Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Klommeri klommera...

Kategori: Allmänt

det var bråttom när vi skulle lägga schemat och jag glömde bort att ha koll på klämdagar och röda dagar och allt vad det är. Det resulterade i att jag visst hade lagt ett långt kvällspass idag. Magnus som inte visste det hade tagit ledigt han. Inte klurigt av mig någonstans.
När jag sedan läser schemat inser jag att jag lagt även nästa klämdag, den 18 maj + den röda dagen innan. Magnus han har tagit ledigt han...

Så idag bestämde jag mig för att ta semester dom två dagarna och det blev ju inte så tokigt då det resulterade i 9 dagars sammanhängande ledighet. Det känns behövligt trots mina ynka 75%.


Sen har jag gjort en del helknäppa saker på sistonde....som att söka jobb hyffsat långt bort...alltså så långt bort att det innebär flytt...ett jobb jag varit enormt intresserad av i många år men inga möjligheter har dykt upp.
Dock vill jag ju nog inte flytta, vi har det så jäkla bra här om man ser till våra fasta tjänster, vårt hus, all släkt så nära osv. 
Så det är sådär ångestfyllt...jag hoppas ju som mest på att jag inte får jobbet, för då slipper jag fundera mer. Men samtidigt så är det ett sjukt spännande jobb, mycket roligare än vad jag har nu där jag mest städar, tvättar och lagar mat.
Den som lever får se....

 

Hon med stilen

Kategori: Allmänt

Trollivia

Kvällsgöra

Kategori: Allmänt

Jag tröttnade på vårt tråkiga hus och på det tråkiga vädret och på att ha tråkigt så jag städade och försöke få det lite mer somrigt än om det är svårt att få det så himla kul i det här gammhuset ;) Helst i köket som inte är gjort något med sedan huset byggdes.
Det är väl iof bara de av er som varit hos mig senaste tiden som ser någon skillnad.
Jag bytte iallafall bort dom mörka vintriga gardinerna och den vintriga fula duken och försöke få in lite mer ljus genom vitt och grönt. Bytte lite fönsterlampor och sånt också.
Även vardagsrummet fick tillbaka sin gröna stil då jag var kräkless på det rosa som var innan.

Bitterfittan

Kategori: Allmänt

Här på jobbet pratar dom flera styckna med varandra om diverse utlandsresor dom ska på.
Gode Gud vad jag vill utomlands!! Jag och Magnus har varit en gång tillsammans för 7 år sen men nu vill jag åka hela familjen. Men det får stanna vid drömmar för dom pengarna kommer aldrig finnas de närmsta 10 åren. Men jag vill så det fan gör ont!
Och skulle vi på något magiskt vis få några tusen över någon gång så är Magnus så otroligt (över)ekonomisk så han skulle aldrig lägga dom pengarna på en resa. Visst är det ju bra att någon av oss är ekonomisk och har koll på lån och sånt men jag skulle vilja unna oss en familjeresa..

Har du hört den förut?

Kategori: Allmänt

Jag läser lite nu och då om vad folk tycker är en dålig ursäkt till att inte träna, jag kom på en egen ursäkt idag än fast jag ju faktiskt vill träna. Den löd "Jag får fan sluta träna, jag får ju finnar"

Jag har väl nämnt någon gång förut att jag har hemskt dålig hy. Det finns alltid något stort rött som gör ont och när jag är i menstider skulle jag vilja gömma mig hemma i 1,5 vecka. Jag har nu märkt att om jag har svettats mycket om så bara under ett endaste spinningpass så går det bara någon dag så har jag både små och stora finnar i hela ansiktet! Och då tvättar man sig ju ändå direkt efter passet.
Jag håller på vara så less. Jag läste i Kerstins blogg om att hon aldrig varit mycket för smink utan bara tvättar och smörjer sig och kletar på lite mascara, men du har ju så fin hy och kan göra så Kerstin ;) Precis så har jag drömt om att ha det halva mitt liv men då skulle jag inte känna mig bekväm med att visa mig bland folk :(

Nä jag får börja jaga på nån ny serie för ansiktsvård.

Under tiden gömmer jag mig så gott jag kan.

 

Lever farligt

Kategori: Allmänt

Jag hatar verkligen att laga mat. Det är bland det värsta jag vet. Blir jag miljonär någon gång ska jag anställa en kock.
Jag hatar också att skära mig när jag lagar mat, det är så otäckt och gör förbannat ont och just ikväll höll lyckades jag skära en bit in i nageln också. Jag lyckades hålla mig från gråt. Inte ett endaste HelloKittyplåster hade vi hemma heller...

Bra och dåligt

Kategori: Allmänt

Idag var det en sådär dag. I förmiddags när jag skulle klä och packa in alla ungarna i bilen så hittade jag inte ens hälften av kläderna dom ska ha till föris. Efter att ha sprungit runt som en dum höna ett tag fick jag chansa på att det var Magnus som glömt hälften på föris och hoppas på att det fanns där. Dock packade jag tydligen in Vilda med bara en sko så hon blev skolös idag hon.
På jobbet hade vi personalträff där det var både bra och jobbiga besked. Det jobbiga får jag tackla när det träder i kraft. Jag får gära mitt yttersta för att vara vuxen och stark och fokusera på just jobbet och inget annat. Det bra är att jag ska tydligen gå natt hela första semesterperioden från 25 Juni till 22 Juli. Efter det har jag 6 veckors sommarledigt men iom natten så kommer jag kunna ta tillvara på hela första delen också mycket bättre än om jag jobbat dag.

Nu borde jag göra en kraftansträngning och få isäng barnen. Undra just om det är nåt på TV man kan glo på ikväll...?


Sakta men säkert närmar sig sommaren och jag ser fram emot många kvällar ute med kvällssol och ett vinglas.

....

Kategori: Allmänt

Jag säger bara BARNKALAS, GRILLAT TILL MIDDAG MED FAMILJEN MALMBO och efter det en repa på BODY CENTER. Jag är knäckt ikväll. God Natt.,

Nätshopping som gick åt skogen..

Kategori: Allmänt

Jag fick alldelens nyligt veta att Kappahl har webshop. Jag hade inte den blekaste och strax efter att jag fått höra det så glömde jag det igen.
Nu när Jakob för någon dag sedan bad om en egen onepiece kom jag på att jag tycker dom som Kappahl säjer är riktigt fina. Som vanligt när man ska näthandla så finns ju inte de saker man vill ha så om någon ska till staan kan ni väl hålla utkik efter den gröna i strl 122/128 och de rosa i strl 110/116 och 86/92.



...

Kategori: Allmänt

Tog de flesta bilder med vanliga kameran så just nu bjuder jag bara på dom få jag tog med telefonen.

Påskmys

Kategori: Allmänt

Vi lever och mår. Allt går enligt planerna, till och med sömnen. Jag sa att den skulle vara usel och gudarna ska veta att den är usel. Vilda vaknar i ett men vad fasen...vi överlever.
Igårkväll blev jag serverad ett glas gott äppelvin med orden "sätt dig ned och njut och ta det lugnt nu så jag får städa ihop".
Imorgon åker vi hem vilket ändå känns riktigt skönt på nåt vis. Borta bra men hemma bäst. Ikväll ska vi suga ur det sista av fjällyxen.

5 timmar

Kategori: Allmänt

Ja 5 timmar kvar tills vi får åka. Kvällen igår ägnades åt att försöka packa allt som behövs i klädväg både inomhus och utomhus för barnen. Det blir rätt mycket kläder på 3 barn för nästa 4 dagar borta. Även mat och skoter och allt annat gjordes i ordning igår så när Magnus har slutat kl 13 så drar vi till fjälls.
Fy fasen vad jag (förhoppningsvis) ska få njuta. Varje dag kommer vi få maten färdig på bordet, ungarna kommer bli roade och jag lär knappast FÅ städa något. Sömnen kommer förmodligen vara helt åt skogen för det brukar den bli när vi åker bort men vad fasen, skit i det!
Nu kom solen också så peppen stiger än mer. Jag ska rejsa på så jag får sluta jobba någon gång. Kust nu står jag faktiskt i en hiss och trycker....

Dagen efter

Kategori: Allmänt

Herrejäklar så roligt vi hade igår. Jag tror vi var lika fulla allihopa och många har nog inte varit på topp idag. Jag har klarat mig rätt bra ändå, förmodligen för att när halva gänget drog på hotellet då åkte vi i andra halvan hem. Jag är inget fan av hotellet så där efter tolv var jag hemma. Jag klev upp kl åtta med alla andra i huset men visst har man varit lite trött och seg.
Nu sover äntligen alla mina hjärtemonster och Magnus står i köket och fixar smoothie åt mig medans jag myser i mina tjocksockar.