Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Lika som bär?

Kategori: Allmänt

Här är alla runt 2 månader

Jakob:



Olivia:



Vilda:










Vilken dag

Kategori: Allmänt

Idag har det verkligen varit en sån där skitbra dag helt enkelt. Till att börja med så sov Vilda typ hela natten, 22-05.20 då hon åt och sen somnade igen till efter 8.
Sen så lyste ju solen och tempen var äntligen human så efter att Magnus skjutsat iväg Jakob som skulle till Leos Lekland med mormor så körde han och servade skotern en vända och lekte av sig för att sedan komma hem och hämta mig, Trollet och Vildan. Vi var ute och kollade läget ett tag och for sen hem för att göra upp en eld i grillringen och göra klämmackor. Magnus fick dock inte till någon eld då veden var blöt så vi gick in och gjorde dom i mackjärnet istället. När vi lunchat drog han och Trollet på badet och Vildan hon sov fortfarande i sin stol sedan vi var ute så jag fick lugn och ro ändå tills dom kom hem igen för Vildan bara sov och sov.








Sen har vi bara myst på hemma och inväntat Jakob.









Och bara en kort stund efter att Jakob kommit hem så sov de stora barnen för dom var helt utslut!





Och nu ska jag väcka Vildan så hon får äta och bli trött igen och sen ska vi isäng. Jag är orolig att det inte blir mycket sömn inatt då hon dels sovit mest hela dagen och då jag själv åkt dit på en överjävlig hosta.
Godnatt.

Sjalande

Kategori: Allmänt

Jag fick en förfrågan om jag kunde berätta lite om det här med sjalande och det kan jag väl än om jag nog tjatat de flesta till enorm irritation ;)
Varför jag tycker man ska bära i sjal/ergonomisk sele ids jag inte gå in på nu utan det har jag skrivit om förut och det finns i arkivet under Mars2009.

Nu till hur jag har gjort och gör och tycker:

När dom är alldelens nyfödda och puttenuttiga så är en trikåsjal allra enklast och mysigast att bära i. Jag har brukat köra på Mobywrap då dom är en av de billigaste men väldigt "gosig".

Jag tar på sjalen så här.

Och knyter upp barnet så här.

Det är så jag burit dom de första månaderna.

När dom sen blir lite större så blir trikåsjalen lite svajjig och då har jag bytt till en vävd långsjal istället. De vävda är stumma och blir skönare att bära ett större barn i.
Då brukar jag knyta så här, eller kanske oftast så här. Eller på ryggen så här.

Det är ju så synd att folk tycker och tror det är så himla tjorvigt att knyta och därför inte ens ids prova. Visst tar det några knytningar att lära sig få till det bra så det inte blir för slappt osv men man lär sig snabbt. Man ska knyta på sig sjalen riktigt hårt för när sen barnet kommer i så åker det ju det en del. Ett riktmärke är att man ska kunna pussa barnet i pannan, då är höjden bra. Sen glider det ju ofatst ned såklart ju längre man bär och ju längre ned barnet/tyngden hamnar desto mindre avlastande blir det.
För det som inte gillar det här med knytandet finns såklart enormt bra selar som inte heter Baby Björn ;)

Olivia ville inte bli buren så mycket så jag har fesen inga kort men Jakob fick jag bära massvis tills han var en hel del över året. Han var långt och tung men det var aldrig minsta problem att bära honom i sjalen då dom avlastar helt fantastiskt och jag gick ofta med honom på ryggen från Örtisned på samhället, ut i skogen eller liknande.

Hittade några bärbilder med Jakob:

















Inte perfekta knytningar överallt som ni ser ;) I den lysgröna sjalen sitter han åt skogen för långt ned men som sagt...man lär sig!



LP

Kategori: Allmänt

Linkin Park kommer hit till Sverige iår igen. Jag ska inte fara. Det är fel och konstigt men det blir för mycket tjorv med Vildan och så kostar biljetter, resa och boende pengar som jag egentligen inte har då jag går hemma. Då de 2 senaste albumen inte heller varit så värst bra så får det bli att vi stannar hemma. Men det är ändå trist och tråkigt. Dom är ju ändå mitt absoluta favoritband som jag älskat sedan högstadiet.
Men med lite tur kanske dom snart gör en asbra platta igen där dom återgår till sitt forna jag och sen kommer dom hit igen...

Jag får ju vara nöjd med att ha sett dom en gång och dessutom fick stå så här nära:

Torsdag idag

Kategori: Allmänt

och inget speciellt med det. Jag vaknade av att solen strålade rakt in i sovrummet och det såg ut som om det var en härlig morgon i april, dock var ju inte läget så för ute var det kallt kallt. Jag skulle egentligen äta lunch på stenmans med Marlene men det blev inte av idag så jag tvingade Magnus att följa, eller ja...tvingade och tvingade.
Vildan hade vägtid idag också så vi åkte dit och kollade läget. Hon går stadigt uppåt vilket man iof ser rätt tydligt på korten jag lagt ut. Hon var vaken och nyfiken och väldigt glad. Hon pratade med sköterskan och kämpade sig illröd för att komma över på mage på skötbordet. Jag undrar vad det är med BVC? Alla mina barn har alltid trivts väldit bra där och varit så glada och nöjda med sånt dom inte alls accepterar hemma som tex att ligga på en filt och bara vara.
Sen var det bara att åka hem och börja med middagen så var den dagen gjord. Just nu sover alla 3 barnen vilket inte händer så ofta då Vilda har sin vakentid på kvällarna men hon lär nog vakna snart. Jag sitter här och kämpar med att motstå suget efter at gå och äta en bulle, en macka eller nåt annat dumt, harre så slisksugenjag är! Jag tog ett äpple men vad fan hjälper det om man är sugen på choklad?!

Idag...

Kategori: Allmänt

Har varit en lite halvtuff dag med 2 lite bråkiga barn så jag skrev ett sms till Magnus att vara snabb hem efter jobbet. Angela var här några timmar på förmiddagen och då gick allt bra men så snart hon for blev dom tokiga. Tur Vildan är än så länge oförskämt snäll och lättsam, helt annan än vad hennes syskon var i samma ålder. Att hon också för tillfället äter kl 22 och låter mig sova till 4-4.30, käka och sen sova vidare är också en av hennes bra egenskaper :) Det behövs sömn just nu men intalar mig varje kväll att det nog vänder när som helst så jag ska vara beredd.

Hur kommer det sig att alla runtomkring mig magrar medans jag bara expanderar? Ge mig en fettsugning och en bukplastik tack!

Nu mera kaffe! (Ja det är sant, jag dricker massa kaffe sedan Vildan föddes och tycker tom om det. Magnus är mycket stolt över att jag äntligen blivit vuxen.)

Vi tog en promenad

Kategori: Allmänt

Jag måste ju verkligen bli bättre att röra på döfläsket.









Om man dög till

Kategori: Allmänt

men det gör jag ju inte. Jag pratar om att ha gröna fingrar. Jag älskar blommor, dom kan ju förvandla vilket ruckel som helst till vackert och levande. På sommarenvill jag ha blomlådor överallt men blommorna är ju fasen dyra. Visst dom där 10st för 100kr fungerar ju men nog vill man ha lite av dom finare sorterna också. Har varje år tänkt ge mig på att så själv på våren men det blir inget av det.
Skulle vilja ordna en rabatt också på framsidan framför köksfönstret och längst efter huset. En sån rabatt med massa blandade blommor som kommer upp år efter år och blommar olika tider så att det hela tiden är igång men med noll kunskap och då jag inte fattar ett skit trots att jag läser så lär det ju inte heller ske. Helst skulle jag vilja lejja han BlomBosse men dom pengarna finns ju inte.
Jordgubbar och hallon vill jag odla också. Ja det är mycket jag vill men det slutar väl med att jag som vanligt lämnar in blomlådorna på Blommona för massa hundra och sen köper deras amplar för 200kr/st. Har provat det där med sticklingar men bara misslyckats. Ska väl prova igen iår för OM man lyckades vore det ju bra då dom bara kostar 25kr/st typ.






Ingen som har en ORBITREK att bli av med förresten? Det skulle göra mig väldigt lycklig.

Försent...

Kategori: Allmänt

Jag sitter i soffan och flippar mellan kanalerna medans jag ammar Vildan. Jag stannar till vid "Unga mödrar" och tittar en stund. Det är repriser och handlar bla om 20 åriga Stine som fått sitt andra barn. Flera gånger säger berättaren att hon lider av förlossningsdepression och vill ha mer hjälp av sin sambo men jag uppfatar det som att hon inte har någon mer hjälp utifrån, typ någon att prata med? I en sekvens säger berättaren "Stine vill inte att det ska gå ut över hennes barn". Försent tänker jag och blir sorgsen eftersom jag vet att hon bara blev sämre och den lille fina pojken hon har i famnen är nu skakad till både blindhet och hjärnskador.

Så...försent....

I taket?

Kategori: Allmänt

Det finns en sak som jag saknar så jag håller på bli tokig och det är TV i sovrummet. Vi har alltid haft den men i det här sovrummet vet jag inte hur man ska lösa det. Vi har en hel vägg med garderober mittemot sängen så på den väggen kan man inte sätta upp den. Man kan ju ställa den på en byrå framför sängen men det ser inte så kul ut när man kommer in i sovrummet och ser baksidan av en TV med diverse tillbehör. Kan man sätta den platt upp mot taket så man bara ligger på rygg i sängen och tittar?
What to do....?

Godnatt min skatt

Kategori: Allmänt

Vi läser nattsaga :)

Tadaa!

Kategori: Allmänt

Nu har vi klätt på oss!











Välkommen sol

Kategori: Allmänt

Ja det gjorde ju inte ont att vakna upp till strålande sol. Vildan hade som jag misstänkte igår en rätt usel natt så imorse tog Magnus henne och klev upp och jag fick sova 3,5 timmar ♥
Magnus har dragit iväg en vända med skotern och vi flickor här hemma struttar alla runt i pyjamas ännu.




Idag kommer store Lillegris hem från fjället där han nog haft det helt fantastiskt. Jag är mycket avundsjuk men vi åker nog upp hela familjen om nån 2 veckor och lånar svärföräldrarnas stuga och hoppas på lika fint väder då.
Som synes på bildebn står Trollet och leker för fullt med sitt tomma dockskåp men är så nöjd ändå så det ska bli så jäkla kul att överraska henne med att ha möblerat upp det när hon kommer hem från dagmamman i veckan, jag vann nämnligen ett fullt möblemang på 50 delar på tradera till ett riktigt bra pris med tanke på att typ 3 delar kostar 299kr.

Nämen nu: Kläder!!


                                 
Kan tala om också att katastrofen över den försvunne Pellefanten uteblev och det går nu bra med den stora likadana varianten. Jag däremot tycker det är skitjobbigt att den rätta är borta då det är så mycket minnen med honom.

Jag undrar om

Kategori: Allmänt

man kan ha en 30årskris redan när man är 26,5?

Peppet...väck.

Kategori: Allmänt

Tänk vad skrik kan dra ned all lust och glädje man hade. Olivia kör just nu ett typiskt Olivaryck och jag blev tvungen att gå därifrån eftersom det inte ens fungerar att räkna till tio utan jag måste därifrån eftersom det totalt brinner av ilska i mig. varför skriker hon? Jo det ska jag tala om, hon har skräp på fingrarna! Just det...skräp på fingrarna!
En av många saker som gör henne helt hysterisk och istället för att bara säga något i stil med: Mäh, jag har skräp på fingrarna, kan du ta bort det. Så börjar hon först gnälla med en ton som gör att man ser blixtar framför ögonen och när man sedan säger att hon inte behöver låta så och att jag hjälper henne när hon slutat så kommer släppet där hon bara vrålar, för lite skräp på fingrarna.....hon gör mig just nu totalt matt, energilös och ledsen.....

En kall lördag i februari

Kategori: Allmänt

God Morgon!
Pigg och glad, kexchoklad! Vi la oss kl 22 och kl 3.30 väckte Vildan mig för lite käk sen sov vi till 8.30. En helt ok natt alltså som vi tackar för och hoppas hon fortsätter med framöver.
Idag stod det egentligen badhuset på schemat men vi skippar det och drar på stenmans och fikar istället. Jakob är i fjället så det är bara flickorna hemma och bara av den lilla skillnaden att han inte är här så är Trollet ett helt annat barn, så snäll och glad, det lilla monstret ;)
Det är skit att det ska vara så kallt dock, hade vart roligt att fara ut med skotern en vända. Men det är ju vackert ute iallafall.



Nu ska Magnus få kasta Olivia i duschen och jag ska bada Tjocksockan och sen drar vi igång dagen på riktigt med att tvätta tvätta tvätta kläder!




Inte lätt att le när kinderna är så tunga ;) Skönt att inte behöva vara oroig hurvida hon får i sig tillräckligt eller ej :p


Headern?

Kategori: Allmänt

Är det bara jag som inte kan se headern på min dator? Ser ni den?Den syns inte i explorer, bara firefox.

Hur gör man för att den ska synas i explorer?

Från prinsessa till monster

Kategori: Allmänt

Jag pratar om alls vårt troll Olivia.

Olivia har varit min lilla prinsessa, mitt lilla troll och gullunge. Humör har hon alltid haft, ett hetsigt sådant men det har ju bara vart ibland och det är hon. Senaste tiden har hon dock sakteliga börjat driva oss till vansinne. Först oss här hemma, sen bla sin moster tror jag och nu dagmammorna. Hon har alltid varit en liten dramaqueen men nu är det extremt och går för långt. Det hon gör är att hon skriker, jösses som hon skriker och gråter om något går emot henne och inte bara då utan om någon säger fel sak till henne eller om någon råkar ta i henne! Hon blir hysterisk och gråter de största tårarna och det går inte få henne att sluta! Det går inte om man blir arg, det går inte med hot, det går inte med kramar och det går inte med mutor, hon skriker som om det är mest synd om henne i hela världen.
Hon blir extremt tokig om tex en socka hasat ned, det tål hon inte men istället för att dra upp den så kommer hon springande, hon vrålar och hoppar och studsar och har panik över denna jäkla socka. Samma sak om hon är snorig, varför inte bara komma och säga att hon vill torka näsan? Nej hon hoppar, skriker och verkar hålla på bryta ihop!
Jag blir galen när ungar skriker på just det viset! 
Hon är också sur. Och jag vet att tex Eva tror att hon varit sur hela sitt liv för att hon ser ut som en suris men nej det har hon såklart inte utan hon har ett allvarligt sätt och är svårtflörtat till skratt, iallafall när hon var lite mindre. Men nu är hon sur och blir hon tilltalad när hon inte tänkt eller så så kan hon bli skitförbannad....och skriker.
Vi upptäckte att det var värre ju fler barn hon är bland och jag funderade på om hon tycker det är hemskt och jobbigt med många barn. Jag hade rätt har vi kommit på, fast på ett annat vis. Hon tycker inte det är jobbigt med just många barn utan hon tycker det är jobbigt att inte få massvis med uppmärksamhet. Såklart spelar Vilda in mycket i hennes sätt. Hon började med detta redan innan men sen Vilda kom har det blivit extremt. Jag tycker vi gör vårt bästa genom att ge henne egentid på bla badhuset, följa med ensam och handla, stänga in oss på hennes rum och leka osv men som sagt, hon är ju en dramaqueen.
Så vad göra? Bara att vänta och rida ut stormen men herregud vad ungen kan göra en näst intill vansinnig. Hon gör att man nästan kan begripa att det slår slint för folk och de sen går för långt. Jag försvarar inte de galenskaper folk gör med sina barn, man rör aldrig sina barn, men jag kan ändå förstå att det händer.
Det är väl bara att fortsätta ge henne lagomt med uppmärksamhet, försöka att inte göra en stor sak av hennes utbrott och hoppas på det bästa.....

Ny design - Nystart?

Kategori: Allmänt

Den som lever får se ;) Jag kommer inte direkt lägga ned min själv och mitt hjärta :p

Tack Jennie.