Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Lördag

Kategori: Allmänt

Snart är denna lördag slut och den har varit riktigt tråkig. Det blir inte många timmar tillsammans just nu när vi håller på ute i Bäsksele. Någon av oss åker direkt dit efter jobbet och blir borta till sängdags. Igår kom Magnus hem halv elva och åkte när jag klev upp kl 9 och är inte hemma än. Ev kommer han hem till middagen och då kanske jag åker ut...vi får se. Det är ju bara ett tillfälligt måste men oj vad mycket hellre vi hade varit ute med skotern och grillat idag.
Iallafall så är nu sovrummet och vardagsrummet klart. I detta nu håller han nog på tapetsera Trollets rum sen är det också klart. Kvar sedan är att tapetsera hallen, tapetsera Jakobs rum och sätta upp väggen vi ska sätta upp i hallen. När dom sakerna är gjorda så kommer vi börja flytta över och förhoppningsvis bor vi där innan mars är slut. Kvar då är gillestugan som vi får fixa under tiden vi bor där, datarummet och köket. Datarummet borde gå rätt snabbt och köket ska vi ju inte ta tag i försen till sommaren.
Jag längtar så jag nästa dör efter att få sätta upp hyllor, sängar, gardiner och få lite OSS dit. Förhoppningsvis köper kusins karl skåpen vi saknar fårn IKEA också så hallen blir komplett.

Fortfarande funderar vi på vad vi ska ha på väggarna i gillestugan. Inga kort på barnen har vi kommit fram till...det räcker med sånt på övervåningen. Det ska liksom inte vara för mycket eller vad man ska säga.
Inramade filmplanscher kanske? Stavas det så? För något måste man väl ha med 4 vita väggar eller räcker det med väggen som har fondtapet?

Nää..tror jag och ungarna ska baka nå muffins och fika mellanmål. 

Här hemma

Kategori: Allmänt

leker vi doktor ikväll vi. Vad gör ni?





Efterlysning!

Kategori: Allmänt

Vi behöver vekrligen få tag i en ny Pellefant! Har du sett en i din affär eller har du en hemma?
Säg till :)


Vårt nya kök...

Kategori: Allmänt

blir ett FAKTUM STÅT från IKEA.



Vi har hela tiden varit bestämda om att inte ha ett vitt kök så länge vi har småbarn eftersom det blir precis som köket i detta huset är. dvs när det blir nött kommer det bruna fram.
Vi hade därför bestämt oss för dessa träluckor:



Men efter att ha varit och sett luckorna i verkligheten och då kom fram till STÅTköket så tittade vi bara på varandra och hade bestämt oss. Jag älskar det gammeldags lantliga över luckorna. Det kommer bli helt perfekt!

Nu blev ju allt omvänt i planeringen så istället för att börja med köket så gör vi klart allt det andra och gör köket till sommaren så det bilr väl en sväng ned till IKEA igen om någon 2 månader. Härligt!!

Lite smått och gott

Kategori: Allmänt

Ja det mesta är nog inhandlat nu men fortfarande saknas en del saker och det gör mig galen!
Det är liksom en sak till varje rum som saknas för att det ska kunna bli klart. Lampan till gillestugan fixade jag ju ikväll...det gick inte att låta bli!

Men det som saknas ännu är:

En LACK-hylla från IKEA.


Jag vill verkligen ha tag på denna i EK men den har ju utgått från IKEAS sortiment   :( Jag såg det låg en ute i Skellefteå nu men tyvärr så tar vi oss inte åt det hållet just nu. Vi ska få låna en av snällaste Erika men det vore ju skönt med en helt egen. Så har du en ståendes som du faktiskt tror du kan klara dig utan så snälla säg till mig!

Saknar också en säng och ett skrivbord till Lillegris. Sängen ska bara vara en helt vanlig enkelsäng, ingen barnsäng alltså. Skrivbordet ska vara vitt och inte alltför stort.

Glömde också köpa två små väggskåp som vi ska ha i hallen. Dom går beställa men jag ska ha lite koll första på om ingen ska till IKEA snart.

Det var också 2 korgstolar som vi inte kunde ta med oss då vi inte hade kåpa på vagnen..

Och så skulle jag vilja ha tag på en liten bokhylla. IKEA har ju sin BILLY men såklart så har även den utgått i EK...typiskt!



Och om någon kan väva mig en trasmatta som är röd och vitrandig blir jag väldigt glad. Min väverska Mia for ju till Norge :(

Tjing!

På ett hotellrum i Sundsvall...

Kategori: Allmänt

är det full rulle. En massa fint har det köpts men det blir mycket man inte hinner titta mer på när man har 2 barn med sig. Imorgon är det vi som hänger på dörren när dom öppnar i hopp om att det är mindre folk där då än vad det var nu. De stora sakerna kvar som sängar och bänkar.

God Kväll.









Tyst och stilla...

Kategori: Allmänt

Ja jag vet att jag är tyst och tråkig men hur mycket jag än anstränger mig så finns ingen blogginspiration kvar.
Snart kommer det kanske i allafall komma lite bilder fårn Bäsksele skulle jag tro. Fram tills nu är det enda vi gjort rivit tapeter, spacklat, slipat, slitit bort panel, målat fönster osv. Bara tråkgörat så man nästan tappade lusten. Men nu är golvet lagt i sovrummet och under veckan lär tapetseringen vara klar. Jag älskar fondväggen! I helgen blir det ju IKEA där vi ska köpa säng, lampor, hyllor osv så under nästa vecka står nog sovrummet helt klart och då kommer både förebild och efterbild. Efter det tror jag vi hastar oss till Trollets rum som även det kommer att fyllas efter vi varit på IKEA. Bl.a så köper vi den traditionella barnsängen kritter till henne så iom att vi flyttar så kommer hon få sova i "vanlig" säng. Vi får väl se hur det går. Spjälisen åker tillbaka till kusin om hon nu vill ha tillbaka den (?) eller så i förrådet.
Sen blir det ju åer en vända till Umeå för att hämta min vilostol hos Jörgen, låna LACKhyllan och ta barnstolen från Ea, köpa golv till gillestugan och datarummet och en ny ytterdörr.
Det är nu det roliga börjar...att sätta upp det nya :) I veckan får vi se vad den käre herren från Östersund säger också ;)

hejs!