Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Lägesrapport

Kategori: Allmänt

Vi har nu bott här i över en vecka. Jag trivs. Fortfarande massa fix kvar så som golvlister, kabelrännor och sånt skit men det kommer ju. Gillestugan kommer dröja lite som det verkar och det är lite drygt men nu är det ändå snart sommar så dedt är lite skitsamma att jag inte får elda i öppenspisen. Jag älskade vår stora altan på Örtis och den saknar jag. Här är en liten altan med..jag vet inte vad man sk säga... fönster men tydligen var dom felmätade så dom går inte hela vägen utan det är en stor glipa (!?) Sen är det en smal del där man så gott som bara ryms att gå på och som dom inte satt upp räcke på så inget ställe för barnen. Men det får man ju fixa sen, då ska det bli en enda stooor altan. Tomten har ju en hel del göra. Bland annat vill jag ha upp någon slags buske osm täcker runt bron och sen till hösten ska jag fixa en liten rabatt så det kommer upp lite färg till nästa år. Något som bekymrar mig mest just nu är att det är hundskit överallt. Verkligen överallt. Förhoppningsvis är det mesta Bellas (Tore och Evas hund) så när vi räfsat bort det sen så slipper vi det. Inte så kul att vandra barfota i gräset i sommar och sätta foten i en bajshög. Eller ännnu värre att barnen gör det.
Då vi inte har någon direkt baksida att nyttja så ska vi nyttja gräsytan vid sidan av huset. Där ska vi så småningom mura upp en fin grill och fina utemöbler och om jag duger till det också plantera lite blommor där nere.
Usch...jag blir lite deppad bara jag skrive rom allt göra...det kommer nog ta några år....

Påskafton

Kategori: Allmänt

På påskafton för 4 år sedan födde jag barn. Då var påsken den 15 april så antigen var den sen då eller jäkligt tidig nu.
Snart gjort klar det andra av 4 påskpass. Vill hem där vi blir bjudna på påskmiddag av Caccans. Deld tur imorgon igen, jippie....not!



4 dar innan...