Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Shaken baby

Kategori:

typ :) Jakobs nya favoritlek




Och Olivia har nu tillslut upptäckt sina fötter vilket gör att all hennes tid på rygg spenderas i detta läget:







Alldelens nyss var det dags för läggning och hon var lite tjurig och verkade inte trött alls så jag sa till Magnus att det är nog lönlöst att lägga ned henne ikväll. Men vi provade så jag la ned henne och sa godnatt och gick ut. Vi hörde inte ett pip så jag givk in efter 3 min och kollade och då sov hon :)  Lilla skruttan!

Jag blir galen...

Kategori:

Jag kan inte minnas att jag hade sånt problem med klädstorlekar då Jakob var liten.

Alltså:  De flesta kläder har dubbelstorlekar dvs 50/56, 62/68, 74/80 osv. '
Olivens kläder ligger just nu på 62/68 men är på gränsen till för små. 74/80 däremot är alldelens för stora!! Alltså för stora för att kunna säga att "ja men det gör inget om dom är lite stora".

En del få klädesplagg har enkelstorlekar, alltså antingen 62 eller 68. Där sitter 68 helt perfekt på henne.  Men de enda kläderna som har dom enkelstorlekarna är dom från LINDEX. Där har jag köpt en del i 68 som passar nu. Men vad tusan jag har inte råd att köpa ett nytt pack kläder i strl 68 ju.....jaja...hon får vara nakenfis hemma.

Btw...här hemma älskar vi sparkdräkter i plysh :) Inga fötter ska det vara på dom dock!!! Den hon har på bilden är från lindex och jättemysig OCH i strl 68 så den sitter perfekt!!

Men för Guds skull...

Kategori:

Jakob verkar ha ögoninflammation!!



Men lika glad är han för det



Och det är Olivia med...




Framsteg

Kategori:

Flera kvällar nu har vi bara lagt ned Oliven i sin säng i sitt rum och slagit på mobilen och sagt godnatt. Efter att ha bökat ett tag och knorrat lite har hon somnat själv. Någon gång har hon "ropat" och typ tappat tutten och då går vi bara in och stoppar in den och säger godnatt igen och hon är nöjd. Hon har än så länge inte skrikit och velat komma upp. För vi skulle inte låta henne ligga ensam och skrika om nu någon tror det. Så fort hon låtit lite har vi gått in och visar att vi finns.
Om det inte vore för den vidriga hostan så skulle hon nog sova riktigt gott men hon hostar tills hon kläks och tappar ju dessutom tutten varje gång. Men det är ett steg i rätt riktining. Hoppas det går lika bra som med Jakob för det är värt mycket att inte behöva sitta och natta i evigheter. Nu är 6 månader nästa steg då de blir dags för välling för då ska det också slutas med att äta på natten. Då är det välling innan läggning och välling vid uppstignings om gäller.
Äscha nu hostar hon nästan ihjäl sig igen min älskling.....

Mina karameller

Kategori:





Nu drar vi till Dorotea över dagen.
Tjing!

Ett delmål

Kategori:

är nu nått tror jag. Efter att i ca 2 veckors tid mest bara smakat på potatisen/majsen och mest försökt klura ut hur man ska göra med den i munnen så fick Oliven idag en hel måltid och drack ur flaskan för att skölja ned. Första tiden har jag ju låtit henne smaka och sedan ammat efteråt för att släcka törst och mätta helt. Men nu tror jag nog att lunchmålet är utbytt från amning till mat.

Middagsmålet nästa!

9/10

Kategori: Allmänt

poäng får tvättmedlet. Det luktar underbart fantastiskt gott. Inte som sådär konstgjort med blommor och frukter utan det luktar ren tvätt bara. jag hade dock önskat att det luktade lite starkare :p

Snart äntligen!!

Kategori: Allmänt

Nu är snart tvättmaskinen klar. Köpte igår Grummes skölj och tvätt med doft av havsbris efter attd en doften vunnit en omröstning på ett forum. Så nu får vi snart känna hur pass gott kläderna luktar....uppdatering kommer.

Ellos

Kategori:

snuttan har ju typ 2 par strumpbyxor nu så jag beställde efter 2 par till och ett 3 pack bodys. Hade rabatter så det blev billigt o bra :)

Från ELLOS






Ang doppresenter

Kategori:

Har varit en del förfrågningar om vad man ska köpa osv. Som jag skrev innan så är kläder alltid kul. Och då i strl 68 och uppåt, 62 är för litet. 

Go o glad

Kategori:

kexchoklad!! Eller något sånt.
Oliven är ännu mer hostig och snorig men så snäll ändå. Stackars gumman..nu ligger hon och ska sova för hon är så trött. Somnade som en stock men hostar så mycket som hon tappar tutten och klöks och håller på....och inget kan man göra.



Spännande att se på när morsan dammsuger

Noaks ark

Kategori:

har jag och Jakob byggt. Oliven sover som en stock så jag och Jakob satte oss med en hög lego. Slutresultatet blev en båt, en Noaks ark.











Tidig vintersmorgon...

Kategori:

ja det lät då så på Magnus när han kom in i sovrummet imorse. "Det har snöat massor" åsså visade han typ 3 centi med fingrarna men det visade sig ju att han tog i lite väl mycket.
Natten var ok. För att vara så förkyld är jag imponerad av henne. Det är så jobbigt att inget kunna göra. Jag suger och suger med snorsugen men kommer ju inte åt det värsta så hon snörvlar och låter som hon inte får luft alls och hostan, hostan är hemsk. Ni vet hur det låter när det liksom bara skäller och skräller...så låter hon :(
Men lika god och glad iallafall!



Jakob tog täcket till TV:n och ligger där och morgonmyser

Välkommen till världen

Kategori: Allmänt

lilla grabb-kusinen. Inatt kom barnens första kusin...härligt! Jag väntar på bilder, önskar bara att hela situationen var bättre....

Idag har vi bara dolat på här hemma. Jakob fick någon släng av megasnabb magsjuka. Dagmormor ringde och han hade så ont i magen och hade kräkts, väl hemma sov han som en gris, sket o kräktes 1 gång till sen var han precis som vanligt igen och har ätit och lekt. Men han får vara hemma imorgon för säkerhetsskull. Vi skulle ändå inte gått på någon mammaträff eftersom Oliven snorar och kraxar värre än någonsin :( Gruvar mig för natten då hela hennes huvud är tätt tror jag.

Det är väl lika bra att lägga sig så får vi se hur natten blir...

Några bilder också:















Behöver jag säga att hon älskar  att bada :)
Varför tungan gärna är utanför munnen då vet jag dock inte

God natt!

Duktig..

Kategori:

har varit ute och rört på fläsket lite. Tog en rätt bra promenad med lillasyster. Nu väntar jag på att Magnus ska göra mat :p Olivia sitter i hoppgungan och pratar (läs vrålar) med fulla muggar och Jakob ser på Family Guy.
Äsch jag har inget kul att skriva så jag lägger ut lite bilder istället...



Jag och Jakob gjorde muffins, eller jag bakade och Jakob "diskade". Ang hans kläder så hade jag tagit på annat men han envisades med shorts och "sootan" med blommor.









Trött Jakob efter att ha varit på badhuset.

Juloutfit

Kategori:

Denna blir det för Oliven på julafton:

Sötgris!

Kategori:

Oliven och mamma pratar

Kategori:

och ja jag låter skitfånig men det ska man göra som mamma!!

Bloggtorka

Kategori: Allmänt

Oh yes!!

Vinterförberedelser

Kategori:

Jakob vill vara säker på att hjälmen passar i vinter då han ska åka massa massa skoter.

Tisdag

Kategori:

I förmiddags BVC
Nu lunch
Snart mammaträff
Sen hämta Lillegris


Morgonstund

Kategori: Allmänt

har guld i mun...? Så fan heller jag är skittrött!

Jag trodde Jakob var uppe kl 6.40 så då klev jag upp men han sov som en gris...typiskt. Så kl 7.15 klev han upp och Oliven låg till kl 8.
Nu har vi alla fikat och jag måste ta och hoppa in i duschen eftersom min kompis A som jag bodde med under gymnasiet kommer hit och har med sina två barn.
Det är så lustigt för det sägs ju att tjejer som bor ilag får likadan menscykel..och så här är det:
Min Jakob är född 15 april 2006, hennes Clara är född 20 april 2006. När jag var gravid i somras så skiljde det 2 veckor på oss då även A var gravid. När jag fick mitt missfall så talade jag om för henne att tyvärr blev det ingen bebis från vårt håll, då visade det sig att hon fått missfall dagarna innan. Efter ca 3 månader får jag ett sms där hon berättar att hon är gravid igen men att det var väldigt tidigt....och då hade jag vetet ett par veckor att jag var gravid igen ;)
Hon var beräknad 2 veckor efter mig men eftersom jag fick Oliven 2 veckor tisigt och hon fick gå över en hel del så skiljer det knappt 5 veckor på min Oliv och hennes Hannes :)

Morgongörat

Kategori: Allmänt

Min...min...min...MIN!!

Kategori:

Oliven högg tag i godispapperet jag hade i handen och blev helt tokig i det. Provade ta av henne det och ge skallran istället men då blev hon skitledsen. Höll fram papperet igen och hon lös upp som en sol och tog det så hon får väl ha det ett tag då...






4 månader!!

Kategori:

Och det firades med potatispremiär!!
Först verkade det inget kul med den vände fort och det mesta åkte ned...så imorgon provar vi igen så dröjer det nog inte länge försen lunchmålet är bytt från amning till mat.







Ett av mina bästa köp

Kategori: Allmänt

utan tvekan!!



"Make Up Stores absoluta stolthet och storsäljare! Detta är en högpigmenterad concealer med neutraliserande egenskaper. En vanlig concealer döljer genom att täcka, Cover all Mix är fungerar som neutraliserare viket betyder att den dels döljer genom att täcker, men framför allt döljer genom de neutraliserande pigmenten.
Gul neutraliserar röda partier såsom ytliga blodkärl, blemmor etc.
Orange neutraliserar blåa toner i ansiktet som t ex under ögonen.
Beige används för att ljusa upp de båda färgerna och som bas på t ex ögonlocken. Kan även användas som high lighter under exempelvis ögonbrynet. "


Jag har haft väldigt jobbigt med att jag är så svart under ögonen sedan man började vara vaken lite under natten och så och inte lyckats dölja de alls med min egen sån där...öhh...vad kallas det...sån som ska dölja finnar och sånt.
Så blev jag tipsad om att prova denna och den är jäkla fantastisk! Visst ser jag fortfarande trött ut då jag är svullen under ögonen men den tar bort mycket av det svarta och man ser rent pigg ut och den gula färgen döljer finnar och skit bra mycket bättre än ett vanligt täckstift..jaa så heter det ja, täckstift. Och dryg är den också.
Helt klart 10 poäng av 10!!

Dagens middag

Kategori: Allmänt

Jakob ville ha göööna pakaaakar :)

Tråkgöra

Kategori: Allmänt

fasen vad det är tråkigt att ta reda på tvätt....tur man har bra hjälp!

Hokus Pokus

Kategori: Allmänt

äntligen har jag fått tag på en!! Har aldrig dykt upp någon i vbtn och har det det så har dom varit sålda men idag lyckades jag vara först!!
Att den är rosa också är ju en bonus!
Tack Eva som fixar hem den till mig!!

Funkar inte att lägga ut bild så jag länkar här istället.



Morgontrött...

Kategori:

lilla snuttan håller på vara trött igen när hon skulle posera :)







Dopdags...

Kategori: Allmänt

är det ju i slutet på nov. Vi håller på fixa med inbjudningskorten men det vill sig inte riktigt.
Vi har då ingen avancerad önskelista :) Kläder är alltid roligt tycker då jag iallafall. Lite klänningar vore skoj.
Strl 68 och uppåt...62 kommer nog inte passa så bra då....

Nuuuuuu

Kategori: Allmänt

törs jag säga att barnen ska få en kusin!!!!!!! Woohoooo vad kul!!!!!!!

Underbara ungar!!

Kategori:









Utmanad av Tella

Kategori: Allmänt

1. Vem tvättar?
Det gör vi båda men mest jag som är hemma
2. Vem diskar?
Diskmaskinen! Men jag plockar i stort sett alltid både i och ur
3. Vem dammsuger & skurar?
Jag jag jag!! Tror Magnus dammsugit max 3 ggr under 6 år.
4. Vem dammtorkar?
Jag...det har Magnus aldrig gjort
5. Vem tar hand om uppsättning av hyllor osv?
Magnus....där är han duktig
6. Vem sköter om bilen osv?
Magnus...bortsett från familjen så lever han för sina bilar..
7. Vem stryker kläderna?
Ingen...hoho..vi stryker aldrig kläderna..dom blir raka efter någon halv dag :p
8. Vem rengör avlopp osv?
Aldrig haft problem med avlopp men nog tror jag Magnus fixar sånt..
9. Vem storhandlar?
Antingen gör vi det tillsammans eller så gör Magnus det..
10. Vem kastar grovsopor, tidningar osv?
Magnus..

Jag utmanar:
Johanna
Sessalii
Evisaur
Maaraja
Ajkju

Bebismammor!!

Kategori: Allmänt

HJÄLP mig nu..min fantasi har dött! Vad köper jag till Oliven i julklapp? Inte för att jag tror hon egentligen bryr sig men nåt roligare än kläder vill jag hitta då jag köper kläder jämt ändå.
Johanna, Kajsa, Tella o alla andra....vad ska ni köpa??

Kvällning....

Kategori:

så var det kvällen. Mammaträffen var trevlig, många små söta troll och barnen skötte sig exemplariskt. Jakob har blivit så duktig min lilla Lillegris. Efter träffen for vi förbi mormor och där skulle Jakon stanna tills morfar kom hem.
Några timmars enare ringer telefonen och det är Jakob som säger att han ska sova hos morfar....jahapp.
Ser fram emot nästa tisdag, det är så kul att få komma ut. Jag och Oliven sitter bara hemma och mossan växer snart ut på oss. Men Jakob får stanna hemma för han verkade inte så road...stackarn verkade lite uttråkad.
Och jag var jätteduktig och hade kameran med mig med nyladdade batterier och allt....men jag glömde ta fram den..suck.

Här är iallafall några bilder på Oliven från ikväll:








Johanna!!

Kategori:

En sån här har vi!!

Fördelar och nackdelar

Kategori: Allmänt

finns det med tiiidiga mornar.
Jakob hemma idag så kl 6 var det morgon, jag hade gärna legat kvar bredvid Oliven ju.
Nackdelarna är att jag är trött, småtjurig, ser ut som hej kom och hjälp mig och dagen är så lång.
Fördelarna är att det blir lite gjort hemma. Jag har nu kl 10 fått i Jakob en stor portion gröt, hängt bort en massa rena kläder, bäddat rent i sängarna, tvättat upp de gamla sängkläderna, lekt med båda barnen, lagt Oliven igen och dammsugit hela huset.

Ska ladda batterierna nu så jag får med mig kameran på mammaträffen. Måste ju dock fråga alla om det är ok att jag fotar deras ungar och sen om det är ok att någon bild hamnar på bloggen. Det är ju inte alla som vill ha bilder på barnen tillgängliga.

Nu ska jag ringa kyrkan....

Fantasilös

Kategori:

blir inte så mycket bloggande just nu...har tappat inspirationen...
Kanske skriver någon rad efter föräldraträffen imorgon, då kanske man känner sig gladare. Jakob ska få följa så jag hoppas han inte får nåt dampanfall...då får mormor komma och hämta honom.

skit...

Kategori: Allmänt

sitter och leker med bloggdesignen som ni märker...får inte till det och nu ropar oliven..
Ni får stå¨ut ett tag såhär...

Skit

Kategori: Allmänt

sitter och leker med bloggdesignen som ni märker...får inte till det och nu ropar oliven..
Ni får stå¨ut ett tag såhär...

Mera mössor!

Kategori: Allmänt

Oliven fick en ny mössa igår igen Tack Tina!



Vi har varit på marknad och där fanns så mycket att se.....NOT.
Nu ska Magnus och Lillegris strax på badhuset och min mor kommer för att hjälpa mig sätta om alla blommor.
Hon är bäst!

Frustrerad 3

Kategori:

Hon vill så gärna ta sig framåt...

Nu är det jul igen....

Kategori:

eller?? Jakob vill iallafall ha det så. Fick hem hans kläder idag och tror ni han ville ta av dom efter att vi provat :p

Enkel god middag

Kategori: Allmänt

åt vi igår. Magnus hade köpt nån hajmal på Domus så vi penslade på dijon-senap och sen kastade vi ned den i ströbröd och kryddade med salt och citronpeppar. Stekte på det lite snabbt och spillde på matlagningsgrädde så det fick puttra en stund och sen en massa dill över det. Vi droppade i lite fiskfond i såsen åsså kokt potatis och grönsaker till. Heeelt ok.

So you think you can dance....

Kategori:

släng er i väggen !!

Morning...

Kategori: Allmänt

alldelens för tidigt blev det morgon. Jakob är hemma idag så nu har man redan varit uppe en timma och klockan är bara tjugo över sju. TRÖTT!! Har varit lite nyttig och hunnit baka...haha..scones bara iof. Ville inte ha nån tråkig surlimpa till frukost. Så nu blit det frulle sen när Oliven ska sova så ska jag och Jakob kratta löv.

Frustrerad 2

Kategori:

Fick inte med så mycket av det här då men hon har börjat försöka sparka sig fram, eller om det är nåt förstadie till o krypa jag vet inte. Hon drar upp benen under magen och sparkar. Hoppas inte hon kryper tidigt...det är mycket skönare när dom sitter still ;)

Min Lillegris

Kategori:

Man blir alltid på bra humör när man hör ett barn skratta. Vet ej hur gammal han är här...

Frustrerad 1

Kategori:

Hon vill sååå gärna ta sig över på mage men än har hon inte den räcka knycken :)

Rutiner rutiner rutiner

Kategori:

börjar vi ha ganska bra koll på nu. Vi kliver oftast upp samma tid varje morgon och sen kanske det skilja någon timma hit eller dit men sedan sover hon ett ca 2,5 timmars pass. Efter det är det bus och lek och mat i ca 2 timmar sedan däckar hon ca 2 timmar igen. Efter det är det vaket och hon är med och fixar middag och busar med brorsan sen blir det en liten lur på ca 45 min tills kl är ca 18 och efter 18 så sover hon inte mer försen det är dags för nattning. KL 19.30 kör vi samma procedur varje kväll nu med bus, tvätt, pyjamas och sen mat och så sova. Vi lägger henne i vagnen just nu och hon somnar oftast som en stock direkt. Någon kväll provade vi ge ersättning och hon vaknade inte alls under den kvällen medans de senaste 2 kvällarna då jag ammat hon hon vaknat till några vändor så jag får se om vi börjar införa att inför natten blir det flaksan. Det är skönt att börja få tillbaka vår egentid om kvällarna. Det är ju faktiskt mysigare att krypa upp i soffan tillsammans än att ha en liten övertrött tjoppa med också.

Om ca 1,5 vecka ska vi prova potatis och gröt....spännande!

Umeå...

Kategori: Allmänt

skulle jag verkligen verkligen behövt åka till!! Magnus har ingen möjlighet att ta ledigt och själv kör jag inte. Jag vågar inte ens köra inne i Lycksele så Umeå är bara att glömma! Jag hittar inte ens till lasarettet.
Jag skulle ju behövt komma mig iväg till Tompa så han får någon aning om hur tatueringen ska se ut och rita lite på det att jag kan få en tid efter jul och få den gjord innan WWW.
Någon av mina vänner som ska på en dagstripp till Umeå?

Just nu borde jag gå ut och kratta löv medans Oliven sover...men det tänker jag inte göra för jag måste dammsuga och skura så det är gjort innan helgen. dessutom vill jag inte riskera att någon får syn på mig. Det kan jag då tala om att nu är det färdigknaprat dessa p-piller! Fy fanken som jag ser ut efter jag började äta dom...finnar finnar finnar och just nu har jag något böldliknande mitt i ansiktet som gör förbannat ont. Nej vi får hitta något annat alternativ.

Längtar till löningen för då ska jag få en hårfärg av Magnus....det ser så hemskt ut just nu med utväxt och grejjer så nu blir det höst/vinter mörkt igen. Mörkbrunt.

Baj baj!

Men förbannat...

Kategori: Allmänt

här sitter man bänkad efter kl 18 för att få läsa Vilhelmina-aktuellt åsså läggs det inte ut någon för nya veckan....nu är  jag sur.
Min onsdagsunderhållning!

BUMBON

Kategori:

blev en succe!!! :)
Hon kan vara med på ett helt annat vis nu :)



Ohh NOOOO!!

Kategori: Allmänt

Vi har varit för snabba på att tro att bananflugorna var väck så vi har börjat slänga fruktreste i soporna igen. Det skulle vi inte gjort för nu är dom tillbaka igen :( Jag gråter snart av panik för det verkar som att dom verkligen bosatt sig här och att vi aldrig kommer bli av med dom...dom är så förbannat äckliga!

Jaja...jag och Oliven sov till 9 imorse så hon har precis somnat ute i vagnen. Jag ska passa på att städa lite, som vanligt. Om man var en smart morsa så skulle man passa på att bara lägga sig i soffan och njuta av lugnet och vila men jag är en typisk morsa som gör allt annat istället. Plockar, bäddar rent, dammsuger, tvättar....varför är vi sånna?

Mamma ringde just, Jakob har ju varit och fotograferat sig och jag var lite orolig då han kan bli lite blyg men hon sa att det blev jättejättefina kort och tom fotografen hade varit imponerad och påtalat hur fina dom blev så det ska bli så spännande att få hem dom. Dröjer väl evigheter förmodligen.

Jaja....tvätta var det ja....

Stilla lugnt...

Kategori: Allmänt

Båda barnen har lagt sig...så nu blir det te och lite slötittande på TV:n.

Vad är det med mig...?

Kategori: Allmänt

Idag tänker jag mycket...alldelens för mycket känner jag. Jag mår inte bra av det.
Jag tänker på Max och Sagas mamma...hur klarar hon det? Hur överlever hon?
Jag ser på Oprah som handlar om hur människor dör alldelens för tidigt och hur deras barn blir utan mamma/pappa. Jag vill inte dö ifrån mina barn. Jag blir så rädd och ledsen. Naturligtvis hellre jag än dom, men jag vill inte det får inte hända. Men dessa människor trodde säkert heller inte att något skulle bryta den totala lyckan. Dom anade nog aldrig att dom skulle dö i cancer. Det får inte hända!

Ännu värre, jag är också livrädd att mina barn ska drabbas av tex cancer. Hur klara man av att se dem sjuka? Tänk om det inte klarar det?! Det får inte hända!
Det är så otäckt att man aldrig vet och inget kangöra. Bara för att dom är friska NU så kanske dom ända drabbas om 2 år..det får inte hända!
Som sagt, jag tänker alldelens för mycket idag för det går ju inte gå runt och tänka på det viset...men vissa dagar blir så här och jag kommer ha en klump i magen ända tils i morgon...tänk om...huva!

Nu kommer snart min älskade Lillegris hem då ska vi kramas extra mycket och när Oliven vaknar ska jag pussa på henne tills hon somnar igen.
Jag skrev lite med Max o Sagas mamma på ett forum, jag för hennes hälsning vidare till alla er:
Krama era barn en gång extra ikväll från henne.

Lite bilder...

Kategori:











Något har dött...

Kategori: Allmänt

det ser ut som något litet lurvigt djur har krupit upp och dött ovanför mina ögon. Jag har inte rört mina ögonbryn på flera veckor. Tänkte dom skulle få gro igen så man får prova börja om. Jag lyckas nog förstöra igen ska ni se.....

Ilväll prommis och sen färjan och sist cityakuten innan det är dags att kojsa...

Måndag

Kategori: Allmänt

Ny vecka äntligen. Tiden går så sakta just nu tycker jag, förmodligen för att jag längtar så efter snö och julen.
Alla Jakobs julklappar är bestämda nu och kommer nog vara köpta och klara innan månaden är slut, det känns skönt!
Sen efter jul så är det hans tur igen att få rummet tillfixat lite med nya wallies och en bokhylla och ett skrivbord hade vi tänkt. Han är ju stooor kille nu.

Det verkar som jag får ge upp i min jakt på hokuspokus-stol till Oliven....det dyker aldrig upp något inom räckhåll i bra skick och rätt färger. Får nog bli en vanlig tråkig antilop från IKEA



Nä om man skulle ta och rensa tvätt medans Jakob sitter framför TV:n och Oliven sover.....får passa på innan Nallen blir kissnödig igen och behöver torkas:


Olivens rum...

Kategori:

är nu nästan klart. Det blev ju iallafall en klar förbättring mot för innan. Dom billiga gröna tapeterna är inte snygga och så hade vi för lite så det räckte inte till fönsterväggen så det blev en typ av fondvägg där. Men wallisarna gjorde det ju lite roligare.
Gardinerna sitter bara på prov dom måste sys upp ocg strykas och en ny roligare matta ska in:









Snaaaaart

Kategori:

börjat allt det roliga!!
0-4 månader tycker jag är ingen höjdare :p
Nu närmar sig 4-månadersdagen och man får börja med allt det roliga.
Vi ska prova riktig mat, man kan snart prova gåstolen, hoppgungan, det är inte längre evigheter bort innan hon kan sitta själv, leksaker börjar bli riktigt intressanta....DET ÄR NU DET BÖRJAR!! :)

Mera mössprovning

Kategori:

Letade igenom Jakobs gamla kläder och hittade tillslut tomtemössan :)
Har hittat en jättesöt tomteklänning till Oliven med mjukt fluff vid ärmarna och så kan hon ha denna mössa till :)
Frågan är bara vad man ska köpa för storlek :/
Dom växer ju skitfort i början men nog borde 74/80 passa tills jul....68 är ju fortfarande stort men hon borde hunnit växa i 74..hmm..vi kör på 74. Sen minns jag att det saktar av rätt bra runt 74/80 och dom kan ha det väldigt lång tid....

SvampBob Fyrkant

Kategori: Allmänt

Påtalade för mormodern att Jakob nog skulle uppskatta ett bäddset med SvampBob och hon svarade förvirrat jaahaa (?).
Tog för givet att hon som dagmamma visste vem det var men jag kunde se på hennes fundersamma ansiktsuttryck att hon hade inte den blekaste.

Mamma här är herr SvampBob:

Morgon hos Hällunds....

Kategori: Allmänt

Pappan i huset (som för övrigt inte är en Hällund) är sedan 1 timma på jobbet så kvar är Mamman som är trött som en gnu, sonen som hämtat en sked och skrapar av kaviarn av mackan eftersom han älskar kaviar och så har vi då lillasyster som snällt bara kan sitta och titta på medans de andra vräker i sig morgonfika:





En halvtimma senare ser det ut så här:



Och NU

Kategori:

SOVA!





Så sov hon som en stock innan jag ens bäddat ned henne klart. Jakob vägrade sova när vagnen stod stilla så detta är underbart! Igår sov hon 3,5 timma.

God morgon...

Kategori: Allmänt











Oliven kräktes ned hela sig, mig och mattan och sen medans jag torkade av henne spydde hon över en köksstol vilket jag glömde bort när jag skulle sätta mig vid datorn så jag satte mig i det. Ikväll får vi nya soffan....hoppas jag blir gladare då. Nu ska Oliven snart lägga sig för sin 2,5 timmars vila och jag kommer lägga mig i soffan och göra samma sak som henne.

Wohoo

Kategori:

Jag tror Oliven äntligen har börjat uppskatta tutten på riktigt. Förut satt den bara fast när hon sov och om vi höll i den men nu sitter den längre o längre stunder. Jag ger mig aldrig hon ska ta tutten :)
Över huvudtaget så händer det massor just nu tycker jag. Mycket prat, fäkt och enorma försök att vända sig från rygg till mage. Det är så skönt när dom börjar bli större. Tänkte tillbaka idag att för bara någon månad sedan så var amningen så bökig. Den har alltid fungerat men den har varit bråkig och jobbig då hån tex åt, tappade greppet, åt, tappade greppet. Nu suger hon bara fast sig som en igel och äter så det sprutar ur öronen. Härligt!
Kräks ännu mer nu känns det som dck, jag blir så less att jag bara vill lägga mig ned och grina ibland. När man tagit på henne extra söta kläder, sånna man sparar tills dess man ska hälsa på någon ni vet ;) och man precis har knäppt sista knappet då det bara forsar ur henne kräk så bode hon och jag är sjöblöta.
Tack och lov så är det bara ca 2,5 vecka tills hon ska få smaka potatis och sedan kommer jag köra på om hon gillar det. Gör hon inte det så för vi vänta en stund. Jakob åt bara mat och välling då han var 7 månader. Då hade vi bytt ut varenda mål och jag slutade amma. Allt flöt på fantastiskt så jag hoppas på samma nu.







Brrrrrrr

Kategori:

nu åker då fotsacken på vagnen, rikgtigt höstväder nu verkligen.
Igår tände jag alla värmeljus jag hade framme...typ 35st och jäklar så varmt det vart i huset, bra upppvärmning det där.

Suck...Oliven sover ännu...2,5 timma nu och jag börjar sjukt nog bli uttråkad.
Funderar på öppnaföris någon dag men jag vet inte om jag vågar gå med ett trotsmonster och en tjusrbebis. Jakob kommer vägra fara hem och bråka som fan och oliven kommer tjura. Iof så är hon som lugnast och snällast bland folk numera så hon skulle nog tycka alla barnen var roliga att titta på. Ja vi får se.....

Posten

Kategori:

är nog det bästa på hela dagen då man får post och får alla dessa småpaket från mestadels Tradera :)
Fick idag hem så gott som ny amningsbh med lite pärlor på som jag tror slutade på nån 35kr och sen detta setet till Oliven för några kronor.

Bajs i näsan..

Kategori: Allmänt

Jakob kommer ropand "bajs bajs" så jag skuttar upp för att skynda på toan med honom men NEJ mamma säger han och pekar på näsan, ja ha bajs i ässan. Han var alltså snorig....

Idag blev det tidig morgon då han är hemma, var tungt att smyga upp medans Oliven låg kvar och sov så gott.
Lite morgonbilder:







Nu ska vi fixa lunch medans Oliven sover, det är så skönt att ha i stort sett samma sovtider på henne varje dag nu. Hon sover som vanligt ute på altanen.
Idag blir det "kölv" på bröd, det har Jakob bestämt!