Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Nu hoppar jag i sjön...

Kategori: Allmänt

Nu orkar jag inte med det här något mer. Visst har jag alltid haft det besvärligt med hyn och en del extra vid graviditeter men det här är ju löjligt! Jag gruvar mig anumera varje morgon för att kliva upp och titta mig i spegeln för jag är så rädd över vad jag ska få se. Och det gör ont, riktigt jävla ont dessutom. Varje dag blossar det upp 3-4 nya, inflammerade bölder. Det kan låta ytligt och löjligt men herrejösses vad sånt här påverkar självförtroendet och glädjen. Det är inte kul att måsta gå in på affären och se ut såhär. Visst tänke rman mest på det själv men det är just det, det är ju det enda jag tänke rpå när jag träffar folk. Jag vill bara gömma mig.
Snälla hjälp mig någon!! Vad ska jag göra?! Vad fungerar?? Då det är hormoner så förstår jag att det knappt spelar roll vilka grejer jag använder men något måste jag väl kunna göra för att lugna ned det? Jag börjar jobba på måndag och vill verkligen inte gå till jobbet, brukare och affären och se ut på det här viset.
På bilden syns mest bara kinden men hakan och pannan ser nästan lika illa ut. Aldrig förut har det varit så här illa.
Jag vill känna mig vacker som gravid och inte som en sunkig hormonkossa.
Jag går ut i skogen och gräver ned mig ist....


Ensamma hemma

Kategori: Allmänt

Ikväll är det bara jag och Trollet här hemma i huset. Magnus är på storkalas och Jakob njuter uppe i fjället. Det är rätt mysigt att vara bara vi flickor. Olivia har nyss bett om pyjamas och välling så nu ska vi tända ljus överallt och äta en massa vattenmelon. När hon somnat blir det nog lite chips och dip för mamman ;)




Jag fick en vas och fina blommor i. I like :)

En till kofta

Kategori: Allmänt

Den här är också köpt hos Sandra. Kortärmad med mysiig krage.


Blingon

Kategori: Allmänt

Var ju på BLINGOparty i tisdags också.
Det blev 2 grejer, eller ja i slutändan blev det 3.


Tröja till Jakob



Och klänning till Trollet.
Bilderna från Blingo.se

Och ja, tom jag kan tycka att det är lite trist med det klassiska "blått till pojke" och "rosa till flicka" men det är ju blingomönstret jag tycker så mycket om och färgerna nu är just blå och rosa så.
ROCKkollektionen var ju också sjukt snygg men man är för snål. Det blev också en babyfilt i förra kollektionens färg "blingolime". Jag har svårt för att köpa saker så här tidigt men eftersom den är "gammal" så vågade jag inte vänta.



Koftor i massor

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit hos Sandra på COVER och fått en härlig välbehövlig ansiktsbehandling. Jag ser ju ut som självaste jag vet inte vad i ansiktet nu. Konstanta inflamerade finnar som gör ONT! Jag säger det igen...det är kul med hormoner.
Jag passade på att handla också då jag ju faktiskt knappt köpt något till mig själv de senaste 20 veckorna och eftersom jag älskar koftor, helst nu när det blitt höst så blev det en kort kofta och ett linne.





Linnet såg väl inte så snyggt ut när jag dragit ned det sådär men det var sött och koftan härligt mjuk.

Morskis

Kategori: Allmänt

Idag var det besök hos Pernilla.
Inget speciellt, dags att käka järntabletter och Buset är en lugn bebis med ynka 132 i hjärtljud. Jakob och Trollet har aldrig legat under 148.

Så nu ska vi hem och fortsätta riva där nere. Jag ska ta en superfajt med Trollet för nu jäklar ryker tutten puts väck under dagtid och kommer fram till natten för på natten har jag inget alls emot att hon myser med den men det är ju inte konstigt ungen inte säger ett ord nör hin konstant är igenpluggad med tutten på dagen. Hon vägrar vara utan men nu så ska hon allt få se.

Snart jobb igen....jag gråter inombords..

Jag vill, jag vill så mycket...

Kategori: Allmänt

Jag önskar verkligen att man var kreativ! Jag behöver verkligen uppdatera Olivias leksaksförråd då hon inte längre leker med sakerna hon har. Det är som sagt dags att införskaffa mer typ dockskåp, barbie (som jag inte ens gillar men såg att hon gärna lekte med hos grannen) och så skulle jag vilja köpa en leksaksspis men den skulle inte rymmas i hennes lilla lilla rum. Men mest av allt just nu skulle jag vilja kunna virka saker, sånt som glassar, bakelser, mat mm. Jag sitter och tittar och försöker förstå mönster men nej, när tom mössmönster är för komplicerade för mig så får jag nog ge upp. Kolla in den här damens förråd av virkad mat:

http://garnogott.blogspot.com/search/label/virkad%20mat

Jag tror faktiskt Olivia skulle tycka det var riktigt roligt att leka med sånt.
Får väl skicka någon till IKEA för att köpa deras nyheter, dom har ju fått in en hel del tygmat och liknand emen jag tycker det hon har i bloggen är finare.
Jag ska väl till att börja med kanske göra klart filten till Buset...

Idag har det varit ganska mycket full rulle. Bara för att vi var tvugna att ställa klockan idag så fick vi väcka barnen, dom som annars varit upp allt mellan halv sex och sex. Jakob hade första inskolningsdagen på Skogsbacken idag och han älskade det. Det gr jag också, det kommer bli så bra så bra där. Så bra att TRollet ska få börja redan nästa år. Inte för att det på något vis varit något fel hos mamma, tvärtom har det varit guld värt att ha dom hos sin mormor men det blir helt annat här och passar mer för större barn. Dom får vara med på ett annat sätt, ta ansvar på ett annat sätt osv. Det kommer bli skitbra!

Vi fick hem vårt köksbord + stolar idag också som vi köpte innan vi ens hade renoverat huset klart så vi hade väl näst intill glömt bort det. Nu var ju meningen att vi skulle göra om köket och då skulle det här setet passa in men nu kommer vi ju inte göra om köket så lite malplacerat ser det väl ut men det blev fint. Allt slår ju det lilla lilla nötta furubordet vi hade innan :P
Nu vill jag bara hitta en riktigt fin höst/vinter löpare att ha på bordet också.





Vad mer? Jag var förbi på jobbet idag för att hämta mitt schema så jag vet hur jag ska jobba då jag börjar om 2 veckor. Usch vad det känns pissigt och tungt. Men går allt som det ska så är det ju bara 8 veckor jag ska jobba.
Jag möts av en bister blick av mina båda chefer, dock på ett skämtsamt vis och dom säger "jahadu, vilka fler har du smittat då?!" Det har visat sig att en arbetskompis väntar barn bara någon 2 veckor efter mig. Så dom funderade på om vi hade varit på samma fest. Det var lite kul att se en del miner när jag gick in i fikarummet då jag inte varit på jobbet sedan slutet på juni då jag fortfarande jobbade med att dölja magen så ingen visste något när jag for och nu kom in med en rätt ordentlig bula helt plötsligt.

Nu är det dags att städa bort inför kvällen så man får ligga som en död gris i soffan i lugn och ro.

En bättre dag

Kategori: Allmänt

Ja den här dagen har varit 1000gr bättre än den igår.
Vi fick sova rätt länge imorse och sen har dagen flutit på och Trollet har i motsats till igår varit på det mest strålande humöret ever de senaste 3 veckorna. Hon har lekt, skrattat, busat och kramats hela dagen. Inga utbrott eller något sånt alls. Hon har nästan varit skrämmande snäll.

Magnus fick ett jävla knepigt ryck och köpte en bil idag. Inte något jag direkt gillar men han får väl göra som han vill. Vi behöver ju en andrabil men en annan kan ju tycka att vi har lite annat att lägga pengar på nu.

Vi hälsade på Eja och Anna och det är ju alltid lika trevligt. (Helst när Trollet är snällare  än någonsin så man faktiskt hinner prata). Jag saknar dom och hoppas vi snart får tid att umgås mer.

Nu ska jag sätta mig ned och fortsätta på mina mormorsrutor. Jag blev lite stressad när Johanna redan är klar med sin. Jag är redan sanslöst uttråkad och har bara gjort 20 st. Minst lika många kvar alltså.

Tjing!

20/8 2010

Kategori: Allmänt

Idag har vi gått halva tiden och i övrigt har dagen faktiskt varit jävligt värdelös så nu inväntar vi sovande barn sen blir det chips och dip.

20+0 med Buset



Vecka 21+0 med Jakob



Överdriven eller försiktig?

Kategori: Allmänt

Jag har aju alltid försökt hålla stenhårt på de rekomendationer man får från SLV och barnmorskan ang vad man ska låta bli/vara försiktig med att äta som gravid. Det är ju väldigt delade åsikter om det där och jag har många gånger läst och framförallt fått sagt till mig när jag varit sugen på en bit mögelost eller liknande att "jamen herregud, en liten bit skadar ju inte" eller "jag åt då både insjöfisk och ost och mina barn mår bra". Jo visst..men det säger ju ingenting om hur det blir fö rmina barn. De som klarat sig har ju faktiskt mest haft tur. Och det där med att bara smaka en liten bit spelar ju liksom ingen roll då det kan vara i just den lilla bitens om listerian finns.
Nu menar jag inte att någon annan gör fel utan det är ju upp till var och en hur stor risk man tycker att det är men efter att nu också ha läst i dagens expressen om den otäcka LISTERIAN så håller jag ännu starkare på att jag gott klarar mig utan den där stekta rödingen eller den där biten mögelost i några korta månader av mitt liv. Sen spelar det väl in att jag är extremt sjukligt nojjig också...men ändå ;)

NU drar vi till Lycksele.

Byggnationer och julklappar

Kategori: Allmänt

Ja en annan fördel med allt som pågår är att vi nu kan sitta och planera lite hur dom ska få bygga om där nere. Sånt vi har sagt att vi kan göra "sen" är lika bra att göra nu. Det är blandade känslor men jag ser det som så att vad som kommer ske är att ist för köket som vi skulle göra om för de här pengarna så kommer vi få en så gott som färdigställd gillestuga, tvättstuga, gästrum, toalett och så ska dom få göra så att mittenförrådet ist blir vårt datarum då rummet här uppe förhoppningsvi ska få användas av lillskiten som komma skall. Toan nere var ju vidrig så det blir härligt att få göra en mystoa så man slipper springa upp när man sitter och eldar och ammar där nere.

Idag blec det också en blixtvisit in till kusin Annelie där TRollivia fann ett dockhus. Vilket krig det blev när jag tog henne därifrån. Hon pillade med stolar, dörrar och det som fanns så det är ju givet att det blir ett dockhus i julklapp där. Så kan man ju göra det enkelt för andra och föreslå dom att köpa möbler/dockor mm ;)

Vad mer...? Jo, jag brukar ju alltid efterlysa sake ri bloggen vilket gett rätt bra resultat förut så jag tänkte höra om någon har en sån potta som spelar musik när det kommer kiss i den? Försöker hitta sätt att få Trollet intresserad av att sluta med blöjan och står lite förvirrad när hon inte är intresserad efter att Jkaob blev torr efter typ 2 veckor då han tyckte det var så roligt att slippa blöjan.

Tjingeling!

Sista veckorna som blondie.

Kategori: Allmänt

Ja så blir det än fast jag trivs något vansinnigt som blondin. Dock så är det bara så att när jag går över till FP kommer jag inte prioritera att gå varannan månad och bleka håret för ca 1000kr utan då blir det att jag nästa gång färgar det brunt igen så jag bara kan köpa den bruna färgen varannan månad för 200kr och göra det hemma. Att bleka håret själv hemma är inget jag ids våga mig på då det så lätt blir fel i nyans och sånt skit och jag dessutom tappar halva hårskallen då jag ammar.

Annars så har dagen varit riktigt bra idag bortsett från att jag gömt mig för folk och grint när jag gått förbi spegeln.
Ungarna har varit på ett sanslöst strålande humör mest hela dagen och vädret har varit toppen så vi har bara varit ute och åka kana, ätit glass, apelsin och grejat på.
Till middagen kom den stora smällen och inget blev som vi hade tänkt. Man kan ju säga som så att det blir en hel del mer göra nere i gillestugan och vi kommer absolut inte gå back på att ha bytt hus men de där pengarna vi skulle ha över till bla kök får gå dit ned ist. Inte alls som vi tänkt det och hela den biten känns skit just nu men ingenstans ångrar vi ju att vi flyttat hit då jag älskar det här huset och trivs så mycket bättre här. Det blev bara inte riktigt så enkelt en del saker.

Nu hoppas jag Trollet somnar snart så jag får mysa ned mig i soffan med min hallonsmoothie. En sak är säker och det är att nu ska det börja jobbas med att ta bort hennes sömn på dagen.

Det här med hormoner

Kategori: Allmänt

det är ju kul, verkligen. Jag har väl adrig haft bra hy, och när det är hormoner inblandat så blir det katastrof. Vid stress, mens och graviditet är det långa perioder jag inte vill visa mig ute för det slår ut i ansiktet som den värsta böldpesten. Jag har haft tur som inte någon gång haft vatten i kroppen, några större besvär med foglossning, ont över huvudtaget osv. Men vetti fan om jag inte hellre hade haft något av de problemen för dett a tar verkligen bort det sista lilla självförtroendet man kanske har kvar. Det sägs att gravida kvinnor strålar och är så vackra. När man ser ut såhär så känner man sig inte vacker. Strålar gör man ju dock, som ett jävla stoppljus!

Jag ska in till Sandra på Cover en sväng men jag vet ju vad hon redan tidigare sagt, att det är pga alla hormoner och inte går göra så mycket. Kanske någon har tips? Ni ska få se en vidrig bild på eländet. Jag har varnat er.
Inte nog med att det ser hemskt ut, det gör förbannat ont! Hela kinden är öm om nåde om man råkar komma åt och ta där. Jag kan inte sova på den kinden.

Nej...det blir celibat hemma ett par dagar nu.










Ha i åtanke att det här bara är en liten del av min kropp. Dom är överallt...



Vad är det för skit??!!

Kategori: Allmänt

Jag sitter och försöker hitta mig några mammatröjor. Det finns ju inte, existerar inte! Eller ja det finns en hel uppsjö men alla ser ut som gamla kärringtröjor. Är det så jäkla svårt att göra helt vanliga fina basictröjor? Varför måste det vara omlott, krimskrams, paljetter, blommr och en massa annat skit för att man är på tjocken? En del vet jag köper bara vanliga tröjor någon strl större men det fungerar liksom inte för jag vill ändå att det ska sitta någorlunda bra och inte vara hänga. Jag tycke rinte det är för mycket begärt att man ska få ha normala fina kläder även som gravid. Det finns ju några väldigt fina tröjor som man snubblar öve ribland men ska man för fan betala 599kr för en tröja så blir det inte så mycket annat man kan köpa under de 8 månaderna.


Skit


Skit


Skit



Och mer skit....

Vilken miss...

Kategori: Allmänt

Följderna av att vi lyckades få Trollet att somna så pass tidigt igår blev ju såklart att hon skulle vakna jävligt tidigt, men det visste vi. Så när jag hör henne vandra ut ur sitt rum och jag ser på klockan att den är halv sju tycker jag ändå att det är ok, hade förväntat mig att hon skulle kliva upp kl 5 som annars när hon somnat i tid. KLiver upp och gör välling till henne. Hon lägger sig alltid i soffan på morgonen med vällingen och en filt och ser på barntv så man själv kan krypa i säng igen men jag blir helt förvirrad när jag komme rin i köket och den klockan bara är halv sex. Tittar på klockan på TV:n som också bara är halv sex. Shise, då har sovrumsklockan fått något slags fnatt inatt då det tydligen varit strömavbrott och lyckats flytta sig FRAMÅT en timma. Som tur är får vi ju som sagt lägga oss och sova igen en stund men det blir ju en lång dag för henne. Jag förstår inte hur folk gör som inte har supermorgonpigga barn?! Man läser om de som kl 8.30 skriver att det kanske är dags att väcka barnen...suck. Man kan ju inte böörja ha henne uppe till 22.00-22.30 varje kväll heller för man vill ju faktiskt ha tiden att kanske se på film tillsammans i lugn och ro eller så. Jaja...

DRömde om finaste Erika inatt också. Tänkte väl så mycket på henne under hela dagen igår att det blev självklart att drömma om henne också. Jag saknar henne, vilket jag gjorde i drömmen också så jag var glad när hon skulle komma och hälsa på mig. Men allt blev liksom fel. Jag ville visa hur fint vi försöker göra hemma men när hon klev innanför dörren så sprang det råttor överallt, det låg gammalt fasttorkat kattkräks på golvet och allt var bara vidrigt. Jag lyfte diskret ut råttorna i svansarna och försökte låtsas som inget men det gick inte så bra.

Inget vidare väder idag heller vilket vi inte haft på hela semestern men det gör inget. Bara jag får vara ledig så, jag vill inte vara där på jobbet just nu!

Ska fortsätta titta på annonser på blocket nu. Letar fortfarand elite smått efter en liten chihuahua. Magnus vill verkligen inte ha något större än så nu så. Svärmors hund har ju 7 små valpar hemma också som Jakob tjatar om men njeet....väntar nog in min chi ändå.

Tjing.

Tidig kväll

Kategori: Allmänt

För första gången på hela semestern så sover Trollet redan. Jakob ska lägga sig om en stund för han är väldigt trött efter att ha sovot hos mormor och morfar. Det betyder att vi har egentid för första gången på 3 veckor. Och vad tänker vi göra? Jo vi ska lägga oss kl 21 har vi bestämt och bara sova utav självaste fan.

Snart är det bara 3 veckor kvar av semestern. Det känns tungt, än om jag bara ska jobba i 8 veckor innan jag går hem på HP. Jag som alltid trivts så bra där höll på att bryta ihop de sista veckorna innan semestern. Många märkte det nog bla på stausuppdateringarna på FB. Som det känns nu vill jag inte tillbaka dit efter barnledigheten. Men vad ska man göra? Efter att ha gått på FP drygt ett år känns det inte så kul att fortsätta med minimal inkomst genom att plugga. Och vad ska man plugga?! Socionom är fortfarande det som just nu känns mest intressant men finns ju inte på distans. Ja jag har ju lite tid på mig att fundera.

Annars då? Gillestugan som vi trodde skulle stå klar efter semestern då den bara skulle målas ser ut att dröja bra mycket längre och har dragit ned humör och lust en hel del då det visade sig att det fanns fukt fukt och fukt så hela golvet är bortrivet ända ned till grunden och även alla panelväggar. Så in med fol som kan lägga nytt golv, (alltså golvet UNDER klickgolvet) och sen vore det allra bästa om man kund eköpa färdigmålad vit panel men dom kostar visst multum så det lär ju inte ske.
Allt annat småtjafs som inte är hel klart försöker vi ta pö om pö, som att tex måla balkongdörren, fixa med kablar och annat skit.

Men nu..just nu, ska jag ta en aprikos och sen göra mig klar för sängen.

Mästerfotograf Jakob Johansson

Kategori: Allmänt

Han tycker mycket om att ta kort och har tagit fina kort både på vår och mammas kamera. Hittade detta självporträtt nu när jag tittade på lite bilder.

19+0

Kategori: Allmänt

Snart halvtid och jag väntar fortfarande på att något ska gå på tok.
Mindre mage än med de 2 första monstren och även mindre aktivitet så jag antar den ligger baki ryggen.

11/8 2010. Dagen från helvetet.

Kategori: Allmänt

Nej jag vet inte om jag tänker blogga igen. Men just idag tänker jag skriva innan jag går och lägge rmig bara för att det kanske kanske känns lite bättre sen så jag kan sova.

Hormoner? Ja visst...förmodligen, men det känns alltid som att det är allt annat skit runtomkring det beror på.

Idag har jag gråtit...och gråtit och gråtit.
Jag har bölat för att jag är trött. Jag har bölat för att jag inte får vara mig själv utan att det ska vara fel. Att det inte kan få vara så att vi är olika och inte uppskattar samma saker utan att vissa av oss helst vill umgås med folk hela dagarna medans andra som jag njuter som mest när jag får vara i fred hemma. Jag har bölat för att TRollet är inne i något helknasigt (2års trots?) där hon plötsligt vägrar sova på kvällarna och hela dagarna är mer mammig än någonsin där bara mamma får peta på henne och hon helt plötsligt fått för sig att hon ska bäras och när jag inte orkar skriker hon så hela byn hör henne. Jag har bölat för att Magnus inte verkar förstå någonting och inte verkar vilja göra det heller. Jag har bölat för att jag har bölat så mycket att TRollet kommit fram och kramat mig, strukit mig på kinden och sagt "ååhh mamma". Jag har bölat för att Jakob drive rmig till vansinne med att konstant kissa en liten fläck i kalsongerna, och nej det är ingen UVI utan han bara stenvägrar gå på dass försen där är på gränsen till försent. Jag har bölat när jag sett på "Livet på BB" på TV för att det finns en möjlighet att det här är sista gången jag får göra det här, fast mest troligt inte ;)
Jag har bölat för att jag får sån ångest över att allt är ute då jag har en jävla ond aning om denna graviditet, att det inte komma bli bra i slutändan då ungen knappt gett sig till känna mer än en gång hittils medans Trollet sparkade varje dag från vecka 15. Det känns inte äkta liksom...svårt att förklara.
Droppen blev när jag kämpat för att försöka göra något bra av det här gammköket men i slutändan hade fått det att se ut som mina barn var döda och begravna. Inget kunde jag göra rätt idag och får ge upp med att försöka få det fint hemma. Jag har då flyttat på alla ljus och allt så folk ska förstå att dom lever.
Jag har dock njutit av att se Jakob vara så glad hela dagen och bara lekt och lekt. Mamma, Pappa Barn tror jag det var dom lekte.

Nu går jag isäng, hoppas på att få ett livstecken från bönan och sen skiter jag i allt och hoppas på en bättre dag imorgon.
GodNatt.