Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Amputera bröstet..

Kategori: Allmänt

Undrar om det är så det kommer sluta för mig. Tokbebisen bet mig i bröstvårtan med sina 2 små gryn, det gick hål och det gjorde jävligt ont...verkligen jävligt ont!
Det är fortfarande ont och har blitt lite fult men jag överlever än. Vi får väl se om bröstet trillar av sen.....

Helgen är slut och vi laddar för en ny lång vecka utan pappan....

....

Kategori: Allmänt

En helt vanlig dag

Kategori: Allmänt

Frukosten är bortstädad, Vilda sover och de stora ser film. Vädret är skittrist och pappan är på jobbet vilket gör allt än mer trist.

Jag har gjort en hemmagjord latte och klickat hem ett klädpaket på 30 plagg till Vilda för 150kr inkl frakt.
Nu ska jag leka med Olivia och hennes My Little Ponnys....

Tjing.

Filur Namnlappar

Kategori: Allmänt

Nu har jag beställt namnlappar för att märka ungarnas kläder med inför förisstart. Tidigare har jag bara namnat med penna men det försvinner och blir rätt dåligt så jag gör det ordentligt den här gången.

        


Beställde dom här.

Fan ta dig...

Kategori: Allmänt

Vad ska du hit till Vilhelmina att göra?! Jag hatar dig och vill inte ha dig här!

Hjälp mottages

Kategori: Allmänt

Nog är det väl attans när man sitter och ska göra en beställning så är de varor man mest av allt ville ha såklart är slutsålda i onlineshoppen :( Jag som tycker jag var snabb på HM:s höst/vinterkollektion.
Nu behöver jag alltså hjälp av någon som bor nära ett HM för jag vill verkligen väldigt gärna ha dessa 2 plagg till Vildan:



Sömnlös..

Kategori: Allmänt

Det är under nätter som dessa som jag säger till mig själv att jag nog absolut är klar och det inte blir fler bebisar.
Som vanligt ändrar man sig sen igen under dagen.....

Söndag

Kategori: Allmänt

Idag hade vi inte kommit på något speciellt att göra då vädret verkade lite ostadigt och jag gillar verkligen inte hemmadagar. Jag blir trött och less och uttråkad. Som tur var så kom lillasyster och småkusinerna hit på eftermiddagen så det hände någonting iallafall. Ikväll for jag en vända och sprang också då det inte blev någon indoorwalking för mig och fy sjutton säger jag bara, vad trist det var! Nu hade jag dock ingen musik och kan tänka mig att det är bra mycket lättsammare då men njee...inte min grej.

I veckan funderar vi på att dra till fjälls några dagar och sen åka hem och ta en vända på Åselemarknaden. Jag tycker så mycket om Åselemarknaden, den är precis lagomt stor för mig som inte gillar större arrangemang. Jag älskar att tillbringa marknaden med Eje och Anna och känner mig lite bitter över att det inte blir så iår men hoppas att dom har plats för oss nästa år också.

Nu blir det sängen!




Idag fick Vilda premiäråka cykel och det gick finemang! Här syns och lite av hur extremt blont/vitt håret blivit av solen...inte riktigt vad jag tänkt men det fixar jag nästa gång hos frissan ;)



En spåkula tack...

Kategori: Allmänt

Jag har ju skrivit förut om min önskan som slår mig då och då med jämna mellanrum att flytta härifrån, till något lite större. Jag är egentligen ingen stadsmänniska men man kan väl bli. Eller man måste väl inte ens BLI det utan hoppas på att hitta ett hus lite utanför och precis som nu åka in för att handla lite nu och då.
Jag skulle verkligen vilja veta hur det ser ut i Vilhelmina om 5-7 år för just nu ser det inte positivt ut. Det finns inga jobb, det verkar stå fler och fler lokaler tomma, det finns inte pengar till någonting, skolor, öppna föris och förskolor stäng ned osv. När jag läste tidningen häromdagen och det var listat vilka elever som kommit in på diverse gymnasieprogram så hittade jag inte OMVÅRDNADSPROGRAMMET i Vilhelmina. Har det tagits bort? Någon sa att i fjol hade dom bara haft 5 sökande så det var på gränsen då. Samhälls och Natur skulle ev. slås ihop pga så få elever. Ingen vill gå skola här längre heller ju så program efter program plockas bort. Tänk så stort Turistprogrammet och Jakt & Fiske var förut med elever fårn hela Sverige....nu borta.
Familj efter familj flyr och nu tappar vi ännu en barnfamillj då fina Johanna med familj flyttar. Jag är avundsjuk, faktiskt.
Så, hur kommer det se ut om 7 år? Hur står det till med skolor och sånt? Ska manför barnens bästa flytta?
Både jag och Magnus är helt villiga att röra på oss och byta jobb, det som håller tillbaka allra mest är ju familjen. Hur kan jag ta barnen från mormor och morfar? Hur hur ska jag kunna ta mormor och morfar från barnen? Och moster, morbror och kusiner? Det blir stor skillnad då vi alla är vana att träffas mer eller mindre varje dag.....

Nu har vi precis gjort i ordning nästan hela huset men so what? Det är bara ett hus och det finns fler....

Så snälla säg mig, kommer det komma en ljusning för Vilhelmina??

Borta bra men hemma bäst

Kategori: Allmänt

Vi har haft en superhelg i Ö-vik med en massa badande och mysande men även resor så korta som denna gör att man uppskattar hemmet än mer. Det är så himla skönt att komma hem till allt det vanliga.
Hotellet var jättefint och hade gjort det jättebra för oss genom att på eget bevåg ändra i vår bokning. När vi skulle boka så valde vi extrasäng till både Jakob och Olivia och Vildan i vuxens säng. Dock fanns inga tillgängliga rum när vi valde så utan vi blev tvugna att välja även Olivia i vuxens säng och tänkte att jaja, vi får väl trängas. I efterhand tyckte vi väl också att det var lite dumt att vi inte valde spjälsäng till Vilda.
Iallafall så måste personalen ha tyckt att det verkade lite trångt och bökigt så dom hade gett oss ett rum med en dubbel våningssäng som man fällde ut från väggen och ställt in en spjälsäng så simsalabim så hade alla varsin säng.
Det var första gången för mig på Paradisbadet och jag r nöjd. Åkte kana tills arslet sa ifrån. Det var första gången för Vildan att bada på badhus också men som med allt annat vad gäller henne så gick det som smort.

Nu är vi iallafall hemma och alla barnen ligger, ljuvligt skönt efter två kvällar där vi alla varit i samma rum och mestadels anpassat oss till den sovande bebisen.
Det är märligt hur kroppen fungerar också. Trots att jag själv inte upplevt det som stressigt hela biten att sova alla på hotellet, badet osv så måste ju kroppen ha gjort det då amningen inte alls fungerat som vanligt på hela helgen utan bara tjorvat och jävlats. Som tur är tar hon ju nu vällingen. Så fort vi klev innanför dörren hemma rann det till som vanligt och allt fungerar fint.

Nu ska jag ned och lägga på lite ved på brasan och invänta Metallica.
God Kväll.