Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Lycka och ro i Johanssons bo..

Kategori: Allmänt

Just nu kan jag då inte begripa att jag brukar ha hunnit tröttna på julen redan på juldagen och sen kastat ut allt strax efter nyår. Jag skulle ju helst vilja ha minst 3 gånger mer pynt men jag går runt här hemma och myser och mår så jädrans gott. Vi får väl se om det stannar tills den där tjugondagknut eller om det ändå är ute efter nyår.

Äntligen ligger alla ungar och jag ska kasta mig i soffan och hoppas på att det finns nåt att tittta på en stund. Kanske man skulle värmt sig en liten glögg ;)










Suck..

Kategori: Allmänt

Det går i toppar och dalar och just nu dalar det rätt ordentligt....

Dumsnål..??

Kategori: Allmänt


Prova aldrig kläder under stress, inte ens om det är pyttelite stress. Jag hade alla barnen med mig till Ica en dag för att prova deras Didrikssonoveraller på Jakob och Olivia. Jag har hört att just Didriksson är lite egna i storlekarna så jag tänkte vara klurig och prova vilken storlek dom behöver och sen hem och leta på Tradera efter en overall. Jakob och Olivia var trötta och ville egentligen allt utam att prova och Vildan for och vinglade iväg lite varstans så jag hade nog inte kollat efter ordentligt egentligen när jag sa "NU är vi klara".

Jag hittade till båda barnen overaller i väldigt bra skick som jag också vann och nu tillslut fick hem. Problemet är att dom var för små. Vi provade nämnligen aldrig att tex sträcka armarna rakt upp när vi provade i affären och det visar sig nu alltså att båda är i minsta laget, men främst Jakobs. Då det är snö NU och tom några minus NU och han skulle till föris IMORGON (läs idag) så blev det panik. Hans förra overall var slängd och ingen hittade vi att låna av så vad blev det, jo en splitterny från Ica istället. Så då har jag istället betalat 3 overaller och Olivia borde egentligen ha en ny hon med, men det är inte lika akut som Jakobs utan hon kan kanske ha sin till våren. Men då den jag vann till Jakob på Tradera med frakt gick på 660 och en ny Didiriksson på Ica gick på 820 så skulle jag kanske inte ha varit så snål från början utan bara köpt en ny...?
Sen behöver man naturligtvis inte köpa en svindyr märkesoverall (JA, jag tycker att 800-1000kr är i dyraste laget men det gäller ju hos oss det). Nej de overaller ungarna haft tidigare år har varit från Cellbes för 250kr, syperfina, tåliga och dom har aldrig frusit eller varit blöta. Nu finns dom såklart inte längre att beställa och jag vågar inte köpa från tex. Hm eller Lindex innan jag VET att dom också är varma, för då kan det ju sluta med att jag ändå måste köpa nytt igen...

Jaja, jag vet inte om jag är för snål (men med föräldrapenning måste man fan vara snål), eller om jag bara är dum eller bara har otur. Jag hoppas jag lyckas sälja den första jag köpte till Jakob, den ser ju som ny ut så man kan ju hoppas...

Nedräkning

Kategori: Allmänt

Äntligen bara en vecka kvar. De som känner mig vet att jag älskar första advent! I vårat hus är det en dödssynd att pynta innan dess, det förstör stämningen men på lördagkväll då åker jullådan fram och gardiner byts så att allt är klart till söndag. Tyvärr har vi inte så mycket julpynt och varken förra året då jag gick hemma och väntade på Vilda eller nu i år då jag även nu har FP så är pynt en prio på listan då bara en liten sketen tomte kostar upp mot en hundring. Eftersom jag är lika glad åt att ta ned allt lagomt efter nyår då jag känner att julen är slut då så kommer även julgranen upp första advent så den hinner stå ett tag så barnen (och jag) hinner njuta av den och bygga upp en massa julstämning.

Nu måste jag bara handla så hade jag väl tänkt hinna baka lussebullar och göra pepparkakshus med barnen men först, en helt vanlig vecka med föris, tvätt, städ och så har jag trängt in ett ljusparty på tisdagskvällen också...

Nu mår jag bra...

Kategori: Allmänt





Här ligger jag under min filt och myser. Här laddar jag batterierna om kvällarna och ikväll är det nog nödvändigt då lilla damen som så gott som alltid sover som en gris hela kvällen och natten har gråtit från och till hela kvällen och håller på än. Jag hade henne uppe en stund och hon gasade lite och jag fick byta en blöja så jag trodde det skulle bli bra sen men hon kommer fortfarande inte till ro. Jag blir väldigt orolig att det fortfarande är öronen som spökar, hon håller på precis som hon brukar när det varit så men hon avslutade ju för tusan sin penicillinkur i torsdags ju så det borde inte vara så. Förhoppningsvis "bara" magen men jag undrar just vad det blir för slags natt inatt. Tur iallafall det är jag som har sovmorgn imorgon.

Godnatt...

19 November

Kategori: Allmänt

och precis som 3/4 av alla statusar på Facebook ska jag också klaga på den obefintliga snön. Jag hatar vintern, verkligen avskyr den men till just advent så nog vill jag ha snö så jag hoppas det hinner komma och lägga sig. Sen får den hemskt gärna fösvinna där efter nyår igen om jag fick bestämma men med så mycket annat så får jag ju inte det....

Dom stora är på badhuset med sin far och Vildan sover sen 2 timmar. Själv har jag försökt gnugga upp duschväggen med en blandning av ättika och vatten och blev väl hyffsat nöjd men måste försöka vädra ut lukten av ättika nu. Jag får väl tända ett av mina allra sista doftljus. Tur jag har party i veckan så man får sig lite nytt, kanske lite juldofter.

Sen händer inte så mycket mer skulle jag tro annat än att räkna ned tills ungarna ska sova så jag kan få min egen myskväll nere i gillestugan. Jag brukar alltid ha den på fredagarna med ett nytt avsnitt av Greys men igår hanns det inte med så det får bli ikväll. Tur jag har en skvätt vin kvar att njuta av.

Jag har inga nya bilder alls att bjuda på så det får bli en blomma. Den fick jag på bröllopsdagen och den måste jag få att överleva då Magnus sa något i stil med att "kan du inte hålla en blomma vid liv kan du nog inte ta hand om 4 barn". Jag vände på det och sa att "om blomman håller sig vid liv, skaffar vi en till då?"
Han log bara ett klurigt leende men jag får väl försöka hålla den vid liv så får vi se vad det blir av allt :p



Debut

Kategori: Allmänt

....

Kategori: Allmänt

Jag ska försöka blogga någon gång nu och då. Det är fortfarande total bloggtorka men på Evas begäran så ska jag iallafall försöka...