Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Jobbigt beslut

Kategori: Allmänt

jag har lagt ut en annons på Rikki på Blocket :(
Jag har inte helt bestämt mig ännu men lägger ut annons och ser vad jag får för svar. Får jag något som känns väldigt rätt så får han nog flytta. Han har det inte så bra här som han skulle kunna ha. Han gillar inte att barnen kommit hit alls och borde vara någnstans där han kan få så mycket mer tid. Det känns skitjobbigt men man måste ju tänka på honom och han kan få det bättre någon annanstans.....
Ledsamt...

Underbara

Kategori:

selen som jag beställt till mig och Olivia :)

En del som undrat

Kategori:

hur det gått för oss ang hennes läkarbesök. Vi ska träffa läkare här i Vilhelmina på måndag och jag hoppas på att han ska skriva ut typ losec på prov då jag är nästan övertygad om att hon har reflux stackarn. Jakob hade ju det också.
Jag ser hur det tränger upp äckliga uppstötningar i halsen på henne och hur hon grimaserar, sen sväljer hon för glatta livet inklusive massa luft och sen skriker hon för att det gör ont. Hon kräks mer också så det styrker ju det hela.
Så förhoppningsvis är det ingen kolik.

Annars så....har hon längre o längre vakenstunder. Hon är nöjd o glad och hänger med i det mesta. Huvudet håller hon nästan själv nu och några småflin har kommit så vi väntar på det riktigt stora.
Jakob är utan blöja hela dagarna och springer på pottan, endast några få olyckor har det varit.

Nu ska vi äta lunch, sova en sväng sen ska vi fara så Jakob får bada.

Mammas pussgurka

Kategori:




TUR

Kategori:

att man har bra hjälp nu när man har mindre tid att hinna med allt här hemma.

En gås!!

Kategori:

En sjal alltså ;)

Köpte just en ny bärsjal till mig och Olivia till pangpris. Dom här skrynkelgåsarna är rätt dyra och helst denna lila som är en limited edition :D

Just nu sover hon gott gott i sjalen mot mitt bröst. Blir nog mycket sjalande framöver då det lindrar magontat/refluxen allra bäst.
Nu ska jag försöka få tag på en hallonröd Marimekko panelsjal också.



Fast jag kommer ju knyta henne på magen ett tag till såklart men om några månader kan hon hänga med bak på ryggen också.

Lasarettet

Kategori:

blir det för vår del :(
Visst Olivia kan ha "bara" kolik men vi ska få kolla om hon har reflux också.

"Vanliga kliniska tecken på refluxsjukdom hos små barn är oupphörlig gråt eller plötsliga gråtattacker, kräkningar, återkommande ljud som av "våta rapar" [6], sväljningssvårigheter (hon sväljer o sväljer och sväljer efter en "våt rap"), magont, dålig viktuppgång, sura uppstötningar samt andningssvårigheter"


En del som stämmer in på henne så det är värt att kolla upp ifall det är det så finns ju medicin. Annars är det "bara" magen och då kan vi inget göra :(

Åhh jag vill inte att hon ska behöva ha ont!!

Jobbigt....

Kategori:

har just varit på BVC med min älsklingsOliv. Det var tungt.
Som vanligt så skrek hon sig blå när jag la ned henne för att ta av blöjan och BVC-sköterskan sa direkt att hon har jätte ont. Hon får så ont att hon får panik. Därför är hon ledsen mest hela dagarna och vi får bära o bära o bära.
Min stackars älskling. Det är totalt nedbrytande att veta att ens barn har så vansinnigt ont och man kan inte göra ett skit åt det. Det är inte rättvist.

Jag får så dåligt samvete som klagat över att hon är ett skrikbarn men vad tusan hon har ju som BVC-sköterskan sa: JÄTTE SKITONT!

Lilla gumman....

Min lilla Oliv

Kategori:

testar babygymet för första gången




OCH...

Kategori: Allmänt

idag jobbar Magnus sin sista dag sen ska han vara hemma med oss i 6 veckor!!
Helt underbart då han inte kunnat ta ut sina pappadagar ännu så jag vart hemma själv med båda barnen. Tack o lov för mormor!!
Så idag är Olivia 1 månad och kommer vara 2,5 månad när magnus börjar igen.


Om man skule försöka få lillegris att klä sig....älskade unge :)

1 månad

Kategori:

Det blir Olivia idag.  Fort går det och glad är jag för det. Vill att hon ska bli ca 3 månader, det är då det roliga börjar :)

Handlat mer...

Kategori:

Blir mest till Olivia just nu eftersom alla kläder vi har från strl 62 och uppåt är mer pojkkläder och jag har nyss fått hem ett lass kläder till Lillegrisen (Jakob ;) )










Och en skjorta till lillegris

Tack o lov

Kategori:

för bärsjal säger jag då...
Och snart får jag min nya sele...wohoo.



Jävla kropp...

Kategori:

Iom att jag blev gravid så märkte jag direkt att synen blev mycket sämre. Det kan tydligen hänga ihop det där.  Har haft glasögon sedan jag var 13 men aldrig använt dom eftersom jag rent ut sagt hatar att ha glasögon. Men nu är det kört :(
Jag har fått ha dom på de senaste 3 dagarna och får nog lov att fortsätta eftersom jag är blind. Jag kan inte läsa texten på datorn utan glasögon på och dessutom har jag haft en konstant vidrig huvudvärk och ont i ögonen de senaste veckorna. Har trott det berott på sömnbrist men då jag började använda glasögonen gick det i stort sett över. Så det är väl bara att ha dom på näsan och försöka se glad ut....blä.

Rekord!!

Kategori:

Nu har Olivia legat längre än på mååååånga dagar. Har bara burit och burit. Men hon verkar sova lite bättre av att ligga på mage i vagnen. Tack o lov för mitt andningslarm för annars skulle hon aldrig få ligga på mage.
Jag har under den här tiden hunnit: Dammsuga en snabbis, KLÄ PÅ MIG framför allt, tvätta, hänga upp tvätten, kasta i mig mat, plocka ur diskmaskinen och fylla på den, vattna alla blommor både ute och inne, städa upp i vardagsrummet och kissat. WOHO!
Nu vaknar hon säkert snart men då behöver jag inte känna mig upprörd över att det ser för jävligt ut hemma.

Trött...

Kategori:

är jag idag.
Olivia ville ha mat varannan timma inatt av någon anledning och sen vaknade Jakob kl 05.10. Det har varit en låååång dag. Och Olivia följer sin brors spår exakt. Precis som Jakob var så är hon nu omöjlig på att lägga bort. Hon vill inte ligga själv vare sig vaken eller sovandes. När hon somnat i famnen lägger vi henne i vagnen så vaknar hon efter max 3 minuter. Lite påfrestande att bära henne HELA dagen och kvällen. Man blir så begränsad. Vore skönt om hon ville ligga i vagnen o sova iallafall 1 timma åt gången eller sitta vaken i babysittern. Men nope...hon ska bäras.
Lillskrutta....



Jag hör hur det knakar

Kategori:

när Olivia växer.

nyss hemkommen från BVC:

Nyfödd. 3130g
1 vecka: 3210g
2 veckor. 3620g
3 veckor. 4155g
4 veckor: 4545g

Traffade också Magnus kusin där med hennes 2 veckors, dvs Olivias tremening.
Frågade vad den lilla skulle heta och hon skulle heta......Olivia. Lite komiskt.

Syskonkärlek

Kategori:



Nää...Jakob bryr sig inte ett dugg om Olivia ännu men det ser ju jäkligt sött ut iallafall.

Handlat lite

Kategori:







Palt!

Kategori: Allmänt

Idag blir det palt hos mamma...mumma.

Jag ska prova äta mjölkfritt för att se om det blir bättre i Olivias mage, Känns så jobbigt eftersom man måste tänka på allt hela tiden. Maten måste stekas i speciellt smör osv. Blir svårt att äta borta, får ta med egen mat.
Kanske gör det min planerade viktminskning lättsammare då jag tillslut inte har något jag kan äta :p

Näää..vänta på att Olivia vaknar nu sen mata och så promenad till mamma.

Mera nackträning

Kategori:





Suck..

Kategori:

Jag går fortfarande i mammabyxorna

Jag känner mig som en blobb. Men jag är så jäkla svårt sockerberoende fortfarande sen graviditeten att jag vet inte hur jag ska kunna sluta äta o äta o äta.
Tycker jag ser överallt de som går runt i sina vanliga kläder typ en vecka efter dom fått sitt barn ju. Dom kanske hade små magar...ja så var det det tänker jag gå runt och tro....

Måste ta tillbaka min Orbitrek från morsan...

Sleeping beauty

Kategori:

Såhär trött blir man efter man käkat...

Stark tjej...

Kategori:

Olivia är helt otrolig vad gäller styrkan i huvud/nacke. Hon har sedan säkert 2 veckor imponerat oss med hur bra hon håller huvudet redan. Hon kan lyfta blicken och titta oss i ögonen länge innan hon faller tillbaka.
Mammas duktiga donna.

Hembyggsdagarna

Kategori: Allmänt

I går var vi ute och kikade lite på marknaden. Visst var det ovanligt många stånd i år? Jakob satt snällt i sin vagn och Olivia åkte sjalen då vagnen inte är speciellt poppis just nu med magont och kinkigt humör.
Åt en munk, lite varma chips och lite sockervadd, allt som man ska ha smakat på en marknad.
Jakob ville åka karusell och det fick han väl men fegis som han är försökte han kliva ur den medans den gick....

Många tittade lite fundersamt på mig när jag kom med sjeln och Olivia på magen. En del kom fram för dom såg inte vad det var och blev förvånade över att det hängde en bebis där. Blev många pos komentarer om hur smidigt det måste vara mm mm. Det är bra att man får göra lite sjalreklam så fler upptäcker hur fantastiskt smidigt det är.





Min älskade

Kategori:

ÄLSKADE Olivia sover som en gris i vagnen just nu. Tror hon blev helt däckad efter maten. Då hon varit väldigt missnöjd på sistonde och inte verkat äta sig mätt så fick hon först amma sen testade vi att ge lite ersättning då mpnga tipsat om det så hon blir mätt o mer nöjd. Hon slukade allt och somnade som en stock.
Det känns sådär....allra helst skulle jag ju vilja BARA amma och börjar man skifta med flaska är ju risken stor att hon tillslut ratar mig helt :(
Men samtidigt är det ju mycket värt med en gladare bebis också. Hon går upp super i vikt men det betyder ju inte att hon äter sig belåten utan bara att hon äter tillräckligt.

Ja vi får se hur det går...jag hoppas hon vill amma iallafall några månader till. Någon förhoppning om att få amma upp mot 6 månader har jag inte då det inte gick med Jakob heller.

Men nu grymtar det i vagnen så nu blir det kvällsslurk och sen sova.

GodNatt.