Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Barn och deras önskningar

Kategori:

Nu vet jag inte hur många som läser den här bloggen med tanke på att den inte är igång igentligen men jag måste ställa en fråga så får jag väl se om det kommer någon tanke och åsikt.

När tycker ni det är ok för ett barn att få en egen mobiltelefon??
Jakob blir sju och jag själv har aldrig haft en tanke på att han ska få en telefon ännu men när vi diskuterar julklappar så låter det som att det inte är helt ovanligt bland hans vänner?

Jag själv var 15 när jag JOBBADE ihop till min första telefon och visst går det inte jämföra riktigt med det med tanke på hur fort allt går framåt men....jag vet inte.
Han kan ju inte ens hålla koll på sina handskar så hur i hela friden skulle han kunna ha ansvar över en telefon??
Någon har sagt att det är bra när barnen ska gå hem/bort själva så man kan ringa och ha kontakt. Visst...det är ju smidigt men de gånger han i sin ännu unga ålder ska gå en längre sträcka själv kan jag nog se till att han får låna av mig, sin far eller någon.
Kanske jag bara är löjlig i dessa som sagt nya tider (där lät jag uråldrig) men nog får han då vänta iallafall 5 år till...minst...eller? Kanske det finns en massa andra aspekter som jag inte tänker på? Berätta för mig.