Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Är han verkligen död? ;)

Kategori: Allmänt

Det börjar ju nästan alltid florera rykten när någon stor kändis dör hurvida dom faktiskt dog och om dom ens är döda.
Så även med Michael Jackson men vad tusan, jag ser ju det så många andra påstår sig se :) Förmodligen har det sin helt naturliga förklaring men lite småspännande...

Underbara lördag

Kategori: Allmänt

Vilken helt fantastisk dag det varit!!

Det började med sovmorgon och efter det var det lite bråttom att göra oss klara för att hina med inlandsbanan. Jakob tyckte det var superkul att åka tåg. När vi kom fram till Storuman mötte M och Trollet upp oss och sedan strosade vi runt och myste med vårrullar, munkar, vatten och en massa gotta. Jakob åkte den värsta av karusellerna som fanns där. Barnkarusellerna ville han inte alls. "Men mamma, jag är en stooor kille".
När vi kommit hem åt vi lättmiddag sen drog jag och Jakob ut på en mopperagg. Hur mysigt som helst.
Trollet var trött ikväll men Jakob sitter frotfarande uppe och äter chips....men snart ska han lägga sig också.

Jag har rivit mintchoklad över några päronhalvor som jag ska stoppa i ugnen och äta glass till.
Japp...jag drunknar snart i mitt eget fett men lyckas inte göra något åt det. Jag är en sån där dumskalle som K.M inte gillar ;)

baj baj

Men seriöst!!

Kategori: Allmänt

Ännu en dag

Kategori: Allmänt

och några bilder från den.
Imorgon blir det lite marknad i Storuman och jag och Jakob ska ta inlandsbanan dit för det tror jag han kommer tycka är toppenkul!

NU blir det vin och kvällsprat ute på altan.























Nej nej nej!!!

Kategori: Allmänt

För Guds skull NEJ!!!!

Tyst som i graven...

Kategori: Allmänt

men jag har inte så mycket att förtälja...
Vi solar och har det bra. Vi är ute hela dagarna så på kvällen är man slut på.

I år ska jag vara riktigt duktig på att plocka bär har jag bestämt så jag hoppas det blir hallonår iår...det har ju varit dålig de senaste åren. Jag ska plocka hallon, jordgubbar och blåbär och göra massvis med hemkokt saft, det är ju den allra godaste!

Bjuder på några bilder från dagarna som varit sen ska vi äta jordgubbar och grädde.

Förhoppningsvis sol och bad imorgon igen...







Trollet vägrar ha skorna på fötterna men har dom mer än gärna på händerna och kryper runt.









Knäppunge

Kategori: Allmänt

Trollet har börjat med något nytt och hon är så jäkla söt!
När hon blir glad eller typ uppspelt så slamsar hon till sig genom att spänna hela huvudet så hon skakar och höja på ögonbrynen och spänna ut fingrarna. Hon är hur söt som helst och vi skrattar varje gång.



Annars har dagen varit en toppendag med en massa solning, bus, lek, bad och glass. Min jakob fick sig en sparkcykel som han är riktigt stolt över. Idag har varit en sån dag då jag tittat på honom flera gånger och blivit så förvånad över hur stor han är nu. Min härliga underbara vackra kille!



Nu ska vi sätta oss ned och planera en liten semestertripp. hejs!

Emily...

Kategori: Allmänt

Hur allvarliga var vi ang maraton i spåret?
Jag kräks på min äckelmage och drunknar i mitt eget fett....imorgon är det måndag...då börjar man om!

Jamen äntligen

Kategori: Allmänt

ÄNTLIGEN en riktig sommardag. Jag jobbade natten som var men kunde bara inte sova då jag visste att det var strålande sol ute så jag ställde klockan och klev upp strax före 12, sen har vi varit ute hela långa dagen! Så fantastiskt underbart...bortsett fårn all hemskt mygg och knott. barnen är riktigt illa bitna....Trollet har 4 st småbett nästan på samma ställe i pannan så hej vad hon blödde. Sista natten inatt sedan är det semester och jag hoppas verkligen att vädret bara blir ännu bättre. Tog ju rätt kort semseter den här sommaren så jag ska ta några veckor till i sept tror jag och sedan sparar jag barndagarna så att jag tar ut ledigt hela nästa sommar istället då Trollet är lite större. Nu ska jag natta barn och sedan invänta klockan så jag får fara på jobbet....




















Transformers

Kategori: Allmänt

Linkin Park har ju gjort introt till nya Transformersfilmen. Här kommer musikvideon. En riktigt bra låt och den bästa musikvideon dom gjort på länge. Linkin Park – “New Divide”

Bebislös

Kategori:

Jaha...så har man ingen bebis längre. Idag var alltså dagen då men bebis fyllde 1 år och blev ett barn. Det känns rätt vemodigt måste jag säga. Tur jag ska få ha en bebis till om allt vill sig väl. Det blir lite lättare när man tänker så.

Dagen har varit bara bra med fint besök och fina presenter och ikväll var Trollet helt däckad av dagens bravader.












Sista sista avsnittet....ever!

Kategori: Allmänt

45 inuter kvar tills det är dags. Jag har följt Cityakuten så länge jag bara kan minnas, och nu är det slut. Det är fasen riktigt ledsamt. Så nu ska jag bunkra upp med popcorn och lite fruktsallad och sedan blir det TV i nästan 3 timmar...undrar om det blir många tårar....?

Snart är det dags...

Kategori: Allmänt

snart smäller det för Trollivia. Jag hoppas hon får mycket nytt och spännande eftersom hon är så dödligt less på alla sina gamla saker. Kör nog på med bullbak imorgon, kakor på onsdag och en bärpaj och tårta på torsdag.
Hon mår förresten mycket bättre ´nu, penicillinet har gjort sitt jobb.

En vecka kvar till semestern också men som det känns just nu hade jag lika gärna kunnat jobba....jävla pissväder! Då det inte går att vara ute så står ammsugning, skurning och klädtvätt på schemat idag. Sen ska jag göra en skaldjurspaj tills pappan i huset kommer hem.

Hejs...

Jobbigt att undersöka barn?

Kategori: Allmänt

Efter att Trollivia haft feber och gråtit konstant i 2 dagar åkte jag till akuten och satte mig där. När vi fick komma in i ett rum fick jag berätta hur länge hon haft feber, hur mycket feber on haft och hur mycket alvedon jag gett henne. Hon kom fram till att det är en helt vanlig förkylning som ju faktiskt inte är farlig och att det inte är ovanligt att dom är griniga och kinkiga då.  Jag sa att jag ändå är rätt säker på att hon har riktigt ont någonstans så ledsen som hon kan bli och ville att det skulle tas en snabbsänka på henne. Till svar på det fick jag "tycker du verligen hon ska behöva utså att stickas". Jag blev lite spak men tog mod nog till mig och sa att jag vill att ni iallafall kollar öronen på henne innan jag åker hem.
"Jaja det kan jag göra". När hon tittade i örat så börjar hon mummla och säger att hon kanske är lite röd. Efter att en läkare också tittat säger han att trumhinnan buktar och att det är blodvattnigt i örat. Hon har alltså haft vansinnigt jätte ont!! Vi fick ordinationen smärtstillande och närdroppar då dom undviker så länge dom kan att ge antibiotika. Vi ska tillbaka dagen därpå och titta igen.  Det var inte försen min mamma i ilska påtalade det som jag också blev väldigt ilsk när jag tänker på att dom verkar vara så jävla ovilliga att undersöka lite snabbt, och helst barn. Det tog henne 30 sekunder att titta i öronen, varför var hon så motvillig till det?! Vi hade lika gärna kunnat åka hem utan koll och så hade Trollet fått fortsätta ha jätteont utan att någon fattar någonting.
Idag var vi iallafall tillbaka och fick välrdns bästa dr Hillensjö som lyssnade på hjärta, lungor, tittade hur snabbt hon andades, titta i öronen OCH tittade i halsen. Hon kom fram till att det fortfarande var så pass ont i örat att hon fick penicillin. Så nu hoppas jag den börjar verka så snabbt som det bara går. Jag vill ha tillbaka min Trollivia som bara gnällde lite innan om man jämför med hur hon varit nu.
Jag tog iallafall en halv dag VAB idag och ska jobba kvällen så fort M kommit hem.

I övrigt händer inte så mycket. Det börjar bli lite sommarfason runt huset då jag hängt upp både blomlådor, amplar och planterat ute. Vi ska också så igen fulrännorna på framsidan och plantera vinbärsbuske.

Igår fick jag bli riktigt jäkla ledsen också och det gör rätt ont än. När Meggie avlivades i februari så lovade den veterinären mig att hon skulle få ligga i deras frys tills jag kunde gräva ned henne. Om jag inte kom så skulle dom ringa mig. Han skrev namn o allt på lådan. Nu har M grävt en djup grav och jag åkte för att hämta henne igår.  När jag kom dit så var det en annan vet som inte vetat om det tydligen så dagen innan hade alla djuren hämtats. Min Meggie fanns inte kvar, hon var bortkastad! Jag blev alldelens chockad och ledsen. Det var riktigt synd om den killen också för han blev förstörd han också. Han det ju vad det innebär att ha djur och kände sig nog väldigt dum och skyldig. 
Jag satte mig i bilen och grät en hel del och fick tröst av Jakob som talade om hur mycket han älskade mig. Det känns så illa mot Meggie att hon liksom bara kastats bort eller bränts upp eller vad dom nu gör. Jag känner mig som världens svikare. Jag ville så gärna ha henne hemma med en fin liten grav....

Nu ska jag spana vidare.

Sjukdom och skit...

Kategori: Allmänt

Har inte haft tid och ork att skriva senaste dagarna. Trollivia vaknade natten till igår och ville bara inte sova utan bara gnällde. När jag gick in till henne var hon het som en kamin. Hela natten med feber och hela dagen igår. Inatt har det varit hyfsat men kl 5 imorde när hon var så ledsen gick jag in till henne och återigen var hon glödhet. Jag iddes inte bråka med henne utan tog henne till oss där jag satt och strök och försökte trösta. Hon har ingen ro alls i kroppen. Hon var så trött att hon bara tippade men så fort ögonen slog igen så började hon sprattla och vara jätte ledsen. Det är så jobbigt när man inte vet vad som är fel. Är hon gnölig och ledsen just för att hon har feber, man blir ju som helt matt och ledsen då. Eller är hon ledsen för att hon har ont någonstans? Och vart? Tänderna? Huvudet? Öronen?
Har hon feber kommande natt också så åker jag in med henne imorogn så får dom ta en snabbsänka på henne.

Pissvädret som är gör en inte heller på bättre humör direkt...jag blir så jävla less!

Jaja...lägger in några bilder från de senaste dagarna..













Trött Jakob somnade på golvet


Sjuk Trollivia


Fortfarande sjuk















Går och går

Kategori: Allmänt

Japp nu har det släppt! Visst är hon en fegis men när hon väl vågar så är balasen inga problemn utan hon går dit hon tänkt gå. Det är så himla roligt.

Vi är uppe i fjället och imorse snöade det och just nu sitter Olivia i fleecekläderna. Det är riktigt illa att man ska måsta ha fleece den här tiden.
MEN det är så lugnande här uppe....


Tjing

Hemma igen

Kategori: Allmänt

efter en heldag i Umeå. Som vanligt kom man iväg lite försent och det räckte för att starta stressen i mig till max. När vi kom fram bestämde vi oss för att ta Barnens Hus först för att fixa Olivias presenter. Vi hann in och gå runt lite och plocka på oss lite saker till Jakob när jag kände att något blev på tok. Jag hade ju kännt i bilen att jag hade en jäkla mensvärk men kunde inte ana att det skulle komma som en störtflod inne på Barnens Hus. Det blev att lägga tillbaka sakerna och rusa ut i bilen, köra till närmsta affär och handla på sig nödvändiga saker för ni ska inte tro att jag är förberedd med sådan i fickan. Efter detta åkte vi tillbaka till Barnens Hus och jag var än mer stressad av tiden som nyss gått förlorad. jag ville nämnligen vara hemma lagomt till barnens läggning. Hur som helst så hittade vi ingenting, noll, nada till Olivias födelsedag. Antingen var det skallror och sånt för lite mindre barn eller så var det för avancerat. Jag var väldigt inne på en dockvagn men magnus tycker att hon är för liten för att uppskatta det nu och lika gärna kan styra sin LäraGåVagn.
Vi sket i det och drog in till stan för klädshopping. Jag sprang runt på LINDEX, HM, ÅHLENS, KAPPAHL mm men hittade ingenting jag tyckte var värt att lägga pengar på. Barnkläderna var antingen tråkiga, svindyra eller nedklottrade med Musse Pigg, Mimmi Pigg eller Hello Kitty. Till slut hittade jag några halksockar till båda barnen, några snygga tröjor till trollet och ett par baggyjeans. LilleGris fick sig ett linne och några leksaker för han har så mycket kläder. Pappan i huset fick sig några kalsongpar och mamman som knappt tyckte det var lönt att kolla på kläder till sig själv hittade sig en väska som hon faktiskt är mycket nöjd med. Jag har aldrig varit en väskmänniska utan mest känns mig fång men nu har jag börjat känna att jag saknat en och faktiskt behöver en. På Åhlens fanns den som passade mig (efter några smygfotoan till Eva och smakråd av Jessica som vi träffade på), den var enkel utan för mycket krussiduller, lagomt stor och passade riktigt bra på mig. Jag längtar efter att köpa fler väskor. Vi hittade även 2 halvbra presenter till trollet men jag måste ut på jakt nästa vecka och se vad Vilhelmina kan erbjuda. Ni flickmorsor kan gärna tala om vad ni tänker köpa.

Men det som nog var allra bäst men denna resa var att vi på hemvägen stannade till och hälsade på vår söting Rikki. Han blev så glad och jag grät direkt jag såg honom. Jag saknar honom massor men så skönt att han har det så vansinnigt bra där han bor nu.

Väl hemma var det bara att kasta isäng ungarna och nu blir det lite surfing, lite guitar hero och sedan sängen.
Imorgon ska jag vara barnvakt till GosGrisen och sedan packar vi ihop och åker till fjälls hela helgen...UNDERBART!

Tjing.