Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Vad hände?

Kategori: Allmänt

Plötsligt händer det. Det brukar hända max en gång i månaden och efter förra natten så kändes det långt borta men när jag för en liten stund sedan vaknade av ett litet joller efter mamma så insåg jag....det var morgon, och alla barnen hade sovit hela natten. Inget vällingbråk varken klockan halv tolv, två eller fyra. Dessutom lyser solen in genom fönstret och jag ska bli full ikväll. Så än så länge känns det på topp. Jag ska bara ta en treo och försöka bota huvudvärken som envisas med att smyga på lite.

Igår fick jag månades Glossybox. Den var inte lika rolig som förra månaden, jag saknade någon typ av sminkprodukt men dom får plus ändå för den fint onslagna och lyxiga förpackningen.
Månadens produkter var ett läppbalsam med härligt doft av kokos, någon slags bivax med citrondoft för nagelbanden, en handkräm, duschtvål som skulle aktivera något jag minns inte vad som var bra för huden och sist ett nagellack i fin gammelrosa färg.

Nu är planen att vi ska kliva upp och ha en fin stor mysig familjefrukost. Verkligheten brukar dock vara att ungarna kivas, någon blir sur, en annan spiller ut sin oboy (Ja! Jag ger mina barn oboy på morgonen och det konstigaste av allt är att dom varken dött eller blivit jättesjuka) och sen när jag och Magnus gjort vårt fika klart och ska sätta oss så är barnen redan färdiga och försvunna.
Sen hade jag tänkt hinna på body center en sväng på förmiddagen, tävlingen är ju igång.

Bad friday

Kategori: Allmänt

Tung natt ger tung dag, och dessutom ska jag jobba kväll så det blir en never ending day.
Vi har gjort oss det värsta av sårarslen med Vilda, nämligen gett henne välling alldelens för tidigt någon natt eller två när hon hade svårt att sova. Detta resulterade ju såklart i att hon började vakna kl 02 för välling ist för 05. Inte ok, hon är alldelens för stor för att äta på natten. Dock är hon vansinnigt tjurig och när klockan är närmare tre och man inser att hon inte kommer somna om så har man gett upp och hon har fått sin välling vilket resulterat i att hon somnat som klubbad. Nu har vi alltså lyckats göra det ännu värre för då hon var sjuk nu senast och vi var hysteriskt trötta så fick hon välling EN gång vid tolv, för att somna om. Ni kan ju gissa hur det blivit sen. Inatt började hon halv tolv och jag sa att aldrig i livet skulle jag ge mig. Kl halv två grät hon fortfarande och jag var så trött att jag inte visste vart jag var. Hon vann.
Egentligen ska man väl inte tjorva till det. Enklast att ge henne när hon sen somnar på en sekund. Men på det viset kommer hon ju aldrig sova hela nätter....

Tystnad

Kategori: Allmänt

Jag har en riktigt dålig vecka på många vis. Därav tystnad

Ännu en fredag

Kategori: Allmänt

Barnen vann som vanligt över mitt samvete så dom sitter och har fredagsmys trots att jag efter deras överjävliga förmiddag tog det ifrån dom. Dock fick jag ju försöka vända det så att det i deras ögon såg ut som jag vann ändå.
Magnus är på lite kalas så jag sysselsätter mig med att så fröer. Jag har aldrig gjort det förut och med tanke på att jag har ihjäl sånt som dom säger på blomaffären inte ska gå ha ihjäl så har jag inte minsta förhoppning på att klara ens fet här. Men det är roligt att prova.
När barnen lagt sig blir det jag, filten och vinet framför Criminal Minds. Tyvärr har jag fortfarande inte hittat mina glasögon som Vilda gömt så det är inte säkert jag hänger med i vad som sker.

Lord Emmoth

Kategori: Allmänt

Idag passade jag även på att springa in till Emmoth och prata lite tatuering. En tid blev bokad i Maj och det är verkligen på tiden då det är fyra år sen sist och jag dessutom aldrig gjort någon riktig tatuering ännu utan bara lite småslams här och där. Jag har det jag gör nu med att komma på ett fungerande motiv.

Ute i tid

Kategori: Allmänt

Imorgon ska jag till Lycksele med Olivia, vi ska till logopeden igen. Jag satt och slösurfade på blocket häromdagen och fick syn på denna fina cykel:



Den finns i Lycksele och eftersom jag älskar lila så kunde jag inte låta bli att ringa på den. Den fanns kvar och vi hämtar den imorgon. Olivia klarar nog inte den storleken i sommar utan får fortsätta kämpa med sin 12 tummare men till nästa sommar har hon nu en superfin cykel som väntar på henne.

Nu tänkte jag försöka vara ute i tid och kolla upp fleece och galonkläder. Vilda har ju säkert något hon kan ärva från Olivia men både Jakob och Olivia behöver nytt. Jag brukar alltid ha en fleecedress och en galondress men man kanske ska slå till på fleecefodrad galon iår?

Sömnlösa nätter

Kategori: Allmänt

Tredje så gott som sömnlösa natten och det känns. Olivia hostar konstant hela natten, verkligen konstant. Vi har provat diverse receptfria hostmediciner och vi har provat Mollipect men ingen har hjälp för ens en timma så imorgon måste vi väl ringa sjukan. Det som känns tungt är att det är en hel natt till innan dess.
Imorse var det plötsligt 17 minusgrader och eftersom det inte var något vi förberett oss på så var det även 17 inomhus...inte kul att kliva upp då och då man dessutom är tröttare än allt.
Idag väntar vi hem storebror.

Nu....

Kategori: Allmänt

Nu har jag helgfrid.

Äntligen Fredag

Kategori: Allmänt

Jag tror aldrig att någon vecka gått så sakta som denna men äntligen är det fredag. Jag har längtat efter denna helg i 3 veckor eftersom jag jobbat de senaste 2 helgerna. Jag jobbar just nu också men bara till kl 13 sen hämtar jag primadonnan Olivia och åker hem till min krassliga bebis. Jakob är just nu påväg till fjället med mormor så det blir en tjejhelg hemma. Fast mest längtar jag tills tjejerna sover och jag kan slänga mig i soffan med ett glas vin eller tre och känna lugnet.
Men just i detta NU jobbar jag som sagt och är så hungrig så jag tror jag dör...

Torsdagkväll

Kategori: Allmänt

Detta är vad jag ser från där jag ligger och som även ni ser på klockan där i taket så är den på tok för mycket. Jag har jobbat kväll och är då inte hemma försen kvart i tio vilket innebär att det är nästan mitt i natten innan man är klar för att sova. Jag gillar det inte...
God Natt!

14 Mars 2012

Kategori: Allmänt

Idag fyller bebisen 15 månader. Hurra hurra hurra för henne.
Idag ska jag på önskan försöka författa ihop ett morgoninlägg. Det blir kort och hattigt men jag har ju iallafall försökt.
Morgonen startar ca 5.15 då sexåringen som vanligt är vaken. Han har inte ro att lägga i sängen och vänta in oss andra och sitter han vid TV:n sitter han stilla max 20 minuter. Det vill säga att inom en halvtimma är minst en av tjejerna också vakna, mest troligt Olivia då Vildan är bäst på att sova. Vildan den stackaren fick igår helt plötsligt den jäkligaste hostan och sov inget på dagen, som tur är så är hon ju oftast en gladskit ändå. När hon lagt sig för natten hostade hon lika jävligt och när vi skulle lägga oss var hon lite ledsen och när jag gick in till henne var hon illröd och kokhet, bara sådär. Febern låg på 39 någonting så hon fick en alvedon och la sig igen. Jag la mig och började förbereda psyket på en lång natt med gråt, alvedonpåfyllning och hosta men jag hörde inget från henne försen runt 7 imorse.

Annars så...är jag som vanligt långt före årstiden och precis som jag planerar julpynt i oktober så planerar jag nu sommaren. Det är bara köket jag brukar bry mig om och här går det inte göra så mycket med den stackars 35åriga skiten men någon ny lampa, lite gardiner och en vas typ så ser det ju lite annorlunda ut.
Jag behöver dock 2-3 st bordstabletter från Ikea, dom svart PANNÅ.

Jag hade några men ungarna lyckades förstöra 2 st så om någon har hemma eller ska på IKEA så hojta till.

Hade tänkt klä ungarna och gå ut när jag såg solen lysa imorse men nu lyser den inte längre och jag hör hur det börjar blåsa upp igen, precis som det gjort de senaste 2 dagarna så jag undrar vad vi ska göra.




Denna klänning hade Olivia i somras och den passar fint på Vilda i sommar. Jag älskar den och undrar just om dom kommer säljas i år också så Olivia kanske kan få sig en ny.