Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Snacka om att man glömmer fort....

Kategori: Allmänt

Det är bara ca 2 år sedan Jakob var lika liten som Oliven är nu, och ändå minns jag ingenting om hur vi gjorde med honom. Han somnade ju själv i sin säng på sitt rum och sov hela natten där han var 4,5 månader. Men hur tog vi oss dit?? Jag hoppas verkligen att det går lika bra med Oliven men sån tur har man väl inte. Sen satt jag och försökte minns hur vi gjorde med smakisar och mat o sånt med Jakob men jag komme rinte ihåg ett dugg. Vilken ordning vi gjorde det i, vad han smakade först osv. Han åt ju som en häst så det var aldrig några problem. Man vet ju inte, Oliven kanske inte alls vill käka redan vid 4 månader för det är så jag kommer börja. Jag hade som plan att helamma till 6 månader den här gången eftersom amningen fungerar så mycket bättre men så kommer det nog inte bli. Då hon kräks som hon gör så börjar vi direkt vi får med smakisar då det är lite mer trögflytande och kan lindre kräkningarna lite iallafall, det kommer inte upp lika lätt. Dock något jag faktiskt minns sen Jakob va liten var hur mycket kläder som blev förstörda då kräkningarna fick färg iom maten. Snacka om otur att få 2 barn med reflux.

Så direkt Oliven blivit 4 månader kommer det införas smakis i rasande fart. Planerar att först ta mig till att få ge gröt som frukost efter morgonamningen och sen burkmat till middag så hon kanske blir mätt inför natten. Hon kommer också få flytta in i sitt egna rum då så hon får sova helt ostört OM hon då börjar sova bättre genom mer mat och förhoppningsvi mindre kräkningar.
Vid 6 månader får hon ju äntligen börja äta välling och då brukar dom somna riktigt gott :)


Annars har det inte hänt så mycket idag. Jag och Oliven tog en långprommis i hopp om att det ska göra någon nytta på min alltför sladdriga hemska kropp. Jag klarar inte av att se mig i spegeln efter att jag duschat har jag märkt....jobbigt.
Ikväll blir det mat och spel hos Peter o Erika en stund innan vi åker hem och myser lite innan sängen.

Läget just nu..

Kategori:

Hon hann kräkas ned klänningen på sista kortet plus en till så outfit just nu är:



Jahg håller henne inte mycket måste jag säga. Att sitta själv är naturligtvis iallafall 3 månader bort men så stark hon är i rygg och nacke ändå.

Kvällens mat

Kategori:

Gissa vad! :)




Min lilla Oliv...

Kategori:

Jag har klänningsmaraton här hemma nu. Hon har klänningar hon knappt haft som håller på bli för små så jag vill hinna se henne i alt, vilket inte är nåt större problem då hon kräks ned sig ca 5 ggr/dag så vi hinner byta ofta...
Just nu:





Amningskudde

Kategori:

vill jag ha tag på. Vore man händig skulle man väl sy och dola på men det är jag inte utan vill köpa en klar men dom är förbaskat dyra tycker jag....ska kolla blocket lite till.
Oliven behövde badas efter denna kräkmorgon, kräk i håret, babysittern, täcket, naveln, mellan alla hakor...ja överallt...SUCK!

Morgongympa

Kategori:

Lite lek i gymet och träning av nacken. Hon är så superduktig! Jobbigt bara att magläge direkt förvärrar refluxen och det är konstant kräkande. Hon känner nog det hon också för så fort hon hamnar på mage så vänder hon sig tillbaka till rygg busungen :)






Ditt och datt

Kategori: Allmänt

Ser i våra babyvänners bloggar att det funderas på dop. Verkar bara vara vi som tänker ha vinterdop. November har vi satt som dopmånad så det känns skönt att inte behöva fundera och fixa för det än.

Vi sitter och spånar på julklappar lite lätt....det är som svårt med Jakob just nu tycker jag. Han har en miljon bilar och traktorer mm och kommer förmodligen få massa fler i julklapp så vi tänker skippa sånt. Men vad köper man till en pojke på 2 år och 8 månader?? En egen liten spark ska han få tror jag...men mer?
Oliven blir väl inte så komplicerat...lite kläder och en hög med färgglada spelande leksaker.

Jag är sugen på att testa hoppgungan med henne men jag tror vi väntar liiiite till. Hon är ju superstark i nacken men hellre vänta lite till. Snart är det dags att införskaffa en rolig gåstol också. Har tittat lite på blocket och det finns en hel hög med fina där. Jag kommer inte köpa en helt ny då den ändå används så pass kort tid. Men det var det roligaste Jakob visste av alla sina leksaker så helt klart ska hon få en....

Jag har fortfarand einte klurat ut hur man viker sjalen så den ligger på hyllan och jag vill så gärna ha den...bajs.

Nä kanske man ska kolla upp vad vi har för lunchvalmöjligheter...

Kolla moster!

Kategori:

Nu kan jag ha den fina jeansklänningen jag fick då jag var nyfödd!!



Handlat lite..

Kategori:

kikade runt på www.lindex.se




























Lita blandat till båda ungarna.

Mina två skäl att leva!!

Kategori:

Utvilade

Kategori:

Idag är vi riktigt pigga hela högen. oliven åt ca kl 22.30 sen somnade vi alla som stockar och kl 5.30 började hon böka lite imorse. Så vi sov 7 timmar på raken vilket var såååå skönt.
Fast nu håller hon på däcka i sittern igen:



Hon blev nog trött av att modella :)


Lilla palten :)

Mössan var nog liiite liten och vad tror ni..tappat kvittot men jag ska kolla om jag får byta ändå.


Jakob lekte modell min min sjal jag fick hem för några dagar sedan. Jag tycker den är så fin men då jag inte har koll på någonting så har jag inte den blekaste hr man knyter den runt halsen. Ska man bara slänga runt den tills tyget tar slut eller vad?



Hur får man den såhär:?


Kvällens göra

Kategori: Allmänt

Blir så less på att inte kunna fika då vi får besök och så så jag bakade en omgång mjölkfria bullar.
Dom blev inte vackra för fem öre och jag hatar att baka bullar men jag hoppas dom går då äta..
En form kanelbullar och en med mandelmassa...

Min snutta

Kategori:

med sin snutte :)

Tallen

Kategori:

hade fått hem lite fina saker:

Dagens barn...

Kategori:

Det som är bra med att ha middagar hemma hos sig är att resterna oftast stannar kvar. Oj vad gott vi ätit till lunch med paj, kräftor och såser.

Nu ska vi städa tvättstugan...mindre kul.
Bilder på ungarna från idag...som saggt: Olivens tutte och snutte = TOPPEN!





Oliven däckade totalt efter hon hade ätit..

Stilla lugnt...

Kategori: Allmänt

Nu har alla vänner åkt hem till sig och vi har städat undan allt. Det gick bättre än jag hade hoppats som tur var. Tyvärr sov Oliven mest och i min famn såklart så jag åt inte så mycket kräftor som jag hade velat. Men när dom skulle till att fara så somnade hon såklart i vagnen och ligger än.

Rikki har ju förresten flyttat för några dagar sedan. Det är tomt tomt. Trots att han var mycket ivägen och inte alls gillade barnen så blev det så tomt när han for, han var ju sånt yrväder. Men han har det toppenbra där han är nu det är jag heöt säker på och jag får rapporter hela tiden. Han har visst fått en tjej, en vit långhårig chihuahua-tös som han tillomed lånat ut älgen till.

Meggie ska jag ta till veterinär med för att bedömma benen men jag tror själv inte det är så god prognos. Så vi får se vad det blir av det. Utan hund vill jag då inte vara så vi har kommit överens om att ta upp och diskutera det efter jul då Olivia är lite större. Jag vill ha min svarta labrador.

Nää..nu ska jag nog ta och sträcka ut mig i soffan så länge som Oliven sover...hon blev nog trött efter sin träning. Konstigt nog blir hon oftast lugn av att ligga på mage om hon varit lite kinkig. Tror att det lindrar när det gör ont i magen av refluxen.
Lägger in en bild på en mindre glad Lillegris också.





Borta i tankarna

Kategori: Allmänt

Jag kan inte tänka på något annat just nu än hur vårat kök ska se ut. Andra rum oxkså för den delen men oj vad jag vill fixa köket NU!
Vi har nog helt bestämt oss för FAGERLANDS kök, med mörkt golv, vita väggar och vilken färg kaklet blir är jag osäker på just nu. Vi kommer ha lucka där varmluftugnen är och sätta in en hel spis istället, en svart. Diskmaskinen blir svart också. Att vi ska ha spotlights som lyser mot köksluckorna hade jag bestämt sedan länge....sen är det allt småplock som ny micro, vattenkokare och sånt också. Åhhh så kul det ska bli!

Under tiden ska jag fixa upp datarummet. Det är så litet så dit behövs bara ca 3-4 rullar tapet. Kan köpa någon av dom billiga på Petterssons. Ett skrivbord och kanske någon liten hurts sen är det klart där inne. Allt är bättre än hur det ser ut nu.
Hjälp vad jag vill....

Nä nu börjar väl människorna snart på ramla in, vi ska äta kräftor en hel hög. Ärligt talat längtar jag bara tills det är över för ungarna är hyperaktiva och det känns mest bara jobbigt just nu faktiskt....vill helst ha lugn och ro men det blir nog trevligt. Oliven lär ju inte få sova nån längre stund i allt oväsen som blir.
Så här ser det ut nu i hennes säng:

Myskväll ikväll..

Kategori:

äntligen kan man börja tända lite ljus och mysa i höstmörkret...

Hungrig..

Kategori: Allmänt

jag kom just på att jag glömt att äta lunch...inte bra och nu är klockan för mycket.
Önskar jag bara kunde köpa en macka nunär jag ska ut men det går ju inte iom det här med mjölkfritt...jobbigt.
Oliven sover än!!!!!! Hon har sovit i 3 timmar i vagnen nu. Jag har för säkerhets skull beställt entill likadan babyfilt då jag lärt mig det att tar dom till sig en sak typ snutte eller gosedjur så ska man verkligen se till att ha en reserv hemma. Ska fara på apoteket och köpa ett pack tuttar till också för 2 st räcker inte långt då dom verkar få ben så lätt och bara försvinna....

Baj...

Olivias favorit nr 2

Kategori:

Jag tror bestämt att babyfilten jag köpte från www.hm.se också är en total succe.
Hon sover verkligen bättre när hon får ha den intill sig. Hon somnade själv i vagnen när hon låg och höll den och nu i babysittern....toppen.

Jippie!

Kategori:

Jag tror att jag äntligen har hittat favoriten åt Oliven i den stora nappdjungeln!!



Har sökt på affärerna efter platt sugdel i silikon för 0-6 månader men bara hittar i latex. För 4+ finns i silikon men jag trodde tillslut att då finns 0-6 bara i latex och inget annat tillverkas. Men igår då jag hämtade ut hennes medicin på apoteket så finns det ju där!!
Så denna platta i silikon för barn 0-6 månader sitter då ffast länggst i den lilla munnen och verkar smaka bra...

Var hos L och T igår....jag fick ont i magen av hur fint dom har det! Jag har drömt renoveringsdrömmar hela natten....

So far so good...

Kategori: Allmänt

Första dagen hemma ensam med båda barnen på flera veckor! Än så länge går det bra utan missöden :p
Jakob ser på CARS och Oliven har faktiskt sovit i sin vagn sedan bra länge.

Har precis mailat Dollarstore och hoppas på att dom ska vekna lite och tycka synd om mig.
Vi var ju i Lycksele i Tisdags och gick in en vända på Dollar. Där hittade jag panelgardinen jag sökt till Olivens rum i evigheter, långt innan hon var född. Eller jag visste ju inte innan att det var den men direkt jag såg den så visste jag att den ville jag ha. Det är panelgardiner med vit bakgrund och en massa djungeldjur på. Perfekt till hennes djungelrum ju! På BVC i vägningsrummet har dom likadana men med röd bakgrund.
Men jaha, såklart fanns det bara en endaste längd som dom använde som visningslängd. Fråga mig inte vad dom gjort av den som hörde till för det fick jag inget svar på.

JAG SKA HA DOM TILL HENNES RUM! Så nu har jag mailat och bett på mina bara knän att få dom hemskickade trots att dom inte använder sig av "nätbeställning".
Hoppas hoppas...

Annars så....ska jag handla lite från Lindex igen tror jag,  det är så roligt med flickkläder ju :)
Ändå gick jag just igenom hennes lådor och ser att det är säkert 4-5 klänningar hon aldrig haft ännu och inte kommer hinna ha heller....men jaja...kanske nästa unge blir tjej också. Ingenting förvånar mig längre efter denna förlossning.

Nu ska jag hänga tvätt....

Stora damen

Kategori:

Oluven har nu strl TRE i blöjor! Det ni. Skönt att slippa dom där jäkla småpacken och få köpaden vanliga storpacken....
God Morgon.

2 månader

Kategori:

blev Oliven i måndags!!
Så idag har vi varit på 2 månaderskoll. Allt var bara finfint.
Trots kräkningar så var vikten 5470g, längden 58,5 och hatten 39,5.
Det nya babygymet var en ganska stor hit. Hon ligger gärna på sitt täcke på golvet och gymmar och ser på TV.



Kvällslek

Kategori:

Kvällens Oliv, en nakenprutt.






Lite handling också

Kategori:

sprang bara in på Åhelns en snabbis medans Magnus gjorde annat så det blev lite hastigt och lustigt bara..











Köpte ett "klassiskt" babygym cokså, ett sånt i plast som man ställer ovanför henne. Hoppas hon tycker det är roligare än mumingymet.

Hemma igen

Kategori:

Det gick väl sådär i Lycksele. Som vi redan visste så har Oliven ett glapp i magmun så den stänger sig inte helt och då åker kräket tillbaka upp och hon tokkräks. Ibland hinner hon svälja igen så då åker det fram o tillbaka och gör ont. Det som inte kommer upp ligger förmodligen och trycker på i bröstet och i halsen och gör riktigt ont :( Dock ville dom inte operara det eftersom hon ändå går upp i vikt. Visst vill man ju helst slippa göra sånna ingrepp på en så liten en men i det här fallet hade jag nästan hellre sett att dom opererade då det påverkar henne så vansinnigt. Hon fick dock medicin som förhoppningsvis ska dämpa svidandet från magsyran som följer med kräket, det svider nog på rätt ordentligt i halsen så jag hoppas det hjälper henne lite iallafall. Och jag ska fortsätta hålla mig från mjölk. Så så gick det!

Vad ska man göra

Kategori:

av alla fina kort man framkallar!!!? Man vill ju rama in alla men det går ju inteför det blir för plåttrigt med alla små ramar överallt och det går ju inte fylla väggarna totalt heller. Jag hade svårt att placera ut alla kort jag ville ha framme på Jakob och nu är det ett barn till.... Många man vill förstora men man kan ju som sagt inte fylla väggarna. I morgon ska vi till Lycksele med Oliven..håll tummarna för oss!!

Blir så arg

Kategori:

över att också stackars Oliven ska måsta ha det så jobbigt med kräkningar.  Varför kunde inte hon få slippa det!?
Jag tycker så vansinnigt synd om henne för hon får ingen som helst ordentlig ro alls iom att hon kräks över hela dagarna och då hon inte kräks så ligger det och trycker på i magen och halsen.

Nu idag så var hon så trött så jag la henne och hon somnade så gott men efter ca 15 min börjar hon knöka och mycket riktigt har hon spytt ned halva sig. Vi gör torrt och lägger henne igen och trött som hon är så somnar hon om men det går 10 min så har hon spytt ned hela sig själv igen och dragit upp det i näsan och....usch. Det är så jäkla enerverande för hon blir ju för tusan övertrött och slut på som aldrig får ordentlig sammanhängande sömn. Och det var dessutom ca 2 timmar sedan hon åt då hon kräktes....

Jag kommer inte åka hem från Lycksele imorogn g´försen dom går med på att göra något....

Mera renovering...

Kategori: Allmänt

eller renovering och renovering men vi kommer försöka göra om vardagsrummet lite pö om pö här under året också. Golvet där inne duger ju som det är så "det enda" vi behöver är nya tapeter, soffbord, soffa och 2 typ bokhyllor så är jag nog rätt nöjd med resten.

Villa ha möblerna från INDO-serien:





Så dom blir det nog och sen klarar jag mig lätt med en begagnad soffa i bra skick för några tusen. Kravet är dock SKINN. ALDRIG mer tygsoffa när man har kräkbarn....katastrof. Den är mer vitfläckig än blå nu....

Sen lampa vet jag inte riktigt...


Eller kanske:


??

Tacksamhet

Kategori: Allmänt

till att mina 2 barn är friska och levande! Man glömmer nästan bort ibland hur tacksam man ska vara.
Alla har inte samma tur tyvärr....

http://www.systrarnastener.se/index.html

Många tankar och tårar till denna familj.

Köket eller badrummet

Kategori: Allmänt

och det vinnande rummet är: KÖKET!
Nu längtar jag så jag håller på gå åt och vill nästan börja på jobba nu då.
Av dom IKEA-kök jag suttit och tittat på så har jag fastnat mest för Fagerland köket.
Jag ska ha mörkt golv, jag ska ha kristallmosaik ovanför diskbänken....jag ska ha...ja vad fan ska jag ha för färg på väggarna..?

Jag vill nu nu nu....
Tror jag ska ta Kajsa till hjälp, hon verkar ha stenkoll på inredning ;)

Livet som en stoppad fläskkorv

Kategori:

Jag har inga kläder jag tar mig i....INGA! Jag tycker jag handlar hela tiden men inget sitter bra ändå och jag går runt i samma tröja och samma par byxor.
Beställde några tröjor inför hösten/vintern som såg mysiga ut men vi får väl se...
Fanns knappt några färger eller storlekar kvar dock...








What a night

Kategori:

jag har nog inte kännt mig så utvilad på läääänge.
Vi la oss som vanligt runt halv tolv. Kl 5 vaknade Oliven för att äta en snabbis, hon somnade om lika snabbt igen och sen sov hon till kl 9 då vi klev upp till pappa o Jakob.
Jag har ingenting emot att hon gör det till en vana att sova till kl 5 innan hon ska äta :-)

Träning

Kategori:

ikväll har jag och Oliven tränat. Jag ville se hur stark hon är i nacken  då hon håller huvudet superbra i upprätt läge så vi körde magläge och hon är superduktig!! Inga problemas.....gosfisen!

Men usch så hon kräks....nästan mer än Jakob tror jag....hoppas dom kan göra nåt i Lycksele på tisdag.



Shise..

Kategori:

jag har just suttit och gått igenom Jakobs gamla strl 62/68 kläder. Oliven kan nämnligen snart inte ha 56 längre. Min stora ståtliga donna....

Får lite panik över höst/vinter kläder. Oliven har ju Jakobs gamla fleeceoveraller o tussor och sånt men till Jkob måste jag återigen hitta ett par vinterskor och kan han ha overallen i år också? Han behöver vantar och handskar och mössor och...suck.

Nä nu behöver jag shoppa lite för att lugna ned mig....Lindex.se nästa :-)

Valet och kvalet...

Kategori: Allmänt

Vi har bestämt oss för att när jag börjat jobba igen ska vi ta ett litet lån och renovera något rum. Önskar man fick göra som andra och renovera upp hela skiten med en gång men med begränsade tillgångar får man ta det pö om pö.
Jag kan bara inte bestämma mig för om vi ska ta köket eller badrummet!!

Badrummet är ju så gräsligt styggt att man helst blundar när jag går in där så det skulle ju vara underbart med nytt golv, kakelväggar, nytt badkar, handfat o allt.

MEN jag vill ju göra om köket också som dock inte ser lika jävligt ut som badrummet. Men man är ju mer i köket och det är ett rum som alltid syns. Till badrummet kan man stänga dörren. Blä vad svårt. För det lär ju dröja några år innan vi känner att vi har råd att ta ett lån igen för mer renovering...så vad ska få bero? Köket eller badrummet???

Vad skulle ni ha gjort?

Slappareftermiddag

Kategori:

ja i eftermiddag har vi bara slappat jag och Oliven. Först somnade vi på soffan så vi missade middagen. Magnus iddes inte väcka oss. När vi båda ätit så busade vi i soffan lite sen slocknade hon på mitt bröst igen medans jag såg Miami Inc.

Jag och Jakob for ut på byråjakt men har fortfarande inte hittat någon...crap!

Nu är det snart csi och sen blir det sängen.....man blir trött av att bära hela dagen. Älskade Oliv vill fortfarande bara bli buren. Ingen babysitter, ingen vagn, inte sängen.....bara mamma. Men som me Jakob så ger det sig nog på ett par veckor nu, tror att hennes konstanta kräkande och magont spelar mycket in i det hela, Önskar det kunde vara den 19 NU! Då ska vi äntligen till lassa i lycksele.
Igår var hon så vansinnigt ledsen och skrek länge, ända tills hon kräktes som vanligt, då blev hon så lugn så det är det där kräket som ligger o trycker på och gör ont :(

God natt...



Dagens Oliv

Kategori:







Längtar redan...

Kategori: Allmänt

jag sitter redsn och kollar hundannonser på Blocket. Rikki flyttar nog i slutet av månaden och Meggie ska bedömmas av veterinären ang hennes ben men det verkar inte så ljust.
Jag vill ha hund i familjen så jag kaninte låta bli att kika. Många runtomkring som inte vet kommer nog att höja på ögonen hur man kan sälja en hund och direkt köpa en ny men det är ju för Rikkis egen skull. Han trivs inte med barnen och får det mycket bättre hos denna ev. familj.

Jag vill ha en svart labrador tror jag, dom verkar passa väldigt bra in hos småbarnsfamiljer. Ska läsa på lite mer så får vi se...kommer iallafall inte ta en valp utan isf en omplacering...

Ingen kondis

Kategori: Allmänt

har man längre. Otroligt vad snabbt den försvinner då man är gravid. Har varit ute med vagnen i 1,5 timma och höllpå gå åt innan jag var hemma.

Hittade en stol som passar perfekt in i Olivens djungelrum :




Fast nu längtar jag mer tills vi ska tapetsera om hennes rum igen, Nu när jag vet att det är en tjej så vill  jag göra det lite flickigare. Det blir nog om nåt 1,5 år då vi flyttar in en vanlig säng åt henne. Då blir det röda väggar och en massa nya fina saker.

Oliven växer så det knakar hon, nu är det roligaste hon vet att stå upp i famnen,,,redan..hon är ju inte ens 2 månader! Tänk snart är det dags för gröt och gåstol :p

Finaste buketten

Kategori: Allmänt

jag fick idag kommer från lillasyster!

Sååå sugen

Kategori: Allmänt

på att få göra alla mina planerade tatueringar nu!! Ser Miami Inc varje kväll och då blir man ju 1000ggr mer sugen. Dom är så jäkla charmiga dom grabbarna och vilka konstnärer, dom är ju helt otroligt jäkla duktiga på sitt jobb!
Vi ska åka till Miami på bröllopsresa den dagen det är dags för det för jag SKA ha en tatuering gjord av Ami ocg Garver.

Skulle behöva hitta ett tillfälle det passar att åka till Umeå så Tompa får göra en skiss på det som jag ska göra. Ska ju sätta in Olivias namn bredvid Jakobs osså vill jag ha lite färg så han ska få fixa in en stor fin blomma med stjälk o bladf o grejer. Har bara inte bestämt vilken blomma än.

Har bestämt vad jag ska göra bak på ryggen också nu...en stoooor över mest hela ryggen men det har jag knappast råd med det närmsta året dock....

Farligt beroende det här med tatueringar!

Min dansare

Kategori:

http://s127.photobucket.com/albums/p140/Maroschka/?action=view&current=IMGP8000.flv

Råttor

Kategori: Allmänt

Ja man skulle kunna tro att vi har råttor hemma...stora jäkla råttor.
Jag hann bara se att Jakob tog nåt från bänken och stack iväg....när jag sen skulle packa in i kylskåpet hittade jag den här:

Halv tolv

Kategori:

igårkväll väckte jag henne tillslut....
Men efter att hon ätit såg hon ut såhär:



Tyvärr varade det inte så länge utan när det var dags att sova såg det ut så här:

Hmm..

Kategori: Allmänt

nu en timma senare sover hon fortfarande. Jag var in och petade på henne men hon brydde sig inte. Hoppas inte det här påverkar läggningen för jag vill ju tusan gå och lägga mig nu. Men det är ju meningslöst att göra det nu då hon borde vakna snart o vara hungrig och behöva nu blöja o allt.
Sen vill hon säkert vara vaken ett tag...suck...skönt att hon legat så länge men jobbigt inför natten då vi faktiskt har en morognpigg 2 åring :p

Önskar hon kunde sova så här länga pass själv på dagen också så jag slapp bära. Men det kanske är en början på något nytt ;)

Jag fyller år imorgon så jag har städat lite...men fyller ju inget speciellt så det kommer nog inte fler än föräldrar och nåt syskon...och lika glad för det är jag då jag fortfarande tycker det är tungt med mycket folk. Behöver lite mer tid med lugn och ro omkring mig känner jag.
Iof ska vi på bröllop imorogn men det blir ju bara en snabbis verkar det som....och inte kan jag då klä upp mig speciellt heller då jag ser ut som en äcklig stoppad fläskkorv i allt. Får fortfarande bara på mig ett enda par brallor :(

Nämen...ska jag måsta gå o väcka henne...?

Nästan rastlös....

Kategori: Allmänt

Nu har Olivia sovit i sin säng sen runt halv åtta...snart 2 timmar. Och Jakob lägger sig ju kl 20 så det har verkligen varit lugnt. Man känner sig så ovan att jag rent blir rastlös ju....
Satt precis och tänkte att Jakob var strax över 3 månader när han började läggas samma tid varje kväll och då sov till ca 02 och sen sov resten hos oss. Det känns väldigt konstigt för det känns inte alls som att Oliven kommer klara av att somna för natten redan ca kl 20 om bara drygt en månad och sen sova 5-6 timmar. Det är ju helle rinte säkert hon gör det bara för att Jakob gjorde det men det visar ju på att så mycket händer på bara någon månad iom att Jakob var precis osm Oliven är nu men ändå sov så pass redan vid 3 månader.
När han var 4,5 månader sob han hela nätter efter att ha somnat själv i sin spjälis så det är målet vi eftersträvar med Oliven också...


Höstkyla och gula löv KOM NU!

Lugnet

Kategori:

Så här ser det ut hemma just nu och jag passar på att städa det jag hinner...

Handlat lite mer...

Kategori:

sorry Kajsa men då jag såg henne på din blogg visste jag att Oliven måste ha en också :


En gosvovve:


Och en bitleksak. Jakon hade något liknande och han älskade den:

Sen ska jag på leksaksaffären imorgon, finns en del fint där med. Ska köpa nå bitringar, skallror och en finfin liten pall.

Vill ha...

Kategori:

den här lampan snakulle passa perfekt in på Olivens rum och i djungeltemat med walliesarna men ikeas hemsida är knepig...man kan beställa stora saker men inte dom små....

Ingen byrå....

Kategori: Allmänt

nej fortfarande inte fått tag på någon byrå. Jag kommer aldrig få ställa i ordning Olivens rum :(
Jag vill ju sätta upp alla wallies och skapa djungeln där inne men utan byrå vet jag ju inte hur jag ska placera dom.

Och oliven är ruskigt förkyld o jag med....skit!

Har du en byrå, helst vit så sälj den till mig!

Mammas palt!

Kategori:

Ja inte går det då någon nöd på henne kan man ju säga!
Många sånna här leenden numera och även försökt till att prata :)


Snorsug

Kategori: Allmänt

HALLELULJA! SNORSUG HALLELULJA!! ((Melodi: Hardrock hallelulja)

Jag fick tag på en igår, dom sålde på barnlandet och hur skulle jag ha klarat mig utan?! Jag suger ut flera liter ur Olivens näsa och tänk om hon skulle ha varit tvungen att ha det kvar....hon skulle ju ha varit ohanterlig!
En mycket bra natt/morgon har det varit. Olivia åt stráx efter 22 sen la vi oss. Kl 03 vaknar jag för jag är så tätt i näsan men Oliven snarkar bredvid mig. Jag ger henne mat i sömnen iallafall sen sover vi vidare till 06 då Jakob vill ha välling. Passar på att ge Olivia en slurk sen sover vi alla till 08.40 då jag måste upp och ringa Lycksele.  Härliga tider.

Nu börjar det då märkas ute att det är höst. SKÖNT! Längtar tills det blir lite kyligare så man får ta på dom lite mer i vagnen och mysa till med filtar och sen promenera utan att krevera av äcklig hetta.

Nej nu ska jag fortsätta plocka och städa lite medans Oliven sover i vagnen och Jakob och pappa ser på Futurama.

Små handlat

Kategori:

satt och bara handlade av rent uttråkeri...



Babyfilt, höstmössor, vintermössa och en tråkig liten skallra.

Redo

Kategori:

för att lägga sig :)



Rosa

Kategori:

är dagens  färg!







Fick nästan med flinet men kameran var för långsam.
Vackra älskade barn.

Hemma

Kategori:

efter en helg i fjällen. Så skönt att komma bort och bo i en liten stuga med kamin och så.
Fick en chock när jag klev upp på morgonen och det hade varit 2 grader på natten. Rena rama vintertempen ju!!
Jakob fortsätter fixa pottan bra och Olivia verkar ha det liiiite bättre med magen tack o lov. Nu är hon oftast glad o nöjd under dagarna bara man bär henne :p men på kvällen kommer magknipen in mer det hörs. Hoppas Lycksele hör av sig i veckan så vi fpår kolla hennes kräkningar/reflux också. Hon har börjat kräkas ännu mer nu stackars lilla Oliven. Tur man är van vid kräkbarn sen Jakob var liten men jobbigt att allt är blött jämt.

Nu när man har henne mot bröstet så använder hon armarna för att trycka upp sig och håller upp huvudet jätte duktigt. Hon är väldigt nyfiken på allt runt omkring. I famnen ska hon helst bäras utåt också så hon ser :)

Nu vill jag ha höst/vinter :)