Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Skulle man klara det...?

Kategori: Allmänt

Jag sitter och drömmer. Jag drömmer om vit sand, grönt/blått vatten och värme. Jag har varit så sugen på att åka utomlands så länge nu. Jag vill verkligen komma iväg...så behövligt.

Vi sitter och pratar om det. Skulle vi åka hela familjen måste man nästan ta en All Inclusive för barnens skull. Hur som helst så är det dyrt dyrt dyrt att åka med barn. Dom pengarna finns inte på långa vägar med husrenovering och annat. Att lämna barnen och åka en vecka bara jag och Magnus är heller inget alternativ. Olivia känns för liten för att vara utan både mamma och pappa så länge. (Med det menar jag inget som helst illa mot de som faktiskt klarar av att lämna sina barn så länge, det är nog jag som skulle ha det jobbigast). Dessutom är Magnus inget stort fan av att åka utomlands. Tanken slog mig då för en kort sekund...att kanske Magnus och barnen skulle stanna hemma...medans jag och någon vän åker iväg en vecka. Då är barnen hemma med pappa och när han jobbar är dom som vanligt med mormor och morfar. Så för dom skulle det inte bli någon större grej annat än att jag inte syns till på några dagar. Men skulle jag kunna åka en hel vecka och lämna över allt ansvar? Skulle jag klara av att njuta och inte tänka på dom dygnet runt? Jag tror nog inte det. Men jag önskar att jag kunde det. För det skulle vara guld värt att fått åka iväg och njuta av sol och bad nu då det förmodligen kommer dröja massvis med år annars iom planer på en liten till inom någon 2-3 årsperiod....


Drömmar.....

Bloggbegäran

Kategori: Allmänt

Jag fick ett sms tidigare idag med frågan om jag lever eftersom jag inte visar livstecken varken genom sms eller blogg.
Ja, jag lever men som sagt är det så mycket just nu att jag inte vet när jag ska hinna gå på toa...ungefär.
Huset verkar så gott som sålt men jag firar inget försen papperen är påskrivna.
Idag har vi varit i Umeå och jag är så ledsen Erika att vi inte hade tid att hälsa på er ens för att hämta stolen men det har varit en helt galen dag då Magnus hade först tid på röntgen sen måste man äta sen hade jag tid för tatuering och sen hade Magnus tid för läkarprat och därimellan var vi tvugna att med rakerfart hinna handla underkläder och krimskrams till bröllopet. Det fanns bara inte tid till någonting annat än precis det som var ett måste.

Som sagt så tatuerade jag mig äntligen och skrev in även Trollets nman på armen där jag har Jakobs namn. Underbara Tompa kom med tokbra förslag och idéer som jag blev så nöjd med. Vi planerade för framtiden kan man säga. Jag som hade tänkt ha namnen rakt under varandra men som han sa så skulle det nästan bli som då man skrivit en inköpslista så vi satte Trollets namn lite snett nedanför Jakobs och sen kan nästa barns namn när det blir dags för det sitta lite snett nedanför Olivias men åt andra hållet. Dom ligger lite omlott alltså. Sen började vi skissa för det stora arbetet som kommer bli så jäkla bra nu när namnen står omlott. I slutet för februari har jag tid för den och jag lär nog bli kvar i studion minst halva dagen. Oj som jag längtar!!!

Nu är vi iallafall tillslut hemma igen och skorna jag var så glad att jag hittade till Jakob var inte ens i närheten att gå på foten så han står fortfarande utan skor till bröllopet.

Nu ska jag packa ur bilen och sen sova...

Tack för att du saknar mig ;)

Vi lever..

Kategori: Allmänt

nätt och jämt.
Igår åkte ju såklart även jag på mahsjukan så hela gårdagen är ett töcken. Den verkade aldrig ta slut. Kl 19.30 sov båda barnen så då slänge jag och Magnus oss i säng också och vi sov, och sov och sov. Tack gode gud så har den lilla skvätten penicillin Trollet fått i sig per gång iallafall hjälpt så hon inte har lika ont. Tyvärr så räcker det ju inte hela vägen iom att då hon inte får i sig hela doserna så försvinner ju inte inflammationen utan går bara ned och sen kommer den slå ut igen om ett tag. Så nu väntar vi på att dom ska ringa från sjukan med någon ny idé om hur vi ska få i henne penicillinet. I allra värsta fall får dom väl lägga in oss en vecka och ge henne via dropp.
En sak är säker att jag utsätter henne aldrig mer för det vi gjort de senaste dagarna genom att blåhålla henne, bända upp munnen och försöka spruta in det i ahlsen på henne. Jag har aldrig kännt mig så hemsk och usel.

Idag har förmiddagen gått ut på att skura och sprita toaletterna och golven, duscha, tvätta och bädda rent i sängarna. Tur man har bra hjälp. Jag hade lagt en hög med smutstvätt nedanför tvättmaskinen och när jag kommer in i tvättstugan senare så har Trollivia lastat in tvätten i maskinen, duktiga lilla donna.
På eftermiddagen hade vi tänkt oss att ta oss ut i snön med ungarna.


Hejs...

De sista dagarna

Kategori: Allmänt

har nog ärligt talat varit bland de värsta i mitt liv.
Olivia började i onsdags gnälla och gnöla och var inte alls sig själv. Jag märkte inte själv att hon var på öronen men mina erfarna föräldrar sa båda att "hon har ont i öronen". Då hon haft så pass mycket med öronen så åkte jag ned med henne direkt. Dom såg att det var väldigt rött men inte tillräckligt för att få antibiotika då dom är väldigt försiktiga med att ge ut det till småbarn.
Natten till torsdagen var hemsk då hon inte sov mycket alls. De stunder hon sov så hostade Jakob så jag trodde hans lungor skulle komma ut vilket också väckte Olivia.
Torsdagen bestod av mer gråt och dessutom 40 graders feber. Magnus var hemma medans jag jobbade på.
Natten till idag (fredag) var ännu sämre då hon inte sovmer än en halvtimma i taget innan hon vaknade och skrek och ville inte alls sova. En vända tror jag att jag sov en hel timma. Idag har hon haft fortsatt feber och slitit sig i örat.
Under middagen sa Jakob att han hade ont i magen och ett tu tre så hade han kräkts i sin tallrik och på golvet. I samma veva säger Magnus att han också mår illa men inte velat säga något.
Jakob fortsätter kräkas  och Olivia skriker som en stucken gris i sin säng. Även Magnus springer mellan sängen och toan för både det ena och det andra.
När Jakob kräkts ned sängen för andra gången och Olivia fortfarande skriker så tar jag henne och bestämmer mig för akuten. Där ser dom att det nu är inflammation och hon får äntligen penicillin.
Det värsta av allt är att det var sånna dospåsar som ska blandas ut med vatten så det blev ca 30 ml vi skulle få i henne. Hon ville naturligtvis inte ha så Magnus fick hålla henne medans jag fick spruta ned det i halsen på henne så hon inte skulle spotta ut det. (Tips från sköterskan) Olivia har råpanik och jag gråter över att utsätta henne för det. Hon kräks tillslut upp allt vi gett henne och har spottat ut det mesta annars så hon fick förmodligen inte i sig ett skit. Imorgon är det samma procedur och sen till apoteket för att hämta ut från receptet. jag hoppas att det är så att det räcker med typ 5 ml eller så. Måste kolla om man kan blanda ut det i vällingen men samtidigt äter hon ju inget nu så rätt väd det är så får hon inte i sig något imorogn heller om hon inte äter vällingen.
Just nu sover hon och jag kan inte bestämma mig för om jag ska lägga mig och hoppas på att hon fortsätter så (vilket hon knappast gör då hon fortfarande har ont och feber), och på att Jakob inte kräks mer eller om jag ska stanna uppe så jag slipper vakna och sedan sova imorgon när Magnus förhoppningsvis mår bättre.
Dessutom så är det väl bara att sitta och vänta in att jag själv ska börja springa på toan....

Det har alltså varit och är riktigt intensivt just nu och när man är mitt i sånt här så kan jag för mitt liv inte fatta hur andra klarar det med ännu fler barn och hur jag själv skulle klara av att ha fler barn.....

Kusinmys

Kategori:

Underbara underbara ungar!











Gillestuga forts.

Kategori: Allmänt

Okok...om vi säger att vi skulle måla det vitt där nere då...ska man behålla öppenspisen vit då också eller göra den i annan färg?
Och blir det vitt så är det ju snyggast med en svart soffa. Soffbordet då? Vitt?

Grejen var att vi hade tänkt köra det stuket uppe, dvs vita väggar, en fond vägg, svart soffa osv. Jag vill ju inte att rummen ser likadana ut...så vad gör man uppe då?
Jag tycker inte beiga soffor är så fina...men jag såg en ljusgrå divansoffa som såg riktigt bra ut. kanske man ska satsa på grå soffa uppe då tillsammans med något träfrägat soffbord, typ detta:



Eller?

Jo jag ska ta o leta reda på några tidningar men jag tycker ärligt talat inte inredning är kul...faktiskt. Jag vill bara att det ska vara fint.

Är jag inredningsblind?

Kategori: Allmänt

Om det nu finns något sånt uttryck...om inte annat gör det det nu.

Alltså...i "nya" huset har vi en gillestuga i källaren. Alla väggar är i furu vilken såklart är helt vansinnigt hemskt.
Vår tanke var att lacka furun mörkare så det blir liksom mörkbrunt. Det är en vägg som ska tapetseras så ja det blir ju en fondvägg. Där hade vi tänkt ha något mellanting. Inte så ljust som vitt men lite ljusare iallafall så det ljusar upp. Vad har man för färg på soffan och soffbordet då? Ska man ha en svart/grå soffa och ljusa upp med kuddar och plödar eller ska man ta en typ beige soffa eftersom rummet är så mörkt? det finns ju en öppenspis också som kommer lysa upp lite.

En annan sak är att jag skrev och bad om tips på några forum och där var det visst en hel hög som tyckte jag var knäpp som tänkte göra det mörkt. Det var en del röster på att måla väggarna vita istället men alltså...är det bara jag som tycker en gillestuga ska vara mörk och cosy?

Hjälp mig nu...ge mig tips och säg hur NI skulle ha gjort. Jag vet ju att en del inredningsfreak/kunniga läser.
Hjälp mig så jag får sova om natten :p

Stolt mor

Kategori:

Ja kan man bli annat när ens (nästan) 1,5 åriga dotter har lärt sig att prutta. Dva hon kan styra det nu och det sker inte bara så där hur som helst.
Hon kom springande till mig i vardagsrummet så jag sa "heej min lilla pruttunge". Då tog hon i allt hon kunde, la iväg en prutt, pekade på blöjan och sprang skrattandes iväg.

Jag blir så stolt....... :p



Tuttprovning





Sååå nära en snyting...

Kategori: Allmänt

Igår kväll innan viskulle sova så låg vi som vanligt och pratade om allt och ingenting i sängen. Vi pratade bland annat om Magnus kusin C som nyss fått en liten till. Efter ett tag var vi tysta och la oss för att sova. Efter en lång stunds tystnad då jag precis höll på somna så säger Magnus:
-Jag tror jag vill ha en tjej till.

I mitt halvvakna tillstånd fattade jag ingenting och trodde sen direkt att han var dryg och dummades och syftade på en flicvän till.

- Varför då??!! säger jag i ilska.

- Jomen dom är ju så mysiga.

Just då var han sekunden från att få sig en smäll innan jag började fundera lite och kom på att han pratade om bebisar. Jag kopplade inte det först då han vanligtvis inte pratar om bebisar och sånt gos.
Så istället somnade jag lycklig och glad över att han numera tydligen funderar på nästa bebis ibland ;)

Storshopping

Kategori:

har suttit och kollat igenom diverse nätshoppar (?) men tycker det är riktigt tråkiga kläder just nu. Jag har alltid köpt så mycket roligt till Jakob från HM är rätt besviken på dom just nu. Tillslut blev det iallafall en radda från Lindex men jag är inte helt nöjd. Dock vet jag att det är ingen mening att vänta tills jag ska till Umeå då jag bara irrar runt som en yr höna där och aldrig hittar något och..ja..skitsamma! Huvusaken dom har kläder. Paketet borde komma lagomt till barnbidraget :p


Polo till Trollet i min favorutfärg lila såklart.


Velourbyxa till Trollet


Tröja till Jakob så nu måste jag få honom att använda långärmat! Han stenvägrar och har alltid gjort.


Mjukisbyxa till Jakob


Klänning till Trollet


Mera velourbyxor till Trollet


Strumpisar är alltid bra att ha


Likaså svarta leggings


Ännu en joggingbralla till Jakob


Pyjamas till Jakob


Och slutligen sockor till Jakob som nöter hål i de han har på en vecka tror jag.

Nu ska jag duka fram ost, kex och vin ;)

Ångest och tårar

Kategori:

Jag satt coh läste om lille Viktor. Så vacker och modig och så fruktansvärt att han behövde ha det så jobbigt sin sista stund.

Det är orättvist och hemskt vilket barn det än gäller såklart men som förälder får man tänka själviskt också och just nu är en sån där stund där jag bara sitter och gråter och grubblar och har ångest.

Det får inte hända mina barn, det får inte!
Men tänk om det händer mina barn! Det får inte. Men tänk om.....

Det går ont i hela mig just nu. Det är så frustrerande att vara så maktlös! Jag vill göra något som gör att mina barn inte kan drabbas....för det får inte hända....

Bilder

Kategori:

från vad vi haft för oss de senaste 2 dagarna...



Hjälpt mamma att baka muffins...



Hjälpt mamma att städa bort efter muffinsbak...


Gjort muffinsgubbar...


Ätit äpple..


Myst i storebros säng..


Pratat med hunden...


Vägrat städa sitt rum...



Pussat på mamma...


Nu ska vi snart gå ut i snön...



Äntligen måndag...

Kategori: Allmänt

så känns det idag. Jag jobbade hela helgen och lyckades dra på mig en förkylning som slog hårt direkt. Jag fick en äcklig torrhosta som sen fick mig att tappa rösten men ingen feber eller speciell sjukdomskänsla så jag jobbade på än om jag var rätt trött. Väldigt skönt att helgen är slut och man får vara hemma dock.

Här händer inte mycket. Jag vill att hela den här veckan ska gå fort så människorna från Norge kommer hit och kikar och förhoppningsvis gillar huset. Vi har startat ett snabbprojekt med att tepetsera om i köket. Då den som tillslut köper huset förmodligen kommer tapetsera om igen så tog vi vara några billiga tapeter men dom som satt såg så himla illa ut så vi ville få det att se lite trevligare ut, ge ett bättre första intryck. Ikväll kommer även ett annat par tillbaka som fortfarande är intresserade och vill kolla lite mera.
Hoppas också att dom ringer vilken dag som helst nu och har mina glasögon färdiga så man slipper kisa fram rynkor i förtid och kanske ha mindre huvudvärk.

Nu är det dags för lunch och när Trollet sen sover tror jag att jag ska skura upp badrummet...

Några bilder från helgen....





Godmorgon världen..

Kategori: Allmänt

vilken underbar dag! Eller hur var det han sjöng den där Jimmy...

Ungarna har bråkat med varandra sedan dom slog upp ögonen och då främst Jakob som trätt in i någon ny härlig trotsperiod som redan håller på gärna mig knäckt. Jag känner inte igen honom och han retar mig så till den yttersta gränsen....
Jag som har intalat mig själv att efter hans 2årstrots gick över så var det nog lugnt fram tills 6 årstrotsen...för det hade jag hört. Hmm..jag hörde visst fel....
Hoppas den går över snabbare än vad det gjorde sist. Dock när det väl gått över toh han liksom igen hela perioden genom att vara så undrbar han kunde vara.

Just nu står lunch på schemat och när Trollet sedan sover ska jag ta en snabbputs av fönstren. Efter det blir det prommis i höstsolen.
När sedan pappan slutat jobba blir den grönkaka till middag och sedan ut i Bäsksele igen för att fortsätta riva tapeter....hejs!

Jo....jag också..

Kategori: Allmänt

Visst har jag reagerat när det varit bilder i tidningen på honom....han är ju ruskigt jäkla snygg.

Men efter att ha sett filmen så är jag ju dödskär!! Åhh jag hoppas jag får drömma inatt att jag är Bella och han är min vampyr....

Mmm....I want! Mera Twilight tack!




Happy friday...

Kategori:

Dagen började inte så bra...jag kände mig allmänt nere och allt var piss. Dock så har det vänt rätt ordentligt då vi fått mer kontakt från Norge som är så pass intresserade att dom vill åka men har inte möjlighet försen om 3 veckor. Vi får se vad som händer...är inte dom intresserade sen så kommer någon annan.

Trots priset så längtar jag enormt efter mina nya glasögon! Inte för att jag vill ha dom på mig men för att det ska bli så underbart att kunna SE!

Eftersom jag har jobbat har inget speciellt kul hänt som är värt att blogga om så jag tackar för mig och kryper ihop i soffan med babby, film och fruktsallad.

Några bilder på Trollivia och inga på Lillegris som idag var så sur när det skulle fotas att han gömde sig.



Vackraste finaste lilla flickebarn!



Hon är så himla fin i pipplotter, hon blir så stor men dom får ju aldrig sitta kvar mer än någon minut.



Nya outfiten från Ida&Emil.
Ja jag vet....ROSA igen men den förra omgången var faktiskt grön. Nästa gång blir det brun/gult :) Dessa kläder är så underbara...mjukare finns inte.



Hucklet (?) på sniskan...

Hejs...