Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Kolla Tella!!

Kategori:

Jag är en BLINGO-tjej nu :)





AAAAAAAAHHHHHHHHHHHH!!

Kategori: Allmänt

Lycka!!!!

BVC

Kategori:

Ja det gick v'äl sådär idag. När vi kom dit var Oliven superglad och nöjd med då vi gick skrek hon så högt att sköterskan kom ut för att kolla läget. Hon gillade inte sprutan. Som hon grät och stora krokodiltårar, stackars mammas plutta. Men nu är hon glad igen.
Hon dalar lite på viktkurvan så det blir intressant nästa gång, måste nog gå redan om en vecka.



Lite gladare

Kategori: Allmänt

Idag känns saker lite bättre. Jag har äntligen fått tag på en byrå till Olivens rum!! Så i helgen ska jag få göra de färdigt!
OCH vi hittade en soffa på BLOCKET som vi hämtar i samma veva. Den är i SKAI bara så det håller väl inte allt för länge men allt, ALLT är bättre än soffan vi har nu.

Så här ser den ut:



Nä nu ska jag klä Oliven och sen ska hon få sin spruta i benet som hon inte fått ännu.
Ciao!

Så här blev det!

Kategori:



Fast nu fick Oliven blixten mitt i ett kort.
Ska ställa upp dom på varsin vägghylla :)

Mumsigt

Kategori: Allmänt

Det här verkar inte så fel!

Mmm...fresh!

Kategori: Allmänt

Jag rekomenderar (stavas det med 2 M?) alla att köpa Grummes Citron Såpa! Kan skura flera gånger bara för att det luktar så gott!!

Grinig...

Kategori: Allmänt

känner mig lite småsur och kinkig. Blev på aningens dåligt humör efter besöket vi hade igår.
Jösses dom kommer och träffar barnen kanske 1 gång i månaden och förväntar sig att dom ska lysa som solar eller vad? Herregud dom vet ju knappt vilka dom är! Att komma hit och nästan flyga på barnen, klart som fan dom blir förskräckta och blyga. Men då beror det ju alltid på att dom är trötta, hungriga eller mammiga.....jävla skitsnack! Vad förväntar dom sig när inget intresse finns??! Att saker skulle bli så fel....hade jag aldrig kunna tro...

TACK Elin för att du räddade min kväll! Jag är precis som du sån som vill ha allt klart NU och NU så att ha en hylla för lite höll på ta livet av mig den korta stunden det varade. Ska sätta upp allt ikväll när Magnus slutat. Hoppas jag får korten jag framkallat på barnen också så jag får ställa upp dom. Sen får vi väl ta å bjuda över Elin o Jon någon kväll på film och gotta kanske? Jag måste ju erkänna att jag vart liiiiite rädd för Elin förut....hoho...fråga inte varför. Hon var så tuff i skolan och jag var lite rädd för henne redan där :)

Nää...ska ta och dammsuga medans Oliven sover och sen fortsätta drömma om allt jag vill göra i huset. Det är sååå frustrerande att man inte kan göra allt på en enda gång. Hallen är klar, köket är ju bestämt att det ska göras om hösten 2009 då jag jobbat lite...men resten då!! Badrummet för mig att vilja ha lampan släckt när jag är där inne. Vad tänkte människorna som valde våtrumstapeten?? Toastolen är hemsk emn den kommer vi byta ut innan jul iallafall tack och lov. Handfatet och möblen det sitter i är fruktansvärda!! Nagellackfläckar från tiidgare ägare och helt söndernött!
Men jag har suttit och tittat på våtrumstapeter och det finns ju faktiskt skitsnygga sånna. Jag känner absolut att jag inte behöver lyxa på med kakel och grejer, jag kan absolut ta en snygg våtrumstapet och en snygg våtrumsmatta. Så om vi är lite effektiva och köper lite pö om pö så har vi kanske saker så vi kan göra om även där inne lite nästa år.
Neee...dammsuga var det ju...

Akut!

Kategori: Allmänt

Snälla är det någon av er från Villis som läser som har en svart ikea LACK-hylla att sälja till oss?? Vill ha tag på en illa kvickt!

Mina allt!

Kategori:








Och en glad Oliv

Bloggkoll...

Kategori:

Babyträff

Kategori: Allmänt

vill jag fara på nu. Så tråkigt att det inte vill fungera för "min" gruppp och att juli-gruppen inte ens börjat än. Jag vill att Oliven ska få träffa nå kompisar ju. Hon har ju inte träffat någon bebis sen hon föddes. Hon älskar att se sig själv i spegeln så jag tror hon kan tycka det är spännande med andra bebisar. Kanske vi ska våldgästa Bella och se till att Juni följer med också så vi  samma veva får kika hur det ser ut i slottet ;)

Magnus sa igår att han tycker vi ska raka huvudet på Oliven tills allt hår vuxit ut igen....han syftar på hennes väldigt snygga kala fläck, bara det att det inte är någon fläck utan snarare halva bakhuvudet som är naket....



Vill ha...

Kategori:

Tuffa barnkläder?

Kategori:

Jag har lessnat på LINDEX...riktigt ordentligt. Känns som det bara är samma stup på allt och det har börjat kännas tråkigt.
Vart kan man hitta lite roligare/ovanligare barnkläder men som inte kostar skjortan? För LINDEX bodysar för 69kr är ju ett väldigt bra pris däremot....

Blingo!

Kategori:

Hade sån tur att snälla Tella (hoho) hade precis den bodysuit och i rätt färg som jag var ute efter så den köpte jag av henne till Oliven. Bidde en mössa också :)

Sommarminnen

Kategori: Allmänt

Trött, längtansfull och less....

Dom växer så fort...

Kategori:

jag har ingen liten pojke längre....jag har en man!
Jakob ska numera varje morgon ha en dutt AXE under armarna precis som pappa, han ska tvätta sig med pappas dubbeldusch när han duschar och han älskar kaffe!
Och i morse när vi skulle fika så frågade jag vad han ville ha, då svarade han: Te och matta (macka). Jaha, han fick sitt te och han drack upp allt......

Mössprovning

Kategori:

När jag läste K:s blogg kom jag på att jag inte kollat vilka mössor hon kan ha och tur var det ju att jag gjorde det.
Hade innan hon ens var född köpt en gul hjälmmössa med en älg på som det står 3 månader i strl så den tog jag fram nu och gissa vad...den är för liten :( Jag som tyckte så mycket om den. Tog fram en lila som jag köpte från samma ställe och med en elefant på som det står strl 6 månader i och den kunde hon ha nu.
Köpte en röd mössa från Ida-T på tradera också som blir bra till den röda fleeceoverallen.





Den lila hjälmmössan och elefanten som inte syns på bilden...och en Oliv som börjar bara riktigt trött igen.



Och den mysiga stickade toppluvan med fleecefoer från HM som hon kan ha då vi är ute med skotran. Här blev hon för trött så nu sussar hon gott i vagnen igen...sötgris.

Känner mig så nöjd just nu...

Kategori: Allmänt

Sitter och funderar över min livssituation (hjälp vad djupt det lät) och känner ett stort lugn och det är så skönt! Allt känns så perfekt just nu så jag kan inte tro det. Det som spelar in mest i det på nåt underligt vis tror jag nästan är att Oliven visade sig vara en tjej. En av varje var ju det bästa som kunde hända och nu känner jag mig nöjd för ett bra tag framöver. När vi hade fått Jakob så fanns tankarna där bara någon månad senare på att vi snart måste börja föröska igen eftersom Jakob tog sån tid att få till och det var väldigt psykiskt stressande med en bebis och sen dom tankarna och oron över att vi skulle få hålla på så länge igen. Nu när vi fått Olivia så finns inte den jobbiga känslan utan istället lugnet över att nu vill jag faktiskt inte ha fler barn på några år. Det är så skönt att släppa den biten och bara kunna koncentrera sig på dom två jag har nu. Vi har så mycket roligt vi ska göra nu framöver. Jag längtar såå till nästa sommar och semester eftersom den här sommaren kunde jaginget göra med en gnällig nyfödd bebis i famnen. Nästa sommar kan Oliven gå och vi ska bada och resa och ha så kul alla 4, ingen graviditet, ingen bebis och inget ammande.

Visst kommer det svida av längtan i hjärtat om bara något år då man ser små nyfödda då men nej jag är rätt säker på det här. Gravid skulle jag kunna vara 10 ggr till men vill absolut inte ha så många barn :p
Och dessutom vet jag ju att jag ska få vara gravid en gång till, föda en gång till och ha en bebis en gång till om några år. Magnus som varit ganska säker på att det räcker mer två har mörjat inse att det nog inte kommer bli så mycket tuffare med en tredje, helst inte osm Jakob kommer vara förskolegammal och Oliven ca 4 år. Myyys...

Så ja..som jag började hela detta svammel....så skönt det är att känna sig så nöjd och lugn i kroppen...

Ev. en byrå på gång...hoppas hoppas!

Nedkissad x 2

Kategori:

Nu sover Oliven så sött i vagnen ute. Hon var utslut.
Hon fick bada nu på morgonen eftersom hon kräkts ned sg så vansinnigt och när ja sen höll henne efter att ha lurats in henne i badrocken så kissade hon ned mig. sen när jag hade henne på skötbordet för att klä henne så känner jag hur det blir varmt på foten, då har hon pinkat en stråle över skötbordet och ned på mig. Jaja....det är ju bara barnkiss.

Har börjat se ett ganska tydligt sovmönster hos henne nu och det är bra tider så jag hoppas hon behåller det bra många månader till. Hon sover alltid ett längre pass på förmiddan ca 9.30-11.30 eller 12. Sen sover hon lika länge igen runt kl 13.30. Och sen kanske 2 kortare sovstunder innan natten. Men just nu lägger vi oss ju kl 22 så sen när hon ska läggas runt 19.30 så kommer det ju räcka med en kort sovstund runt middagstid istället. Jag tycker det är så skönt med rutiner, att barnen sover ungefär samma tid varje dag osv och lägger sig samma tid på kvällen. Det har både vi och Jakob mått bra av så jag ska göra mitt bästa för att få in bra rutiner på Oliven också.

Nu ska jag städa bort badbaljan, som jag får inse inte kan användas mer...den är för liten så det får bli badkaret framöver och sedan lägga mig på soffan.



Fundersam över fingrarna



Helt klart trött nu efter lek och bad



Less nu och vill ha tisseslurk och få sova ovh som hon somnade..helt väck medans jag klädde henne.

En vecka har gått

Kategori: Allmänt

där jag har gått min raska prommis på 1 timma varje kväll och inte ätit mellan måltiderna alls. Hade tänkt att väga mig idag men jag tror inte det hänt något ännu så jag törs inte, skulle vågen fortfarande stå på 64 så skulle jag ju tappat modet och kanske balla ur. Bättre att vänta minst en vecka till och hoppas att något hänt tills dess.

Och något annat utseendemässigt jobbigt....jag tappar allt mitt hår :( Jag tappar så mycket hår att det är rent äckligt. Jag minns att jag gjorde det med Jakob cokså så jag var ju på sätt och vis beredd på det men ändå är det riktigt jobbigt. När jag kammat håret ser det ut som jag borstat katten och ändå har jag fulla tröjan bara 1 minut senare. Oliven har tom mina hårstrån i blöjan. Som tur är så är det ju inte såååå mycket amning kvar. Ja för så är det, jag gillar inte direkt att amma. Jag kan inte säga att jag tycker illa om det heller och naturligtvis gör jag det som är det bästa för Oliven men jag tycker inte det är något speciellt kul, det har M fått mig att äntligen erkänna. Jag tycker det är mycket roligare med välling, gröt och all barnmat.

Nu ska vi sova äntligen!

Några bilder på Oliven från ikväll.







Som ni ser så är magläget klart favorit. Hon tycker det är mycket roligare än ryggläge och är hon sur och kinkig blir hon oftast lugn om jag lägger henne på mage på skötbordet....sötnöt!
God Natt!

Det sket sig...

Kategori: Allmänt

Idag skulle vi ha mammaträff på öppna föris. När jag kom dit var H och S där också....och föris var stängt! Vi hade fel tider. Föreslog att vi skulle fara upp till folkan istället men vi hade nog surat ihop lite allihopa så det blev att vi sket i det och ska vänta och höra om vi är välkomna i juligruppen. Vi är 5 st och då blir det ju att om bara 1-2 st inte kan så blir det ju inte direkt roligt. Så K och J snälla hör med er grupp så fort ni kan om inte vi 5 kan få joina er. Då man blir många kanske vi kan typ hyra badhuset någon träff, det gjorde vi med Jakobs grupp och detv blev inte alls dyrt.

Nää..nu ska jag ta och förebereda raggmunkar.

Naken

Kategori: Allmänt

vad är det nu det innebär när man drömmer att man är naken?
Jag drömde inatt att jag skulle få klippa mig ÄNTLIGEN. Det var Kajsan som skulle klippa mig och hon höll till mitt emot Krogen. När jag kommer fram och ställer mig vid dörren så inser jag att jag är naken! Vilken obehaglig känsla som spred sig i hela kroppen ändå tills jag vaknade.

Oliven är som en liten snurra nu när man lägger ned henne. Ligger hon på rygg med fötterna mot mig så har hon snart snurrat 180 grader, hon sparkar sig runt med fötterna. Vände sig från mage til rygg gjorde hon runt 5 veckor så nu väntar jag på rygg till mage men det dröjer nog ett bra tag för det är ju svårare.

Jag ser att jag fått en ny prenumerant och blir ju så nyfiken på VEM? Kan man inte kolla det någonstans vilka som har lagt till en för bloggkoll?
Bara Fia och Marlene än som trätt fram :-)

Mörkläggning

Kategori:

till Olivens rum. Gröna rankor passa ju in i hennes djungel.
Måste ju kunna mörklägga när hon sover daglurar sen, minns hur viktigt det var för Jakob att det var mörkt då man skulle sova.



Beställt från Rollodin

Sugen på förändringar!!

Kategori: Allmänt

Jag vill fortfarande flytta.....mer och mer för varje dag. Tyvärr har min andra hälft svalnat i sin längtan så som det ser ut nu blir vi kvar ett tag till. Nu hör jag nästan lättnades suck som ungarnas mormor drar när hon läser det här och hur glad morfar sen blir när hon berättar. MEN vi får se senare! För jag vill till stan.

Se tex på allt man hittar på blocket.....alltis långt borta och med bensin eller fraktkostnader så blir det så dyrt så det är skitsamma.

Jag lägger ut en efterlysning här också får vi se om det lede rnågonstans.
Finns det någon i lilla ynkliga Vilhelmina som har:

En hokus pokus stol i fint skick?
En BUMBO-stol
och en byrå till Olivens rum?

Nu ska jag sura....

Vill också ha...

Kategori: Allmänt

hittade länken på R:s sida och blev också sugen..



Nu ska jag och Oliven ut på dagens prommis..

Recept

Kategori: Allmänt

Receptet på kladdkakan var efterfrågat så här kommer det:

Kladdkaka:
125g margarin
1 dl socker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 3/4 dl mjöl
1/2 dl kakao
1 dl mjölk

Maräng:
2 äggvitor
1 1/2 dl socker

Rör smör och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget under omrörning. Blanda resten av ingredienserna i smeten och bred ut den i en smord form.


Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt socker och vispa en stund.


Bred marängen över chokladsmeten, nästan ända ut i kanten.


Grädda på nedersta falsen ca 30-35 min i 175 grader.

Lägg en bit folie över på slutet om marängen ser ut att få för mycket färg.


Vi hade en väldigt stor rund form och det blev inte riktigt bra för kakan blev för tunn och jag hade velat ha den lite kladdigare men man får väl prova sig fram.

Chock!

Kategori:

Jag fick just en sån där reality check.....jag är tvåbarnsmorsa, jag har TVÅ barn!
Coolt......

Fotoramar

Kategori:

får jag inte glömma att köpa också. Helst skulle jag vilja ha 2 ramar som båda rymmer 3 kort vardera men det lär väl knappast Ica ha.
Ska ställa upp dessa i vardagsrummet:







Tråkigt...

Kategori: Allmänt

Idag har inte hänt så mycket...jag är tröttare än jag varit på länge. Oliven hade ingen bra natt inatt. Hon var inte vaken eller skrek men hon hade ingen som helst ro i kroppen utan låg bara och vred, fäktade sparkade och spottade ut nappen hela natten. Runt kl 01.30 föröskte jag ge henne ro genom att mata henne och hon har inte ätit den tiden sen många många veckor bakåt. Det fungerade en liten stund men sen var tumlaren igång igen :(
Jakob åkte till mormor imorse så jag tänkte vi skulle ta igen oss då men det var samma visa även då så jag gav upp tillslut. Sen runt 10 började hon bli pömsig så jag klädde henne och la hon i vagnen där hon slocknade direkt men tror ni jag kan lägga mig o vila då?? Nä jag bäddade, plockade, tvättade ioch dammsög tills hon vaknade kl 12.30 och  kom förklaringen till natten....vilken jättebajsning!
 Nu vilar hon sin eftermiddagsvila och sen ska vi dra iväg till apoteket och hitta någon bra ansiktstvätt och förhoppningsvis en bra ögonkräm så man slipper vara svartare än natten under ögonen. Sen blir det nog en vända förbi Blommona och se om det finns några fina små ljusprylar vi kan ställa på nya TV-bänken då den kommer. Har skickat mail om en soffa på BLOCKET också, en svart rätt så styggg skinnsoffa men allt är bättre än den vi har nu för nu står jag inte ut med den längre. Trots möbeltvätt så finns fortfarande massa fläckar sedan Jakob kräktes och nu massa massa kräkfläckar då Olivia kräks mest hela tiden.

Fick förresten min SITTY såld på typ 2 timmar igår, betyder det att man var för billig på den?
Nu ska jag bara sälja Scootern också sen ska vi få hem vår nya SITTY som är vackert lila.
Har köpt vyssan lull tassar till Olivens säng också, tänkte det kan vara bra kanske eftersom jag tänker lägga henne i eget rum på någon månad och hoppas att hon börjar sova lika bra som Jakob.

Nätterna är ju inga problem alls men jag börjar sakna egentid på kvällen nu. Skulle vara skönt att få lägga båda barnen ungefär samtidigt och sedan är resten av kvällen bara vår.
Tjing...

Bloggkoll

Kategori: Allmänt

Tack Elin ;) Och Fia också men det här sättet var enklare :)

Vagnshopping

Kategori: Allmänt

Jaja ta det lugnt nu jag ska inte bara köpa nya vagnar!
Har kommit fram till att Jakob inte behöver sin scooter, han vill själv ändå bara åka i sittyn så scootern ryker. Man nu upptäckte vi att en nit släppt i den det är därför den gnekar så vi ska skicka iväg den på reparation först så blir den som nu, garantin gäller ju än så.
Sen ska jag sälja vår oranga sitty också (finns på blocket när som helst) och köpa en ny sitty i lila. Hade svårt att välja mellan rosa, lila och röd men det blir den lila tillslut men den syns minst på om den blir skitig. Så får Oliven (ja okej mamma då) nöja sig med kombivagnen istället för en scooter.
även om jag köper en ny så har jag ju sålt iväg 2 st så det ska väl ingen kunna tjata på mig om väl?!

Nu ska vi snart åka och storhandla, Jakob ska få hälsa på Mojna (mormor) och sen ska vi ut i Dalasjö och äta laxpaj. Vi ska fixa en kladdkaka med marängtäcke till efterrätt...hoppas jag lyckas, mina bakkunskaper har hamnat lite bakom på sistonde.

Så vi ska bara vänta tills Oliven vaknar, hon sover så gott i vagnen ute på altanen.
Hejs

Sängen kallar!

Kategori: Allmänt

Usch så sent det är :p Inte ofta vi är uppe till efter 22.
Vi har slötittat på TV ikväll bara. Jag var ute på min promenadrunda mellan 19-20, så sjukt skönt det är att vara ute och gå nu på kvällarna när det är mörkt och sådär halvkyligt.

Oliven vill sitta....och kan göra det också väldigt långa stunder men dock som en ostkrok såklart. Det är nog en bit bort innan hon tränat att räta på ryggen ordentligt men duktig är hon...min lilla ros.







Natti!

Men HUR gör man?

Kategori: Allmänt

Jag fattar inte hur i fan man får in den där bloggkoll saken på bloggen!!??
Alltså så att det där plusset syns och folk bara kan klicka på det för att prenumerera.
Nu har jag försökt i säkert 2 veckor men får ändå inte till det....skitblogg.

Prenumeranter

Kategori: Allmänt

Det skulle vara intressant att se vilka ni är.
Vem är du som prenumererar på mig? :)

Picnik!!

Kategori: Allmänt

Ahh...har ju läst hos Kajsa om hur roligt program det är men aldrig orkat kolla då jag trott det skulle vara rätt invecklat.
Men det är det ju inte! Så mycket man vill göra med alla kort man har ju.
Ska göra lite fina småkort och skriva ut på fotopapper och sätta upp som tavlor!

Mitt första försök:

Vill ha!!

Kategori:

Hur ljuvlig va inte denna då?!
Undrar om den finns i mindre storlek?
Jakob blir ju enkel för han ska ha en tomtedräkt...han vill verkligen vara tomte.

Barnen

Kategori:

är nu påklädda.
Jakob ville ha sin skjorta idag också och dom snygga svarta jeansen som jag själv skulle vilja ha :p





För Oliven blev det mysplysh idag.



Hon blev TOTALDÄCKAD efter att ha badat och ätit så hon somnade på skötbordet





Inte ens när jag klädde henne vaknade hon. Har börjat låta henne ligga ute i vagnen på dagarna när hon ska sova för hon sover så mycket bättre då, helst då Jakob är hemma och lever rövare. Har ju fått babyvakterna nu och vilken underbar grej det är. Så skönt att slippa springa till fönstret tusen gånger och kolla henne.

God Morgon!

Kategori: Allmänt

Så var det fredag igen. Jakob hemma idag så det är tiiidigt morgon. Oliven sover än men som Jakob stökar så lär hon vakna vilken sekund som helst. Idag står inte mycket på schemat....se till att få middag lagad. Det blir köttfärsgratäng här tror jag.

Igår när Magnus kom hem på kvällen kom han med ett paket och sa grattis. Jag fattade nada och blev lite sur ett tag och trodde att han hade total noll koll på vår årsdag eller nåt sånt så jag sa "grattis till VAD??" Jaaa..till våra 5 år, 7 månader och vad det nu mer var :) I paketet låg en MP3-spelare!! Wooho vad glad jag blev. Min pajade för evigheter sen och den kom lagom nu när jag är ute och går så mycket, det blir så mycket roligare och enklare med musik till.

TACK älskling!!


Har gått rundan hela vecka nu och så gott som klarat av att inte småäta, vi får se hur det fungerat om någon 2 veckor.
Ids inte gå ut med tvillingvagnen idag dock för jag kan ju inte lyssna på musik när Jakob ska prata så det får bli efter middagen ikväll, då får jag och Oliven dra iväg en sväng. Måste skaffa sånt där reflextäcke till vagnen ju, kanske en viss Tella kan köpa det på Clas Ohlson om hon ska dit och sen ta det till Vilhelmina ;)

Nä nu ska jag plocka bort efter Jakobs frukost, en massaker av bröd på köksbordet....

Top Model

Kategori:

Ja snart dags för det....kan inte låta bli att följa.

Tror skruttan tar till sig från programet också, eller vad sägs om denna snugga pose:

3 månader!

Kategori:

Tre stora månader blir hon idag min lilla ros!

Några bilder från ikväll:







Mamma vs. Pappa

Kategori: Allmänt

Tänk att det kan vara sån skillnad på människor bara för att den ena har snopp och den andra inte.

De gånger Magnus varit själv hemma med Jakob  så har jag oftast (läs alltid) kommit hem till ett kaos.  Det är saker överallt..ÖVERALLT! Ibland springer Jakob runt med pyjamaströjan hela dagen.
När jag frågar varför han inte har tex ställt in disken i maskinen eller plockat upp alla miljoner bilar som ligge rutspridda över hela huset så säger han : Man HUR ska jag hinna det när Jakob är hemma??! Suck...SUCK säger jag bara....

Idag har det varit jag och barnen hemma, dvs en överaktiv Jakob och bärbebisen Olivia.

Jag har:
Hängt undan massa tvätt
Tvättat TRE maskiner till
Plockar upp i hela huset
Lekt med Jakob
Ammat ca var 3 timma
Bokat dop för Oliven den 22 nov
Bäddat våran säng och renbäddat Jakobs
Naturligtvis klätt båda barnen
Sett till att vi alla fått lunch och plockat undan efter det
Stoppat in båda onga i vagnen och gått in till Domus och köpt korv och ketschup eftersom jag vet att Magnus är sugen på ungsstekt falukorv.
Lagat den ungesstekta korven och gjort hemmagjord potatismos
Och jag är inte klar än.......men det finns en viss skillnad. Usch jag hoppas att Magnus inte tänker vara pappaledig på läääänge för jag kommer inte vilja komma hem då :p

Nu ska vi kasta i oss mat sen ska jag och Jakob åka och gratta Lilly som fyller 1 år idag!

Traderafynd

Kategori:

Jag ÄLSKAR tradera!





Dagens Lillegris

Kategori:

Vackra underbara pojke!





Dagens Oliv

Kategori:

Min älskade lilla blomma!







Usch nu räcker det!

Kategori: Allmänt

64 kilo visade vågen på nyss och det flasar över byxorna både fram och på sidorna! Ingen vacker syn alls.
Minst 7 kilo ska jag ned med början idag! Jag tänkte att om jag skriver det här så kanske jag faktiskt gör något för att inte alla som läser ska se mig misslyckas.
Ska ta en "före" bild på mig ikväll (som jag dock aldrig skulle visa här) så jag har något att gå efter så kanske man kan se någon skillnad om nån 2-3 veckor.
Jag återkommer om en vecka ang detta.

Äntligen riktig höst!

Kategori:

Så mysigt det är ute nu på förmiddagarna med dimman och kylan. Äntligen!
Vi har kommit hem från BVC jag och Oliven. Det blev ingen spruta iom att hon är så snorig. Hon är 3 månader på torsdag och väger nu 5910g och var 60,2 cm lång.
Det var så mycket jag hade tänkt skriva om nu men jag tappade allt och orkar inte tänka nu...hej då.

Slut på denna dagen

Kategori: Allmänt

och äntligen får man lägga sig och sova igen.  Tänk om Jakob kunde sluta med sitt plötsliga nattvandrande då skulle man få sova hela natten.
Jag verkar ha fått lite bukt med äckelflugorna nu för de är färre men fortfarande alldelens för många.

Idag var en dag fylld av roliga presenter och paket.


Denna fick jag av Jakob och han hade minsann valt och klistrat fast alla krummelurer helt själv så när jag hämtade honom kom han stolt och sa "här mamma".


Babyvakterna så nu kan Oliven sova ute på altanen utan att man måste springa och kika var 3 minut.


Och Olivens räcer som jag längtar efter att hon ska kunna använda. Det blev inget av den röda men denna fick jag cokså för 250kr och den är så gott som aldrig använd.

Jakob blir mer och mer stolt och förtjust i sin lillasyster nu så jag hoppas att jag snart får byta ut kortet i hallen mot en fint svartvitt på dom tillsammans. Han vill bara hålla henne 2 sekunder åt gången så det är svårt att få ett fint kort.



Åsså var ju Frej här idag. Hon är så söt och klok så man blir så kär i henne. Underbara mor hennes hade ju fixat gardinerna till Olivens rum som jag suktat efter i evigheter så där var ännu ett roligt paket.

Nää...kvart i tio nu får det vara nog. Dags att sussa! Imorgon ska Oliven få sin första spruta...kommer vara jobbigt för morsan hennes men det går säkert bra. Jakob fick feber och blev riktigt dålig så vi får se hur hon reagerar.
God Natt!

Förbannade vidriga äckel!

Kategori: Allmänt

Bananflugor!! Äckliga röda svärmande bananflugor!! Det är det äckligaste jag vet och nu har vi fått dom in i köket! När man komme rin ser det stilla lugnt ut sen när man gör en rörelse så svärmar dom plötsligt. Det är så äckligt! Jag har skålar med vinäger och diskmedel överallt men det är ju bara en tiondel av dom som faktiskt drunknar. Vad ska man göra?? Fösvinner dom inte måste man ju fan ringa skadedjursutrotningen eller vad sjutton det kallas.

Idag tog jag ungarna i tvillinvagnen och gick ut efter kl 9 så att Magnus skulle få sova lite. Vad spelar det för roll att man har en bebis som sover hela natten nästan när man har en 2,5 åring som plötsligt ska vara uppe och vandra kl 2-3 på natten :p
Vi träffade på barnens mormor och gick hem till henne och åt köttfärssås.
Sen...har vi inte gjort någonting alls idag. Jakob har blicit snorig och hostig så vi får väl se hur det utvecklas. Blir han sjuk blir jag sjuk, så har det alltid varit och då blir väl Oliven sjuk också. Kul....

Vi har bestämt hur och när jag ska börja jobba och filosoferar på en massa andra saker för framtiden...

Nu sover Jakob och jag har skurat upp båda toaletterna och nu det låter inte som det går så bra för Magnus att hålla Oliven nöjd så jag ska väl ta och tända lite ljus och sätta mig och mysa med henne i soffan.




Jakob sitter i sina snygga långkallingar framför datorn och ser Futurama och äter lite försenat lördagsgodis.

God natt!

Kategori: Allmänt

Nu tänker vi gå och lägga oss!! Jakob sover såklart redan som en stock....så god natt!







Många likadana bilder av henne på mage nu jag vet men det är favorit´läget just nu, mycket roligare än ryggläge tydligen.

Vit choklad

Kategori: Allmänt

vill jag göra nåt smarrigt av.
Fredag idag vilket innebär kvällsmys och film jag vet bara inte vad jag ska göra för något. INTE pannacotta....

Fredag...igen.

Kategori: Allmänt

Uppe med tuppen eftersom Jakob är hemma idag så lite trött är man. Och är det inte typiskt, Oliven åt sist kl 22 innan vi la oss och kl 6.30 när Magnus far så har hon fortfarande inte vaknat men då fick vi en Jakob i sängen inatt och kl 5.30 hade han sovit klart...blää. När en sover så är den andra vaken...men jag antar det ska vara så.
Han har iallafall sovit utan blöja inatt och det gick bara finfint så nu är det bara Oliven det behövs handlas blöjor åt...skönt att inte ha 2 blöjbarn.

Oliven ligger nybadad och sover i vår säng, måste jus nygga upp henne lite inför mammaträffen. Jakob sitter o ser på family guy så jag ska väl försöka få på honom nå kläder nu......

Jag måste sluta handla!

Kategori:

Men bebiskläder är ju såååå roligt! Blev nå tröjor till Jakob också :)
Från www.hm.se







Återträff

Kategori:

har vi imorgon med mammagruppen. Blir kul att se bebisarna men vi är ju sån liten grupp att sen ska Kajsa och Johanna få skvallra när dom ska ha sina så ska jag försöka ta mig iväg dit också nå vändor.

Nu får vi snart hem gåstolen, oj vad jag längtar tills hon kan använda den det var ju så kul. OM hon nu gillar den...det är ju inte säkert. (Hjälp vilken jätte bajsning Oliven just gjorde i mitt knä). Sen hoppas jag på byrå under veckan och sen vill jag få hitta åt en lila hokus pokus stol snart och sen få hem babyvakterna vi köpte. Går ju inte ha henne på altan utan babyvakt nu när man inte kan ha dörren öppen.

Nu ska jag lägga ut henne på altan och försöka på lite ordning här hemma.

Några bilder och en liten film från nu på morgonen.









Bry er inte om hur fånig jag låter...ni vet ju själv hur man är ;)

http://s127.photobucket.com/albums/p140/Maroschka/?action=view&current=IMGP8247.flv

Lugnet råder...

Kategori: Allmänt

just nu ligger Jakob och vilar efter maten och Oliven sover i vagnen ute på altan och har gjor de senaste två timmarna. Helt klart är mina barn höst/viterbarn! Oliven har inte kunnat sova mer än 20 minuter åt gången vilket gjort att hon inte är utsövd och ganska kinkig. Vagnen har INTE varit uppskattad under sommarmånaderna men precis som sin bror (som vanligt) så försvann varendaste liten protest när det blev kyligare och hon fick bli varmt inbäddad i kläder och filtar. Jag kan vara ute hur länge som helst utan sura miner och som nu så ligger hon gärna ute i vagnen och sover hur bra som helst. Fast nu vaknar hon väl närsom bara för att Jakob somnat...

Men jag har hunnit plocka undan 2 korgar tvätt, stoppa i ny tvätt, dammsuga, fixat lunch åt både mig och Jakob och haft dansmaraton i köket med Jakob. Vi vred upp radion och dansade ikapp medans vi gjorde lunch. Tur ingen såg mig genom fönstret för dom skulle ju aldrig se Jakob butan bara hur jag står och fånar mig för mig själv.

Nu har jag satt in en annons efter byrå i Vilhelmina-aktuellt också då forhoppningsvis kanske man får fixa till Olivens rum i helgen. HOPPAS!

Dessutom får vi ju hem vår nya TV, 46 tum :) och sen blir det Nintendo wii och Guitar Hero. Jag ska ha Wii Fit också...många som påstår det är så himla roligt och dessutom effektivt.

Jaja...ska se om jag hinner ta en kopp te innan Oliven vaknar.

Vinterklart!

Kategori: Allmänt

Ja jag vet det är "bara" september men det går fort fort.
Idag plockade jag fram Jakobs overall som han hade i fjol och den varma underbara pälsmössan och bad till alla högre makter att det skulle passa även i år. Och det gjorde det!! Så det enda jag behöver köpa till honom är ett par vinterskor. Oliven klarar sig finfint med den röra fleeceoverallen jag köpt till henne och mössa och vantar och tossor. I vagnen har jag ju åkpåse, filtar och fotsack så där fryser hon inte. Ska vi ut med skotern har jag Jakobs svarta babyoverall kvar, jag behöver bara få tillbaka den från Angela.

Sen har jag plockat bort alla halvt ihjälfrusna blommor ute nu och satt upp de stora ljuslyktorna istället så man får börja elda lite. Behöver köpa 2 nya lyktor dit fram dock att ställa på bron...men det hinner jag.

Nu ska jag svepa det som är kvar av min kopp te och se vad som är på tv sista stunden innan jag får sova. M och Oliven ser på film på datorn dom och Jakob sover som en nockad oxe sen en timma tillbaka....

Nya nappar...

Kategori:

Dessa blev det och så kommer det stå Olivia mitt på. Väldigt effektivt, hade dom till Jakob också.



Finns på www.namnnappen.se
Väldigt roliga nappar....om manbryr sig om sånt ;)

The storlek of my mage...

Kategori: Allmänt

Tänk att vi kan vara så otroligt olika vad gäller vad man tar illa upp av. Jag ser varje dag på de forum jag är inne på hur folk skriver arga och ledsna inlägg ang att folk kommenterat storleken på deras gravida mage. I 99% av inläggen handlar det om kommentarer typ: OJ vilken stor mage du har..eller..är du säker på att det bara är en eller du kan inte ha länge kvar mm. Dett averkar göra väldigt många arga och upprörda. Men alltså...det är ju liksom nåågot som ska hända det ska ju växa och bli stort. Och oftast när någon säger till en gravid kvinna att "vad stor du är" så menar man ju inte att människan är en fet kossa utan har en stor gravidmage, som ju är helt naturligt.

Jag är tvärtom, jag hade nog blivit ledsen om någon sagt att jag hade liten mage för min tid då jag känner att ska man vara gravid så ska man minsan vara det ordentligt och ha mage som heter duga :) Nu har jag ju båda gånger haft min dröm mage som legat lite över kurvan och jag skullöe inte velat ha den en centimeter mindre :) 
Fördelen med mindre mage är ju såklart att det är lättare att få bort sen men jag har en hel livstid att bli av med det där.

Naturligtvis kan man ju inte styra över storleken utan jag tänker du bara på de som blir arga när man säger att dom har stor mage...

Äsch nu vart det svammligt tror jag....ska äta lite middag istället.


Sista bilden med Jakob. Vecka 36+0
Född i vecka 36+4


Sista bilden med Olivia 38+0
Född i 38+1

Lite bilder från idag..

Kategori: Allmänt

Jag och Oliven gick på vår promenad och ringde till mormor där Jakov var och sa åt dom att komma och möta oss. Sen gick vi hem till mormor. Oliven sov gott, ju mer inbäddad i kläder och filtar hon desto bättre sover hon så vintern kommer bli bra för henne.



Jakob som numera är stora killen och bara kissar på toan


Gladskit


Sen skulle mormor bena fisk till middagen men varje fiskbit hon la i tallriken åt Jakob upp allt eftersom


En bild på mammsen och kräkongen

Promenix

Kategori: Allmänt

ska jag och Oliven snart ut på. Tänkte jag skulle vänta lite bara tills hon kanske blir lite hungrig så hon slocknar och sover riktigt gott sen.
Dagen Oliv:



Hon kräktes ned sig 2 minuter efter jag satt på klänningen.
Idag borde jag inte kunna säga att jag är trött. Vi la oss kl 22.30 och somnade som stockar, kl 5 åt Oliven sen sov vi till 10.30....fast ÄNDÅ känner man sig småtrött.

Jag kunde inte låta bli att handla lite när jag kolla runt på www.ellos.se så det blev några små saker i strl 74/80 som hon kan ha sen.




Body med texten: Og you give me a hug I will give you a smile, och tossor.




En vit "jobbingdress" och men av någon anledning går inte den bilden få in....

Nää..nu mat, ny blöja och sen ut i vagnen.

Vinterkläder

Kategori: Allmänt

Idag var jag och hämtade ut kläder för den där 1000 lappen vi får från kommunen. Jag valde en vinterdress då jag har varken jacka eller täckbyxor. Fanns inte så mycket att välja på men det blev denna:



Och röda täckbyxor till. Helt ok men jag måste nog hitta mig en till vinterjacka ändå. Vill ha något mörkt med pälskrage.
Och anledningen till att jag täckt över ansiktet är för att jag ser ut som en miffo helt enkelt. Trött och nygråten. Fast det var bra tårar. Hade fått mail av dom som köpte Rikki och han verkar ha det så otroligt bra där borta så jag fick en släng av saknad....

Nu ska vi se The Happening och äta honungsmelon....

En liten karamell

Kategori: Allmänt

sitter och sover i sin babysitter.



Här börjar ögonen bli tunga




Idag ska jag fara på sportringen och kolla in kläderna vi får välja ut som kommunen betalar. Jag hoppas på att hitta en bra vinterjacka.
Sen kanske man skulle ta en promenad...jag måste verkligen börja röra på mig mer!! Det är verkligen mycket svårare att bli av med graviditetskilona efter andra barnet än första. Jag vill inte se ut såhär...jag vill inte känna mig som en vandrande brulepudding.

Nu har amningshormonerna börjat sätta tydliga spår igen, det dröjde längre tid den här gången men nu är jag nog snart skallig. Jag tappade massa massa hår när jag ammade Jakob också så jag vet ju vad jag har att vänta.

Neee..nu ska jag kolla vilken film jag o älskling ska se ikväll. Nu när det är mörkt på kvällarna är det ju så mysigt att se film igen med tända ljus och helst lite uppskuren melon.

Wild Hogs

Kategori: Allmänt

den har vi sett ikväll. Den var väl inte superbra men helt klart sevärd, Travolta är väl alltid bra.

I övrigt så spenderade vi hela eftermiddagen ute i Storsele hos Daniel och Helena. Fikade en massa supergoda kakor som Helena bakat och sen spelade vi mitt favoritspel Rummy Kub (stavas det så?).
Jakob var jätte snäll och Oliven också. Hon tyckte det var jätte roligt med alla barn, sen blev hon hungrig sen sov hon resterande tid.
Hon har föresten verkligen utvecklats i rasande fart! Hon vill aldrig luta sig mot mig i famnen utan sätter sig upp helt rak i ryggen. Så fort man lägger henne lite mot sig så sätter hon sig upp igen, superduktig. Nacken är ju som korten tidigare visar inga problem. Man riktigt ser när hon ligger i babygymet hur hon siktar på sakerna och sen slår hon. Mycket som händer nu.

Men ikväll var hon mest trött....



Och Jakob ville inte äta sin välling ikväll någon annanstans än i......


hyllan..

Nu är klockan redan 22.32..alldelens försent! Dags att sova!

Bebisen Jakob

Kategori:

Ensamma hemma

Kategori:

är jag och Oliven. Magnus och Jakob drog just till badhuset. Roligt för Jakob att få göra nåt där inte lillasyster är med och tar uppmärksamhet.
Jag har städdag så jag har det jag gör dom stunderna Oliven sover. Har inte så mycket kvar nu förutan att sätta upp höst/vinter gardinerna och lägga ut mattorna igen. Inte för att det spelar någon roll i vårt fulkök. Det kommer aldrig bli nästa år så vi får göra om käns det som.

Funderingar på att flytta till Umeå har åter kommit upp....vi blir så sugna ibland. Jag kunde läsa och sen jobba osm sjuksköterksa...och alla aktiviteter det finns för barnen hela veckan. Alla affärer som finns.....ja jag vet inte.
Magnu ska skicka in jobbansökningar på det han gillar så ska vi bara se om han får någon respons över huvudtaget...bara för att det är spännande.

Olivens morgongympa:









Hon är så duktig så det behövs inte tränas mycket nu utan hon håller huvudet och tycker magläage är helt ok.
Men nu håller det på hända!! Hon har fått sin kala fläck på bakhuvudet....munkhålet. Fick inte med det så bra på kort iom att hon är blond men nu är det bortnött.

Jag också...

Kategori: Allmänt

Fredag...

Kategori: Allmänt

äntligen har baby snart helg han också.
Är hemma med barnen idag, hittils flyter allt på. Jakob är ovanligt glad och lugn så vi får väl se när första utbrottet kommer. Oliven ligger i vår säng och sover hon.
Måste ju berätta hur stolt jag är över min lillegris som nu inte använder blöja på dagarna längre!! Han har en massa snygga kalsonger han tycker om och visst händer det "olyckor" någon gång men ofta är det inte....mest då han blir galet arg. Han kommer springande och säger "dissa" "dissa" så då får man rusa på toan.



Ska ringa och sätta Oliven på kö för plats hos mamma nästa år. Jag är ju en sån där "hemsk" mamma som sätter ut barnen i barnomsorgen redan när dom är ett år....ujujuj!
Nejdå....jag är inte alls hemsk så det så. Jakob älskade att få komma till alla barnen och leka när han fick börja. Han var så uttråkad hemma med mig i slutet så vi höll båda på gå åt. Då jag jobbar inom vården blir det jju många timmar på kvällar och helger dessutom så det blir inte såå långa dagar om jag tex. börjar kl 13 och Magnus slutar kl 16.30.

Dö inte nu Marlene....men jag sitter och spånar efter en vagn till Oliven :) Efter jul måste hon ju få sig en snygg sittvagn ju. Blir såklart en EL Scooter. Jakob har en camogrön och den är så smidig och lagom sittvagn.
Oliven måste ju nästan få en svart/cerise, tycker den lyser så himla fint. Hittade en bild på blocket som visar färgen rätt bra:

http://www.blocket.se/vi/17354402.htm?ca=2_s

Morgonmys...

Kategori:

lite mat, lite sömn och lite lek och snart sömn igen.











Kära lilla mor...

Kategori: Allmänt

om ni bara visste vilken underbar mamma jag har! Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan henne, förmodligen skulle jag inte det.
Det finns ingenting hon inte hjälper mig med och att hon inte blivit galet less på oss ännu (fast det kanske hon är man vet ju aldrig) är helt otroligt. Hon är den bästa mormorn i hela världen också bortsett från min egen såklart ;)
Nu har jag använt henne som gratis-dagmamma så mycket att hon börjar laga mjökfri mat i förväg eftersom jag alltid är där om dagarna....illa egentligen. Jag kunde egentligen lika gärna flytta in med ungarna i mitt gamla rum under veckorna då Magnus jobbar.
Jag vet inte om det är jag som är svag och dålig men jag orkar inte vara hemma hela dagar med båda barnen ännu. Inte med en Oliv som har reflux och bara vill vara i famnen och en Jakob i värsta trotsåldern. Så det blir mamma som får ta det lilla extra. Men snart blir det bättre igen....snart är Oliven så pass att hon kan börja sitta och hålla leksaker och det tror jag kommer göra en markant skillnad och stackars Jakob kan få den del av uppmärksamheten han ju faktiskt har rätt till.
Och se det från den ljusa sidan, tänk så mycket tid mamma får spendera med sina barnbarn ;)

TACK Mamma! Jag älskar dig!




Totalt glömt bort

Kategori:

Jakobs andra babysitter uppe på vinden.
Den kan spela sång, regn, vågor eller vad det nu är.
Den kan vibrera vilket ska göra bebisen lugn.
Det bubblar i vattnet så¨fiskarna och stjöstjärnan rör sig och man kan välja om det ska spela hela tiden eller om det bara ska låta när barnet slår på fiskarna som hänger.
Oliven verkar gilla den :)





Efterkontroll

Kategori: Allmänt

nu ni så kommer det inga fler barn från den här morsan på några år för nu går hon på pillren!!
Efterkontrollen gick bara bra i övrigt också..mest en massa dumma frågor.

Mitt halsband

Kategori: Allmänt

Tror inte jag visat upp mitt fina halsband här :

Försov oss

Kategori:

gjorde jag och Oliven nästan idag. Jag vaknade kl 09.40 och vill helst vara på BVC-vägningen runt 10.10 eftersom det blir sååå mycket folk. Nätterna har senaste tiden varit fantastiska. Hon har ju aldrig ätit oftare än 2 ggr men nu är det bara en gång. Vi lägger oss runt 22.30 och hon sover som en stock till ca kl 5-5.30 ibland 6, då äter hon sen somnar vi igen. Så förhoppningsvis ska det inte bli sååå krångligt att styra henne till att somna ca 20 och sova till ca 2-3 då hon kan äta och sen sova till morognen. Man saknar sin egentid på kvällen en del ju :) När hon sen är 6 månader hoppas jag på att hon likt sin bror ska sova hela nätterna från kl 20, då har hon ju käkat välling som förhoppningsvis mättar och söver.

Hon väger idag iallafall 5720g och är fortfarande 58,5 lång. Kompakt dam :)



Blev lite less på att träna igår:



Och såhär hittade vi Jkaob igår innan vi la oss, blev skiträdda först när vi inte såg honom på sin kudde:

Så uppgiven...

Kategori: Allmänt

min dröm var att få "lillebrors" rum färdigt innan han kom.....och än står det bara där och gapar.
Jag har allt, sötingMarlene har tom fixar gardinerna åt mig i Härnösand men jag får inte tag på någon byrå!! En helt ny är för dyr men jag kunde v'l aldrig tro det skulle vara så omöjligt att få tag på en begagnad byrå.
Jag kommer aldrig få sätta upp djungelwalliserna innan nästa jul och då ska hon ju få ett nytt rum i julklapp så då behövs dom inte.....jäkla skit!

Mer...

Kategori:

sänghimmel till Olivens säng:

Mera pryls

Kategori:

Handlat lite på www.giraffo.se

Hoppisar till Oliven, Jakob älskade dom som liten:






Ett eget glas till Oliven som hon inte kan använda på 1,5 år ;)



Ett eget glas till Jakob:


Leksaker som lyser och ändrar färg i badet:



Och en skallra (den rosa ;) )



Och en skål som det står "lördagsgodis" på men som jag inte får in på bild.
Har kommit på en bra julklapp till Oliven också vi ska köpa, en lära gå vagn. men jag vill ha nån lite roligare än dom vanliga fårn BRIO.
KAJSA!! Vart finns det häftiga lära gå vagnar??  ;)

Handlat

Kategori:

denna fina till Oliven!
Bara 250kr.