Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Sackosäckar?

Kategori: Allmänt

Visst hette dom så? Kallas väl numera för puffar?

Jag är ute efter 2 st och vad tusan, 800kr/st om man ska köpa nya!! Är det ingen av er som har sånna liggandes?

Hur går det för dig Johanna? Hittar du några lack-hyllor? ;)

Ledigheten

Kategori: Allmänt

är nu slut. Imorgon går jag på och jobbar hela nyår och det känns väl sådär. Pengarna behövs ju alltid och dessutom ringde chefen idag och dom hade visst lite svårt att få ihop schemat så hon undrade om jag kunde tänka mig att gå dagpass på fredag istället för delat. Ehh...hell yeah!! Jag hatar delade turer!!

Annars sitter vi mest och kollar in BLOCKET om det dyker upp någon möbel som passar os si smaken eller skaffar inspiration från IKEAs och MIOs kataloger. Magnus drog nyss iväg till Bäsksele för att spackla lite mer så efter helgerna åker vi till Umeå och köper golv till sovrummet och bestället tapeterna vi kollat ut....fattas bara säng dårå.

Nu ska jag bada min stackars söta Trollivia som aldrig verkar få må bra i magen. Nu har det vänt från sprutbajset till att det efter många minuters skrikande, gråtande och skakande kommer ut något cementliknande som man skulle kunna klubba ihjäl en säl med, dessutom blöder hon från tarmen då det är så hårt. Vi har köpt laktulos och hoppas på att det ska hjälpa henne men då hon är så känslig är jag rädd att det precis som då hon fick lite plommon ska vända och resultera i totalt sprutkaos. Vi får hålla tummarna för hennes skull och se vad som händer.



Ja...jag spekulerar vidare...tycker mig sett kulan nu så den som lever får se ;)




Bråk om pussel...


"Jag är en fisk mamma"


Förvånad?


Söttroll


Svullen Trollmage



Hejs!

Trött

Kategori: Allmänt

är vad  jag är idag. Jag kunde bara inte somna igår då jag bara låg och planerade hur det ska bli i nya huset. Hur mycket jag än sa åt mig själv att släppa det så hade jag bilder i huvudet hela tiden. SEn att mitt Troll som sedan säkert 1 år tillbaka ätit välling vid ca 6 och sen somnar 1-2 timmar till numera alltid vaknar före sex och vägrar sova mer gör det inte bättre. Varför i hela friden sover hon plötsligt inte?!

Jaja...igår var en så jäkla bra dag! Vi åkte förbi Mio för att kolla lite på soffor. Efter att ha fått veta att det nog inte blir några direkt större soffor på rean i helgen så slog vi till på den dom hade erbjudande på nu. En mörkgrå tokstor (i mina ögon) soffa med 2 divandelar. Dom hade även ett stort fins matbord i ek med 6 högryggade stolar till ett väldigt bra pris så det fick det bli också. Det kommer inte kännas så kul att ställain det i köket utan att vi fått göra om det men ändock bättre än det fula lilla furubordet vi har nu.
Gillestugan kommer bli helt fantastiskt mysig. Det blir så att det kommer målas vitt vitt både väggar och tak, fulgolvet får vara kvar ett tag. Den tapetserade väggen där TV:n ska sitta kommer få en enkel men fin svartmönstrad tapet och öppenspisen ska målas på ett varv.
Någon TV-möbel har vi inte hittat ännu men det ska väl lösa sig. Vi kommer att köpa samma matta som dom hade till soffan inne i affären dvs en stor grön rya. Framför öppenspisen ska det stå en sån där vilfåtölj från IKEA i rotting tror jag det är. Det plus en del små ljuslyktor mm kommer nog göra det toppen där nere.
Jag undrar vad man ska ha för taklampa dock....hmmm....

Och just ja....om man har en svart fondvägg, vilket tycker ni ser bäst ut att ställa emot av en svart eller vit TV-bänk? Ska man bryta av med en vit eller blir det för mycket liksom?

Nä nu är klockan snart 9 och då ska jag väcka Magnus och själv krypa ned i sängen några timmar. Underbart att ha ett "system" så alla får sova ;)

Tomorrow is the day!

Kategori: Allmänt

Njaa..inget större spektakel som ska ske igentligen men vi ska åka till mio och se om vi kan hitta oss en splojtans ny soffa som ska stå nere i gillestugan. Jag har velat ha en ny soffa i flera år och nu ska det bli mys där nere. Vi ska även köpa takfärg och färg så vi kan börja måla gillestugan. Det blir en sväng på Colorama också för att betsälla tapeterna som ska upp i barnens rum och framöver blir det en resa till Umeå så vi kan köpa golv till sovrummet och datarummet.
Köket kommer som sagt få vänta tills vi sålt men jag överlever om större delen av resten av huset är fixat, jag ska ända bara sitta nere i gillestugan och elda i öppenspisen ;)

Det här innebär också att de allra flesta kvällar och helger framöver kommer spenderas i Bäsksele så kanske vi flyttar in där i februari någongång.....oj vad jag längtar!!

Men vad svårt det är med allt småkrafs. Stora saker som tapeter och golv och sånt behöver man ju inte leta allt för långe ändå men att hitta så det blir fint o lagomt av allt annat såsom tavlor, dukar, ljuslyktor osv tycker jag är skitsvårt....jaja...det blir nog bra.

Vad tycker ni?

Kategori: Allmänt

Mörk eller ljus??


Mörkhårig med liten Trollivia i magen i vecka 17+4 ungefär.


Ljus

Får jag börja plocka nu...?

Kategori: Allmänt

Julen är slut vilket innebär att jag vill ha bort julsakerna bums nu! Finns ju ingen som helst julstämning i att ha dom framme när julen redan varit?! Tyvärr vill min käre make (tihi)ha skiten uppe ett tag tills å jagfår ge mig än om jag mår dåligt.  Dessutom hade jag ju ändå tänkt få flytta så pass snart att jags lipper byta julgardinerna mot vintergardiner. Nu kommer vi ju inte få flytta så snart som vi trott men vi kommer hur som helst att flytta. Vi tänker köra stenhårt på att vi kommer att få sälja huset baske mig än om det är näst intill omöjligt vintertid jämfört med sommartid och dessutom har vi stora fördelar av att svärisarna står på vårt nya hus så det kommer lösa sig. I eftermiddag ska vi ut och skriva upp allt vi behöver handla för nu har äntligen svärisarna flyttat över till deras nya hus. Inte tömt huset såklart men dom sover och bor numera där borta så nu ska gillestugan tömmas och sen är det bara att börja måla. Tapeter är beställda till båda barnens rum och vi ska skriva upp hur många dörrhandtag som behövs till garderober, mått på väggen som ska smällas upp osv.....
Åhh jag längtar...även om det inte kommer bli som vi hade planerat då vi får vänta med köket tills vi fått sälja men får jag göra i ordning min gillestuga så kan jag spendera alla mina timmar där nere till myset fårn  öppenspisen tills alla annat är fixat också.

Nä dags att fixa käk så ungarna lugnar sig....
Tjing!

Kolla Moster!!!

Kategori: Allmänt

Den var inte alls ett dugg för stor!





24 december

Kategori: Allmänt

och det är visst jul idag, det går liksom inte missa med en Jakob i huset. Han har tjatat sen han klev upp om att tomten ska komma och kanske plågar vi honom lite extra mycket genom att ha lagt fram massvis med klappar under granen. Uj innan allt är öppnat...det har ju en tendens att gå till överdrift vad gäller allas klappar till barnen.
Jag har inte brukat ha speciellt mycket julstämning senaste åren, typ sen jag fyllde 13 men nu sedan barnen kom så har den kommit tillbaka och det är så underbart. Jakob är ju så pass stor nu att man kan se den där härliga glansen av lycka, förväntningar, spänning och längtan i hans ögon. Olivia är mest rädd för tomten :)

Snart kommer systeryster med familj så vi ska ta o äta och sen ska jag se om jag kan få Trollet att sova ute i vagnen för första gången på många många månader. Det är som enklast så slipper folk tassa och hon behöver sova så mycket hon bara kan en sån här dag. Dock är jag rädd att hon vaknar efter typ 20 minuter och inte somnar me när det var så längesen hon sov i vagnen.
Sen när hon vaknat kommer mor och far och bror och sen blir vi inte fler. Lagomt är bäst. Önskar ändå att min lilla farmor hade varit här men hon tjurar sig kvar i sitt huset uppe i fjället, tjurkärring.

GOD JUL!


Trött tomtenissa ser på Pingu





Julpyssel

Kategori: Allmänt

Försökte mig på att göra en islykta men jag är inte så nöjd med resultatet :p men bara att försöka igen.

Det hemska grytunderlägget ska ju heller inte vara där såklart....

 

Ungarna hostar nästan ihjäl sig på natten dom stackarna så imorgon måste jag ringa och få Jakobs recept på kruppmedicinen förnyat och Olivia får ev. ta lite bricanyl om det inte ger sig.

Som vanligt när barnen är förkylda så åker jag också dit så det smäller om det och just nu värker det lite i öronen och huvudet så det kommer väl som ett brev på posten till julafton.

Nu blir det alvedon och sen sängen.

God Natt!

 

 

Traderaskoj

Kategori: Allmänt

Blus och puffkjol
Hon kommer se grym ut!

En helt vanlig måndag...

Kategori: Allmänt

Idag har vi gjort absolut ingenting alls! Eller jo vi var ju ute och köpte en julklapp...bara ca 5 kvar då. Men det hör som till julen att vara ute i sista minuten.
Inte mycket har hänt sen jag tog min lilla vila. Huset var påväg att säljas men köparen fick ett stort ekonomiskt bakslag så det sket sig och nu i juletider är det inte en själ som orkar fundera på hus så det står stilla.
Nu verkar Olivia ha fått göra en skrikfri bajsning vilket alltid är trevligt med tanke på hur magen jävlas med henne nu för tiden...


Jakob har upptäckt att lego är riktigt kul

 

Trollivia kör med knoppussel men dom är visst för enkla nu så vi får se vad tomten kommer med.

 

 

 

Är nu näst intill helsäker på vart det är en bebis på G...väntar på avslöjandet och håller tyst tills dess ;) och ja....jag ÄR avundsjuk..nästan så det värker :p

 

 

 

 

 

 


Kanske...

Kategori: Allmänt

har jag ork att ta tag i det här igen. Vi ser väl :)