Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Aj...

Kategori: Allmänt

Jag hade det lite FÖR bra idag.

Wrong shoes..

Kategori: Allmänt

Älskade efterlängtade sol! Typiskt att man jobbar heldag idag men tur att vissa uppdrag vi har är rätt najs, som nu när jag är inne på min 3 timma i en stol, i solen, med fika hemma hos en vårdtagare.

Söndag

Kategori: Allmänt

Jag var full igår. Jag blir så jävla less på mig själv när jag är full....

Kvällsmums

Kategori: Allmänt

I väntan på Criminal Minds.
Harre så gott det är med mango! Måste köpa mer imorgon.

Oj...

Kategori: Allmänt

Jag kunde inte låta bli att köpa skor till Trollivia och mig själv.

Jag vill också

Kategori: Allmänt

Hennes hår växer som ogräs! Varför gör inte mitt det? Jag har ju som svårt att tro att det kommer från Magnus.
Första bilden är från nov i fjol då hon hade klippt sig själv, det nådde axlarna. De andra korten är från idag. Både håret och ungen har växt mycket på ett halvår. Om en månad blir hon fyra...min mellanbebis..

Tjohoo

Kategori: Allmänt

Ledig ledig ledig!!
Jag är nu ledig i 1,5 vecka! Vädret är bajs men vad gör det egentligen?
Idag ska jag bara njuta av att inte göra något, inte jobba, inte städa, inte träna...nada.
Dagens outfit är därför långkallingar, tjockisar, linne och myskofta ;)

Öland

Kategori: Allmänt

Jag sitter och tittar på semesterbilderna från 2010. Vilken fantastisk semester det var! Det var så härligt att bara sätta sig i bilen och åka. Ville ungarna bada så stannade vi var som och badade. Det enda bestämda målet vi hade var Öland. Barnen var helt jäkla otroliga och fixade både bilåkning, sova i tält och massa annat trots att Olivia bara var nyss fyllda 2 år.
Som vi planerar nu blir det typ repris nästa år men det blir Gotland. SUPER!



Den här bilden tog Jakob på oss nere på Öland. Vildan låg i magen hon.
Jag saknar mitt blonda hår nåt vansinnigt och jag har som mål att vara blond igen nästa sommar då håret kanske återhämtat sig och Bvitaminerna gjort verkan.

Lite roar barn...

Kategori: Allmänt

Jag är så himla taggad inför sommarens Åselemarknad så ni anar inte. Många åker på diverse festivaler och liknande och visst vore det skoj någongång men just nu när jag inte besökt något arrangemang på flera år nöjer jag mig gott med Åselemarknaden!
Det har sin charm att vara där med barnen och åka karusell och så men HARRE så fantastiskt det ska bli att vara där utan barn och strosa runt i lugn och ro, stanna när man vill, hur länge man vill, äta när man vill och slinka in i öltälten några vändor och resten av tiden bara sitta i förtältet och snacka skit!

Skitmedel i håret

Kategori: Allmänt

Här sitter jag med äcklig ricinolja fulla huvudet. Jag gav mig tillslut och måste ju prova än om jag för allt i världen inte kan tro att det är så enkelt att få håret att växa ;)
När man sitter och googlar och ser alla dessa före och efterbilder som säkert har en annan logisk förklaring blir man ju ändå så jäkla nyfiken. Att sen min vän Anna.L bedyrar att hennes hår tvärväxte och en mamma som råkade höra oss prata sa att det verkligen fungerade på hennes dotter gör ju inte att man blir mindre nyfiken.
Så ja, nu sitter jag här helt oljig och undrar om jag verkligen kommer få ur det här ut håret eller om jag kommer se ut som en flottyrkringla.
Vi ser väl...

Den här ungen...

Kategori: Allmänt

Vilda alltså, snacka om att göra skäl för sitt namn! Alla småungar är lite nagliga och man brukar få ställa undan sånt man är rädd om. När det gällde Jakob var det bara några småsaker vi fick flytta och det gick snabbt att han förstod att låta bli så vi kunde sluta plocka bort det. Olivia behövde vi knappt plocka undan för. Så kom då Vilda....ujuj.
Alla dörrar i huset måste hållas stängda, tar hon sig in till sina syskon blir det totalt kaos. Skulle toadörren lämnats öppen får vi sanera både badrum och barn efter diverse toaborstlekar, plocka saker ur toan och kliva över allt som rivits ut.
I köket är alla skåp igenknutna och nåde den som lämnat sopskåpet öppet!
Nu på morgonen har barnen varit uppe och grejat och jag har legat kvar under täcket och dragit mig men fått springa upp ändå varannan sekund för då hörde jag klirrande, aj fan ljuslyktorna i vardagsrummet! Upp och ställa undan och snabbt tillbaka i säng ;) Tre sekunder senare hör jag skallret från hundens vattenskål, NEJ är den inte bortställd?! Upp och torka vatten och tillbaka till sängen. Efter någon minut hör jag ytterdörren öppnas. What?! Är den inte låst?? Bebisen rymmer! Upp och plocka in henne, låsa dörren och tillbaka i säng. Det gör någon minut så hör jag flaskor kastas och påsprassel. Åhh Gud, någon har alltså lämnat sopskåpet öppet ändå...suck...jag ger upp...

Drömsommaren?

Kategori: Allmänt

Igår fick jag ett schema för hur hon tänkt sommarens nattjobb. Det är inte spikat men hon ville att jag skulle kolla och fundera.
Tja vad ska man säga? Blir det bara finväder så kan det här i jobbväg bli drömsommaren.
Jag ville fortsätta hålla min tjänstgöringsnivå på ca 75% och var lite orolig att jag kanske skulle ha ihjäl mig då jag kan tycka att 75% enbart natt är ganska intensivt men det ser himla bra ut. Jag börjar natt under midsommarhelgen och är efter det ledig 10(!) dagar, mitt i sommaren, innan jag går på nästa pass. Det fick bli så för annars skulle det ha blivit mer än 75% vilket jag inte vill. Sen rullar det på med jobbande på nätterna och förhoppningsvis solande och badande på dagarna innan jag sen går på 6 veckors ledigt.
Det här kan bli så jäkla bra om inget oförutsett händer...

Lördag

Kategori: Allmänt

Imorse var det full rulle då jag och Vilda skickade iväg dom stora och pappan till Övik för badavslutning med Jakobs simklubb. När jag och V klätt oss åkte vi till Dalasjö och hälsade på Lovisa och lille Oskar och spanade in deras nyköpta hus. Dom kommer få det fint dör upp på kullen när dom är klara. Där bjöds det också på vaniljpannkaka, kycklingpaj, fruktsallad och glass.
Väl hemma la jag Vilda för dagsvila och sen somnade jag själv på soffan i TVÅ TIMMAR! När hände det sist att man fick sova på dagen?!
Nu funderar vi på vad vi ska äta för middag och sen är det ju nästa bara kvar att natta V och invänta badarna.
Det har varig en härlig mamma-dotterdag.

Hårresande

Kategori: Allmänt

Det finns mycket jag skulle vilja förbättra på min kropp men dom grejerna kan jag iallafall gömma under kläderna. Något jag inte kan gömma på samma sätt och som håller på ta knäcken på mig är mitt hemska hår som jag pratat om förut också. 1,5 år efter Vilda föddes får jag fortfarande lida av håravfallet som följde iom alla dessa halvlånga strån överallt. Sen tappar jag juni överlag mycket hår vilket jag börjat knapra B-vitaminer mot, hoppas set blir någon skillnad. Att konstant tappa mer hår än normalt innebär en konstant stubb på huvudet. Inte kul alla. Vet inte hur många år jag drömt om att bara kunna ta bak håret i en svans eller sätta upp luggen utan hår som spretar överallt. Att ha en virvel mitt i luggen gör ju heller inget bättre...,

Fillimpa

Kategori: Allmänt

I morse klev jag upp och bakade en limpa till frukosten. Magnus älskar denna limpa och jag också för den delen, både för att den är god och äckligt enkel.
Allt utom grovt rågmjöl har då iallafall jag oftast hemma och köper man då en påse av det så räcker det till många limpor.

Recept:

1 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
1 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
Minst 1 dl torkade aprikoser i bitar
1/2 dl hackade nötter (brukar jag skippa)
4 dl filmjölk
3/4 dl mörk brödsirap (eller vanlig mörk sirap)

Rör ihop allt till ett klet, fyll en form och grädde i nedre delen på 200 grader ca 40 minuter.