Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Eje och Anna...

Kategori: Allmänt

De flesta av er vet vid det här laget vilka dom är så här efter bröllopet men den som inte vet och bara för att tänkte jag skriva lite om dom. Jag tänkte redan för några dagar sedan skriva det här inlägget men det blev inte av men efter att Eje ikvåll åter igen gjort mig överväldigad av förundran så blir det av.

Eje och Anna är våra nog allra närmaste vänner. Magnus och Eje har känt varandra typ alltid tror jag och när jag och Magnus blev ilag så behandlade dom mig direkt från första mötet som en väldigt nära vän. Eje lyckades kalla mig för Jenny ett par ggr ;) men det överlevde jag.
När dom fick sitt första underbara barn, Thea så blev jag tillfrågad att vara Gudmor. Jag tänkte "harrejäklar", dom hade inte ens känt mig ett år men lyckligast i världen var jag. Jag gjorde nog ett bättre jobb som Gudmor förut, innan våra egna små troll dök upp men jag hoppas Thea vet att jag alltid finns där för henne vad det än är. Det gäller såklart Liam också ;)

När sen Eje och Anna väntade Liam så väntade vi också Jakob. Det var superkul att vänta barn samtidigt och Anna hjälpte mig i funderingar och förvirrig, erfaren som hon redan var ;)
Det skiljer 3 veckor på pojkarna och förhoppningsvis kommer dom växa upp tillsammans och även dom bli bästa vänner.

Vi frågade Eje och Anna om att vara värdpar till vårt bröllop och dom tvekade aldrig utan tog på sig det jobbet och som dom utförde det! Dom gjorde allt 15 ggr större, flådigare och bättre än vad vi alls hade förväntat oss. Högtalare som stod högt uppi taket skulle bytas ut för det var fel färg, lakan skulle strykas än om dom bara skulle ligga på presentbordet, ljusfacklorna när vi kom, ljuslyktor överallt, tal, upplägg....ja allt var helt sanslöst stort. Jag fattade nästan ingenting för jag hade haft en bild i huvudet av bröllopet där det mesta var lite lagom och så men dom hade styrt upp allt så jag var helt överväldigad mest hela tiden.
Jag hoppas att alla som kom fram till oss, vilket förmodligen var varendaste gäst, och påtalade hur fantastiskt bra Eje och Anna hade gjort det även gick till Eje och Anna och sa det.

Nu håller vi på för fullt med att fixa i ordning i Bäsksele men det går sakta sakta eftersom den enda tiden vi har är efter jobbet och några helger. Denna helgen tex går bort eftersom jag jobbar. Många vänner har varit super och erbjudit sig att hjälpa till när vi behöver det, bara att ringa. Det är så snällt och vi uppskattar det så mycket och vi kommer att ringa.
Men då vi var på Theas kalas förra helgen så reagerade jag ändå på vad Eje sa. Han sa nämnligen inte "ring om ni vill ha hjälp" utan han sa något i stil med "det börjar vara bråttom nu, nu måste vi sätta igång". Han liksom skulle bara hjälpa till...vare sig vi frågat eller inte.
Kommer bara på ett ord till det just nu: GULD

Ikväll hörde han åter av sig och ville hjälpa till, helst igår lät det som.

Ja...bara tankar och känslor från mig. Ni är guld värda och vi älskar er!

God Natt

Bbbbbb

Kategori: Allmänt

BLINGO

När Tella visade lite fårn den nya kollektionen på sin blogg blev jag ju förälskad i den nya limegröna blingofärgen.
Det är mycket mycket jag skulle vilja ha, bla finns det en hel del lila där nu såg jag men i första hand får det bli det gröna och då med dom superhärliga puffbrallorna.



That's my girl

Kategori: Allmänt

Mår så dåligt...

Kategori: Allmänt

(Varnar för starka bilder i länkarna)

och har gjort i snart en vecka. Att sitta och se dessa bilder och filmklipp från Haiti medans man själv sitter här i en helt annan verklighet utan att ens vara i närheten av att förstå hur det är där nere nu. Jag borde sluta följa det eftersom det påverkar mig så enormt genom både illamånde, plötsliga tårar och den vidriga känslan an hjälplöshet. Jag vill göra något! Visst man kan skicka pengar vilket jag gjort men jag vill hjälpa till fysiskt. Jag kontaktade Röda Korset och anmälde mig som frivillig att åka dit vilket dom verkligen uppskattade men man var tvungen att ha genomgått en kurs hos dom innan. Samma med Läkare Utan Gränser. Jag vet inte heller om jag skulle klara av det, alla döda överallt...döda barn. Barn som sover bredvid sina döda föräldrar...stanken..paniken..ångesten...men att bara sitta och hålla om en liten ledsen flicka skulle kännas så mycket bättre.
Det finns små små ljusglimtar så som denna och detta, men det är så liten del av allt, dock såklart så stort.

Det är overkligt....

Mmmm

Kategori: Allmänt

Marimekko!



Och den är MIN....bara min!!
Den kommer göra sig bra i gillestuagn.

Negativitet

Kategori: Allmänt

kan verkligen trolla bort en hel del lycka och få en att fundera. Är vi helt dumma i huvudet?! Det är en liten del människor som bara ser det negativa i att vi ska flytta och som tycker att vi just nu inte är kloka som hålle rpå och handlar och grejjar utan att ens ha sålt huset. Visst kan jag förstå oron till viss del men sen verkar det som att man även väljer att inte ens försöka se det bra.

Vi hade tänkt det som så när vi sålt huset att låna upp det beloppet som vi ska betala för huset i B-sele och en summa till på det att köpa golv, tapeter, möbler mm för.  När vi gjort detta skulle vi alltså ha ca 200 000kr mindre i lån än vad vi har nu. Nu gick det inte så smidigt som vi trott att sälja huset men det är inget vi oroar oss för så vi har valt att ta lånet på den summan vi hade planerat att handla för redan nu och när det sedan blir dags att köpa Bäsksele så lånar vi det beloppet då, precis som vi gade planerat från början bara lite omvänt. När vi sedan fått sälja vårt hus här på Örtis så blir summasumarum att vi har mindre lån än va har nu INRÄKNAT det vi handlat för nu då. Det är inte som en del hakat upp sig på att vi står med 2 hus för det gör vi inte. Svärisarna står fortfarande för huset i Bäsksele. Det verkar ju dock som så att vissa ställt in sig på att "om ni inte får sälja då"?! Klart vi får sälja huset tillslut! Vad fan kunde mamma och pappa få det där kråkslottet sålt (sorry Annelie men så känner jag inför huset men det är ju med tanke på hur det såg ut då) så kan vi få vårt sålt!

Nu blev det svamligt men jag blir så less och ledsen ibland när folk redan från början går in med attityden att vi är helt knäppa och att det aldrig kommer gå, att vi kommer ångra oss, att vi kommer förlora på det osv när vi själva är så säkra, har pratat så mycket, planerat och bara längtar efter att få göra det klart.

Tusen tack till mamma och pappa som åter igen ställt upp alldelens flr mycket på oss.

Nu går jag och lägger mig....

Mera I like

Kategori: Allmänt

http://www.styleroom.se/album/11809

http://www.styleroom.se/album/9258

Yes...det är maskroslampan jag menar.



En del tror nog jag är knäpp men jag fastnade för den och den ger så fint sken runomkring. Frågan är om den passar ihop med ekmöblerna som ska vara uppe i "barnens tvrum" men om den inte gör det får den väl sitta i gillestugan eller köket.



Är denna jätteful?

Kategori: Allmänt

Gillestugan ska ju målas vit och jag vill då ha en svartvit fondtapet.
Jag fastnade för denna men verkar ju ha usel smak eftersom både Magnus och nån fler tycker det blir...inte bra alls.
Visst blir det "plottrigt" med småmönstrat och så men då alla väggar + taket runtom är helvita, kan det inte vara lite roligt då?




Eller är jag helt fel ute?
(Du behöver inte svara Lillasyter för jag vet att du förmodligen hatar den ;) )

Andra förslag kanske?


Jag säger bara....

Kategori: Allmänt

ECO ARTIST!  Vilka underbart vackra tapeter!!

Jag älskar tapeter som är enfärgade men ändock har ett litet mönster, gärna i något glansigt som tex Ecos ARTIST 5625. Tack Evelina för att du fick mig att upptäcka den för jag älskar den. Den kommer nog sitta i vardagsrummet uppe med ARTIST 5601 som fondvägg bakom TV:n.

Är även sugen på att ha ARTIST 5628 som fondvägg nere då den har svart som bryter av lite då alla andra väggar + taket är vita. Sen finns det ju vitt i den också så man kan ha en vit TV-bänk utan att det blir för tvärt.

Kolla in hur som ser ut på hos ECO.  Välj att provtapetsera så får man se varje tapet för sig.

Mmm..jag trillade dit lite jag också. Har varit lite kritisk, inte på ett dåligt vis dock men kännt att det här nya med att ha vitt överallt inte passar mig men har upptäckt attd et blir en hel del vitt i huset. Inte för att jag tycker vitt i sig är sådär vansinnigt snyggt men det är ju så enkelt att färga och sen byta färg när man tröttnar. Har man vita väggar är det bara att köpa dir några ljuslyktor i tex orange, några färgglada soffkuddar i samma färger och någon tavla kanske mm så har man ändå ett färglatt fint rum. När man sen tröttnar köper man bara lite nytt plotter istället för att kanske vara tvungen att ta bort en massa oranga väggar. Nu gäller det såklart inte alla men för en sån som mig som tröttnar på ett visst stuk efter 2 månader passar det nog bäst med vita tapeter.

Nere i gillestugan blir det min favoritfärg till att börja med nämnligen lila! Köote en grå matta så man inte behöver byta den för ofta men har hittat en massa fint lila tyg på Åhlens som jag ska köpa nästa vecka och sy soffkuddar av och sen ska jag leta lite lyktor, plädar mm....åhh vad jag längtar till det är klart!

Jobb ikväll...mindre kul men kortkväll som tur är.
Tjing!

Jobbigt ibland..

Kategori: Allmänt

jag är trött och less och behöver komma iväg. Jag hatar vintern mer än allt och vill bara låsa in mig tills det blir vår.
Nu hittade jag en resa till Egypten....så vacker...så varm...så härligt. Pengarna vi fick i bröllopspresent skulle räcka för oss båda men....vi har ju 2 barn också och tyvärr ingenstans att lämna dom 1 vecka. Det blir för mycket för min lilla mor och min far att ha dom en hel vecka samtidigt med jobb osv. Efter en helg i fjället med Jakob brukar dom vara ganska så tärda så en hel vecka med båda två skulle nog i värsta fall kunna sluta på psyket :p  Tyvärr är ju situationen som där är mellan barnen och deras farmor och farfar så det är inget alternativ att ha dom där i några nätter som det ser ut just nu.

Men drömma får man......

Snart är det över..

Kategori: Allmänt

den här extremt långa nyårshelgen. Har jobbat sen i torsdags och har imorgon kvar men det känns som jag jobbat en vecka.

Nyårsafton jobbade jag till 17 men lyckades smita undan 16.30 så då var det till att ta sig hem så fort som möjligt...byta kläder och ta en raggardusch och sen iväg till Storsele där vi firat nyår de senaste åren med samma gamla gäng. Det blev ungefär en miljon ungar (kändes det då som) och full fart och efter att ha jobbat hela dagen blev jag rätt trött i huvudet ganska omgående. Olivia hittade en favorit i Davids tjej Carro som var en riktigt söt och trevlig kvinna och lät inte henne få många minuter själv innan olivia var och hämtade henne.
Maten var toppen och efterrätterna underbara. Jag fick spela mitt absoluta favorit spel Rummy Kub och förlora stort som vanligt. Jag kan inte tänka.....
Vi stannade till ca 22 tror jag det var för då började Trollet på klä sig och ville hem för att sova, hon var så himla trött men sova där ville hon inte. Jag som nog var ännu tröttare tyckte det var en bra idé än fast det var så himla trevligt så vi åkte hem och sköt raketer lite tidigare än alla andra och sen hoppade vi alla i säng och somnade som stockar.

Just nu är Magnus i B-sele och slipar väggar och har nog börjat riva från tapetväggen i gillestugan också. Jag jobbar också på huset genom att sitta och beställa lite ljusstakar och dylikt men fy fan vad jobbigt och svårt det är att komma fram till vilken färg man ska ha på vilka möbler till en viss tapet osv.....hatar inredning. har fått en del bra tips från styleroom och ska väl fortsätta kika där ikväll.

Nä nu ska jag gå in till min Trollivia som ligger och inte alls kan somna och med tanke på att hon säger ajaj och det luktar som hon skulle haft blöjan full med skit än fast hon inte har det så antar jag det är magen...den där magen.

Hejs....

Nyårsfin


Ute på promenad med vagnen i en mycket noga utvald ytstyrsel i form av socka på handen och ytterskorna


Lillegris vill inte vara med på bild