Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Kan vi nuppa nu?

Kategori: Allmänt

Magnus och Jakob var ute o handlade till ikväll och när dom kommer hem har Magnus köpt en bukett av mina favoritblommor. Jag frågar varför...."jag hade hoppats på att du vill ligga med mig nu".  Han är den sanna romantikern min Magnus...


Hjälp till nu!

Kategori: Allmänt

Nu tar ni er tid att ge er ut på nätet och leta efter ett gardintyg åt mig!
Vi ska tapetsera om i datarummet nästa vecka och jag vet hur allt ska vara utom gardiner.
Tapeten är brun med inslag av svart. Det känns som man vill ha något ljusare typ cremefärgat men hittar ingenting. Vitt blir kanske lite väl markant mot det bruna...jag får spunk!

Gogrisar

Kategori:



Suddigt foto, kameran håller på lägga av. Jakob som numera oftast inte ens säger till när han ska kissa utan fixar det själv galant.


Gladskitunge!

KÖPES!

Kategori: Allmänt

Har någon en spark som bara står?? Blev inte förra vintern så nu vill jag gärna få tag på en men en ny är för dyr tycker jag, en beggad duger gott o väl!

Söker en barnspark till Lillegris också förresten...

Vill ha vill ha vill ha!!

Kategori: Allmänt

Jag hatar när man hittar något man vill ha men inte kan köpa just NU.
Vi var på MIO idag för att kolla efter en bokhylla till Lillegris. Mitt framför oss står den, soffan vi ska ha!! Både jag o Magnus såg den samtidigt och sa bara "åååhh!!!!"
Tyvärr är det ju så att vi måste tänka lite längre än så medans jag bara går hemma på FP. Att punga ut med 18000 nu är en omöjlighet! Men den kommer vi köpa så snart jag börjat jobba...
Ska in o prata med Johan på måndag om det är en soffa som kommer finnas kvar även sen eller om den hinner försvinna tills i maj/juni. För den ska vi ha!

Men jag vill NU NU NU!

Törs jag skriva det?

Kategori:

Olivias nya sittvagn :)

Har ju varit så sugen på den cerisa scootern också men vad tusan vi använde knappt Jakobs scooter då sittyn var så mycket lättare och smidigare att ta med och han satt precis lika bra i den.
I löve den här lilafärgen. Den bubbelgumrosa var söt också men den här lila var finast.

Älskade änglar

Kategori:

Jag satt och såg på dokumentären "Tsunamins barn" om några par som förlorde sina små barn i tsunamin. Usch så hemskt. Att inte veta hur mycket dom hann märka, att inte få begrava dom. Jag själv skulle nog hela livet fundera på tänk om....tänk OM dom klarat sig och någon har tagit hand om dom.
Jag grät en del skvättar där i soffan och då kommer Jakob fram till mig och säger "men, mamma ledsen". Då satte han sig grensle över mig och kramade mig och torkade bort tårarna :) "Nu är mamma glad" sa han sen.
Mina fantastiska ungar....




Relax

Kategori: Allmänt

Sitter med ett glas vin och njuter av lugnet. Japp...ingen amning alls på snart en vecka, inte ens när jag har försökt. Nu när hon ätit så himla kasst har jag försökt få henne att ta bröstet iallafall men icket, hon bara vänder sig bort och busar.  Tog faktiskt mitt första glas vin sedan innan grav igår men det blev bara ett för sen fick jag skuldkänslor på något vis. Men nu har jag med hjälp av Magnus intalat mig själv att det är ju inget galet i det då hon inte ska äta från mig och hon kommer inte vilja det nu helt plötsligt heller så.

Just det ja..läkarbesöket. Ingen infektion i kroppe´n och urinprovet visade inget. Skönt det men ändå frustrerande att inte veta hur hon kan ändra sig så på en dag. Men dom kunde ju som inte hjälpa så mycket då. Kanske lite halsont, kanske tänder på väg som är riktigt riktigt jobbiga eller kanske bara en tokig unge som ändrar sig snabbt. Bara att fortsätta truga och se till så att hon kissar som hon ska. På måndag måste vi också ringa och boka vägning för att se hurvida det påverkat vilkten eller om hon haft nog med hull att ta ifrån :)

Sjukstugan

Kategori:

det blir det idag. Har tid kl 13. Olivia äter fortfarand einte och dricker så pass lite att hon knappt kissar och det hon kissar luktar jätte starkt. Måtte dom hitta vad det kan bero på så man inte åker hem och ska "avvakta" för att dom inget fel hittar. Om dom inte hittar någpt vad är det då??? Hon kan ju liksom inte över en natt ha slutat tycka om gröt, välling, mat osv??
Frustrerande!!!!

Och så hjälplös jag känner mig :(

Undra om jag ska ta med Magnus också eller om han mår bra. Han skulle upp o skotta av lilltaket så det inte går söner igen och rätt vad det är så ser jag honom rasa ned förbi fönstret och stegen efter. När jag öppnar dörren hör jag nere ifrån snön "jag lever"....

Men

Kategori:

nu äter hon inte ens välling :-(
Vad gör man? Utan mat blir man inte glad.

Vad är det? Magsjukan? Förkylningen? Halsont? Tänder??

En storfavorit

Kategori:

Det går inte vända bilden rätt dock, nåt vajsing med datorn.
Men den var badårande!


Olivia Trollivia

Kategori:

är alltså inte helt kry. Ni vet hon som slukar 1,5 portion gröt på en halv minut och äter 1,5 stor burk mat till lunch, hon äter numera....ingeting.  Välling lever hon på just nu, dagarna igenom.
Ingen feber men sedan magsjukan så äter hon inte. Hon klöks så fort hon får något i munnen och blir så ledsen.
Hon är också superhostig och alldelens rosslig i bröstet. Igår hostkräktes hon upp en massa massa slem stackarn. Grönt snor sprutar ur näsan. Hon mår bara inte bra helt enkelt och det märks så på henne. Uppkurad i famnen konstant med en del gnöl och gråt.

Jag hoppas hon mår bättre snart och får tillbaka sin aptit. Hon som ätit så bra, det känns ju inte bra att hon plötsligt bara får i sig välling.

Den bästa julklappen

Kategori: Allmänt

fick jag av Olivia inatt. Hon däckade direkt vi kom hem och jag o Magnus la oss 21.40. Utslut! Strax efter kl 2 fick jag kliva upp och stoppa in tutten sen hörde jag inget mer från henne försen före 6, då fick hon välling och sov vidare. Ja har inte sovit så mycket på månader!

Gårdagen då....den var lång kan man ju säga. Helst för Olivia som fortfarande inte mår bra. Jag håller faktiskt tom på att vara en gnutta orolig för henne. Mer om det sen.

Jag som trodde Jakob skulle vara livrädd för tomten, så fel jag hade. Han sprang o mötte honom i dörren, visade vart han skulle sitta och hämtade glatt alla sin paket. Han gav tom tomten en kram innan han for.
Och alla julklappar sen.....jag sa införa en regel om att alla får köpa en klapp var till barnen och sen om dom vill ge mer får dom ge pengar som si sätter in på deras konton. Dom skulle ju ändå ha över 15 paket var.
Jag trodde aldrig det skulle ta slut. Vi kom hem med över 3 sopsäckar med presenter. Inget ryms på deras rum så nu blir det kaos!

Tack iallafall för alla fina klappar!











Myspys

Kategori: Allmänt

Nu ska det bara plockas ihop, duschas och Olivia ska få sova sin sväng innan vi rör på oss. Jakob har fått öpnna ett paket nu på morgonen, vilken lycka!
Olivia sov ljuvligt inatt, för många uppvak men mycket bättre än det varit.  Ingen amning heller...3 dagar nu...det verkar vara slut. Kanske man törs ta sig ett glas vin framför TV:n imorognkväll.

GOD JUL!

Dan före dan...

Kategori:

och saker börjar verka lite ljusare. Det har varit några jobbiga dagar med feber och magsjuka. Oliviavägrade både sova och äta hela dagen igår. Hon som annars är ett matvrak åt 3 flasor välling på hela dagen, vanliga maten och tom gröten vägrade hon. Men man brukar ju själv inte ha den bästa aptiten efter magsjuka. Ska snart göra i ordning en skål med gröt och se om det verkar godare idag.
Jag kom just på att jaginte ammat sedan natten till igår...ojdå...är det över nu? Jag försökte få henne att amma igår för att äta någonting men efter att hon sugit i evigheter så gav hon upp. Det är kanske slut. Skönt är det att hon tycker om välling iallafall.

Idag ska jag bara slå in de sista julklapparna sen sak vi gå till mamma o pappa där Jakob är och äta palt verkar det som. Min farmor är ju där också nu inför julen så jag måste ju dit så hon hinner få träffa Olivia lite. Om det går gå med vagnen?
Varför har inte jag o Magnus blitt sjuka än? Ska det slå till inatt, natten mot julafton? För inte kan vi väl klara oss från magsjuka då båda barne haft det...?

Jaja..nu te och macka!

Kryp

Kategori:

hittade Jakobs krypstrumpbyxor som han hade. Minns det som att dom faktiskt hjälpte lite så efter jul kanske man får börja använda dom lite mer. Inte för att jag tror hon kommer krypa snart då hon inte tar sig en milli på golvetannat än att rulla mage till rygg och rygg till mage.
Bild från pippilotta

*****

Kategori:




Bärdon

Kategori:

Jag ska köpa en MeiTai. Det måste ju vara det bästa man kan ha hemma när barnen är sjuka och bara vill vara i famnen. För er som inte vet vad det är så är det en blandning av en sele och en bärsjal kan man säga. Det är en sele man knyter fast. Går fort som attan och inte fullt så krångligt som en sjal kan vara. Bra när man har lite mindre tid. Känner en tjej som syr upp dom och man har möjlighet att välja bland massa fina tyger.
HÄR är en bild på då jag bar Jakob i hans MeiTai då han var sjuk. Han är 8 månader på bilden. Man kan knyta på ryggen med.

Men bärsjal är ända allra mysigast :)

Trött mamma, sjuk Jakob ca 10 månader gammal och den fula hallen innan vi gjorde om.

Still magsjuk

Kategori:

Jakob mår bra idag. Det gjorde han redan igår eftermiddag...man kunde inte tro att han var så dålig bara timmar innan. Snabbt övergåeende alltså. Olivia däremot har det lite segare. Magen verkar i riktigt uppror. Har på förmiddan bytt 3 st vattenbajsblöjor där body och hela kitet har drabbats. Och hon som är matvrak vill inte ha så mycket mat så nog märks det att det inte är ok. Feber hade hon en sväng inatt också och hostade så hon grät, det skrapade i halsen.
Så nu är det väl bara för  jag o Magnus att vänta in magsjukan, den kommer väl till julafton.

Tur hon är på bra humör ändå....på dagen iallafall : /

Great...just GREAT!

Kategori: Allmänt

Båda ungarna har magsjuka! Jakob kräks och Olivia skiter. dessutom har Jakob fått isn "gamla vanliga" luftrörstjosan så han hostar tills han kräks och måste ta sin kruppmedicin igen. Olivia har också börjat hosta nåt fruktansvärt nu igen så det blir nog inte ens 3 timmars sömn inatt då så det var förra natten....

*svordom* *svordom*

Kategori: Allmänt

Klockan är nu 03.51, jag har sovit en timma hittils och jag kan tala om att tanken på en till bebis i framtiden ligger jävligt långt bortt!!!

Julkort

Kategori:

hade vi verkligen tänkt skicka i år men efter ca 75 misslyckade försök sedan i sept att få till ett kort som var bra nog att framkallas så sket vi i det.

Här kommer ett kort till alla vi känner iallafall:

Mera mössor!

Kategori:

Hittade längst ned i garderoben en sån "gammaldags" mössa som man själv hade när man var liten.
Passade perfekt och då har hon ännu en bra,varm mössa för sittande vagnturer.

Förresten så åt hon 1,5 STOR burk mat till middag!!!
Fick höra från flera att man ska ge dom tills dom vänder bort huvudet. Jag har ju annars inte gett mer efter en liten burk men hon åt och åt och åt...hur ska man göra då?? Jag kan juinte börja ge henne ca 3 småburkar/måltid = 6 burkar per dag!

Äntligen fredag

Kategori:

vilken lång vecka det här varit tycker jag. Måste vara för att Magnus jobbat till 17 i veckan. 
Inte har vi gjort speciellt mycket idag heller...lekt och plockat och dolat. Sitter i pratar på msn med en kompis från Skottland som jag lärde känna i World of Warcraft för 4 år sedan. Ibland kan det bli tokigt när man inte har 100% koll på engelskan :)

Nu har jag lyssnat och tittat på Musikhjälpen sedan dom började och dom är ju hysteriskt roliga! Jag har hört Henrik Torehammar ofta på radion och man bildar sig ju en egen bild av hur dom ser ut när man hör rösten. Han såg verkligen  inte ut som jag hade föreställt mig men han är så ljuvligt charmig. Han skulle jag vlja ha som bästa kompis. Nu är det slut ikväll kl 19, tråkigt! Vad ska man då lyssna på hela dagarna??

Nää..ska plocka ur diskmaskinen och vänta på att Magnus kommer hem. Då ska jag o Jakob ut o handla fredagsmys, lite Chips o Cola. Sen ska Jakob få sitta uppe och mysa med oss en stund ikväll när vi lagt Olivia så han får känna sig lite speciell. Vi har aldrig haft någon myskväll innan utan lagt dom båda samma tid oavsett dag men nu börjar det bli dags frö honom att få känna att han är äldst!


Lortig Jakob och en Oliv som bara vill åt sprutan han har i handen

Mor och son

Kategori:

Ikväll efter middagen kände jag att jag vill ehitta på något med Jakob, bara jag och han. Så vi gick ut och byggde snögubbe. Han tyckte väl inte att just snögubben var så speciell att bygga han höll mest ¨på med annat men vi surrade och hade så trevligt. Busade lite med pulkan och gick sen in och åt clementin. Snacka om att han blivit som en helt annan unge när den värsta trotsen från då han blev 2 år har lagt sig. Han så är pratig och glad. Jag har vägrat ta med honom till affären senaste halvåret men nu har det gått så bra då han o Magnus varit på sista tiden så igår tog jag med honom när jag for. Jag ville aldrig handla klart. Han var så snäll och rolig och duktig! Det blev verkligen vår egen mystid. Längar nästan tills vi kan fara o handla nästa gång, bara jag o han.


Ja han blev ju inte direkt snygg men det är ju inte det som räknas


Vi byggde en snölykta också och tände ljus


Lillegris

Johanna

Kategori: Allmänt

Visst var det du som frågade vart jag fått tag på den oranga plastskeden jag matade Olivia med? Du tyckte den såg bra ut för den var så rak??

Jag fick iallafall en grön idag med posten från Nestle så det kommer nog en snart om du har tur.

Ett helt

Kategori:

halvår blir vår prinsessa idag!!
Grattis till henne, sötgrisen.





Mitt hjärta blöder

Kategori:

för de som nu råkat ut för det värsta. Jag grät hela kvällen igår och var inne och pussade på Jakob många varv.
Måtte man aldrig behöva vara med om det!!

Badgroda

Kategori:



Attans!

Kategori: Allmänt

Jag glömde ju ta fram knäcken på min bjudning....

Erika!!

Kategori: Allmänt

Grattis på födelsedagen!!!!!!

Bajsnatt!!!!

Kategori: Allmänt

Jag vet inte vad som hänt men det här går inte!
I helgen blir det kurning! Det fungerade på Jakob så vi hoppas på samma resultat.
Mammaträff idag....om jag orkar.
Nu blir det prommis till slottet och titta på min tomtenisse :)

Rysningar och håret reser sig

Kategori: Allmänt

Äntligen ännu en gång!!
Jag har tittat på "Live in Texas" så många gånger att jag tror jag kan varenda replik utantill. Det finns inget mäktigare än att se LIVE-spelningar och nu är den ute! En ny live-DVD med de bästa LINKIN PARK! Kommer nog gråta en tår när jag ser den och önska att jag fick vara där. Drömmer mig fortfarande tillbaka till globen hur ofta som helst. Det som var så jävla synd med det hela är att när man så gott som lever för ett enda band och avgudar dom och deras musik så blev det liksom sån....chock på något vis att äntligen få se dom LIVE att jag fick en blackout och minns inte egentligen mycket. Men att det var mäktigt och bland det häftigaste jag gjort bortsett från att föda barn. Det är inte många band som fasen är bättre LIVE än på skiva men LINKIN är fantastiska!!

Kom att tänka på vilken jävla tur att Magnus förbjöd mig att åka ned till Hultsfred 2 veckor före BF trots tårar, misshandel och hot om att flytta. Olivia kom ju typ 4 dagar senare och dessutom blev LP tvugna att ställa in pga sjukdom. Kan tänka mig hur många liter gråt det hade kommit fårn mig om jag tagit mig ned dig, höggravid och förväntansfull för att få veta att dom inte kommer. Måtte dom komma hit snart igen! Om jag så ska stå i kö 12 timmar igen får att stå längst fram så ska jag se dom igen.


Road to revolution
EFTERLÄNGTAD


Bästa, sexigaste grabben
INGEN är bättre röstmässigt än Chester


Notera snyggingbodyn Jakob hade som bebis

 

Vill ha...

Kategori: Allmänt

usch så snuskigt hundsugen jag börjar vara nu. Kollar blocket varje dag efter någon som ska passa men allt är bara valpar för 10 000kr och uppåt.
Jag vill ha en tik på ca 1 år med golden och/eller labrador i sig....finns en hög av annonser men inte i v-botten såklart...

GodNatt

Kategori:


"Välling är det bästa jag vet nu så nåde dig om du tar min flaska"

Playtime

Kategori:






It's almost over..

Kategori: Allmänt

Inte mycket till amning kvar nu. Känns både och. Jag har ändå lyckats amma längre än jag tordde iom att det inte ville sig med Jakob och jag trodde det skulle gå lika dåligt den här gången. Men det är ju lite mysigt också...på morgonen.
Vi har tjuvstartat med vällingen nu och jag hinner knappt ge henne flaskan försen den är tom...ca 220ml. Vad ska man göra då? Ska man göra mer eller anta att det är tillräckligt mättande eftersom det är största dosen som finns på paketet?
Så på kvällen käkar hon välling och på morgonen får jag fortfarande amma men hon börjar visa tveksamheter.
I veckan köper jag hem en flaska rödvin..underbara Kilawarra. Den får hänga på väggen i vinstället tills hon bestämt sig för att vara färdigammad. Jag tror det blir innan jul jag. DÅ ska jag bädda ned mig i soffan på kvällen när dom sover och smutta på mitt rödvin....som jag förmodligen kommer bli väldigt besviken över att det inte var så gott som jag hade inbilliat mig. Så blev det iallafall då jag slutat amma Jakob :)

Johanna!!

Kategori: Allmänt

Berätta! Hur mår du idag? Hur gick det? ;)

Goddag

Kategori:



:) :)
Så skönt att hon sitter då hon liksom roar sig själv bättre då.

Natten som var

Kategori: Allmänt

Hon fortsatte i samma spår som vanligt. Vid 00.30 hörde jag att hon vaknade som vanligt dock var skillnaden att hon inte grät.  Hon låg och pratade på lite och sen kom en ton som jag tolkade som början på irritation. Klev upp för att som vanligt ta henne till oss men jag gav henne tutten först och då vriden ungen sig mot sin snutte och somnar. Jaha?? Lägger mig och vaknar av ett gnylande någon stund senare. Kliver upp och ger tutten igen och hon vrider bort sif och sover. Nästa gång jag hör henne är kl 03.30 och då har jag så ont i tuttarna iom att det är nästan ett dygn sen hon åt sist så då hämtar jag henne och ger henne mat sen får hon sova hos oss. Men jag sov alltså ensam ändå från 22-03.30. Har inte hänt sedan hon kom...skönt skönt var det. Hoppas det kan fortsätta så, att man bara behöver ge tutten. Men oftast så blir hon galet arg istället så då orkar man inte annat än att ta henne till sängen. Får se ikväll hon det blir..känns nästan spännande :p

Underbart härligt ute idag, nästan så man blir sugen på prommis men det har ju snöat nåt galet och inget plogeri på helgen så jag skulle nog få kämpa halvt ihjäl mig får att ta mig fram till samhället...så nee...jag kan dammsuga istället.

Jaha?

Kategori:

Tänk om man bara visste innan vilka kvällar som ska bli bråkiga och vilka som inte ska bli det. Så fort jag har gjort något typ spelat wow, sett någon serie eller så har hon tjurats och man har fått springa 20 gånger innan man gett upp.
Ikväll var en av många kvällar vi övervägde att se film  men jag sa att det är lönlöst då man bara kommer få pausa för att springa in till henne.
Jag la henne kl 19.30 och jag tror hon somnade direkt...och tror ni hon har en pipit en gång...nepp!
Så imorgon då jag vill se film kan ni ge er fasen på att man får springa...attans unge.

Vintermössa

Kategori:

Idag kom den och passade perfekt! Varm och go och ohh så vacker hon blev i den.


The Christmasgran

Kategori: Allmänt

Vi har nog den fulaste julgranen i världen :D
Ärvd från Magnus farmor och även pyntet som ska hänga i den. Den gör nog sitt sista år detta året. Kvistarna står åt alla håll, de som finns kvar vill säga och kulorna är i flera olika färger som inte alls passar ihop. Jag har typ 40 nya kulor men orkar inte sitta och fixa tråd i alla så det får duga detta sista året. 
Vi skulle ju ta fram och klä den´i morgon så den hinner stå framme ett tag då jag gärna städar bort julen på juldagen. Men jag och Jakob bestämde oss för att överraska pappa M och klä den idag. Han gjorde ett toppenjobb grabben. De mesta hänger ju nere vid golvet men hela grejen är att han har klätt den så då får det hänga där.

Nu ska jag ta o fixa nå kyckling i sås o couscous till lunch.



Ok jag bestämmer

Kategori: Allmänt

onsdag då...!? Måndag är jag bara trött och sur vilket jag iof är oftast men ändå. Tis mammaträffen så då blir onsdag bra.
Efter lunch kanske runt kl 13. Har inte lika mycket gott att bjuda på som Helena Stewart en vad fasen jag vill mest lyssna på surr. Vi kan ju inte äta hela tiden.

Min tur?

Kategori: Allmänt

Ska vi slå till med en fika till flickor? Jag har så tråkigt en del dagar så jag går åt och är alldelens för lat för att lyfta mit stora arsle och gå ut.
Finns det någon dag som passar er efter helgen Johanna, Erika, Helena och Kajsa om du vill? Elin du kan väl ta o svänga förbi också om du är hemma. Fast du jobbar ju kanske nu igen?
Nu har ju inte jag ett lika vackert hem som ni att bjuda in till men jag kan ju iallafall försöka ge mig på att baka en kaka.

BVC och gofika

Kategori: Allmänt

Idag var det dags för 6-månaderskontrollen. Trång, stressigt och jävligt var det där nere i "nya" lokalerna och tid tog det.
Men sprutan gick mycket bättre den här vändan, lite gnål men inte en tår.

När BVC äntligen var klart så drag vi iväg en sväng till Helena för gofika. Och gott var det...jag plockade o plockade men hon sa ju att jag fick det. (Förlåt Tandla). Och fint hade dom hemma. Nu längtar jag ännu mer efter att få göra om köket...jag vågade inte ens titta in i deras badrum.


Guldklimpen

Kategori:

Hon blev så otroligt söt så man fick ont i tänderna!!
Såklart så kräktes hon ned hela klänningen med kvällens middag så den fick åka direkt i tvätten....jag grät en skvätt för jag blir så less....

Men söt vart hon!

Jag undrar jag...

Kategori: Allmänt

det känns knepigt i en av magarna...typ den som hänger längst ned. Ungefär som att bloarn ska komma snart igen. Det kan jag ju klara mig utan ett par månader till tycker jag men jag fick den ju en månad efter att jag slutat amma Jakob och nu när hon bara äter max 2 ggr/dygn så kanske den är på G då. BLÖRK!

Lillegris

Kategori:

Såhär hittade jag Jakob i soffan ikväll när han satt o såg på TV. Han blir så lycklig när han får till det själv så han vill väl inte släppa då.

66 kr

Kategori:

vann jag jjust en jacka för :)
Det är så bökigt för Jakob att måsta ta overallen när han bara ska till tex affären så vi tänkte att vi köper nån billig jacka åt honom.
Enligt auktionne knapppt använd så är den lika fin som på bild är jag mycket nöjd med vårt köp.

Goklimp

Kategori:

Snart törs man nog flytta sig en bit längre bort från henne, det börjar vara riktigt stadigt.


Johanna!

Kategori:

Har du provat overallen på Juni någongång?
Jag tog fram den ur lådan ikväll och skrattade åt hur gigantisk den såg ut men ville prova den på henne och den är ju inte så gigantiskt stor.
Det är sjuk vad storleksblind man blir då det gäller barnkläder. Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att kläderna är alldelens för stora men när jag provat dom har dom knappt varit stora.


Hmm...

Kategori:

Några fler bilder

Kategori:


Nakenpruttar..nästan iallafall


Pusskalas!


Närbild



Totalt omöjligt att få till en bra bild som jag får förstora upp till IKEA-ramen


Jakob ledsnade

Syskonen BUS!

Kategori:

Lite tråkigt att dressen mest påminne rom en pyjamas på Jakob men det blir en bra mysklädsel :)


Lunch??

Kategori: Allmänt

Jag har inte den blekaste vad jag ska göra för lunch till mig o Magnus...jag hatar att komma på maträtter.

Barnen har då ätit så dom borde klara sig. Jakob åt 7 fickbullar och 2 potatisar och Olivia har ätit en hel burk slottspure och en halv burk plommon pure...



Ingen rubrik behövs

Kategori:

Pyjamas o dreggel

Kategori: Allmänt

Köpte en pyjamas till Jakob som lyser i mörkret och en liten dreggellapp till Oliven




Har förresten också sagt till chefen att jag inte alls kommer tillbaka i April....det känns inte bra. Så jag sa Maj istället. Men om det behövs ska jag hoppa in o jobba på påsken för det blir ju några tusenlappar att spara till sommaren.
Sen får man ju igen på skatten runt midsommar coskå så dom pengarna ska vi göra något semesterskoj för. Förmodligen blir det inte gotland....vi får se. Vi ska då åka iväg någonstans dit barnen kan bada hela dagen lång om dom vill, och det ska finnas nöjesfält i närheten :)

18 ynka burkar

Kategori: Allmänt

Nu är äntligen storkoket över. Vi passade på och tog tag i det ikväll. Att det skulle vara bättre ekonomiskt veti tusan.
Som sagt blev det sammalagt 18 småburkar och vi har använt oss av 2 stora kyckligfileér,ett torskblock, nästan ett halvkilo köttfärs, ca 15 potatisar och så en hög ärtor, majs, morötter o broccolli!!! Och det blev bara 18 burkar!

Men det är ju iallafal lbra på det viset att man vet nu att hon bara får i sig en massa nyttigheter o inte all annan skit o tillsatser som förmodligen finns i burkarna man köper. Det syns om man tittar på färgen för det är så starka färger eftersom det ju verkligen är en massa ärtor o morötter i och inte utblandat med en massa annat.

Nu blir det pizza till oss för nu orkar vi inte laga mer mat :)



Några burkar med:
Kyckling, Majs o potatis
Några med:
Kyckling, Morötter o potatis
Några med:
Torsk, ärtor och potatis
Och någgra med:
Köttfärs, Broccoli och potatis

Julhandel ÖVER!

Kategori: Allmänt

Idag har vi köpt alla de sista julklapparna till alla barn runtikring oss och våra egna såklart.  Så nu ska allt slås in sen är det klart...så skönt.
Jakob får en bilmatta, ett pussel, ett bädset med Cars, ett riktblock med pennor och en egen armbandsklocka. Oliven får en gåvagn, en marracas (?)skallra och en sån typ liten TV som man kan dra upp så spelar den musik och bilder rör sig.

Saknar min Lillegris nanting......


Nu mystajm..

Mat mat mat

Kategori: Allmänt

Kan det vara pga maten? Det sägs ju att ju mättare ett barn är desto bättre sover det.
Från att i flera kvällar ha vaknat efter 20 min och inte gått söva om så har hon inte ens låtit sen hon somnade kl 19.30.
Annars äter hon mat till lunch och sen inget försen hon ammar kl 16 ca och sedan gröten till kvällen men idag åt hon lunch, en portion gröt till mellanmål, mat till middag och sedan en halv flaska välling till kvällen...rätt mycket mer än vanligt alltså men hon kanske faktiskt behöver det....eller så är det bara en lyckokväll och imorgon när jag vill dricka glögg så skriker hon hela kvällen :P

Jag saknar Jakob massor...det är så knäppt för när han är hemma så hinner man ju dra ett par suckar och längta lite tills han äntligen ska sova men när han är borta är det så tomt .

Han ringde och berättade att han åt chips o drack cola och hade det jättebra. Fick ett sms av mamma nu såg jag så hon ska förmodligen tala om att han är däckad nu....

Just ja...hade ju gjort i ordning te.





Storkok

Kategori: Allmänt

Då Olivia äter som hon gör så blir det ett storkok i veckan med massa kyckling, torsk, lax, potatis, couscous, broccoli, majs, morötter mm mm.
Det känns nästan .lite kul....lite som att man gör något bra :p

Det går inte riktigt som jag tänkt

Kategori: Allmänt

Lunchmålet är utbytt sedan ett tag för skruttan och kvällsmålet har bytts ut mot gröt på sistonde. Förut ammade hon efter gröten men sedan vi ökade portionen ville hon inte amma sen så då rök kvällsamningen också. Ska ju nu försöka få in välling istället för gröt. Hon brukar amma till middag men jag hade tänkt börja ge henne lite mat då också men fortsätta amma ett tag. Men så har visst inte Olivia tänkt för senaste dagarna har hon inte velat ha tisse till middag utan bara vänt sig bort och skrattat. Alltså äter hon nu vanlig mat till middag också. På en hel dag lämnar det bara morgonamningen kvar och hon har börjat visa lite där också att hon vet att det ju finns godare i köket :) Men ska kämpa lite till med det iallafall. Hon äter ju en gån gpå natten också men det hade vi tänkt få bort nu iom vällingen så jag som hade tänkt ta det lugnt nu när vi bytt ut ett mål fick visst fel för då plötsligt så äter hon bara från mig ett mål och resten mat. Jaja...det var mysigt så länge det varade och skönt att det fungerade så mycket bättre än med Jakob. Och jag har ju en gång till på mig att få amma så ;)

Inköpet av välling gick inte som jag tänkt mig heller. Jag hatar att så fort man fått nys om någonting man vill testa så finns det ju såklart inte i lilla Vilhelmina.
Sempers Milda Havrevälling fanns


Men inte den där GODNATT vällingen. Nestle hade en variant på godnatt-välling men den innehöll bara precis samma saker som den milda havrevällingen. Det stod tillomed mild havrevälling i små små bokstäver under stora GODNATT.
Det som skulle göra sempers godnatt-välling så bra var att den innehöll bla ris och pasta och det skulle mätta då. Ser nu när jag var inne på sidan att den heter Kvällsvälling.
Jaja...vi provar väl havrevällingen så kanske man får tag på den andra i Lycksele...om det behövs vill säga.

jaja..massa skitsnack från mig. Nu ska jag ut och ta mitt pass på orbitrekken.

Tråk!

Kategori:

Jag har tråkigt...båda barnen sover. Olivia har sovit i 3 timmar så jag tror nästan jag borde ta o väcka henne så inte resten av dagen blir på tok. Jakob ska få vila ordentligt eftersom han ska åka till fjälls han. Jag är rätt avundsjuk för det skulle vara skönt att sitta i stugan o elda och äta gott. Han har pratat sen en vecka tillbaka om att han vill följa mormor o morfar till stugan så nu bär det iväg. Vi lär ha det vi gör med Olivia och hennes skitkvällar ändå så. Jag hoppas det är någon slags fas som går över snart...man hann ju bli van att ha egentid på kvällen.
Jag köpte hem o provade majsvällingen men hon var inte så intresserad och det förstår jag. När jag smakade höll jag på kräkas!! När Jakob var liten minns jag att vällingen var god så det kan inte ha vart majsvälling han fick. Nej huva den ska hon inte behöva smaka mer. Kan inte välja mellan havrevälling och kvällsvälling. Måste ju vart havrevälling Jakob åt för jag minns inte till någon "kvällsvälling" från då han var liten men enligt sempers sida så ska den där kvällsvällingen ge mer mättnadskänsla inför natten. Jag köper väl bägge så får vi se vilken som går bäst.

     


Just ja läkaren ska ju ringa snart och prata om Olivias reflux också. Jag vet inte riktigt om vi kommer nå längre. Hon har ju inte ätit medicin på länge nu och jag tror inte att hon verkar störas mer nu bortsett från alla kräkningar. Men man vet ju aldrig....kan det ändå vara pga typ halsbränna som hon sover så oroligt kvällar och nätter? Det är så svårt när man inte vet men jag tror jag kommer säga att vi avvaktar lite längre med medicin. Man vill ju  inte stoppa i dom en massa i onödan heller.

Nää..väcka Olivia var det ju....

Träning

Kategori:

Så här satt hon hela tiden jag plockade bort middagen. Tippade efter någon minut men då var det bara att sätta upp henne igen. Bra många gånger korrigerade hon själv balansen när hon höll på fara....snart så.









Traderaköp

Kategori:

Kund einte hålla fingrar i styr när jag hittade denna mössa :) Den är ju så söt och dessutom hur varm o go som helst. Jakob har en i andra färger och det är ju så bra när man kan dra ned lurvet över kinderna o stänga under hakan.



Jobbigt med hosta

Kategori:

Ja det är inte alls som det ska med Oliven helt klart. Sov 45 minuter på förmiddan istället för sina 2,5 timmar och har mest hostat i vagnen. Detta har gjort att hon såklart är skittrött istället och inte alls så nöjd. Det är tredje varvet förkylningen går runt hos oss nu. Vi har aldrig hunnit vara friska allihopa tillsammans innan någon åkt dit igen och sedan smittat vidare. Men så är det väl med 2 små i huset. Hellre hosta är öronont säger jag då bara!



Tjoho

Kategori: Allmänt

så var det morgon igen. Jobbigt var det när Magnus tittade in hos mig och Olivia som sov som grisar och sa att han skulle fara. Bara att smyga upp till Jakob medans Olivia fortsatte sova som en gris. Det behöver hon, inatt hostade hon konstant i över 2 timmar och hade knappt uppehåll för att hinna andas :(

Det bidde ingen välling igårkväll. Jag bestämde mig för att vänta liiiite längre ändå och iallafall använda upp all gröt vi har hemma först.

Köpte superfina kläder till barnen igår. Längtar så tills dom kommer hem för dom kommer bli ännu sötare än man trodde gick  :)

Dags att få Olivia ur pyjamasen och kanske ta på mig själv lite mer än bara trosor och linne.

Jag gjorde det!!

Kategori: Allmänt

Jag fixade hela mammaträffen utan att äta något sliskigt/onyttigt!! Jag drack mitt äckliga citronvatten och försökte att inte dreggla över de andras godsaker.



Och ikväll åt vi fullkornsmakaroner och korv utan ketschup. Det var skittråkigt men lite timjan gav en del smak iallafall.
Kan verkligen tipa som den mörka choklade med hallon som marabou har. Mörk choklad är ju ok och tydligen nästan nyttigt så den kommer bli min livlina i hela det här. Skulle ha haft Tandla på snabbknappen på telefon också och ringa när det håller på gå åt skogen.



Nu ska jag ta hand om olivia som är fullstädigt utttråkad av att Magnus istter och frågar henne vad hon gör...

Morning

Kategori:

och jag är som vanligt pisstrött. Men man överlever ju iallafall. Det kunde ju ha varit värre.
Undrar just vad man ska hitta på idag? Mammatyräff är ju satt men mer då? Tror bara jag ska invänta Olivens förmiddagslur och sen slänge mig i soffan och vila upp mig lite.

Undrar just om 2 veckor gör mycket vad gäller välling? Det är ju dryga 2 veckor till 6 månadersdagen men undrar just om vi ska testa den där milda majsvällingen som är snäll mot magen. Hon blir så galet ledsen när gröten är slut på kvällen än fast jag gör på 1,5dl vatten och jag inbillar mig att en flaska välling skulle göra henne mättare. Vi får se hur vi gör....
Kanske man skulle klä sig nu och ta på skruttan också efter som hon såklart har kräkts ned hela sig.



Skyltsöndasfiasko

Kategori: Allmänt

Ok jag förstår det här med nedskärningar och besparingar mm men inför en sån dag som skyltsöndagen så måste det väl gå att lösa och ordna så att folk kan ta sig fram på vägarna?? Det gick knappt ta sig fram med bil och än sämre med vagn! Värdelöst!! Jag tänker på alla gamla och handikappade i rullstol. Det är nog väldigt många som blir sittandes hemma för inte många klarar av att styra en rullstol i det före som var igår. Stackars människor.
Och så tomten då....tomten som jag har lovat Jakob hela veckan att han ska få träffa. Jo tomten hade visst gått hem senast kl 17 överallt. Magnus fyllde år så med gäster och middag så fanns det inte en möjlighet att ta sig ut tidigare än 17. Många väljer nog att äta middag innan de går ut. Och då fanns det ingen tomte ute som sagt....nej jag ska fan bojkotta skyltsöndag!! Tur för min älskade Lillegris att mormor gav honom en tidig julklapp så han inte blev för besviken på avsaknaden av tomtar.

Jakob hostar...som en galning. Nu har olivia också börjat...härligt..verkligen freaking härligt!!


Lady in lila!