Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Tack och hej

Kategori: Allmänt

Jag gav det ett försök igen men nu stänger jag ned. Kanske återkommer jag om ett halvår, om ett år eller aldrig. Vi får se. Hej då!

Dreaming away

Kategori: Allmänt

Jag hade verkligen behövt solen idag. Så skönt det hade varit att sitta ute hela dagen med barne och njuta av solen. Men det var visst för höga drömmar....

Vi låg och pratade igår jag och Magnus. Vi behöver en sovhelg. Efter all stress och press ända sedan vi började planera bröllopet och nu sen att ungarna sover som skit gör ju att man blir helt omänsklig. Så i planeringen står en hotellhelg med mat, vin, bio och sova. Frågan är bara när man ska få in det. Det är ju lite synd att jag alltid haft så svårt att lämna ungarna någon annanstans än till mamma och pappa så nu har dom ju aldrig sovit någon annanstans och jag skulle helle rinte då bara kunna lämna dom någonstans dom inte varit över natten och fara.
Ja, det löser sig väl. Jag vet att du ställer upp mamma vare sig du ens vill eller inte men det känns ju som att ni kunde få "slippa" någon gång ;)

Nee..kanske vi skulle ta och fika lite jag och ungarna och be till de högre makterna att den stora solen skuttar fram snart.

Skitväder och skitsaker

Kategori: Allmänt

Som en del sett på facebook så är det inte riktigt bra just nu. Inte alls...
Men det är heller inget jag orkar eller har lust att prata om så jag ska försöka rycka upp mig och sluta gnälla och hålla det för mig själv.

I morse gick jag av sista natten. Så skönt att ha söndagen kvar fastän det är min jobbarhelg. Det är bara synd att vädret är skit och jätteskit. Jag säger som alla andra skriver överallt, jag vill ha sol. Jag måste ha sol snart för att orka. Min energi har den senaste tiden sugits ur mig som med en gigantisk jättedammsugare. Nu var jag visst där igen....
Jag har iallafall fått mitt sommarschema nu. Jag hoppar ju in på natten på sommaren då de ordinarie har semester. Så skönt att få utnyttja de fina dagarna även innan semestern.

Husaffären blev förresten klar nu i fredags och nycklarna överlämnade. Dock har inte den där stora stenen ramlat från bröstet ännu men det kommer väl.
Vi ska i veckan så sakteliga starta upp arbetet med gillestugan också, det har ju stannat av lite. OCH vi har fått oss en grillring så bara det torkar upp ska jag fixa i ordning vår fina grillplats sedan. Ska försöka få tag på nå buskar och grejer jag kan sätta där nere.

Tänk om det bara kunde vara, inte vet jag men slutet på maj iallafall. I helgen är det klassjubileum sedan vi gick ut nian och visst ska det bli kul att träffa gamla kompisar men ärligt talat, jag vill att helgen är över. Jag känner inte att jag kan sätta mig och ta det lugnt nu heller iom denna "jättefest" som ska pågå hela helgen. Måtte helgen gå snabbt.
Sen helgen efter det blir det middag med de fina Johanna och Fia. 2 "nyfunna" vänner som jag inte kunde tro för några år sedan att jag skulle umgås med, bli bjuden på bröllop av osv. Alltså inte pga något särskligt utan jag trodde det inte bara. Har även en stor vän i underbaraste Erika. När man läsrt känna henne vet jag inte hur man skulle kunna vara utan henne. Hur jag än mår, så har hon alltid rätt saker att säga. Alltid och jag mår alltid bättre sedan.
Jag är glad att jag fått lära känna dom. 3 mycket underbara människor.

Det var dagens tjöt...nu måste jag kanske klä på mig.
Tjing.

Jag kan inte fatta det...

Kategori: Allmänt

det är gjort nu. Det är klart. Det känns lite konstigt och jag kan inte riktigt ta till mig det ännu men hallelulja huset är färdigstädat!!!!

Jag kommer aldrig aldrig aldrig mer utsätta mig för detta. Imorgon skriver vi alltså över huset och ikväll kl 19.30 var vi klara. Stressen som varit har gjort mig sjuk, sjuk av oro, ångest, hårlossning, magont, sömnbrist. Skulle vi av någon anledning flytta ur det här huset så blir det utana tt blinka en städfirma som får ta tag i skiten. Om allt bara hade gått som planerat så hade vi förmodligen varit klara för 2 veckor sedan och kunnat ta det lugnt fram till imorogn men nu går ju saker aldrig om man planerar. Det tog hundra år innan vi ens kunde börja flytta in eftersom..jaa.."de tidigare husägarna" tog lite tid på sig med att tömma kåken, eller riktigt lång tid. SEn rår vi för en del själva också jag och Magnus för vi har verkligen inte varit så effektiva som vi kunde ha vart. Men nu är det klart. Huset är städat och hela tjocla släkten till köparen var där ikväll medans jag var där och började redan riva tapeter. Jag var något stressad där inne i köket.  Jösses vad jag hoppas/borde få börja sova gott nu och slippa ha ont i magen. Det är tungt att ha en sån grej över sig när man ligger i soffan på kvällen och ska försöka njuta av en film.

Imorgon ska alla papper skrivas på banken så tänker jag aldrig mer tänka på det där huset.
I övrigt är det nattjobb som gäller hela helgen...jag är inte ledsen över att det blev så istället för dag!

Nu....ska jag sova!!

****

Kategori: Allmänt

Vart är hjärnan?

Kategori: Allmänt

Jag har varit helt förvirrad senaste tiden och som jag tjatat om tidigare beror det ju på stressen över att hinna städa ur huset. Köket kvar och det är onsdag imorgon. På fredag är tiden ute.
Idag var det stackars Nisse som fick lida för vårt förvirrade tillstånd. Jag sitter på jobbet och har gjort ungefär en timma när det klickar i huvudet..NISSE! Jösses vi glömde hunden hemma och dessutom minns jag inte ens om han var inne eller ute!! Ja jäklar det var bara att sätta sig i bilen och köra hem igen och där sitter den lille plutten på trappen och väntar. Tur det så han inte låg som en blöt fläck på vägen.

Idag har för övrigt bara varit en dimma. Jag kunde inte sova inatt, det gick inte. (Tack för smset Erika;) ). Jag låg vaken mellan halv 3 och 4 ca och sen blev jag liiite sömnig men då vaknade TRollet och började hålla låda. Ja hon somnade faktiskt inte mer. Gaah jag blir galen på henne. Hon har sovit till ca 7.30 på mornarna och nu vaknar hon varje morgon redan mellan 3 och 4 och somnar hon om sen så vaknar hon kl 6. Undra på att man är död och förvirrad...

Nu ska hon sjungas i säng och snart är det Jakobs tur. När dom båda ligger blir det partylites doftljus, ett glas vin, Premiums mintchoklad och ett avsnitt av Greys.

God natt.

Aj så in i helvete!!

Kategori: Allmänt

Nu har det hänt...igen!
Jag får blåsor i munnen..ofta...jävligt ofta...typ JÄMT! Då pratar vi inte små blåsor utan blemmot som oftast tar upp en fjärdedel av munnen och gör så ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Den här gången har jag fått en i kinden. Den är enorm och jag är öm ända ned på halsen. Jag har inte kunnat borsta utsidan av tänderna på den sidan på flera dagar. Äckligt men sant. Jag borstar resten och kör med listerine. Nu har det gått massvis med dagar och den verkar inte ens vara i närheten av att ge sig. Jag kommer gråta snart och då har jag hållit mig länge. Gudars så less jag är på blemmor! Jag minns då Eva hälsade på en gång och grågade vad fan jag hade gjort vid munnen för då var det en blemma som var så enorm så en halvan av munnen var svullen.
Vad var det man kunde ha brist av när man har det så här Eva??

I övrigt har det varit en fullspäckad dag. Klev upp efter kl 5 med TRollet. Fy fan för dessa morgonpigga stunder säger jag...fy fan!
När Magnus sovit klart åkte jag direkt till Örtstigen och började skura badrummet. Det var fler än en gång jag nästan fick slänga mig på toan och kräkas. Det är inte kul när någon med långt hår (som jag tex) duschar ofta men aldrig rensar golvbrunnen. Det finns inte mycket som är så äckligt som blött hår och att sitta och rensa upp detta blöta hårgegg var väl bland det värsta jag gjort i hela mitt liv.
I morgon är det dags för köket. Fy fan nu börjar det vara tajt men det löser sig väl...hoppas jag.
Efter det var det barnkalas som gällde en liten stund innan det var iväg hem igen där det åter blev grillat hos svärisarna.
Nu är jag proppmätt, lagomt pömsig efter lite vin och drink så jag skuttar nog i säng på någon halvtimma. Imorgon ärd et MIN sovmorgon...HÄRLIGT!

Pissdag....

Kategori: Allmänt

Det såg så lovande ut i förmiddags med solen och vi satt alla ute på altan och njöt. TYvärr valde den andra vägar för sen har det bara vart grått och när det blir grått var jag bara tvungen att ta tag i saker inomhus så nu är det tvättat, dammtorkat, dammsugit och skurat. Och det är så jävla tråkigt men ack så nödvändigt. Nu kan man då njuta av helgen. Nej nu ljög jag ju...helgen ska spenderas för att skura det sista på Örstigen, det värsta vilket är kök och badrum.

Hela dagen har bara vart...jag vet inte, inte bra. Barnen har vart supersnälla men nå som jag inte vet vad det är stör min tankeverksamhet.
Tur Magnus kommer hem sen ikväll med jordgubbar och grädde.

Fram tills dess får jag nu roa mig med att göra raggmunkar som varit planerade i flera veckor men inte blitt av. Tror barnen åt det igår hos dagmormor men dom kan äta det idag också.

Hejs.

Tråkigt?

Kategori: Allmänt

Är detta för tråkigt att ha på sig på fredagskvällen när det bara ska vara en lugn kväll med mat, dricka och surr?
De som känne rmig vet ju att kjol är riktigt uppklätt för mig men kanske för tråkigt med munkjackan till? Det känns som mest jag. Något halsband och så till då...räcke rinte det? Kanske jag får låna Johannas conversedojjor till ;)


Skitsuddig bild från skitdålig kamera.

God Morgon!

Kategori: Allmänt

Än så länge idag så....


spelar vi TV-spel


Läser vi böcker


Solar vi


och vilar vi.....




Jag blir kräkless!

Kategori: Allmänt

Har varit i på Örtstigen efter jobbet och städat lite igen. Det går trögt! Jag har ingen som helst motivation till att städa upp där än fast det skulle vara så jäkla skönt att ha den biten avklarad! Tiden rinner iväg och jag vill bara krypa och gömma mig och hoppas på att huset städar sig självt.

Ikväll blev det dumfrossa i hallonpaj och cola. Vissa veckor i månaden (eller typ varannan månad med min jävla kropp) måste man få frossa och ikväll var en sån kväll. Hade glömt köpa colan men då kom  lillebror som en räddande ängeln ut med en flaska så jag får la ta och baka honm lite dumlekakor dårå.

Men NU måste vi skutta i säng om man ska orka upp och jobba ännu en lång jävla dag imorgon för att sedan avsluta den på Örtis...igen.

God Natt!

Ett bra val

Kategori: Allmänt

Vi har gjort så rätt!
Jag älskar att bo här (än så länge). Jag älskar att bo i by och jag älskar att bo i det här huset. Jag kan inte riktigt säga vad det är för skillnad här i byn jämfört med Vilhelmina. Vi bor ju inte ens "uppi byn" men det är något knepigt lugn med att komma hem, bort från stress, bilar osv. Som jag sa till Magnus idag också, visst längtade man hem  ibland när man satt på jobbet men det var helt enkelt mer att jag längtade bort från jobbet och att få åka hem. Nu har jag kännt flera dagar att jag verkligen längtar HEM och ser fram enmot att komma till mitt mysiga hus, bädda ned mig i soffan och trivas! På Örtstigen var det hela tiden en massa saker som störde mig som tex allt jag ville göra överallt, att jag inte kunde få en njutningskänsla av ro i vardagsrummet eftersom jag hatade allt där inne från inredning till tapeter.
Allt är inte totalt perfekt här heller såklart...lite tapetmissar och sånt men oj som jag trivs.
En stor bonus är ju hur jäkla mycket mer jag kommer trivas så snart vi gjort gillestugan som liksom blivit lite bortglömd eftersom vi måste gräva upp framför huset och dränera om skiten. Men sen...till hösten när jag har ÄNNU ett fint rum dit jag verkligen kommer kunna gå och slappna av framför brasan.

Lite för mycket happy happy joy joy kanske men så vart det ikväll....

Skallebang och sol

Kategori: Allmänt

Tack för tipsen ang kläder. Tyvärr så fanns favoriten den randiga tröjan bara i svart/grått och den lilla jackan verkar inte finnas alls. Men jag beställde hem en hög saker och får väl prova och skicka tillbaka.
Hoppas jag får lite ordning på hyn också snart. Jag hade tänkt skriva att jag inte fattar varför jag plötsligt ser ut som då jag var 14 igen med bölder som gör rent ont men då hade jag ju ljugit för jag är till 98% säker på att skiten kommer från all stress.
I veckan ska vi städa ur huset och sedan kan jag förhoppningsvis släppa hela den biten och bli som en ny människa.

Annars händer inte mycket idag. Jag har vart med Lillegris på återkoll av ögonen då han inte riktigt hängde med på 4års-kollen men det var inga som helst problem idag utan han var nog bara för trött eller okoncentrerad sist. Själv glömde jag i all stress imorse glasögonen hemma vilket har gett mig en vedervärdig huvudvärk med påföljande illamående. Usch och fy.

Nu ska jag hämta Storegris och åka och äta lunch på Folkan.
Hejs...

Är jag helt ute och cyklar?

Kategori: Allmänt

Jag tittar runt och hittar en del saker som jag tittar lite extra på men efter ett tag har jag tittat så länge att jag börjar tycka att det nog kanske är för trist, tantigt, fult eller tråkigt ändå.
Är jag helt fel ute vad gäller dessa förslag? Fungerar det på hotellet?
Innan jag fick barn var jag på det viset att ju mer hud jag kunde visa desto bättre kände jag mig..aaa...så var det faktiskt ;)
Nu har det ju ändrats dramatiskt, kanske mest för att den hud jag nu har ser ut som den gör. Jag känner mig numera naken i linnen så det kan vi glömma.
Jag vill ha så mycket kläder som möjligt på mig utan att se för påklädd ut.....svårt.





Blir ett sånt här linne för tråkigt tillsammans med en sådan här svart bolero?

Eller kanske ett sånt här prickigt linne under boleron? Eller är det prickiga bara skitfult?


Lager på lager känns som det kan passa mig



Tråkigt? Fula ärmar?

Mera knepiga ärmar...kul annorlunda eller bara fel?





???

Suck...


Underbara choklad!

Kategori: Allmänt

Inget slår ju faktiskt vanlig hederlig mjölkchoklad med mintkrokant.


Den är så jäkla god att jag innan jag ens hunnit sätta mig i soffan ätit upp halva kakan.

Vill man dock försöka vara lite nyttigare så är jag riktigt nöjd med den mörka chokladen Premiums  kakor.

Som sagt det kan aldrig bli som mjölkchoklad men den är riktigt god och man är näst intill nyttig på köpet.
Fick dessutom idag också smaka en variant jag aldrig smakat förut, den med LEMON. Aj så god den var. Jag var lite orolig att jag skulle kräkas eftersom jag hatar kombon choklad/apelsin men det var ruskigt god och så snart jag får tid ska jag dra iväg och köpa mig en alldelens egen.

Men just nu är det väl bara att jobba så jag får åka hem någon gång ikväll. Har jag sagt att jag hatar att jobba kväll??


Nya tag?

Kategori: Allmänt

Jag ska på begäran försöka ta tag i det här med att blogga igen. Det är bara det att det nästan känns lite onödigt då man sitter som ett fån och uppdaterar sin status på facebook hela dagen och därigenom så gott som skriver en hel blogg under en dag.
Ja jag ska försöka iallafall.
Idag har vi vart och tömt det sista i huset. Usch vi är så sent ute att jag får panikångest! Den 14 ska han flytta in. Så i veckan är det städa städa som gälle´r. Jag kommer bli som en helt ny människa när det här är klart!

Vad gäller vårt nuvarande hus så har jag stora planer för utsidan. Det ser ju just nu förjävligt ut här utanför men så snart det torkat upp ska vi mossriva alla gräsytor, gödsla och så mer nytt gräs. Vi ska fylla på uppfarten med massvis av grus/småsten istället för den jävla jorden som ligger här just nu och bara är riktigt ful.
Och mitt viktigaste mål är att till hösten fått i ordning en grillplats nere vid sidan av huset. Så jag söker med ljus och lykta efter en grillring TACK!!

Nu ska jag sätta mig och kolla in nyaste avsnittet av Greys och sen blir det sova.
Lägge rin en rad bilder från ett bra tag tillbaka bara för att komma ikapp lite.






















Tjing!