna håller på hosta lungorna ur sig både natt och dag och jag själv sitter med huvudvärk och snornäsa så nu ska ungarna läggas och sen ska jag dricka en kopp te medans jag läser Vilhelmina Aktuellt och sen ska jag fan sova, eller försöka iallafall de stunder jag inte får sitta på toan och gnugga mig blodig för att sedan skrika rakt ut som en gris när jag kissar....
Livet är verkligen härligt ibland....

En helt vanlig måndag

Kategori: Allmänt

Nästan iallafall. Vi har då inte gjort nåt ovanligt roligt.
Jakob hade tid hos logopeden idag kl 9 så det var snabba ryck iväg imorse och på en halvtimma var besöket klart så vi åkte hem lika snabbt igen. Hon tyckte iallafall att det hänt så otroligt mycket på bara ett halvår att hon satte punkt nu. Det var väl egentligen inget akut från första början men då han själv skämdes och mådde dåligt över det så bestämde vi att han skulle gå på några besök och sammanlagt blev det 4st tror jag men släpper dte inte för Trollet på något år så är vi nog snart där igen ;)

När vi kom hem var det full fart nere i gillestugan så jag håller alla tummar för att jag snart, snart får ställa iordning där nere.
Ungarna har då lekt med varandra sen vi kom hem så dom har jag inte sett till och nu ska vi åka och stoppa in en tvätt i maskinen som står i byastugan. Herrejisses så skönt det ska bli att få tvättstugan klar också ändå.
Tanken var att jag skulle steka pannkakor till middagen men fasen så lat jag blev så jag vet inte om vi bara ska steka på blodpudding när Magnus kommer hem, eller Magnus får steka blodpudding när han kommer hem.

Jag har suttit och räknat ned veckorna tills min HP skulle börja gälla då jag varit så säker på att få den beviljad iom att jag fått det de 2 andra gångerna och jobbade på samma ställe då men har börjat inse att jag nog tagit ut lite för mycket i förskott. Jag har hört tala som att dom blivit hårdare men inte trott det varit sån stor skillnad men tydligen är det en kamp även för de inom vårdyrket numera vilket det inte varit förut. Jag skickade in det i fredags så vi får väl se om någon 2-3 veckor vad dom kommit fram till. Rätt vad det är så måste jag jobba ända in i dec och då kan jag garantera er alla att det inte finns en chans att jag lyckas knipa tills efter nyår...

Hejs





Ljuvliga tider när dom börjat leka med varandra.

Nytt

Kategori: Allmänt

Fick hem ett par mammajeans igår och I like.
Jag är glad att det finns så pass många modeller nu bara jämfört med då jag väntade Jakob då alla såg likadana ut och man liksom kunde se tydligt att det var mammabrallor.
Jag som fastnat totalt i korvskinnsträsket än fast det gör min rumpa gigantisk är glad över dessa jeans som iof sitter lite på gränsen till för tight men sen också kommer sitta perfekt att ha direkt efter förlossningen då jag sällan tar mig ur mammajeansen den första månaden ;)



Jaså här står du och hänger...

Kategori: Allmänt


25+1

Igår var äntligen barnmorskan tillbaka så jag fick en tid på eftermiddagen då jag hade lite bråttom att få tag på mitt moderskapsintyg som jag inte skickat in än.
Allt såg bra ut som vanligt bortsett från att jag gått upp ytterligare 4 kilo sedan sist och den gången hade jag också gått upp 4 kilo så sammalgt 8 kilo n vilket är mer än jag gick upp under hela grav med Olivia. Jorå man ska gå upp i vikt då man är gravid och jag är inte orolig på det viset men då magen följer sin sträcka strax över den mittre kurvan så beror det inte så mycket på bebisen utan på mitt snaskanse så det måste jag faktiskt dra ned på.
Nåt som jag tycker var väldigt konstigt var när hon visade mig kurvorna ffrån alla 3 graviditeter och det visade sig att med tjejerna ligger jag ganska precis lika där ovanför mittenkurvan men med Jakob låg jag redn nu gögt ovanför den övre kurvan?! Jag som tycker jag ser ut att ha minst mage med honom. Antingen så mätar dom ju jäkligt olika eller så beror det på att jag bar honom högre och det på något vis ger högre SF-mått.  För högre låg han ser jag nu när jag jämför bilder än fast jag tycker jag sett likadan ut alla gånger.


Här kommer Jakob i 25+0:
(Snyggt med långkalsongerna som sticker upp men mest lustigt att jag har vanliga jeans fortfarande)



Trollet i 25+0:



Och "syrran" i 25+0:



Som synes så går det stadigt nedåt. Kanske för att man har så mycket slapp hud och slängfett så inget orkar hålla upp magen nu.



Nog om det. Snart kan jag börja lägga ut bilder från framgångarna i gillestugan då han börjar snickra på måndag och jag börjar se ett ljus i tunneln.
Idag ska vi börja kolla efter lite julklappar till ungarna så man kan småhandla lite nu innan lönen försvinner. Jag längtar efter julen så jag håller¨på dö just nu och då har jag inte ens någon bebis i åtanke för den törs jag fortfarand einte hoppas på att den faktiskt kommer utan jag vill ha julgran och juldofter och mörker och ljus. Skulle vilja hitta nå fina julgardiner till köket men det har väl inte kommit ut nåt sånt än kanske.
Men den 2 nov när jag och Lisa (och Marlene?) drar iväg på IKEAresa så kanske dom har nå roliggt julpyssel att fynda. Jag hoppas på det.

NU ska jag ta och duscha så tjing...

Snart helg.

Kategori: Allmänt

Vilket jäkla pissväder! Jag hade verkligen beövt en fin mysig härlig höst. Mend et är klart, den kan ju hinna komma ens väng. Men i tidningen idag stod det att det skulle komma blötsnö i Norrland de kommande dagarna och bli den kallaste vintern på tusen år. Fast det står väl iof nåt liknande varje år tycker jag.

Jag sitter på jobbet och inväntar lunchen som ska spenderas med Mia och Lisa. Fast nu tryckte jag just i mig en chokladboll så speciellt hungrig är jag inte. Jag längtar efter helgen något så djuriskt. Vi har varit så trötta på kvällarna att när barnen lagt sig så har vi bara kollat våra datorer en sväng sen har vi sussat. Inte mycket till kvällar på senaste tiden alltså men på lördag då ska det laddas med massa mousserande vin, ost och kex, frukt och film. Frågan är vilken film. Förslag mottages tacksamt.

Nää..jag hade väl inget vettigt att säga så...hejs.

Jahapp

Kategori: Allmänt

Tisseläcka redan....kul.

Bröllopsresa

Kategori: Allmänt

Vi har ju ännu inte hunnit vara iväg på resa. Vi hade faktiskt hunnit glömma att vi hade dom där pengarna vi fick. Tanken var väl från början en utlandsresa men nu hann vi inte det då det dök upp en bebis i bilden och det kommer antagligen dröja väldigt länge innan vi skulle ha möjlighet att ha barnvakt till 3 st barn i en vecka så nu har tankarna idag dykt upp på att kanske åka iväg och göra något innan bebisen kommer. (OM den kommer, vågar fortfarande inte tro att det ska gå vägen).
Jag vill inte/orkar inte dra iväg utanlands en vecka nu som gravid så vi funderar på att dra iväg på en fantastisk lyxresa i Sverige ett par 4 dagar där vi kan spendera de pengar vi fick på ett toppen boende, massvis med mat hela dagarna, spabehandlingar, massage osv.
Någon med förslag?

Nu ska vi äta fiskburkare.

Babykorg

Kategori: Allmänt

Med de andra två har jag alltid hållit på dragit vagnen ut och in när dom varit sådär riktigt nykläckta och jag vill ha dom sovandes nära mig på dagen. Det blir lite krångligare med att göra så nu iom att vi har högre bro nu och det är vinter också så jag ska hålla utkik efter något typ denna:



Blir nog bra att ha då det är så stora öppna ytor i det här huset så jag kan dra med Buset vart jag än går :)

Nu ska vi dra iväg till jobbet :(
Hejs!

Shoppat

Kategori: Allmänt

Jag har 2 par mammabrallor och jag minns sen jag väntade Trollet att jag inte behöver mer än så. Jag varvade mellan 2 par då också och det gick fint. Tröjor är det lite sämre med men jag hittar väl nåt att ha. Däremot så har jag nu gjort lite inköp tills efter förlossningen. Det är mycket roligare.
Som jag sagt så är det ju tack och lov mitt i smällkalla vintern så man kan ha huvtröjor/munktröjor i massor så det blev 2 st från Gina och så 2 långa linnen som är ett måste att ha under tröjor.
Det var väl inte de snyggaste tröjorna men för att strosa runt i hemma blir dom finfina.









Jag har aldrig använt mig av amningströjor med de andra 2 barnen men tänkte testa några sånna sen. Tycker dom från BOOB med foder över bysten ser ganska ok ut.
Ska kolla HM också efter nån fler huvtröja sen klarar jag mig förhoppningsvis ett litet tag.

Annars händer inget speciellt. Vi jobbar som fasen jämt tycker jag och sover när vi kommer hem.
Om en vecka sätter de igång att fixa gillestugan så snaaart får jag mysa framför min öppna spis. Även tvättstugan skulle väl börja fixas därikring. Skönt att vara på jobbet och komma hem till färdigt sen.
Jag skulle till barnmorskan imorgon äntligen men då ringer dom från sjukan nu och säger att hon är sjuk. Typiskt. Man längtar ju efter dom små besöken där man får lyssna på hjärtat och så. Gissar att det dröjer innan jag får ny tid då hon har det riktigt fullt nu.
Och jag som trodde jag skulle vara rätt ensam där i början på nästa år, ack så fel jag hade ;) Det kommer både en och två och tre efterlängtade bebisar, MINST! Nej, det är inte de ni tror att det är. Det visar sig i sinom tid :)

Åter till kläder!

Hejs

Dagens outfit

Kategori: Allmänt

Det verkar ju vara något som man ska göra ibland då man bloggar och idag gör jag det eftersom det är en väldigt väldigt ovanlig syn.
Jag har nämnligen kjol på mig. Och det mina vänner är egentligen en sån sak som bara aldrig händer men mina enda mammabrallor är i tvätten så det blev en akutlösning idag ;)






'

Läget är lugnt

Kategori: Allmänt

Här händer det inte så mycket annat än att vi jobbar och sover.
Idag ska dom väl börja på ha upp golvet i tvättstugan så dom kan komma och börja bygga en ny åt oss sen. Jag ska nog försöka baka dom där bullarna som jag inte orkade baka igår. Rätt vad det är kommer Jörgen och Lillemor och då skulle det bli en besviken Jörgen om det inte fanns bullar.

Magnus har sovmorgon idag så jag har varit uppe med barnen och försökt roa dom men dom vill ju aldrig göra det som jag vill göra. Olivia kan sitta och dola på för sig själv med dockorna och är inte alls intresserad av att bygga pussel, träna färger eller rita och annat sånt lärorikt. Andra ungar lagar låtsasmat och tycker dte är så kul eller lyckas rita en fin teckning men nepp...hon vägrar. Hon vägrar fortfarande prata också. Men men..det kommer väl...

Jag har bestämt mig nu efter en massa peppande att göra håret mörkt så det blir spännande.

Nää..jag har som sagt inget att skriva så jag lägger ned och går och kokar kaffe till min man istället.


Vecka 24+1

Blont-Brunt-Blont-Brunt

Kategori: Allmänt

Jag fortsätter och kan inte bestämma mig.
Först ville jag verkligen inte bli brun igen men sen tycker jag att det ser ju inte så farligt ut ändå och så skönt att slippa springa och färga utväxt hela tiden.
Fast...eller...åhhh...

Förbrukad...

Kategori: Allmänt

Jag känner mig verkligen färdig för soptippen just nu :)
Jag har varit glad över turen jag haft tidigare gånger jag varit gravid eftersom jag aldrig haft minsta lilla problem med något. Ja visst jag har mått som en gris de första veckorna men sen har allt bara flutit på utan sånna där foglossningar, åderbråck, vätska i kroppen osv.
Jag var rätt inställd på att det skulle gå lika smärtfritt den här gången men njeet. Kroppen visar tydligt att den tycker jag brukat den hårt de senaste 5 åren. Eller egentligen beror det nog på att jag inte jobbat tillräckligt hårt genom att träna upp och stärka upp mig mellan graviditeterna skulle jag tro.
Jag har fortfarande inga överdriva problem men har en besvärande foglossning mitt på blygdbenet och liksom det bara värker mest överallt. Tydligen ichiasproblem också som gör att det hugger till och gör vansinnigt ont i svanken och sen viker sig benet och sedan har jag värk i skinkan och benet under kvällen.
Värst är nog ändå att jag plötsligt inte orkar något. Jag har hela graviditeten varit sjukt andfådd hela tiden. Varför?! Jag svimmar nästan ibland av att bädda sängen och låter sen som om jag sprungit världens lopp.
Det gör att mitt jobb plötsligt har blivit 100 resor tyngre men dum som jag är så vill jag verkligen inte "klaga". Så jag får helt enkelt skylla mig själv och se hur länge det fungerar att vara ute på 2 timmars promenader och styra rullstolar utan motor osv innan det blir för mycket. Men jag kan inte med mig att be om att slippa, för det innebär ju att dom andra för göra det desto mer.....


Jaha..det var nog mitt första graviditetsklagoinlägg EVER och med tanke på att det är fasen 16 veckor kvar kommer det nog en hel del till. Jag har ALDRIG tidigare varit less så här tidigt....

Min kombo just nu

Kategori: Allmänt

Då jag känner att pengarna inför stundande tid med HP och FP inte riktigt kan spenderas hur som helst så vilar jag från Sandras produkter et tag och testar lite från APOTEKET.
För tillfället ser kinden rätt mycket bättre ut än vad jag visat tidigare så jag ska avvakta lite och se, Blossar det upp igen så ska jag följa Kerstins råd och prata med läkare.



Jag älskar hela grejen med mousse. Det är mjukt och skönt och luktar gott och lagom.


Ansiktsvatten för att försöka matta ned min blanka fejja. Vet inte om det egentligen fungerar men det känns som fräscht att gnugga ansiktet iallafall.


Kajjan tipsade om SPOTLESS så det blev den dagkrämen. Det står att den ska absorbera överflödigt fett vilket jag nog tycker att den gör lite grann iallafall.


Så mycket mer hade jag inte att säga just nu. Jag ska sätta mig och leta efter huvtröjor och munkjackor att fylla garderoben med tills dess Buset kommit ut. Det är en stor fördel med att föda mitt i vintern tycker jag nog, att man kan ha på sig stora varma tröjor som framförallt döljer hängfetmagen.
Det var ingen höjdare för självförtroendet när jag fick Trollet mitt i varmaste sommaren och var tvungen att ha linne och T-shirt för att inte försmäkta.

Hejs.

inköp

Kategori: Allmänt

Jag har ångest. Ångest över att redan ha köpt en hel del till bebisen. Jag vill inte handla något före vecka 30 och har aldrig tidigare gjort några direkt inköp till nåt av barnen före vecka 30.
Nu har det dock blivit så att då jag bara spanat runt så hittade jag en färg på Emmaljungan som jag gillade väldigt mycket. Jag kommer att fortsätta med EL då jag aldrig haft några problem med den vagnen och tycker dne ligger i rätt prisklass. Iallafall så kontaktade jag BERGS i Lycksele där jag köpt alla mina EL vagnar då det är bättre pris där och förklarade att jag ville ha den färgen men rätt långt fram i tiden. Han rekomenderade mig dock att beställa hem den NU då han inte kunde lova att den färgen skulle finnas kvar flera månader framåt. Så ja, vi har beställt hem den och den står i Lycksele. Dom sa att bara den finns hemma så är det inte något köptvång utan nu hämtar vi den när vi känner för det så jag kan ju ändå vänta 2 månader till.


Bild från http://www.lastentarvike.fi

Till denna vagnen ville jag absolut ha tag på Lindexoverallen som fanns då Trollet var liten, den med moln på och i grönt. Just dom med moln på var lite svåra att få tag på nu så då jag hittade en på Tradera så var jag bara tvungen att klicka hem den.




Och så till sist blev jag erbjuden av en tjej som vet att jag ville ha en viss bärsjal redan när Trollet var bebis, att köpa hennes finfina trikåsjal. Jag har längtat efter att få sjala en nyfödd bebis igen i evigheter då jag aldrig fick Trollet att gilla sjal lika mycket som Jakob gjorde. Så ja, jag fick slå till på den med.



Bild från sjalbarn.se

 Men nu är det köpförbud i flera veckor till. Jag vill inte jinxa mer nu!



Drömvinsten

Kategori: Allmänt

Förutom en jäkla massa pengar så skulle min absoluta drömvinst vara att få blommor varje vecka. Jag minns att det gick en sån tävling för några år sedan där förstapriset var att få blommor levererade varje dag i ett år. Varje dag skulle dock inte behövas men 1-2 gånger i veckan iallafall. Har "slösat" pengar på blommor i flera vackor nu så när dom dör och måste plockas bort blir det så tomt att jag blir tvungen att köpa nya.
Jag älskar liljor! Dom är verkligen bland de vackraste av blommor. Sen är ju nejlikor och dess systerblomma Elegance super. Inte lika fina men dom står ju fasen i 3 veckor.

Igår blev det rosa liljor till det härliga rabarber/jordgubbljuset.


Dålig idé..

Kategori: Allmänt

Då Trollet gång på gång blev vansinnig över att ha luggen i ögonen bestämde jag mig för att prova klippa den.
Jag fick klippa en gång sen ville hon inte mer, jag försökte ändå.....bad idea!

Slut på semester

Kategori: Allmänt

Lite tråkigt men nog ganska välbehövligt också. Man ska fasen inte vara uppi varandra för mycket. Åter igen en sån där situation som jag bara känner att "det är ju fan inte möjligt att han säger det där". Men jag är så förvriden i hormoner så jag vet inte längre om det är jag själv som är löjlig.


Jag: Magnus jag har skurat golvet på lilltoan, kan du ta toaletten och handfatet då?
Magnus: Jo men handfatet är det väl faktiskt du som ska skura, det är ju du som står och sminkar dig där.
Jag: Är du seriös?
Magnus (med ett tonfall som en sur jävla tonåring): Ja då kan ju du gå ned i källaren och riva och städa där!
Jag: Men för fan lämna handfatet då jag tar det sen!

En fredag i sept.

Kategori: Allmänt

Dagen började kl 05.20 då Trollet klev upp och skulle baske mig inte sova mer. Vi satte henne under en filt framör barntv och gick och la oss igen och fick sova till ca 7.30 iallafall.
Jag har varit pisstrött idag och längtar hemskt mycket efter en kväll med tända ljus, en filt och något bra på TV.

Barnen är iof väldigt snälla just nu och leker med varandra mest hela tiden. Dom leker "mamma,pappa, barn" och Jakob vill alltid vara mamman som travar runt i mina ballerinaskor och med halsband ;) Trollet hakar mest på vid barnvagnspromenader och tar hand om dockan "Elias".

Vi hämtade akvariumet idag och det är riktigt fint. Jag längtar efter att för ställa iordning det där nere, fast mer längtar jag ju såklart efter själva gillestugan.
Hämtade också en potta jag köpt till Trollet i ett nytt försök att få henne intresserad av att vara utan blöja. Egentligen är jag inte så stressad, hon är ju bara 2år tycker jag men resten av världen verkar börja göra sin ungar blöjfria när dom är runt 2 veckor gammal så snart får man väl höjda ögonbryn för att hon fortfarand ehar blöja. Eller just det ja, det har jag ju redan fått.
Denna pottan spelar en trudelutt när man kissar i den och Trollet tyckte det var rätt kul så vi får väl se...vi tar det som det kommer.



Nu har vi varit och bowlat med barnen och ska till att fixa middag.
Snaaaaart är det kväll.

Vecka 22+0 idag också och jag har aldrig förut varit less så tidigt i en graviditet, det är en evighet innan det är dags.



Hejs...

Drömmar

Kategori: Allmänt

Ibland kommer längtan över oss igen, tom över Magnus. Då han vill stanna kvar på liten ras så har vi hittat en som vi båda lite smått förälskat oss i om vi inte skulle stanna kvar vid chihuahua. Tydligen en fantastisk familjehund.
Och lägg ned snacket om att "vänta med det nu när ni ska ha en bebis" för jag har mer tid med en hund när jag är hemma med barn än då jag jobbar!



Bostonterrier