Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Badpremiär

Kategori: Allmänt

Idag har varit en helt vanlig lördag bortsett från att jag o Trollet följde med Pappa o Jakob på badet. Usch vad jobbigt det var att stroppa ut i den där baddräkten men barnen hade så roligt och det är ju det man får tänka på. trollet tyckte det var superspännande och badade nästan en timma utan att ens se trött ut.

Många glada nyheter har jag fått på sistonde..många bebisar blir det ;)
Och tråkiga nyheter också och jag vet fasen inte vad jag ska göra....frustrerande...

Nu har jag börjat längta rätt ordentligt efter liten kusin...men snart är det ju mars. Jag har ju ingen bebis längre...hon är ju så stor Trollet så det blir mysigt att få mysa och snusa på en bebis som man sen kan bara ge tillbaka igen :)

Nu ska dom äntligen snaaaaaart sova...underbart! Jag älskar kvällen mest på hela dagen just nu..japp...jag står för det...jag älskar dom inte mindre bara för att jag tycker dagarna är rätt långa och kämpiga just nu...

Baj baj...

Fredag = BRAdag

Kategori:

Ja idag har det liksom bara varit en lättsam bra dag.  Trollet har varit ovanligt snäll, visst gnäller hon men idag har det inte alls varit som andra dagar. Jakob har varit på bra humör och vi har pysslat och lekt. Just nu ligger han däckad i soffan så han får väl göra det någon kvart sen måste han upp för att inte kvällen ska bli galen. Vi satt o pratade framför TV:n och sen pang får jag hans skalle på armen, då har han somnat och tippat omkull. Ikväll blir det chipsmys med honom när Trollet somnat.

Trollet ja....hon har det inte lätt, det är ju så att man får dåligt samvete över att man håller på bli galen av hennes gnäll. Jag upptäckte ju idag att det är visst inte bara den nya lilla tanden i nederkäken som kanske stör henne utan även 2 st i överkäken!!
3 tänder i ett svep måste vara rätt jobbigt!  Så nu har hon 5 st.


Lägger pärlplatta


Pangar älgen i skogen utanför


Spanar in storebror


Fundersam? Förvånad? Galen?


Bus


Lekstund


Trollivia


Ser obekvämt ut...


Krypa?

MammaMorot

Kategori: Allmänt

Det är jag det. Jag har ju solduschar förut och varit nöjd med resultatet men den här g¨ngen ångrar jag mig...ordentligt!
Jag är alldelens orange och det känns som att jag hela tiden har typ välrldens foundationkaka i fejjan. Måste vara för att jag valde en ljusare nyans än jag brukar ha eftersom jag inte ville det skulle se mer ontaurligt ut än nödvändigt, tji fick jag!
Jaja...det har väl gått bort på någon vecka...

Morgontårar

Kategori: Allmänt

Sängdags..

Kategori:

nu ligger båda barnen tillslut. Det känns som att det varit en halvlång dag idag.
Ang öppna föris så står det så här på Vilhelminas hemsida:

Öppna förskolan startade i januari 2008

En mötesplats för alla barn med hemmavarande föräldrar eller annan vuxen. Öppettider: Måndag o Onsdag kl 12.30-15.30, Tisdag o Torsdag kl 08.30-11.30 Plats: Pingstkyrkans källarlokal (ingång från gaveln mellan kyrkan och hyreshuset) Ansvarig: Carina Danielsson

Så jag hoppas det stämmer. Marlene du vet väl?

Jaja...nu blir det WoW..



Den underbara älgpyjamasen som när jag kom hem med den fick både Magnus och mig att skaka på huvudet i tron att den var alldelens för stor. Men hon skulle ju kunna ha den när hon blir ett iallafall tänkte vi. Naturligtvis när jag provar den så passar den ju precis och inte så mycket mer....man blir så storleksblind.

Ett tillägg..

Kategori: Allmänt

just idag hinner jag inte på öppnan jag ska hälsa på på jobbet. Men nästa vecka går jag :)
Imorgon ska jag solduscha...hoppas det blir bra så man får prova på hur det känns att se ut som en levande människa istället för ett  lik....

Tand nr 3

Kategori:

När jag gjorde Trollet kvällsklar så såg jag i munnen såg det ut som en flik av tandköttet stod rakt upp och mycket riktigt kommer det en liten liten gadd där under....blev lite förvånad över att den var i underkäken, jag var så inställd på att det skulle komma 2 i överkäken nästa gång men tji fick jag.

Öppna föris

Kategori: Allmänt

Jag har bestämt mig för att börja gå till Öppna Föris varje onsdag kl 12.30-15.00 någongång. Jag blir galen av att bara sitta hemma.
Får jag någon med mig??

Så lika men så olika....

Kategori:

Lillegris och Trollet är verkligen så lika i sättet. Båda har det värsta jävla tempramentet och vet precis hur dom ska göra för att få som dom vill. Båda två är envisare än något barn jag tidigare träffat och ja, det går inte missa att dom är av samma skrot och korn...

 

Däremot är dom så olika varandra i utveckingsväg eller vad man ska kalla det.
Fram tills Jakob var 5 månader så var det bara mammas famn som fungerade. Han ville inte vara på golvet mer än 10 minurer. Bortskämd kallade en del det men det gör inte jag, tycker inte man kan skämma bort dom på det viset. När han bev fem månader så small det bara till och jag ficm ett helt annat barn. Han sprang runt i sin gåstol, han lekte och kunde helt plötsligt kravla sig fram likt en krigssoldat över golven i en jäkla fart. Det dröjde bara nåt litet tag så drog han sig uppför möbler och rätt vad det var så gick han efter möblerna.


Ca 8 månader gammal

Trollet däremot, mitt underbara vackra lilla Troll är fortfarande kvar i stadiet där allt utom mamma är fruktansvärt otäckt och tråkigt. Tanken på att Jakob var bara månaden äldre på den där bilden ocg gick runt efter möbler känns helt sjuk då Trollet är så långt ifrån allt det. Hon är ju bara en liten bebis än ju som inte ens ålar ännu.
Tänk att det kan skilja så mycket. Det ska bli intressant att se om hon pratar snabbare än Jakob istället.

Underbara ungar...

Äckel...

Kategori: Allmänt

så känner jag mig just nu. Usch vad jag fikade hos Martha Steward idag...alldelens för mycket känner jag nu. Jag mår illa...

Trollet har vi inte hört ett ljud av sedan vi la henne....hon tänker väl ta igen det inatt antar jag så vi borde verkligen inte vara uppe nu...
Någon kväll framöver ska jag lägga mig så fort barnen somnat och bara läsa o glo på TV och njuta av att ligga nedbäddad o bara vila.

Just ja...tack Anna o Marlene för att ni visar mig sparkarna men jag har lagt ned det där. Jag ska satsa och hålla koll på en damcykel istället. Jag fick aldrig cykla med Jakob bakpå eftersom jag aldrig fick tag på en cykel så till denna sommar SKA jag hitta en cykel, en stol till trollet att ha på cykeln och en cykelkärra att köra båda barnen i.

Vad mer då? Ja jag har shoppat lite. Jag gick på skohyllan men hittade inga skor där som föll mig i smaken alls. På Tallen däremot hittade jag ju faktiskt ett par stövlar som jag kände att jag kunde visa mig ute i jag som aldrig haft en stövel och det var ju halva priset på skor där. Såklart var det inte halva priset på dessa utan närmare 600kr ville affären ha. MEN, längst fram på tån var den ena skon liksom lite nött och ljusare. De syns rätt väl men är något jag kan leva med. Jag visade detta och sa att jag tyckte jag kunde få dom för halva priset också då. Hon suckade och satte dit en halva priset lapp och jag var nöjd.



Sen gick jag in på nennaz i hopp om att hitta mig ett par jeans i färgen blå eftersom de jag alltid har nu är svarta. Det fanns en modell i blå och med smala ben som jag lånade hem och dom satt toppen men jag tycker inte dom är smala nog nertill, så vi får se hur jag gör. Blir nog dom ändå.
Och tillsist så ska jag få en soldusch av Magnus. Ja han ska inte spreja men han ska betala. Det har ju blitt hutlöst dyrt på BRUNOS plötsligt och jag vill dessutom helst inte sola solarium längre men jag kan bara inte så ut som en levande död längre så jag tar väl en dusch än om det bara sitter i en vecka. Tänk om bara håret kunde sett bättre ut också. Nu har verkligen allt hår jag tappade under amningen vilket var typ hälften av allt på huvudet börjat växa ut igen och gör att jag nu har en tjock hemskt lugg precis runt hela ansiktet typ och det är för kort för att spreja ned eller på annat vis döljas...så jag ser ut som jag vet inte vad...
Ja..kortfattat...detta är INTE en period i livet där jag tycker det minsta lilla om mig själv...
God natt.....


Jaha...

Kategori: Allmänt

så var denna dag över. Har inte gjort så mycket vettigt egentligen. Jag har rensat igenom varendaste urvuxet plagg från barnen och tvättat upp och börjat lägga ut på TRADERA.
Det har verkligen varit blandade känslor. Jag har gråtit en del för det är ju barnens fina kläder som ger en del minnen som den första klänningen Trollet fick på BB och sådär. Men samtidigt så bestämde vi att det är ju ändå iallafall 4 år till nästa barn och då kan vi köpa nytt. Det är bättre att det används än ligger i påsar uppe på vinden. Hade fått för mig att Lillasyster inte var intresserad men nu var hon visst det dock är det ju så svårt att veta vad hon ska plocka så vi väntar med att lägga ut resten tills hon fött så vi vet vad hon behöver :) Känns ju lite bättre att få se de söta kläderna igen på släktbebis :)

Glöm inte träff imorgon flickor hemma hos Helena kl 13.30!

Nu World of Warcraft!

Söndag

Kategori:

och inget att skriva...

En strimma av hopp....

Kategori:

börjar det lossna sakta men säkert? Kanske hon kommer precis hinna fatta innan det är dags att gå....

Skor...

Kategori: Allmänt

jag vill också ha råd med ny fina vinterstövlar...jag är less på mina gympadojor som hänger med vår/vinter/sommar/höst.

HUR kan det kommas ig att jag direkt tänkte på Johanna när jag såg dessa:

Far åt skogen

Kategori: Allmänt

med allt! Så känns det just nu......men det blir väl bättre....hoppas jag.

Sitter och har just tagit ned photoshop för jag skulle så gärna vilja göra en ny header i bloggen...jo tjena mittbena, jag fattar nada!
Finns det människor som fattar det här programmet utan att först ha haft lärarledd utbildning? Jag kan öppna ett nytt dokument sen är det stop. Känns tråkigt då jag vet hur mycket fint man kan göra i PS.
Får behålla samma gamla jävla surblogg.

Borde städa idag fast jag inte vill. Men när Emily skrev att hon skulle städa så det var gjort inna helgen så kände jag att jag måste göra detsamma. USCH!

Förbannade photoshop...





(Visst börjar Trollet vara lite mer lik mig nu?)




Vad händer??

Kategori:

Fick nyss springa o hämta in trollet som låg ute på altan i sin vagn....jag bryter ihop. Hon har alltså sovit 35 minuter då. Jag vet inte vad det är som händer men den stora räddningen nu när hon sover så illa på natten har varit att hon kunnat ta igen liiite av det iom att hon sovit 2-2,5 timmar på förmiddagen men så för några dagar sedan började hon vakna efter en timma redan vilket resluterade i att hon blev ett värre monster än jag kunnat tro var möjligt! Och nu vaknar hon alltså efter 35  min och är egentligen så trött att hon var värre påsar under ögonen än vad jag har men att somna om går inte......det här blir jue n jävligt bra dag. JAG VILL BÖRJA JOBBA NU!

Båda barnen har nu så mycket kläder att dom lätt klarar sig till våren så vi har bestämt att spara så mycket som möjligt ur deras feb, mars o april barnbidrag och sen åka till Umeå i början på Maj och göra en storshopping inför sommaren med shorts, t-shirts, linnen, kjolar, klänningar, solhattar, kepsar, sandaler och gympadojjor mm....det blir kul!

Nää...jag måste väl gå antar jag...jag som precis fått sätta ned arslet...

Tillomed

Kategori:

ballongen is blue! Det är viktigt att matcha :) Men jag måste köpa tuttar i fler färger så det finns till alla kläder...ska försöka hitta några genomskinliga och vita, det fungerar ju till allt.
Jaa..jo..jag ÄR sjuk...

I eftermiddag ska Olivia få sova i vagnen o Jakob får ta sparken så ska vi på Babyhörnan o köpa den där ÄLG-bodyn som jag suktat efter så länge nu....


¨

Hittade förresten fina kläder till Lillegris. 2 par jeans, en knallrosa tröja o en med hans favoriter Cars och 5 par sockar (och ett puder till mig) för bara 500kr :)

I'm blue...

Kategori:

I was...någonting. Fy fan vad jag hatade den låten...
Men Trollivia är blååå idag :)

Hmm..vad mer? Bajsnatt.....nu ska jag beställa byxor och sockar till Lillegris....

Mammaträff och farbror doktorn

Kategori: Allmänt

Japp...trevligt med mammaträff som vanligt. Skönt för det får dagen att gå....dagarna blir så fasligt långa hemma när Trollet bara gnäller. Men som vanligt så på mammaträffen var hon from som ett lamm och sötare än någonsin.
Vi bestämde att hädanefter blir det mammaträff på måndagar kl 13, läs på skylten nere vid ingången om vi har ett rum annars är det uppe som vanligt.

Efter träffen bar det iväg till dokton för att få svar på varför Trollet rosslar i bröstet hela dagarna. Han tyckte också det var konstigt då det suttit i så länge o sänkan var bra så han ringde till Barn i Lycksele. Där bestämde läkaren att hon skulle få Bricanyl i ca 10 dagar för att vidga luftrören och fungerar inte det ska vi ha remiss. Jag kände att nej, det är inte det som är problemet och doktorn här sa faktiskt också att han inte trodde att Bricanyl skulle hjälpa, han tror det beror på något rubbat i slemproduktionen. Men jag måste ta bricanylen först vilket känns piss då det r en rätt ordentlig medicin.
Jag minns då jag höll på få Lillegris alldelens för tidigt så fick jag Bricanyl för att stoppa det och en biverkning var hjärtklappning. Fy fan vad otäckt det var! Och nu sa hon på apoteket att det kan vara samma för Trollet och det måste ju vara jätte otäckt. Jag vill inte att mitt troll ska ha hjärtklappning :( Men tydligen ska det ju inte vara någon fara. Men jag tror att jag kommer prova högst en vecka och fungerar det inte så skiter jag i att ge mer.

 Vad är det med mig och mina barn...?!
Brått till världen, gulsot, reflux, öroninflammationer, falsk krupp, konstanta förkylningar, ev. problem med slem och luftrör och dessutom har hon förmodligen en stor körtel typ bakom näsan som gör att hon alltid låter snorig och snarkar men den får vara så länge hon inte får påtagliga problem, att hon har lite jobbigt med snarkningarna får vara....men allt detta ä väl tillräckligt. Nu saknas bara att dom får alla mina allergier också....

Nä huva...kvart i tio..dags att sova!

Johanna!!

Kategori: Allmänt

Måndag....igen

Kategori:

Tråkigt....jag hatar måndagar fastän jag går hemma. Konstigt det där.

Helgen som gick har iallafall varit fullspäckad. Lördagen bestod av kalas hos guddottern Thea som nu blivit 5 år. 5 år!!!!
Jag minns när hon var alldelens ny och jag satt i soffan och höll henne, jag höll på dränka henne totalt med alla mina tårar. Jag grät för att hon var så vansinnigt fin och underbar att jag kunde inte slutat titta på henne, och jag grät av avundsjuka. Jag hade nämnligen redan då börjar längta efter barn så vansinnigt men Magnus ville vänta så jag fick fint vänta i 2 år till innan jag fick min egen lilla bebis.
Efter kalaset var vi bjudna på mat hemma hos Lillemor och Jörgen. Det blev tacos och jag höll på spricka innan vi for hem.

Igår åkte vi o hälsade på tjockislillasyster och när vi var hemma igen så gav jag mig på åter igen att försöka göra barnmat som Trollet gillar och jag lyckades!! Jag gjorde Enkel Torsk och Köttfärssås o makaroner. Jag tror jag kom på varför hon inte ätit den första maten jag gjorde. Hon gillar inte konsitencen (stavas det så?). Den är nog lite för torr för hennes smak och inte slät nog så jag tror att gör jag lite vitsås o mixar ned med den maten så det blir slätare så äter hon nog den också.  Skönt att slippa köpa burkmat iallafall och framförallt skönt att hon verkligen får i sig mat och inte ens massa sås bara....

Ja igår blev hon ju sju månader också...Trollet. Och ja..hon hatar fortfarande gåstolen och jag förgås snart av allt bärade. Om hon är såhär nu...hur kommer hon då vara när 8 månaders-separationsångesten kommer???
Jaja...tur hon är söt iallafall...






Nu ska jag spela lite WoW medans hon sover...

Tack tack igen

Kategori: Allmänt

Till Helena Steward som bara öser ur sig barnmatsrecept. Vill ni ha dom så finns dom dom kommentarer.
Jag ska göra ett ryck imorgon o se om hon gillar något av det. Hon verkar ha mest problem med att det inte är mixat helt slätt. Inte för att det fasnar utan hon ogillar nog bara konsistensen, så fort hon äter något med en pyttebit i så tjöjjes hon :) Primadonnan....

Tack tack

Kategori: Allmänt

Dagen har varit helt ok...Trollivia har sovit rätt kasst eftersom hon inte kunnat sova ute men hon är ändå otroligt lättsam. Däremot vet jag ju till 100% att natten kommer bli hemsk!!! Hon är superhård i magen stackarn och lyckas inte bajsa. Tillslut var det enda jag kund ekomma på att ge henne plommon som då ger henne världens gaser på natten. Hon har ändå inte bajsat så inatt kommer hon ha ont i magen pga förstoppning OCH gaserna från plommonen. Jippie...

Jag fick celebert(?) besök av 2 underbart söta bebisar...ja och deras mammor också så klart som inte ör lika söta men tillräckligt snygga. ERika hade handlat fika för ett helt kompani....men vi åt upp allt. Dock ska du få tillbaka saftflaskan Erika för den är så mycket kvar av att den kan du få njuta av istället för ditt kaffe.
Jag använde förresten just en randig tvättlapp i Trollets rumpa och den luktade fantastiskt gott. Tack för dom!
Det ligger också kvar nå mjukisleksaker´som jag gissar är Angelina Junis.

Nää...om man skulle ta o plocka undan lite och förbereda sig inför den kommande vakennatten med stackars troll med magont.....


Trollivia var så trött så trött men ville inte missa något..tillslut hängde hon i vagnen...


....och somnade

Kolla

Kategori:

Håret håller ju på växa över öronen nu :) Snart får mamma börja trixa med hårspännen :)
För övrigt har diskhon blivit ett favoritställe just nu där hon kan sitta o ha koll på oss andra och leka med allt runtomkring.




Hon gatt ju dumma sig lite också.

Jag undrar jag....

Kategori:

om jag får nå våldgästning idag jag. Det är ju så förbannat kallt!! Jag har iallafall dammsugit ifall att :)

Trollivia sov väl rätt ok inatt, eftersom jag inte ens minns om jag varit inne mer än en gång så måste det ju varit rätt lugnt.
Dock måste hon sova inne idag då det är så kallt och det brukar inte vara någon höjdare...hon vaknar så tidigt då och blir trött igen så fort.
Igårkväll satt jag i 2 timmar och letade barnmatsrecept på nätet. hittade en del saker jag ska prova och hoppas honinte kräks av. För den maten jag gjorde på tex kyckling, majs o potatis tycke rhon är så äcklig att hon kräks. Jag har ju varit så feg o inte våhar använda mig av tex grädde o mjölk då jag lagat men det är ju tydligen ok men jag får nog vara lite försiktig iom hennes yberkänsliga mage. Åsså väntar jag fortfarande på att Helena ska maila över sitt köttfärssåsrecept för det verkade toppen ;

Mer då...hmm...jag ringde BM idag och fick recept på mina gamla p-piller som jag åt sen jag var 15 tills vi började försöka få Jakob. Minipillerna gav mig ju monsterbölder i ansiktet. Jag ville ju inte äta vanliga p-piller eftersom jag fått för mig att det var därför det tog sån tid innan Jakob blev till men vad tusan det är ju så långt bort innan en bebis till ska tillverkas och då är det väl bara att sluta typ ett år innan.

Datarummet är nu tapetserat och snart klart. Igår satte vi in golvlister och nu fattas bara mitt databord (kommer imorgon), gardinerna som ska hämtas ut, 2 st krukväxter till mina silverkrukor och ryamattan som borde komma närsom. Jag trivs där inne nu, det blir Magnus o mitt egna lilla mysrum.

Ikväll måste jag trotsa min dödsångest och fara o sola lite...jag kan inte se ut såhär. Likblek och alldelens svart under ögonen. Bara att be till alla högre makter att jag inte får cancer. Men solar jag bara typ 3-4 små korta gånger så hinner jag nog få mig tillräckligt med färg för ett tag framöver.

Nu...hitta glasögonen så jag kanske slipper huvudvärken....

Yeey

Kategori:

Jag har nu skaffat mig en bärsele som ska vara underbar att bära med. Hade svårt att bestämma mig för sjal eller sele för ett bärdon vill jag ha men det blev en sele eftersom jag kunde köpa den av snällaste tremeningen Christine.
Blir toppen att ha de dagar hon är extrm på att bara ska bäras som tex om hon är sjuk. Och på tex Åselemarknaden blir det toppen att ha den då jag har lärt mig att vagn är INGEN höjdare på marknan. Man kommer oftast ingenstans och vill man intill ett stånd får man lämna vagnen och det vill man ju inte.

Här finns bilder på ERGOS. Min är svart med rött foder som den på andra raden uppifrån.

Trött donna

Kategori:

det är jobbigt att leka.

Vardagsproblem

Kategori: Allmänt

Läste detta i Evas blogg som hon i sin tur hittat i en blogg och jag dog av skratt..stackars kvinna:

"En "verklighets" berättelse från en kvinnas liv:
Alla hårborttagnings metoder påstår att det ska vara lätt att bli av men oönskad hårväxt: rakblad, saxar, noppare, skum och nu detta kallvax.

Helgen började som vilken annan vanlig helg. Jag kom hem från jobbet, och lagade middan. Sen fick jag en bra ide som höll mej upptagen dom kommande timmarna, att använda bort kallvaxet som jag hade i badrumsskåpet. Alltså mot badrummet!

Jag tog fram förpackningen: inga varmvaxklimpar, det var bara att gnida vaxremsorna mellan händerna, dra isär dom och fästa dom på benen (eller var annanstans man nu vill).
Jätteenkelt! Undra hur de blir? Jag menar jag är inte flickig av mej, men är nog så pass vig att jag klarar av detta.. skulle jag tro...
Så, jag tar tag i remsorna och märker att det är två remsor limmade mot varann. Meningen är nu att gnida dom mot varann så vaxet värms mjukas upp. Jag fick en bättre ide: jag tog en hårfön och på med högsta värmen. Kallvax jävlar heller (ojoj vilka fula ord slipper ur min mun). Och så på med remsan på låret. Jag spände lite på huden och drog....

Ookej, det var väl inte världena skönaste känsla, men inte så farligt. Jag tror nog att jag klarar av detta! Så igång med nästa remsa, uppåt... Hårborttagningskampen var i full gång.
Bort med trosorna och den högra foten på toalettstolen. Jag använde samma teknink som innan men gick övet på bikinilinjen. Jag fäste remsan så att den täckte halva underlivet och ända till rumpan (jaa, remsorna är sååå långa). Nu ett ljupt andetag och DRAG!... jösses, synen försvann av ren smärta! ...
Så småningom börjar jag se igen. Jävlar! jag hade bara dragit ett par centimeter! Ett djupt andetag igen och DRAG!..
Varför ser jag ingenting? Allting blir svart.. Det dunkar i örona...dunk..dunk..dunk. ..
Efter en stund blir jag normal igen och kollar på resultatet, min päls täckt med kallvax...
Jag SKA vinna över pälsen! Jag håller vaxremsan som om det vore en olympiaguld. Men varför i hela världen finns det inga hår på remsan?!? Och varför finns det ingen vax kvar på den?!? Vart kan det ha tagit vägen, om det inte finns kvar på remsan?

Jag böjer mej sakta ned med foten fortfarande kvar på toalettstolen. Jag ser hår, det vill säga dom håren som jag just skulle vinna över. Dom håren som borde vara på vaxremsan vid det här laget. Jag känner efter. Jag känner vaxet. NEEEEEEEEJ!! Jag river min kropps mest intima ställen som nu är täckt med geggig hårväxt och gör nu ytterligare ett stort misstag. Som sagt är foten fortfarande på toastolen. Jag måste göra nånting. Så jag tar ner foten... sen fattar jag, att ett par ställen nu är fast limmade.
Underlivet? Ihoplimmad!
Rumphålet? Ihoplimmad!

"Hoppas jag inte behöver gå på toaletten på ett tag"- tänker jag." För då ploppar garanterat ögona ut". Jag vankar desperat runt i badrummet och tänker vad jag ska ta mej till. Varm vatten! Varm vatten smälter ju bort vaxet! Jag fyller badkaret med så varmt vatten som jag bara tål. Kliver i badkaret (Vattnet är en aning varmare den man använder i tortyr av fångar eller när man steriliserar operatisions redskap) och sätter mej. Ingenting är hemskare än att limma ihop underlivet, förutom att sedan fastna i bottnet av ett badkar med brännande hett vatten -- vilket föresten inte smälte bort vaxet .Så, jag sitter fast i badkaret, bokstavligen.

Jag har med mej mobilen på toaletten och ringer min vän Kajsa, som hoppade av kosmetologlinjen. Hon måste väl veta hur jag får bort vaxet. Inte så bra att börja samtalet med att : " jag sitter ihoplimmad i badkaret" Kajsa vill veta exakt var jag är ihop limmad. "Är det bara skinkan eller hela härligheten?"- frågar hon, och försöker inte ens dölja fnittret. Så jag får berätta hela historien till henne.
Hon sa att jag borde ringa tillverkarens kundtjänst, nummret borde finnas på paketet. Men innan det borde jag nog dikta en cover- story. "Du fattar väl att om du ringer kuntjänst med en sån här historia, ber dom dej att vänta ett tag för att sedan spela in samtalet. Du hamnar väl på radio eller internet om du säger sanningen.."

Under tiden som vi diktar en lämplig cover, river jag av vaxet med ett rakblad. Gud! ingenting käns skönare än att limma ihop underlivet med vax, koka den i vatten och fastna i botten på ett badkar och SEN riva bort vaxet! Under samtalet (som nu spårat ur ämnet) hittade jag en liten tub i förpackningen. Det var kräm som man kunde ta bort vaxrester. Jag testade det och började skrika av lycka: DET FUNKADE! Jag avslutade samtalet för att bli av med vaxet. Attans! När jag var klar märkte jag att pälsen fortfarande var kvar. så jag tog fram rakhyveln och rakade bort det istället. Jag hade ju ändå tappat känseln för länge sen. Vaxpaketet stoppade jag in i badrums skåpet igen.. man vet ju aldrig när den behövs .. exempelvis om mustachen börjar växa eller nåt...

Imorgon tänkte jag färga håret !"

Även en blind höna skiter ägg...

Kategori:

eller vad fan är det man säger nu då??
Jag är nog snart blind iallafall. Jag har verkligen kämpat ikväll med att slippa ta på mig glasögonen men fått ge upp. Det är verkligen illa nu..jag ser knappt texten på TV:n från soffan och då är det en 46" TV : / Illa...riktigt jävla illa...

Dagen har iallafall flytet på bra...hux flux var det kväll och jag skulle lägga båda barnen själv eftersom Magnus var tvungen att fixa med bilen. Trollivia är ju inget problem, bara att lägga men Jakob har ju fått för sig att han absolut inte ska ligga still i sängen försen typ kl 21. Så ikväll tog jag in den stora tomten vi har på bron och ställde utanför hans dörr. Jag visade honom att den stog där och sa att tomten ville han skulle sova nu. Kvart i åtta sov han :)

Jag har gett upp drömmen om att Trollet ska köra någon gåstol nu....hon är helt enkelt ett av dom barnen som inte vill(fattar?). Vi får hitta på något annat bus. Mammaträffen var trevlig...även om jag kanske inte var det. Jag vet inte jag var bara alldelens matt. Och Trollet som är ett gnällmonster hemma utstötte inte ett ljud av missnöjde när vi var där....attans skitunge! Ska man måste lejja hem nån cirkus som håller full rulle hemma för att hon ska vara nöjd??
Helena Steward förresten ta och sätt dig ned o maila över dina barnmatsrecept...jag minns ingenting..haha.
Och Erajka...suck suck suck...jag som verkligen gillar dig åsså tänker du dra...inget kul. Riktigt så jag blev skitbesviken...

Nu...sovdags..harre klockan är ju över 22...god natt!


Jakob var lite trött igår...somnade upprätt.


Diskhon är roligare än den där jävla gåstolen från hell!

Sorry Erika!

Kategori:

Ok inte cykelbyxor då...öhh..leggings kanske det heter nu för tiden...det är ju typ samma sak ;)

Sommmardrömmar

Kategori:

Åhh vad jag längtar efter att få köpa sommarkläder till Trollivia!! Det ska bli så kul att få köpa lite flickigt!
Blir det lika varmt som vanligt så blir det väl mest bara tröja o blöja iof men oj vad jag ska köpa linnen, shorts, cykelbyxor och allt sånt. Jag som är besatt av att köpa mössor längtar efter att få köpalite olika solhattar o kepsar.
Om man bara hade vetat storlek hon kommer dra då men det är så svårt att veta om hon klivit över till 86/92. Det är iallafall slut med bodies då. Min gräns för att använda body går vid ett år...sen blir det bara bökigt med av och påklädning. ´

Mammaträff idag..skoj skoj men man ser ut som en levande död  med dom svullna svarta påsaran under ögonen så egentligen borde jag gomma mig hemma under soffan.
HIttils har kvällarna o nätterna blivit som drömmar jämfört med hur dom var förut. Detta efter att vi slutat med plommonen. Lilla Trollet får uppenbarligen tokont i magen om natten av  dom. Från att ha vaknat 10ggr på kvällen och ibland inte somnat om mer och sen hela natten så sover hon ungefär från läggningen till ca 03, vaknar till och får tutten eller kommer till vår säng och sover vidare.

Nu ska jag svulla lite mer kladdkaka....

Bikini också

Kategori:

blev en ny bikini också som jag kan strutta runt i hemma på bakgården där ingen behöver se mig.
Den jag har köpte jag när jag o Lisa åka till turkland för typ..öhh..snart 7 år sen...illa.
Jag hade gärna sett att man fick sån kropp som hon på bilden på köpet men så var inte fallet...

Sommarhandlat

Kategori:

Jag tog en storshopping på HM och köpte lite kläder till sommaren. Tog strl  som jag brukar ha men inte sitter snyggt på mig nu efter grav och hoppas på att ha fixat så det sitter bra till sommaren då.
















Leggings svarta o vita






Hårklämmor

Så måste det vara....

Kategori: Allmänt

att all mens och mensvärk man inte haft senaste 1,5 året kommer i ett svep.....
Aj....

Träning på låg nivå..

Kategori: Allmänt

dvs ingen alls.
Fy fan vad jag önskar att jag var en som tycker det är roligt att träna. Jag vill också när jag inser att jag har en extra timma ledig bli glad och glatt skutta iväg till gymmet. Jag har försökt det har jag och nej jag blir inte mer motiverad när jag väl är där. Självklart skulle jag nog tycka det är roligare och roligare så snart jag börjar se resultat men utan glädje och motivation så dröjer dom resultaten, eller snarare uteblir. Jag gick mycket på aerobic ett tag men oj så jag gruvade mig varje gång innan. Jag gillade det inte men jag ville röra på mig. Men roligt...nej. Jag vill heller inte välja ett förtryckt program av typen "lätt" "medium" eller "hård" träning. Jag vill ha det som för några år sedan. Den enda gången i mitt liv jag fullkomligt älskade att träna var när Mi övertalade mig o Magnu satt börja hos honom på "trean". Han gjorde personliga träningsprogram åt oss och följde oss i varenda övning och rättade och peppade. Jag höll på så länge att jag såg tydliga resultat, vilka muskler jag hade. Jag älskade mina armar och axlar!! Men Mi fick för lite tid och bor nu inte här längre. Den lokalen var precis lagom för mig. Jag tycker BodyCenter är för stort. Dessutom så många maskiner inom styrka. Med mi höll vi bara på med vikter och det var så kul.
Jag vill inte fortsätta såhär, jag måste göra något men har ju ingen som helst jävla karaktär. Visst jag kan gå ut med vagnen varje dag i kanske en vecka men sen dör det av. Jag har påbörjat så mycket sen Jakob föddes men jag kan inte fullfölja NÅGONTING.
Jag skulle ge allt för att få styrketräna igen och tycka det är roligt.
Om jag bara hade kunnat hitta programmen han gjorde vore ju en början men dom är borta för evigt sen flytten. Dom var super.
Uppvärmning för varje ny kroppsdel var 20x2 och sedan då lite olika med 4x3, 2x10 osv.
Jag märkte tyvärr aldrig något på magen men resten av kroppen.
Buhu...

Förlossning

Kategori:

Kan lika gärna lägga in alla förlossningsbilderna jag har...åhh man blir alldelens nostalgisk! Jag LÄNGTAR efter att få föda igen för det blir iallafall en gång till så firt man glömt bort alla vidriga nätter av vakenhet och en bebis som på dagen är övertrött och tjurig.






Hög på gas tror jag. Det var något tillfälle vill jag minnas där jag sög in för mycket och bara försvann, Magnus hann bli rätt orolig berättade han.


Ont


Godis är gott mellan värkarna. Jag behövde en sockerkick.


Här funderar jag fortfarande på om dom inte sett fel för jag väntade ju en kille...




Utmattad


3130gram och 48cm lång

I miss my bästis

Kategori: Allmänt

Tänk att vi umgicks från morgonen då hon kom förbi mitt hus innan skolan tills vi gick o la oss på kvällarna så gott som. Om jag visade mig i korridiren på skolan utan Eva så frågade de andra och tom lärarna om Eva var sjuk idag. Jag saknar den tiden...vi var som lång och lerhalm..säger man så?
Så fort skolan var slut var det hem o käka sen mötas upp igen. Det blev lite sämre med det efter att Eva o Erik (som hon fortfarande är tillsammans med) blev ilag och vi började olika linjer på gymnasiet.
Sen flyttade hon :( och jag fick barn.  Det gjorde ett rätt ordentligt glapp mellan oss ett tag. Men när vi sen träffades så insåg vi nog båda två att allt ändå var precis som vanligt!! Trots att vi inte träffats på evigheter, vuxit på oss och så så kunde vi ändå börja våran träff med samtal om muspruttar och liknande.

Ja så pass viktig är hon för mig att jag känner mig så ogenerad av hennes närhet att hon fick vara med vid Olivias födelse. Jag lovade henne det och smsade när det var dags. Hon vågade inte säga eller göra så mycket under mitt plågade gnällande men jag minns att jag tyckte hon var så söt då Magnus sprang iväg för att köpa något att äta till sig själv och jag låg där och hade världens jäkla värkar. Då satte hon sig bredvid mig och strök mig på armen med typ lillfingret :) Jag tror hon var lite rädd och visste inte om jag ens ville att hon skulle röra mig men allt sånt uppskattas.
I löve you!
Och by the way Eva...jag har bara dryckit 1 glas ;)

Du är välkommen vid nästa förlossning också. Då har du vanan inne och kan hjälpa till. Men jag ska fan i mig vara med vid din också!!

Lektajm

Kategori:




Från liten till stor

Kategori:


Nykläckt
(Notera hur kampen tagit all färg från mitt ansikte jämfört med från halsen o nedåt.)


Liten BLOBB 1,5 månad gammal

Stora damen 6,5 månad gammal

Tagit tjuren vid hornen

Kategori:

Jag har beställt en baddräkt nu. Jag har vägrat förlja med till badhuset då Magnus och Jakob varit och det känns fortfarande gruvsamt men för barnens skull så ska jag nu skit i mig själv och följa med. Trollivia har ju aldrig varit på badhuset så det blir spännande.  Skulle helst ha en söt baddräkt på henne men dom är väl inte bajssäkra så det får väl bli å köpa en såndär badblöja.

Jag hittade denna i Ellos på 70% rabatt så 75 kronor kostade den. jag är inte noga på det viset. Ingen kommer ju ändå se baddräkten, alla kommer bara gapa åt mina fettolår som skaver ihop, min mage som guppar och min gigantiska röv som ramlar ut ut baddräkten.

Barnen

Kategori:

den tråkiga snutten på barnen som inte fungerade förut...

ABC

Kategori: Allmänt

Håll koll på ABC-planchen på väggen i den här gamla filmsnutten på lillegris. Om någon känner igen den och kanske sett något liknande i Umeå (Erika) eller Lycskele (Charlotte) ;) så köp till oss!

The frilla!

Kategori:

:) :)


Lite dött

Kategori:

på bloggfronten just nu men har inte så mycket att skriva om så. Vi håller på med datarummet nu. På torsdag kommer de nya tapeterna så vi ska försöka hinna riva, spackla och slipa nu i veckan. Olivia försöker krypa på riktigt nu och Jakob är mest bara söt!




Olivias hår har toktvärvuxit men det går inte få med på bild. Hon hade ju så tunnt fjäderlätt hår som blont hår brukar vara men nu är det långt och tjockt. Det har bara pangvuxit.


Nu är glada julen slut slut slut

Kategori:

Magsjuka råder ännu men jag har trots den lyckats städa bort julen idag. Skönt att ha det gjort.
Olivia sket vatten igår men verkar vara normal i magen nu. Dock är vi tillbaka på ruta ett med maten nu när hon precis hade börjat äta. Hon tjöjjes av maten direkt. SUCK

Lite bilder från ikväll...








Magsjuka

Kategori: Allmänt

och med råge. Säkert 50 gånger värre än den vi hade för 1,5 vecka sedan. Jag är ensam hemma med båda barnen och får varva lek och tröst med att springa på toan. Det är nog det värsta jag varit med om. Jag hoppas det är snabbt övergående!! Jag har inte varit så här ynklig sen...jag vet inte när.
Varför...varför...

Det blir jui nget då Evelina. Måste vänta å se så inte hon blir sjuk. Blir spännande att höra ifrån dig sen.

Nyår

Kategori:

Var supertrevligt. Det hade varit kul att stanna längre men när Trollivia redan trilsklas med sovningen så iddes vi inte riskera att vända allt än mer upponed.

Några bilder blev det men jag lägge rbara ut de på barnen då jag inte vet om jag har lov av de andra på bilderna att lägga ut dom.


Rädd om raketerna


Sockersöta prinsessan


Galet glad hela kvällen


Lillegris (Huset är under renovering)


Trollivia i finaste myskoftan