Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Yeey..

Kategori: Allmänt

blev bjudna på middag hos svärisarna. Bra av två anledningar...dels för att då slipper vi laga middag och dels för att då är risken mindre att det blir stökigt och smutsigt hemma igen. Jag är manisk när jag storstädat som idag (eller jag tjuvstartade igår), helst ska både Jakob o Magnus sätta sig i soffan och sitta där tills dom ska lägga sig. Och imorgon fyller ju Magnus år också och tom det känns jobbigt för då kommer det en massa människor och ungar och stökar ned så jag kommer måsta dammsuga och skura ett varv till imorgonkväll om jag ska kunna njuta av att dricka glögg o se film.
Just ja...tårta måste jag göra. Blir enkelt med mosade hallon och dumlefluff mellan bottnarna och bara dekorering med mandariner....

Jävla tänder!!

Kategori: Allmänt

Och stackars lilla gumman :(

Igår sa jag till Magnus efter en grinig dag att hon hade varit sååååå grinig och tjurig.
"Det är väl fler tänder" sa Magnus. Men jag skrattade och försökte intala främst mig själv ovh så honom att så fort går det ju inte. Men så är det ju, när dom väl börjat ploppa så ploppas det på rätt friskt.  Efter en mestadels vaken natt med en hel del "jag har ont-gråt" och 3 jättekalasbajsningar i både kläder, över skötbord och i stolar och dessutom ett uppvak med 39,3 graders feber så får jag väl inse att det mest troligt är fler tänder. Jakob blev alltid lika sjuk också med 40 graders feber och magtrubbel. Han var så taskig i magen en gång vid tänder att han fick blödande sår i ruman för det frätte så mycket. Gav min glödheta donna en alvedon och vips så var febern borta men ändock lika gnällig. Nu ligger hon och sover  och jag har snart pyntat klart. Jag är väl inte så duktig på det här med pynt och det skulle nog kunna bli finare men nu får det vara såhär. Blir ju alltid lite mer juligt om några veckor då man tar fram granen också.
Magnus o Jakob är på badhuset trots att båda nog skulle gjort bäst i att stanna hemma så jag ska dammsuga upp allt glitter innan dom kommer.
Imorgn film och glögg....längtar!



Framkallningar

Kategori: Allmänt

Nu har jag precis framkallat 88 kort på barnen : /
Det är väl 5 eller 6 framkallningen sedan Oliven föddes så ca 400 kort har jag här hemma bara sen hon kom. Hoppas verkligen jag får många fotoalbum i julklapp eller pengar så jag kan köpa en hög ;)

Morgonens Oliv

Kategori: Allmänt





Jakob är hos dagmormor idag. Jag försökte få honom att stanna hemma med mig idag för jag ville gosa med honom men han ville till barnen. Ställde Oliven bredvid honom och så stor han är min älskling. Han sa "Olivia är en liten bäbis, Jakob är en stor kille"
Verkligen.

Igårkväll åt jag julbord med jobbet,. Som jag åt!! Jag är mätt än. Så nu är jag nöjd för i år. Jag förstår inte riktigt det där med att vilja äta julmat tusen gånger....så gott är det ju inte.

Det kliar i mina fingrar....det är så ratit och smutsigt här hemma nu. Jag hade egentligen städdagen igår men jag tänkte jag skulle  försöka hålla mig fram tills lördag och julstädningen och ta allt jätte ordentligt då, städa från morgon till kväll.
Men för mig som inte tål att se en fläck på bänken är det jobbigt!!

Nu ska jag busa med Oliven lite innan hon ska sova igen.

Äntligen morgon

Kategori: Allmänt

jag hatar nätter just nu! Jag trodde det skulle vända någongång och hon skulle börja sova bättre men icke....jag är utmattad!

Mysdag hemma idag med båda barnen. Jakob är lite småfebrig så han ligger under en filt och ser på Dora utforskaren. Olivia sitter o skrattar i sin stol.  Och nu kräktes hon ned halva bordet....suck.

Och snön den bara vräker ned...mysigt. Mer snö = mer julstämning. Jag längtar som en galning till på söndag. Då får man tända alla små ljus och stjärnor tidigt på morgonen. Dola på i julstämningen på dagen och sen ut och titta på tomten på kvällen....jaha..nu kräktes hon ned bordet igen :(. I allafall...och sen på kvällen när ungarna lagt sig så ska jag o M se film, tända massa ljus och dricka glögg.
Var o tittade på lite julpynt igår...men vad tusan..en tomte typ 40kr och då vill man ju ha ett par st och lite annat kraffs...och nej det blir för mycket pengar på "onödiga" ting såhär före jul med en liten föräldrapenning på kontot...

Fikatajm nu!



Lortungen :)


Gladskiten

Kan man låta bli?!

Kategori:

Från HM






Jag kan då inte låta bli iallafall!!! :)

Sur o grinig

Kategori:

vart jag nu. Jag har inte vägt Oliven på över en månad för det har dykt upp saker och inte passat o så. Såg verkligen fram emot att göra det idag och se hur mycket hon växt. Jag stressade, höll henne vaken, tvingade Magnus att komma hem från jobbet med bilen och sen drog jag iväg.
STÄNGT!! I 2 veckor ska det vara stäng pga flytt! Bara att åka hem igen. Suck...jag ville verkligen väga henne. Kunde dom inte satt ut en annons i aktuellt eller nåt? Kanske dom gjortd et men jag missat det fast det tror jag inte? Sur är jag iallafall!

Mammaträff i eftermiddag då....om inte den också är inställd utan ett ord.....skit....



Tjo!

Kategori: Allmänt

Nu ligger båda ungarna! Olivia somnade i min famn innan jag hann lägga henne o Jakob har vl inte somnat än men snart. Hon ropade nyss in mig och ville kramas o pussas. Ett mycket fungerande sätt att få vara vaken liiiite längre eftersom man inte kan säga nej till kramar och pussar.

Ikväll gjorde jag slag i saken och hoppade upp på Orbitreken. SHISE så jobbigt dte var! 10 min sen var jag nästan död. Men bara man fortsätter går det nog snabbt att öka på tiden. Magnus blev ju nyfiken på om han skulle klara längre men det gjorde han inte. Dock kom han på idén att vi ska "tävla" mot varandra. Vi måste köra minst varannan kväll men är det så att han tänkt vila men JAG kör så måste han också köra och sen ser vi vem som bäst ökar på tiden. Ett bra sätt att hålla igång det hoppas jag.

Nu ska jag stoppa in lite bröd i ugnen och sen se lite Greys Anatomy tror jag!

Tjing!

En dag närmare

Kategori: Allmänt

advent!! Jag hålle rpå längta ihjäl mig efter att få julpynta. Julkänslan har liksom gått fårn att knappt finnas till att bli starkare o starkare för varje år sedan barnen kom.Det tråkiga är att vi har så lite julpynt :( Ska kolla igenom mammas saker lite tror jag och kanske det finns nåt billigt nere i källaren på domus. Man skulle ha vart på dollarstore men vi ska inte till Lycksele nå så. Men på lördag blir det storstäd hela dagan alltså och sedan upp med pyntet på kvällen så att man får tända första ljuset på söndagmorgon.

Nu blir det kyckligwok till lunch och sen vill jag nog ha kassler till middag tror jag, med sås på grädde och sweet chili...mums.







Med på bild

Kategori:

dom kommer upp mer o mer för varje dag!
Måste ha varit jobbigt att få 2 st samtidigt min lilla gumma...

Sluta håna mig....

Kategori: Allmänt

Snälla sluta titta på min mage med menande blickar varje gång vi träffas, sluta skoja om att jag är gravid igen....bara sluta snälla. Jag skrattar och skämtar om det men när jag blir ensam så blir jag ledsen. Jag vill inte se ut såhär och bara för att vissa har den kroppstypen att dom är smala som pinnar och förmodligen kommer vara det igen 2 veckor efter förlossningen så har faktiskt inte alla den kroppstypen. Det är ändå bara 5 månader sedan hon kom och det är faktiskt svårt med 2 barn att få tiden till att riktigt ta tag i allt. Och Olivia är ju mitt andra barn och då hade jag dessutom kvar en del i bagaget sedan Jakob. Det beror ju också på vad för graviditeteskropp man har. En del får inte så stora magar, andra får medelstora och en det får stora. Naturligtvis så spelar det in på hur lätt det är att bli av med allt skinn och fett sedan. Jag ser mig själv som en av dom med stora magar.
Men sluta titta på mig som om jag har misslyckats med mig själv är ni snälla.....jag orkar inte med det mer! Jag mår nog dåligt över mig själv ändå.




Olivias dag!

Kategori:

Så var den här dagen äntligen över och man kan sätta sig ned och slappna av lite. Allt flöt på jättebra och båda bernen var så fantastiskt duktiga!! Jakob satt still i kyrkan och busade sedan med barnen och Olivia sa inte ett knyst. Hon var glad och nyfiken under dopet och ett tag på fikat sen när hon blev trött och jag förväntade mig att hon skulle tjura så somnade hon bara i min famn.
Fika fanns det för en hel arme och som jag redan visste blev det hur mycket som helst över. Allt var jättefint nere i församlingshemmet också. Våra föräldrar och framförallt min älskade lilla mor har hjälpt till så mycket att utan dom skulle det inte blivit något alls av det.
Presenterna höll aldrig på ta slut och hon fick så mycket fina saker!! Har fotat en del men långt ifårn allt utan det som fanns framme när jag slog igång kameran.




Doptallriken som blev hemskt dålig på bild. jakob har som ni ser en likadan.


Ett jätte jätte suddigt kort på en speldosa med plats för foton, ett par coola skor och ett smycketskrin som också innehöll en superfin liten liten ring.


Jättevackra doptavlor


En "mäta hur lång du är" sticka.

Sen var det pengar, en toppendyna till matstolen, 2 jätteifna halsband, en matservis, massa massa kläder, fotoramar, lekasaker och så mycket mer!!

TACK FÖR ALLA FINA PRESENTER!

Nu hoppas jag tiden går fort till dess ungarna ska lägga sig så man kan slänga sig i soffan..eller spela vi får se ;)

Dan före dan

Kategori:

Dop imorgon. Jag gruvar mig och önskar det var söndag...jag gillar inte sånna här grejer. Nu ska jag invänta Olivias förmiddagströtthet så hon får sova och då ska jag och Jakob hänga bort tvätt, tvätta mer, bädda rent, dammtorka, dammsuga och skura så huset känns rent i helgen. Och när M kommer hem blir det att åka ned till församlingshemmet o duka..











Oliven tränar och Jakob provar sina badkallingar

Mitt matvrak

Kategori:

Hon har lärt sig hur man gör för att enklast svälja nu så det är inte mycket som hamnar utanför. Hon skulle säkert kunna äta en skål gröt till om hon fick. Och en hel burk mat fick hon i sig idag också....jösses.

Hemma

Kategori: Allmänt

från prästen. Det blir enkelt och bra precis som vi vill ha det. Jag gillar tanken att föräldern får hålla barnet över dopskålen för att inte skrämma barnet.
Önskar bara att det var söndag o allt var över. Jag gillar inte sånna här stora arrangemang alls.  jaja det går säkert bra.

Sitter nu och dricker hallon/mango/kokos te som jag köte igår och det än sanslöst gott. Eva eller Maria kommer absolut få köpa hem mer av det åt mig när det tar slut. Blev en chokladmuffin också...jag kan bara inte vara nyttig!! Jakob sitter också och dricker en kopp te....han är inte som andra barn :)

Nu ska jag fundera på middag, laga middag, hämta Magnus på jobbet, fara å storhandla hela stora familjen och jag ska på babyhörnan o leksaksaffären och köpa de sista julklapparna till ungarna så det är klart!

Hejs!

Majskrokar

Kategori: Allmänt

Det har varit mycket mycket prat om dessa på diverse barnforum. Det är tydligen nya tidens smörgåsrån till småbarnen. Dom smälter fortare och ska vara goda.
Jag ska kika på domus och ica idag men jag har ett starkt tvivel om att dom inte finns här.
Kanske Eva då kan köpa hem en eller 2 påsar från Umeå. Ska iallafall finnas på Coop Forum.

Jag med..

Kategori: Allmänt

Som vanligt så går saker runt runt bland bloggarna och jag hakar på:

[x] Du vet hur man kokar kaffe
[ ] Du använder dig av en kalender
[ ] Du äger mer än ett kreditkort
[ ] Du vet hur man byter olja i bilen
[x] Du tvättar dina egna kläder
[x] Du röstar
[x] Du kan laga mat själv
[ ] Du tycker att politik är intressant
Totalt: 4

[x] Du kommer till skolan/jobbet tidigt varje dag
[ ] Du har alltid en penna på dig
[ ] Du har aldrig fått kvarsittning
[ ] Du har glömt din egen födelsedag minst en gång
[ ] Du gillar att gå ut och gå själv
[x] Du har tittat på pratshower
[ ] Du dricker kaffe minst en gång i veckan
Totalt: 2

[x] Du vet hur man diskar
[x] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[x] När du säger att du ska göra något så gör du det
[x] Dina föräldrar litar på dig
[x] Du kan klippa gräset
[x] Du kan få vuxna att skratta utan att skämma ut dig
[x] Du kommer ihåg att vattna blommorna
[x] Du pluggar när du måste
[x] Du slöar inte i skolan/på jobbet
[ ] Du kommer ihåg att mata dina husdjur (om jag hade haft husdjur)
Totalt: 9

[x] Du kan stava till "erfarenhet" utan att kolla upp det
[ ] Du tränar regelbundet
[ ] Människorna på starbucks vet vem du är
[x] Din favoritmat är hämtmat och restaurant
[ ] Det första du gör på morgonen är att få i dig coffein
[x] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver
[ ] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
[x] Du kan skriva snabbt
Totalt: 4

[x] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
[ ] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[ ] Du har varit på ett tupperwear party
[ ] Du har förstått att ingen tar dig seriöst så länge du inte är över 25 och har ett fast jobb
[x] Du har fler räkningar än du kan betala
[x] De flesta av dina vänner är äldre än du
[x] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[x] Du använder internet varje dag
[x] Din garderob har inte rensats på ett tag
[x] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den
Totalt: 7

Resultat: 27

Jaja vi får väl se


Blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jakob ville baka kaka när jag skulle städa så det blev chokladmuffis istället men NU har jag dammsugit och skurat!

Onsdag på Örtstigen

Kategori: Allmänt



Jakob läser saga för björnen som ska sova




Busig Oliv som ska sova nu

Idag är det träff med prällen men nu dammsuga och skura golven!

Umeå

Kategori: Allmänt

Så är vi äntligen hemma efter en kort men lång dag i Umeå. När vi kom fram kastade Magnus av mig och Oliven hemma hos Eva (min "bästis"). Jag kollade in deras supermysiga lägenhet som dom hade fått så fin. Jag blev lite avundsjuk...saknar att bo i kägenhet ibland, det är liksom mysigt på något vis. Fast det är om man är ensam eller har sambo, med två barn är jag glad att vii bor i hus med egen gård o allt.

Efter lite matning och blöjbyte gick vi in till stan. Jag var liye nervös över om Eva ens skulle hitta, hon verkade en aning förvirrad men å andra sidan så är hon jämt förvirrad så det löste sig ju tillslut. Jag hade tänk att kanske köpa någon body till Olivia och tröja till Jakob men det blev handlat för rätt mycket pengar...ujuj.  Köpte lite te åt mig själv också, det är ju så mysgott att dricka nu i kylan och mörkret. Valde smakerna grapefrukt och hallonkyssar som består av hallon, kokos och mango. Ska strax göra en kopp får vi se hur det smakar.
Sen fick jag ju min efterlängtade latte med vaniljsmak...mmm...och lite cheesecake till det.
Strosade runt och tittade in i alla små affärer...jag vill forttfarande flytta dit ju! När klockan var efter 12 så var det dags för lunch och då hann vi även få tag i Mia så hon kom och åt och sedan följdes vi hem till Eva där Magnus hämtade mig. Då var det meningen att vi skulle förbi skinnart men jag kom aldrig fram till deras telefon och dessutom ville jag komma hem i tid för att inte rubba Olivias fasta rutiner så mycket så vi skippade det, jag hinner. Blev en sväng på Barnens Hus också där vi köpte lära-gå-vagn till Oliven i julklapp och ett Cars-pussel som Jakob får i julklapp. Sen låååååååång väg hem med less Olivia men ack så duktig och snäll hon var hela tiden i Umeå...låg eller satt nöjd i sin vagn hela tiden.

Nu sover båda ungarna...så nu blir det te..och gissa vad Maria ;) WoW

Måste läsa ikapp lite bloggar också...Kajjanbajjan, har du slutat blogga eller bytt adress?





Cars mysdress



Spindelmannen badbyxa



Mys tunika



Leggin(g?)s



Plyshklänning och body

Vi är på gång!!

Kategori:









Och ikväll fick Jakob henne att skratta massor "på riktigt". Ni vet sånt fär riktigt kluckande barnskratt. Fick dock inte med det på film men jag provar igen nästa gång det ska busas.

En frusen chihuahua

Kategori: Allmänt

Vi har tillslut kopplat in golvvärmen i hallen och Meggie uppskattar det väldigt mycket....

Vintersöndag

Kategori:

Vad härligt ljust det blev medsamma snön kom. Vi har inte gjort ett piss idag. Magnus o Jakob har varit ute o skottat undan lite snö och jag och Trollivia har busat på. Ikväll blir det middag hos svärisarna iallafall, skönt att slippa allt middagsstök hemma.
På tisdag blir det Umeå och Eva, Maria och förhoppningsvis Skinart. Jag ringde och skulle höra efter så Tompa är där på tisdag men det kunde dom inte säga för han kommer o går hela tiden. Hoppas han är där så jag får lite hjälp och får lite hum om hur många tusen tatueringen kommer kosta :-/ Med andra ord så blir det inget BVC eller mammaträff på tisdag heller och det känns trist. Jag har ju redan missat 2 mammaträffar. Jag somskulle väga Oliven eftersom det är hemmes 5månadersdag på tisdag. Stora tjejjan min. Då blir det dags att införa lite smakis till middag också. Jag har liksom en plan som vi kommer följa och jag tror det blir lagomt tempo. Hon äter ju nu mat till lunch utan problem och sen på kvällen en portion gröt som hon sedan sköljer ned med lite tisseslurk. Så när hon blir 5 månader är det som sagt dags för att införa lite middags-smakis som lagomt till hennes 6månadersdag ersätts helt till full måltid. Då är det också dags för välling till kvällen. Runt 7 månader blir det frukt som mellanmål om dagarna så då återstår morgonamningen som kan vara kvar ett tag på det är så mysigt. Men på någon 3 månader hade jag nog tänk mig att ha slutat amma helt. Vad tror du om den planen Johanna? ;)

Ja en annan bra sak! Jag har ju i flera flera veckors tid lagt henne ute då hon ska sova på dagarna eftersom hon sover bäst då. Men jag vill inte göra mig ett sårarsle så att hon inte kan somna inne tex så idag la vi henne i sängen för eftermiddagsluren. Gjorde som på kvällen och la ned henne med tutte o snutte och gick ut när vi sagt "sov gott" ochinte ett ljud. Jag kikade in efter en liten stund då tittade hon bara på mig med knappt öppna ögon och sov. Det är såå mycket värt att dom kan somna själva :) Hoppad det fortsätter gå lika bra.

Nu bus med Jakob!



Äkkla Mamma

Kategori:

Jag satt nyss  med Oliven på golvet, hon låg och lekte i babygymmet.
Då hör jag hur Jakob kommer i en jäkla fart med sin traktor och ropar "Jakob äkklar (älskar) Mamma" sen sladdar han in bredvid mig, kliver av och pussar mig på munnen och ger mig en kram innan han säger "hej då mamma, ses sen"

Det finns innte en chans att mammahjärtat inte smälter då....

Nu står han och dricker kaffe ur sin gamla bebispipmugg....knasbollen...

Kampen har börjat

Kategori:

jag minns att det var precis samma sak med Jakob...som så mycket annat :)
Iom att dom kan vända sig på mage så börjar kampen på skötbordet. Än är hon så pass snäll att mamma vinner kamperna men snart kommer hon förmodligen bli galen när jag vänder tillbaka henne stup i ett för att få på kläder.







Alltid samma sak, ryggläge är inte kul när man kan ligga på magen.

Mammas prinsessa

Mina juveler

Kategori:

den stora juvelen av sover så gott hos mormor och morfar har jag fått veta. Jag frågade honom om han ville följa med mamma hem men nej...han skulle sova i moppas (morfars) säng.
Min lilla juvel var på strålande humör hela kvällen och fick sig ett avslappnande bad. Hon älskar verkligen att bada. Hon slutar aldrig le när hon ligger i karet. Sen mat och mys i soffan och sedan sängen. Tyckte hon såg oroväckande pigg ut men jag la ned henne och strök henne över pannan och sa godnatt. Hon log och sen hörde jag inget mer. Kikade in 3 min senare och hon sov som en stock....älskade ungar!

Torsdag

Kategori:

och äntligen börjar det trilla lite snö. Man tycker ju att nu när det är nästan mitten på nov så borde det sätta igång och snöa och inte sluta försen det ligger kvar.

Idag har vi inte gjort så mycket...spelat och busat med Olivia. Jag kan inte sluta pilla i hennes mun för jag tycker det är så spännande med hennes tänder. Inte var jag så med Jakob. Kanske för att han hannn bli över 6 månader och fdå förväntade jag mig tänder. Det gjorde jag inte nu. Hon har iallafall varit på topp topp toppenhumör idag och vi har busat tills hon skrikit av glädje..MYS!


Jag vet inte vad hon fick för sig här

 
Mer konstiga miner


Dreggel dreggel


Snygging där


Tänderna kliiiiar


"Där inne är de små kornen"


Vackra vackra barn


Linslus


Kliar tänderna med Nalle Puh



Monster!!

Kategori: Allmänt

Fy fan vilka monster det finns!!

http://www.vk.se/Article.jsp?article=230561

I åtta månader!! Åtta månader var han livrädd och hade förmodligen så ont. Han kanske trodde att det var så livet skulle vara...han visste nog inte så mycket annat.....kunde inte låta bli att gråta när jag läste. Jag ser en stackars liten pojke framför mig, blåslagen och ledsen. Försöker slå bort bilden men kan inte.

Herregud...hans rygg var bruten och han var förlamad men dom såg det inte!!
Och 60 besök utan att någon reagerade!! Det är så illa att jag bara vill kräkas!!

Det är nästan så man får säga tack o lov att han dog....nu slippe rhan bli plågad dygnet runt, ha ont och vara rädd.
Lille vän....


Monster överallt....

Den här historien borde ju helle rinte finnas...

OBS! Den är väldigt sorglig och du kommer att gråta!

www.youtube.com/watch?v=uWow42TCwzg

Jamen tänder tänder tänder!!

Kategori:

Jag har inte ens brytt mig om att kolla för jag tycker det är så pass tidigt. Har inte väntat mig tänder före 6 månader precis som med Jakob. Nu ikväll satt Oliven och sög på mitt finger och vad tusan.....det är ju piggit där inne. Så när jag kollar så har ju båda undertänderna trängt igenom!! Undra på att hon varit grinig och skitit som en häst!! Min stora tjejja!!


Dessa kanske?

Kategori: Allmänt



Vad jag förstår så skulle slutsumman med glas och allt bli 599kr för mig som behöver extra starka glas. Ska då låna hem dom och prova iallafall. Dom finns på denna sida. Då får mamsen ta över mina gamla bågar och kanske man kan få en hundrig för dom ;) Eller är jag fräck då?

Förändringar

Kategori: Allmänt

Idag måste jag försöka hinna köpa min hårfärg. Ser ut som nåt slask i håret när slingorna vuxit ut och min egna äckliga råttfärg kommit fram. Såg idag att jag fått en snygg ofrivillig lugg också av allt hår som gått av och lossnat. Sen ska jag klippa mig hos Kajsan nästa vecka och har beställt tid hos optikern veckan därpå.
Tack för tipset Johanna jag har skickat efter 6 olika bågar att prova. Hoppas något ser ok ut. Fast det blir ju inte så billigt som 345kr för man måste ju välja till diverse saker men 1000kr ca är ju iallafall billigare än annars.

Tyvärr är laser helt uteslutet för mig, redan pratat med ögonläkare om det. Då dom inte ens har ett namn på ögonsjukdomen jag hade i flera flera år som både förstörde hornhinnorna och drog ned synen ordentligt så skulle inte laser vara en bra lösning.

Nu skulle man bara ha lyckats bli av med 10 kilo fladderfett.

Christine

Kategori: Allmänt

Hon når så gott som hela vägen ned. Kanske nån halv centi till så är det perfekt. Tack!

Nya glasögon

Kategori: Allmänt

vill jag ha. Jag har så smått börjat inse att jag inte kan fortsätta strejka utan faktiskt behöver ha mina glasögon på. Huvudvärken gör sig påmind allt oftare och jag får kisa ibland för att se texten på TV:n att jag nästan helt stänger ögonen och då ju öndå inte ser :p

Men då vill jag ha nya bågar...som vanligt och det får jag inte får Magnus just för att jag aldrig använder mina glasögon...suck!

Dagiskortet

Kategori:

Dålig bild eftersom jag tagit kort på kortet men det syns ju hur fantastisk vacker han är ;)
Helt perfekt!

Inte öronen!!!

Kategori: Allmänt

Jag tror jag hålle rpå få ont i öronen. Jag vill inte och är fan skräckslagen. Jag hade en ordentlig öroninflammation förra året där trumhinnorna sprack och jag kan svära på att jag har aldrig haft så ont i hela mitt liv! Det är det absolut värsta jag varit med om. Jag jobbade den helgen, kände att jag lika gärna kunde ha ont på jobbet som hemma för det var påsk och mycket betalt. Jag grät hela dagarna på jobbet men jag jobbade! Det får inte gå så långt den här gången....huva!

Ingen mammaträff....tråkigt då det är höjdpunkten på veckan just nu. Men vill inte riskera att sjuka ned någon bebis. Bara för det så var det säkert någon från "min egen" grupp där idag.

Är riktigt pissed nu också på företaget som tagit dagiskorten på Jakob. Dom bytte företag den här gången eftersom förra gången fick vi vänta över en månad på korten. Suck...nu har det gått över en månad igen. Jag fick mig en tjuvtitt idag då jag hämtade honom på slottet...men herrejösses så fin han är min grabb :) Jag må vara liiiite partisk men han var helt perfekt!! Han hade vekrligen glimten i ögat...jag ska visa sen...om vi ens får hem dom någon gång.

OCH superglad är jag för som det verkar just nu så blir det Umeå nästa vecka. Magnus ska dit på kurs via jobbet och ska ingen annan med så följer jag och Oliven. Då ska vi hälsa på Eva i nya lyan och gå ut på stan och dricka min älskade latte vanilj. Sen käkar vi lunch med Mia och sen borde Magnus vara klar. Då ska vi dra en vända på barnaffären och fixa de sista julklapparna till barnen och kanske får jag en kroba över till något klädesplagg. Jag hatar att vara i Umeå när jag inte har pengar att köpa byxor, tröjor, linne och allt sånt. Bara kl blir 16 ska jag ringa till SkinArt också och höra om Tompa är där den dagen och kan rita upp min nya tatuering med Olivias namn...hoppas hoppas!!

Nu ska jag äta alvedon...

Puhh...

Kategori: Allmänt

nu är jag klar och kan äntligen sätta mig ned en stund.  Hur jobbigt än är att kliva upp med Jakob på morgonen så är ju fördelarna allt man hinner. Nu är klockan kvart i tio och jag har dammtorkat, dammsugit och skurat hela huset. Jag skurade upp badrummet också. Hängt in en massa tvätt och stoppat in ny. Så nu luktar det citronsåpa i hela huset och man kan se golvet på Jakobs rum.

Nu borde jag lägga mig och vila eftersom jag är så djuriskt trött men jag har ju så svårt att sova på dagen. Nätterna är verkligen hemska just nu eftersom Oliven fått en hosta som inte är av denna värld. Det låter som att hon ska hosta upp tarmarna :( mest hela natten igenom.
Jag som har längtat efter mammaträffen men jag tror nog vi får stanna hemma. Dels för hostan och dels för att hennes ögon fortfarande geggar också. Igårmorse fick hon inte upp dom och fick en aning panik. Nu är vi ju inte direkt uppi varandra på träffen men det skulle kännas så hemskt om någon annan blev sjuk så det är lika bra att sitta hemma och uggla.

Jaja...ska nog sätta mig och spela lite World of Warcraft tror jag..



Oliven tittar nyfiket på medans mamma dammsuger

En tråkig dag

Kategori: Allmänt

för oss här hemma. Inget att göra och Magnus är småbakis och fistråkig.
Om två veckor är det dop men idag är det Bellas dag!

Människans bästa vän...

Kategori: Allmänt

Jag börjar vara sjukt hundsugen nu.  Jag har Meggie ja men hon går inte ens promenader så hon är mer som en liten mutant hundkatt.
Jag hoppas det går bättre bara nu då man tar en hund som får komma TILL barnen och inte som det blev med Rikki att barnen kom till honom och tog hans marker. Han har det förresten jätte bra i Granö och har en fru nu.

Jag spanar då på blocket varje dag....det kan ju dyka upp något intressant. Blir dock ingen liten bebisvalp utan vi, eller jag ;) spanar efter ca 1år och uppåt som behöver flytta.....

Gräsänka

Kategori: Allmänt

visst är det så man kallas då karlsloken är bort apå kalas om man sitter själv hemma? Eller själv o själv jag har ju Oliven men skulle hon vara vaken och då övertrött så är hon fasen inte ett vidare roligt sällskap. Jakob ska sova hos mormor och morfar så han är väl ungefär så lycklig han kan bli.

Det blir nog till att se en massa Greys Anatomy avsnitt, äta jordnötsringar och dricka cola. Det går inte bra för mig att bli mindre....ingen som helst karaktär och jag blir så vansinnigt arg på mig själv.!!!
Men som det verkar nu kommer jag nog mest få vagga och vyssja Oliven. Hon mår inte bra :( Ni har ju sett ögonen och hon är jätte rosslig i bröstet och fortfarande snorig.....härlig kväll.

Nu måste jag ha ett tuggummi...

Lite toppar

Kategori:

fick nåt erbjudande från Josefssons med 40% på dyraste varan och 30% på resten av beställning så lika bra att passa på med några toppar och en sjal.










Änglar finns...

Kategori: Allmänt

nu står jag plötsligt här med 3 gåstolar! Vår egen skitstol, en som jag ska få låna från min kära tremening och så ringde just en gammal arbetskompis som hört att jag sökte en så jag skulle få hennes, använd till ett barn. Det var dock samma modell så risken finns att den är för hög den med men den kan ju vara av den lite äldre sorten.

Jaha..som sagt. Änglar finns...

Stackars älskling

Kategori:

så här såg Oliven ut i morse när hon klev upp ;(

Min Lillegris Jakob

Kategori:

Blev lite nostalgisk då jag letade fram det där kortet på Jakob då han var liten så jag kollade lite till. Här kommer en liten hög med en liten Jakob och hans härliga hår och pottluggen som vi brukade klippa.


















Det är ingen som helst ålderordning utan dom är huller om buller.
Jag har inte riktigt sett det när folk säger att Olivia är så lik honom. Men på kortet hr under så ser jag det väldigt tydligt. Han är bara lite äldre på det kortet än vad hon är nu. Nog är dom väl lika varandra då..eller?


Gåstol...

Kategori:

är det någon som har en gåstol att låna ut till Oliven? För den skiten vi köpte kommer hon inte hinna använda. Hur fan har dom tänkt när dom gjorde höjdlägena på den? Vi har den på lägsta nu och hon är så långt ifrån golvet att det handlar om månader innan hon skulle nå ned.
Så pm någon har en som står och samlar damm så prövar vi den gärna. Jag minns ju hur vansinnigt rolig Jakob tyckte gåstolen var, han satt mest hela sin vakentid i den....tror nog oliven skulle tycka samma sak om hon fick chansen att prova.

Ett mysterium

Kategori:

som jag bara inte kan lösa!!! Jag får det inte att gå ihop alls!



Ni ser bodyn hon har på bilden...den sitter finfint på henne nu. Kanske något lite stor men inte så det stör.

Här kommer en bild på Jakob i samma body:



Ser ni datumet? Har var alltså knappt 11 månader på bilden!! Oliven är knappt 5 månader men dom kan ha samma body. hur är det möjligt?? Det är ju inte så att Oliven är ovanligt stor för det är hon inte och Jakob var inte liten heller, han låg lite över medel på längd och gör fortfarande. Han har alltid vart en lång kille. Så HUR kan dom ha samma body vid så olika tidpunker i deras lilla liv??
Jag får inte ihop det....

Fångat på film

Kategori:

Man ska aldrig säga aldrig...

Kategori: Allmänt

När jag gick skolan så var det utsvängda jeans som gällde. Det fulaste som fanns var jeans som gick ihop under knäna, det var så fult. Hade någon det så pekade och viskade man och skakade på huvudet. Jag har alltid velat ha en liten utsvängning annars har det kännts som jag har taights på mig.
Så plötsligt började folk ha mer och mer avsmalnande byxor....jag skskade på huvudet och tänkte att det modet håller aldrig. Men det gjorde det. Plötsligt sprang alla runt i dessa korvskinnsjeans (stuprör). Jag sa hela tiden att ni kan glömma att få se mig i sånna byxor, aldrig i livet.
Så för drygt ett år sedan fick Alexandra mig att köpa ett par med raka ben, hmm...dom var jju riktigt snygga. Fick inte så stort arsle som jag trodde, hade gått ned rätt bra efter graviditeten med Jakob. När jag blev gravid med Olivia hittade ag ett par mammajeans med raka lite avsmalnande ben. Dom hade jag hela grav. Nu har jag precis köpt mig 2 par stuprörjeans för dom är så snygga och jag vill inte ha minsta utsvängning alls.  Så kan det gå......dock är som inte smickrande då dom får mitt redan gigantiska arsle att bli dubbelt så stort.....men jag älskar dom ändå :p

Inte utan min tutte...

Kategori:

damen som man knappt fått att ha tutten i munnen 5 sekunder vill nu helst inte vara utan. Det verkar gå i perioder så vi får se hur länge det varar nu.  Jag är väl rätt nöjd men det är jju bökigare på natten eftersom hon vägrar sova utan tutten och alltså vaknar om hon tappar det. Men det är ju inte så länge innan hon lär sig att stoppa tillbaka den själv. Jag minns så skönt det var när Jakob lärt sig det.

Härmapa

Kategori: Allmänt

Yeeeeeyy!!

Kategori:

Oliven låg på golvet nyss och inspekterade sina fötter, då plötsligt så swosh hade hon rullat från rygg till mage! :) Hon har varit så nära så länge och blitt så arg då armen varit i vägen men nu gick det. Dessutom fortsatte hon sen vidare till rygg igen så det blev ett helvarv.Mammas duktiga prinsesskorv!

4 månader och 2 veckor gammal.