Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Härliga sommarvärme

Kategori: Allmänt

Medans Trollet sover så passar jag på att steka mig ute på baksidan men hon vaknar nog snart så speciellt mycket färg hinner jag knappast få...men det är skönt.

Morsdag idag och Magnus har tagit bra hand om mig innan han blev tvungen att åka ned till inlandsmässan och jobba. När Trollet vaknar ska vi käka och sedan gå ned och hälsa på honom.

ikväll kommer LilleGris hem också och jag har längtat efter honom. Han har det så bra där i stugan men nästa helg åker vi upp allihopen och jag läääängtar. hoppas på massa sol då också.

Ikväll film och mys...



Jordgubbar är gott!


Sommarmys!


En "sommarkatt"


Sötnos


Bus!


Nya bilstolen



Jag lever....

Kategori: Allmänt

gör ni??
Jag mår dessutom oförskämt bra än så länge. Det kanske slår till efter lunch.
Supertack för igår tjejer...det var helt fantastiskt roligt. Vilka jävla vulgomorsor vi är....fy fan.

Dock var det tillräckligt för den här helgen så den tilltänkta personalfesten ikväll blir nog bara en personalmiddag....sen far jag hem. Men jag vill fortfarande vara prinsessfin Erika ;)

Jag har fått ett väldigt intressant mail också....lite halvspännande. Vi får se...

Nu har M gjort iordning go brunch åt mig med baguetter och grejer. Baj baj

Ida och Emil

Kategori:

Kläderna kom med raketfart! Jag tror aldrig jag fått en så snabb leverans någon gång.






En tidig fredagsmorgon...

Kategori: Allmänt

så sitter jag här och fikar morgonfika i morgonrocken. Eftersom jag jobbade kvällen igår så börjar jag inte försen halv nio men går tack och lov bara till kl 13.
När man jobbat klart måste man väl in på systemet en vända och handla både för ikväll och imorgonkväll. Tung helg i helgen...undrar just om man pallar. Jakob ska till fjället med mormor och morfar så vi blir bara lilla familjen i helgen.

Den 4 blir det en repa till Umeå och det längtar jag verkligen till. Hoppas på att hitta några fina födelsedagspresenter till Trollet och kanske någon klädplagg till både henne och mig.
Önskar jag kunde hitta en billig cykelkärra också. Det blev inget lån från lillasyster då hon fick en cykel i morsdagspresent och jag VILL verkligen ha en kärra.

Tur och tack för goda vänner som hjälper till när det behövs också. Som det oftast är när vi hittar något i Umeå så har Jörgen fått ställa upp och han har nu varit och köpt en ny bilbarnstol till Trollet, en Cosmic Comfort. Vi köpte ju en till Jakob när det under 2 timmar var kampanj där dom gick för halva priset och varför vi inte köpte en åt dom var redan då vet jag fasen inte. Nu har Barnens Hus dom för ca 1000kr billigare fram till sista Maj så nu har Trollet fått sig en röd. Tack och lov att slippa ha henne i Volvobarnstolen mer.....



Kläder....vad fan ska man ha på sig nu till kvällarna? Jag får panik då det låter som att de flesta tnker klä upp sig ordentligt ikväll och jag tänkte komma i slapp skön stil för hemmadrickande och surr. Och än värre imorgon om det blir att man följer med in på hotellet!! jag har ingenting som passar mig längre. Eller passar gör det men det ser liksom bara fel och groteskt ut och det är inget jag vill utsätta andra för att tvingas se.

Idag blir GosGrisen 2 månader...2 månader redan! Fort går tiden och jag får en aning panik då det är en hel del som ska göras det här året.....

Nää..dags att klä på sig och röra på arslet...
Hoppas verkligen kvällen lyckas dra upp mig lite ur det svarta hålet...

Emmaljunga i all ära...

Kategori: Allmänt

En toppendag

Kategori: Allmänt

JObb hela förmiddagen men rätt lugnt göra. När jobbet var klart trampade jag upp till Slottet och hämtade TRollet som skulle med på mammaträff och Jakob som skulle till morfar. Syster kom och hjälpte mig valla honom rätt och då fick jag ju också träffa GosGrisen, vilket förgyllde dagen massor. Jag blir nästan alltid tårögd när jag håller honom. Det är en så mäktig känsla att man kan älska någon så mycket som inte ens är mitt eget barn.

Sen cyklade jag och Trollet till LInda där träffen var och hade det trevligt några timmar. Linda hade så gott fika att jag kunde bara inte sluta trots att jag försökte upprepade gånger. Trollet hyrde Harrys säng en stund också då hon var så trött.
Vi fick cykla hem i regnet men det verkade inte störa Olivia så det är väl huvudsaken.

Nu är Trollet precis lagd och snart är det Jakobs tur, sen blir det NCIS och lite nyttiga popcorn kryddade med grillkrydda, det bästa som finns just nu.

baj baj

Jorå Erika!

Kategori: Allmänt

Nu har jag bilderna från dig också. Supertack!

Nattinatt

Kategori:

Tack Kajjan för bilderna! Ska framkalla så Trollet har sina vänner i sitt album. Vi ses hos Linda.
Nu hanr jag också handlat lite från Ida och Emil ;) Det blev lite limegrönt, kunde ju inte köpa samma färg som Bellan även om jag gillade den bäst :)








Sen sitter jag o M och spånar på när vi ska ta ledigt och åka till Umeå. Måste bli inom de kommande veckorna för vi måste ju köpa lite roliga presenter till Trollet från Barnens Hus. Finns ju inget kul här.
Jaja...nu nattinatt!

Shopping

Kategori: Allmänt

Idag var vi och fixade cykelhjälmar till ungarna. Helst hade jag velat ha en tuff hjälm till Jakob men han ville bara ha den tråkiga svarta och till Olivia fann inte mycket att välja på. Hade helst haft en lila snygg hjälm till henne men en med kossor på går också bra, huvudsaken den gör sitt jobb.
Vi blev naturligtvis tvugna att fara ut på en liten premiärtur och även om det verkligen inte syns på korten så tyckte hon nog det var jäkligt spännande för jag hörde henne småfnittra hela tiden bakom ryggen på mig.
Sen blev det kvällsbad och nu ligger dom. Jag ska slösurfa lite sen blir det en kopp te framför Cityakuten innan det är sovdags.
















Ser nu att det är fel datummärkning...baskade skitkamera!



Snääääälla

Kategori: Allmänt

Snälla söta rara Erika...kan du maila bilderna du tog hos Helena Steward sist på mammaträffen? Visst hade du kameran då?

Bildbomb

Kategori: Allmänt

Dagen i bilder, från morgon till kväll:








































K.M

Kategori: Allmänt

Det här är enda sättet jag kommer på att jag kan prata med dig ;)
Vad tråkigt att du lagt ned bloggen. Jag tyckte då mycket om att läsa den och ville ju hänga med och se vad du har i kistan den här gången.
Du får skriva här hur det gått sen. Och jag skulle precis kolla receptet till dina russinlimpor men nu kommer jag ju inte åt det :P

Lycka till med utbildningar och barnafödande o allt!

Helgen..

Kategori: Allmänt

Jo det har varit lite dåligt på bloggfronten på sista tiden. Jag tror jag håller på tappa intresset. Lilla Mor klagar på att det är för lite bilder också så inatt har jag laddat batterierna till kameran så vi ska kunna ha fotosession idag.
Inget speciellt har då hänt iallafall. I fredags hade vi surströmmingspremiär ute på altan, harre så gott det var!
Igår blev vi bjudna ut till Dalasjö på grillat och godsaker så maten har då inte varit något fel på denna helg. Igår var Trollet riktigt hostig och snorig och när jag tittade till henne på kvällen så var hon kokhet. Efter tempning visade termometern 40 grader...stackars mitt lilla Troll. Hon fick en alvedon och jag har bara hört från henne en gång inatt. Nu är klockan kvart över åtta och hon sover fortfarande, inte ens morgonvälling har hon ätit.

Vad mer...? Att jobba går bara bra än om jag är väldigt bitter och ledsen över att inte få fortsätta på natten, jag trivdes verkligen helt fantastisk med det. Lite tråkigt också är att det finns visst många bittra avundsjuka männsikor som bara måste prata och sura.  Bitterf*ttor!

Jag kollade just mitt konto också....underbart att med lite jobb gå från dom jäkla 7500kr till det dubbla! Det måste vi fira med ett par nya byxor!!

Nu ska jag kolla så mitt Troll lever och sen blir det bus i solen!!

Kort kommer sen mamma!

Lås in och kasta bort nyckeln...

Kategori: Allmänt

Lilla lilla Eylyl var bara lite yngre än Olivia.
Jag hoppas han brinner i helvetet.....

Idétorka!

Kategori: Allmänt



Igår blev Trollet 11 månader gammal...11 månader!!
Så här fort gick inte det första året med Jakob. Det måste ju ha att göra med att man har 2 st, man hinner inte med.
I allafall så har jag inte den blekaste om vad jag ska köpa till henne och håller på att få lite panik. Jag vet att hon förmodligen inte bryr sig så hårt men då hon är uttråkad av allt hon har här hemma vill jag verkligen hitta något roligt.
Jakob var så enkel eftersom han började brummat med bilar då han var typ 9 månader men Trollets enda leksak som duger är ju jag, jag är hennes docka som hon alltid måste ha intill.
En dockvagn och en docka har jag kommit på än så länge så snälla ge mig tips och finns det på en websida så ge mig adressen....


Idag var det då inte alls lika bra väder som igår men det gör inget för gårdagen var den mest underbara dag jag haft på länge! Tack mamma!
Imorgonkväll funderar jag på att lämna monstren hemma och åka och hälsa på GosGrisen...ja kanske Lillasyster också men mest GosGrisen...vi får se.

Nu dammsugning!

Hurra Hurra

Kategori: Allmänt

För Frejhild som fyller hela 3 år idag!!!!
Vi kommer någon dag i vckan, det passade inte idag.

Många pussar och kramar till en av världens sötaste tjejer ;)

Vill du ha en kattunge?

Kategori: Allmänt

Vi har en brukare på jobbet som ofrivilligt fick en hög kattungar. Det finns en liten fin kille som är svart och vit, så där mellan långhårig som behöver ett hem och jag har lovat att jag skulle försöka hjälpa honom.
Vill du ha en kattunge så kontakta mig så fixar vi det förutsatt att han inte själv hittar någon undertiden såklart.

Jag skulle ha lyssnat...

Kategori: Allmänt

Johanna och Erika har vid ett flertal tillfällen påtalat att dom tycker en viss mataffär här (läs ICA) inte är en bra affär då bla varorna väldigt ofta varit för gamla. Eftersom vi precis bytt från en annan mataffär (ja det finns kanske inte så många att välja på) då dom aldrig ens har varor hemma har jag valt att inte lyssna på det örat och hoppats på att dom bara haft otur.
MEN så igår efter att jag gett ungarna fika och håller på städa undan så ser jag att kanten av mackan som Jakob lämnat är grönprickig. Hmm, tänkte jag, vi köpte ju mackorna igår bara. När jag läser på förpackningen så har datumet inte gått ut men dock ser jag flera prickiga mackor igenom plasten. Fuskmärker dom mer än köttfärsen ICA måntro?

Neee...det blir nog till att byta tillbaka efter denna måndas maträkning är betald.....

Jag säger det igen..jag hatar Vilhelmina...jag vill flytta!!

Kvällsmys...

Kategori: Allmänt

Idag är jag rätt trött. Barnen tyckte det va morgon kl 05.20 och jag somnade inte försen 24 men oj vad det var värt det.
Jag hade en helmysig kväll och ville igentligen aldrig gå hem, det tog emot ordentligt när jag insåg att jag var tvungen att gå för att kunna fungera idag. Jag saknar stunderna då det är vi 4 och det är helt värdelöst att det varit så magert med tillfällen då någon av oss alltid varit upptagen, mestadels jag.  Och nu kommer det bli så gott som omöjligt då E flyttar till andra sidan världen, M håller till i Umeå, jag börjat jobba och L bara ska gosa bebis :)
Men vi får lösa det...jag har ju äntligen tack vare Eva (nu när hon ska fara :( ) börjat återgå lite till att leva för annat än bara barnen, dvs ta mig ut och umgås med andra än bara mammagruppen ;)

Trollet var utslut redan kl 8.30 så hon sover...egentligen för tidigt så nu får vi se hur resten av dagen blir. Jag går kväll ikväll, visserligen bara 16.30-21.30 men ni som känner mig vet att i jobbväg finns inget jag hatar mer än att gå kväll! Det är det absolut värsta värsta jag vet! Och imorgon går jag 12.00-20.30....skitdagar!

Jaja...ska plocka upp i köket...hejs.

PS! Erika, maila mig ditt kontonr så jag får betala de vackra mockisarna! DS.

Ledig men ändå inte...

Kategori: Allmänt

Vilken helg det varit. Vi har varit i full fart hela dagarna.
Igår var det perfekt fönsterputsarväder så rätt vad det var stod jag där och balanserade på pallen och putsade alla fönster utvändigt medans Magnus plockade ut och rensade lite i garaget. När fönstren var klara bar jag bort alla vintersaker, skurade upp utemöblerna och ställde i ordning på altanen. Vi han även åka i väg en sväng på 2årskalas  innan det var dags för middag. Efter middagen putsade jag alla föntser invändigt (tack gode gud för 2glasfönster). När det var gjort kände jag att jag inte bara ville ha det "halvrent" utan blev tvungen att plocka bort tvätt och dammsuga och skura golven också. Det gjorde jag efter att jag strukit gardinerna till köket och satt upp dom. Sen gick jag ut på en långprommis med Eva och när jag kom hem stöp jag i säng kl 21.20.

Imorse var det min tur att kliva upp kl 05.45 så det var ju bara att masa sig ur sängen och sätta sig framför barnkanalen med ungarna. När vi hade fikat klädde jag oss alla och hängde ur tvättmaskinen och stoppade in ny tvätt. När Magnus uppenbarade sig runt halv tio så var även den tvätten upphängd och jag hade krattat halva baksidan. Jag hann precis kratta färdigt när jag insåg att det skulle komma världens störtskur så jag slet ned all tvätt från vindan och sprang in på altanen. Nu har jag halva framsidan kvar då jag började gräva upp en rabatt istället och fastnade i det.
Har nyss kommit in efter en långprommis med Eva och nu ska jag äta vattenmelon och se på ett avsnitt av Greys och sedan GOD NATT eftersom det är 7.30-17.00 som gäller på jobbet imorgon.

Så ja, jag vet inte om man kan kalla det för min "ledighelg" men jag har ju fått lite gjort iallafall.









fredag

Kategori:

Busmorgon med snoriga barn













Jag med jag med!!

Kategori: Allmänt

Jag gör som Hannah och tycker att Kajjan och Hanna ska skicka bilderna från träffen så Trollet kan få ha dom i sitt eget lilla album. Även om ni tagit vid tidigare träffar.

[email protected]

En aningens irriterad...

Kategori: Allmänt

Jag fick idag veta att det har ifrågasatts hur jag kan börja arbeta innan Olivia är ett år. Alltså inte "hur kan du göra så mot barnet", utan "hur kan både hon och M arbeta när dom är utan barnomsorg". Det sades att det var någon från min mammagrupp som klagat om det bland dagmammorna eller något liknande men det har jag ganska svårt att tro. Men man vet ju aldrig.

Hur som helst så är det inte konstigare än att de timmar jag arbetar så är Olivia hos sin mormor och morfar!! Inte som dagbarn nej, för hon har inte rätt till barnomsorg, men som barnbarn. Inget speciellt eller konstigt med det precis som tex Kajjans Bella är hos sin mormor när Kajsa jobbar.
Så bekymra er inte om det ni som gör det!


Så det var det...det har varit en tillräckligt pissig dag hur som helst så nu kryper jag under täcket och gömmer mig!

2 steg

Kategori: Allmänt

var vad trollet tog på egen hand idag!
Dock tror jag inte för fem öre att hon gorde det för att hon var medveten om vad som hände eller så utan hon som bara vill gå o gå o gå numera höll i mina händer och rätt vad det var så släppte jag henne och då fortsatte hon 2-3 steg innan hon stannade och fattade vad som hände och föll i mina armar. Så lyckosteg skulle jag säga och än är det nog en bra bit bort att hon medvetet går.  Men balasen finns :)

Mycket som snurrar i huvudet just nu. Tack Lillasyster för de lugnande orden idag och för lånet av cykelkärran.

Nu ska snart barnen i säng sedan blir det Robinson och några glas vin, så lugnande och mysigt.