Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Köpes!

Kategori: Allmänt

Det har ju fungerat så bra tidigare att annonsera i bloggen så jag kör på det igen :)

Finns det någon härikring som har en sån barnsits/stol som jag kan sätta bak på min cykel så jag kan ta Olivia med då jag ska cykla?
Jag söker även efter en cykelkärra men det räknar jag med är svårare :) så en sits blir bra till att börja med.

Hur verkar kärran vara Helena? Törs man sig på ett köp?
Det var här jag läste det jag berättade om.


I övrigt känns det rätt nedåt just nu :(

Dags att lägga barnen!

Soooooooool!!

Kategori: Allmänt

Vad mycket lättare det är att ta sg upp ur sängen kl 6.30 när det är soligt utanför fönstret!! Hoppas den stannar hela dagen nu bara.
Inte mycket planerat idag mer än öppna föris efter lunch. Kanske tar vi en promenad till Ica och ser om det kommit in mer sommarskor till ungarna.
 Får se när flickorna ska träffas, förhoppningsvis lite senare ikväll så kan kan följa med och då barnfri ;)

Idag fyller GosGrisen en månad och precis som det varit med mina barn känns det så konstigt att han redan är en månad när det samtidigt känns som att han funnits hur länge som helst.

Nu är det frukosttajm!

Panik!

Kategori: Allmänt

Just nu har jag panik och gråten är inte långt borta.
Vi som tar miljoner kort på ungarna har ju varit duktiga och brännt ut bilderna på en backupskiva ifall datorerna skulle paja.
Jag har hittat en från 07 med alla bilder på Jakob men den vi gjorde strax efter Olivia kom är puts väck!! Jag har letat överallt men jag kan fasen inte hitta den och där är ju fullt med bilder jag är rädd om och jag hade tänkt bränna över en hög nu igen då det är några månader sedan...fan fan fan!!

Klänningshjälp

Kategori: Allmänt

Som de flesta av mina vänner vet så är jag ingen klänningsmänniska. Jag känner mig väldigt obekväm och känner mig mest som en fet gris. Dock vet jag att Magnus varje sommar hoppas på att få se mig i klänning så jag tänkte göra ett försök. Jag har blivit väldigt inspirerad av Erika som jag tycker har väldigt bra smak vad gäller klänningar så hjälp mig nu för jag har ingen koll på vad som är snyggt och inte vad gäller den typen av plagg. Länka mig några snygga klänningar, somriga och som inte smetar åt som korvskinn... Då kanske jag ger det en chans...

Mera musik

Kategori: Allmänt

Jag fullkomligt älskar den här versionen av denna låt:
:
Originalet::

Gräsänka

Kategori: Allmänt

Visst är det så man kallas när karln rest iväg?
Magnus har nu lämnat Vilhelmina för att festa loss ordentligt, vilket han inte gjort sen innan jag var gravid med Trollet så jag hoppas han får roligt. jag är ju lite avundsjuk må jag säga men jag fixar inte att lämna bort Trollet när on sover såhär illa. Hade hon sovit bra hade det inte varit nåt snack då hade jag åkt med.
Jakob är i fjället med mormor och morfar och har sagt att han vill flytta dit för han älskar fjället. Roligt att han trivs så bra där.
Alltså är det bara jag och Trollet hemma. Vi har nyss varit ute på långprommis med Lillasyster och Gosgrisen. Underbara väder!!
Nu ska jag strax fixa middag till Olivia och sedan räkna ned tiden till min ensamafton.  Strax innan Trollet ska sova ska jag dra iväg och köpa pizza, åka hem o lägga henne och äta pizzan i lugn och ro framför TV:n, sen invänta Robinson och efter det blir det ett avsnitt av Greys Anatomy innan det är dags för sängen. Jag ska nog stänga av telefonen så jag slipper ev. fyllesamtal från M där jag bara skulle bli irriterad över hur vansinnigt full han verkar vara.

Bajbaj

Kurs idag

Kategori: Allmänt

Idag fick Magnus ta ledigt på förmiddagen eftersom jag hade en kurs via jobbet som jag behövde gå på. Jag har aldrig varit ifrån TRollet så länge men allt gick bara bra både för mig och henne.
Mindre kul var att jag fick mail idag av chefen om att det är obligatorisk APT den 27 maj från kl 17-19. Jag jobbar den sagen 7.30-17.00 så det skulle innebära att jag inte träffar barnen mer den dagen än på morgonen innan dom ska till mormor. Måste försöka få flex så jag kanske blir ledig mellan 14-17 iallafall så man hinner kramas en stund.

Idag när Trollet hade sovit klart på eftermiddagen så åkte ag, hon och Jakob till leksaksaffären och shoppade loss lite. Vi har så jäkla dåligt med pysselgöra hemma just nu så vi köpte ritbblock, alfabetspyssel, målarfärg, ansiktsfärg och såklart en liten bil ;)  HIttade ett tält med Cars på också som Jakob ville ha. Han skulle noh älska att ha sitt eget "hus" på baksidan så jag ska köpa det åt honom sen.

Jag och Eva har tränat även idag och idag gick det bättre som tur var. Vi var ensamma och jag hoppas verkligen att dom inte har någon slags filmkamera installerad någonstans där...hohoho...

Nä nu blir det soffan....

hejs

BUUHU!

Kategori: Allmänt

Dålig tajming!!

Hade det inte varit för att jag börjar jobba hade jag tagit henne bums! Precis såhär vill jag att min kkommande chihuahua ska se ut. Vit och korthårig. Åhh vad jag vill ha henne!!

Jakob

Kategori:

Lillegris när han var ungefär som Trollet är nu, 10-11 månader.

Gaaah!

Kategori: Allmänt

Då har jag lagt in flera oliak klipp men sen gör bloggen så det blir amma klipp om och om igen...nu orkar jag inte! jag blir förbannad och lägger mig. (Flickor, vi tar upp dagbyte på träffen hos mig på måndag då)

Kåtslag, längtan och drömmar

Kategori: Allmänt

Underbara vackra Chester med underbar röst. Att han dessutom har barn gör honom ännu mer underbar.
Längtar efter nya skivan så jag hller på bli tokig
Drömmer om nästa konsert. Blir det hälften så magsikt som det var i globen blir det fantastiskt! Dom lovade ju då att det inte skulle dröja lika lång tid igen så vi får väl se hur det blir med det löftet. med tanke på att dom tvingades ställa in Hultsfred för andra gången i fjol så tycke rman dom skulle komma snart!
Gillar man Linkin Park så MÅSTE ni se dvd:n "Live in Texas"

Hur var det nu mina damer?

Kategori: Allmänt

Visst bytte vi från tis-mån pga av att du jobbade tisdagar Kajjan? Kommer du göra det fortsättningsvis också, i maj?
Jag har tittat igenom mitt schema nu och sett att jag är inte ledig en enda måndag i maj men däremot kan jag varenda tisdag då jag antingen är ledig eller jobbar till kl 12. Men tappar vi Kajjan vid ett byte är det ju skitsamma och trist ändå så då skulle det ju kvitta.

Och så gick det...

Kategori: Allmänt

Mammaträffen var supertrevlig som vanligt och Helena Streward hade bakat för kung och fosterland.

Träningen gick segt idag, ben är inte min favorit och jag var stressad.

Ica hade inga sandaler i Trollets storlek eller överhuvudtaget "bebisskor" men hon skulle få in massa mer under veckan trodde hon så vi får avvakta.

Jag har köpt en cykel och är superlycklig, som jag längtat. Nu ska jag leta efter en cykelkärra och en barnsits och hjälmar åt oss alla tre.

etar jeans för glatta livet! Jag har ett enda par jag jämt har numera. Måste ha ett par stuprör till och så vill jag ha ett par baggyjeans.

Barnen ligger och om 20 min börjar Cityakuten.'
SEn sover jag så godnatt.

Måndag igen

Kategori: Allmänt

och solen skiner, underbart!
Det denna dag har att bjuda på är:

* Nu ska Trollet köka lite gröt och sedan sova vagnen
* Medans Trollet sover vagnen ska jag passa på att sitta ute på altan i solen
* När Trollet vaknar blir det lunch
* Efter lunchen blir det prommis ned till Helena för mammaträff...äntligen. Men vi har en tår i ögat över att Arvid inte är där idag heller.
* Efter mammaträff blir det prommis till mor och far där sedan pappan i detta huset får hämta upp hela lilla familjen
* Träning med Eva
* Åker hem och äter middag och efter middagen är avklarad blir det en tur till Ica Tallen för att köpa gympaskor och sandaler till båda barnen.
* När handligen är avklarad är klockan gissningsvis dags för kvällsbus
* Medans Magnus kvällsbusar med barnen åker jag förhoppningsvis och köper en cykel
* Efter kvällsbuset blir det pyjamas och diverse kvällsfika och sedan lägga barnen
* Barnen sover så vi inväntar då att klockan ska bli 21 så vi kan slänga oss i soffan och se Cityakuten
*Kl 22 SOVA!


Kamelontdesign har kommit med nya färger på sina bodysuits. Jag är inte överförtjust i någon av dom faktiskt utan tycker bäst om den rödbruna Trollet hade förut. Dock är jag överförtjust i själva dressen så möjligtvis att det blir den turkosa.






Tjoohooo!

Kategori: Allmänt

Jag har nog hittat mig en cykel äntligen!!
Bara cykelkärran och cykelstolen kvar ;)
Nu 'är jag glad!

Den dög väl...?

Kategori: Allmänt

Helt ok för att vara amatör ;) Men speciellt god tycker jag inte den var. Ska Jakob ha ormtårta igen så gör vi den lite mer på vårt eget sätt....
Äntligen kväll...snart soffan och Robinson. Och sån tur hade vi vinlösa stackare att Magnus mamma skulle in och jobba inatt så hon kommer med en flaska vin sen :)

Så klart...

Kategori: Allmänt

jag kollar varje dag BLOCKET för att se vad som finns till salu i Vilhelmina. Jag tror aldrig jag sett någon annons om en orbitrk. I morse satte jag ut våran och när jag kolla blocket ikväll så har någon annan i Vilhelmina också lagt ut sin....bajs!

Och jag vill ha en IKEA matstol till Trollet. Den där "antilop"
Någon med en över?


Nä lika bra att krypa under täcket då jag fryser som fan och behöver sova...

En bra fredag

Kategori: Allmänt

Idag fick jag ett brev hem som gjorde mig väldigt glad. Det kom från försäkringsbolaget där jag hade Meggie försäkrad, jag kontaktade ju dom ang att hon var avlivad och att det var pga benen.
I brevet stod att jag var berättigad till ersättning och att 11000kr ska sättas in på mitt konto.
Jaaa..jag blev glad. Nu ska det mesta till kredikort och skulder men det var ju sannerligen välbehövliga pengar. Ska spara resten till nästa sommar då det blir dags för valpköp. Jag gissar på att chihuahuas kommer fortsätta vara överdyra ett bra tag till.

Lite bilder från idag:










Jävla as!

Kategori: Allmänt

En sån där förmiddag igen....

Kategori:

där man bara inte orkar tillslut ;)











Just ja

Kategori:

ett litet grattis till trollet cokså som har namnsdag idag. Det var faktiskt inget vi hade en aning om när vi valde hennes namn att hon hade namnsdag på Jakobs födelsedag men så är det! :)

Idag för tre år sedan

Kategori:

satt jag på BB i Lycksele i världens största lyckorus. Vi satt där och kunde inte slutat titta på våran vackra håriga jakob. Det var påskafton och min nära vän Angela fyllde år. Även en tant jag jobbade med fyllde år den dagen, 90 år, och sorgligt nog så dog lilla underbara Tille den dagen. Idag har det varit full rulle hela dagen. Eller ja, förmiddagen satt vi mest ute i solen på altan men efter lunch har det bara varit full rulle. Några bilder fårn dagen:
























Trött Trollunge

Kategori:

underbara sötnos



Fan också!

Kategori: Allmänt

Varför händer detta???

Jag blir så rädd....så jävla rädd!

Slut på det roliga

Kategori: Allmänt

vanlig dag imorgon och Magnus jobbar :(
Det är så mycket roligare då vi alla är hemma tillsammans. Jakob är dock väldigt glad över att få fara till Slottet imorgon men han tycker det är så synd om morfar som blir så ledsen för att han inte kommer dit. Men han säger att han ska tala om för morfar att han kommer en haltimme sen....ja det är vad han svammlat om i soffan.
Båda barnen är nybadade och Trollet sover. Snart är det Jakobs tur och sen et jag inte vad jag ska hitta på. Magnus är o spelar badminton och jag var tidigare idag o tränade med Eva. När jag kom hem tog hela lilla familjen en liten promenad i eftermiddagssolen och det var härligt! Jag blir glader o glader för var dag nu eftersom det känns så väl att vi närmar oss sommaren.

Trollet är så underbart rolig just nu för hon är som en liten papagoja. Alla ljud vi gör ska hon härma och hon är duktig. Så fort Jakob kör bil eller skriker eller busar så ska hon låta precis likadant.  Det sötaste är hennes tillgjorda skratt. När vi skrattar fram "ha ha haaaaaa" så säger hon precis samma sak....söttroll.
Imorgon måste jag låna tårtboken av grannen och börja planera lite. På onsdag då han fyller blir det bara släkten. Vi kör kalas på lördag annars blir det så mycket folk på onsdagkväll.

Hoppas på att hinna gå igenom håret minst 2 omgångar till inom en kort framtid då jag inte känner mig snygg just nu....ajaj.

Nu ska jag läsa saga för Lillegris.







Dagens

Kategori:

från TRADERA:

En lite varmare klänning med långa ärmar att ha på senkvällen


FF

Kategori: Allmänt

= Farliga Fasoner!

Trollet som senaste tiden bara vill stå och gå har nu fått för sig den dumma fasonen att hon tror hon kan trippa iväg själv.
När hon står upp så kan ha alltså plötsligt bara släppa händerna och försöka springa iväg vilket såklart går jävligt dåligt och är rätt farligt också. Men håller man i henne blir hon förbannad. Om barnen ändå hade kunnat få Magnus temprament istället för mitt.
Men hon kan stå själv i flera sekunder och blir bara duktigare. Hon riktigt kämpar för att behålla balansen.




Idag har inget hänt annat än att Eva var här och vi gjorde slag i saken att försöka få mig ljushårig. Det gick väl sådär. Som oftast sker vid hemmaexpriment så blev jag mest gulhårig och det är väl inte så väldans vackert men det hoppas jag har fixat bort på någon/några veckor.
Nu ska jag gå och lägga mig o bara vara fet ful och gulhårig ett tag.

Just nu...

Kategori: Allmänt

Påskafton 2009

Kategori: Allmänt

Jag är trött så jag tar det lite i punktform:

* Slö förmiddag
* Solig lunch
* Skoter och pulka
* Siksjöhöjden
* Trevligt sällskap
* Massa gott att äta
* Sol sol sol
* Roliga nyheter
* Hem igen
* Årets första grillning
* Lägga trötta barn
* Myskväll







Kusinträff

Kategori:

Idag var det kusinträff på Örtstigen!



Tripp trapp trull, Mammas/Mosters lilla gull!

Påsk hemma..

Kategori: Allmänt

så blir det i år. Vi kom hem från fjället igår så en liten vända har vi ju iallafall varit borta.
Jag har ädå aldrig tyckt påsk är något speciellt och har inget intresse av att köra skoter heller så då kvittar det.
Idag blir det storstäd för fulla muggar så det är gjort inför helgen och då behöver man bara dammsuga och skura en snabbis på tisdagkväll innan Jakob fyller år.  Sen ska jag o E träna en vända idag och sedan är det helg.
har blivit slött med bloggande men har liksom tappat lusten lite :) Folk har slutat kommentera och förmodligen har det ett samband med de få händelseklösa bloggar jag skriver.
Nu kanske man ska klä på sig.

Senaste Traderafynden:


Leggings



Kjol



Klänning



Och klänning


I give up!

Kategori: Allmänt

Nu var vi i Lycksele idag och jag hittade inte mycket mer där i klädväg. Trollet fick ett set med barbapappakläder, dvs body och byxa. Jag köpte nån grej till GosGrisen Elias och ett par mjukisbrallor till Lillegris.
Nej nu tänker jag satsa stenhårt på Tradera!  Först ut är 2 tunikor jag vunnit till henne, strl 86 och till lilla rara priset av 70kr.





Och på min minneslista har jag nu massvis med leggings, undebart söta kjolar, klänningar och tunikor och skjortor och annat.

Jag passade också på att smita in på BB och snusa på Angelas lilla lilla lilla tjej. Jag minns inte vikten exakt men ca 2900g och 47 lång.  MYYS!

Nu är det dags för NCIS. Bye bye!

Sova eller inte...

Kategori: Allmänt

det är frågan. Är så vansinnigt trött men det är ju Ctyakuten nu om 10 minuter och jag måste ju nästan se det som vanligt. Jag somnar väl i soffan och förlorar hur som helst..

Idag har vi inte gjort så mycket alls och det är skönt. Vi var på mammaträff som var mycket trevlig trots ligt uppslutning. Alla har så förbaskat fint hemma så jag får panik men det går ju inte för om både kök, sovrum, vardagsrum och badrum samtidigt!! Jag vill bli rik...

Imorgon blir det Lycksele och en sväng in på Åhlens där jag förhoppningsvis hittar lite mer kläder till kidsen och kanske kanske något litet till mig själv och när vi kommer hem är det träning med Eva...jihoo!

Nu ska jag slänga mig i soffan dårå...
Bjuder på en lortig Trollunge som mest bara slamsar när kameran kommer fram numera. Jakob ville inte vara med på kort idag han.










KÖPES!

Kategori: Allmänt

Sälj mig din cykel snälla!
I 3 år har jag väntat på att det ska bli en damcykel till salu i Vilhelmina, ska jag måsta vända mig till storstäderna?
Det blir så tungt att dra vagen för hand och jag tror inte Jakob och Trollet tycker det är lika kul heller...

Grattis!

Kategori: Allmänt

Till min underbara vän Angela som fick en liten flicka idag vid 12.30.
Hon kom i bilen men allt verkar ha gått bra :)

Totalt storleksblind..

Kategori:

Jag har sagt det förut i bloggen: Det är sjukt hur blind man blir på storlekar när det gäller barnkläder. Så många gånger man dragit fram ett plagg ur lådan och tänkt att "det här är alldelens för stort" men sen har det passat perfekt.

Även i gårdagens inlägg skrev jag ju om at sommarkläderna jag köpt såg så himla stora ut. Jag tvekade alltså på hur fint dom kommer sitta i sommar.
Idag provade vi en del och självklart satt det super!! Hon skulle kunna ha vissa plagg i strl 86 redan nu. Den gula klänningen såg ju så stor ut när jag vek ned den i lådan.

Det är bara aningens stort nu så till sommaren kommer det sitta perfekt och när Jakob vid 1 års ålder börjde ha strl 86/92 så hade han sen det tills han var över 2 år.  Så förhoppningsvis kan man köpa kläder för rätt långt fram nu.

Jag längtar tills tisdag då vi åker till Lycksele. Måste hitta några tunikor, leggings och lite tjafs!






Hemma igen

Kategori:

efter en lååååång lång dag.
Det var en del stress inblandat kan man ju säga men det gick bra och alla tider hölls. Men jag är grymt besviken på min shopping som jag så länge sett fram emot.  Jag var alldelens för stressad och då varken mor eller man skulle handla något så gick dom alltid bakom mig och väntade och då blir man bara mer stressad. Jag tycker sortimenten var usla! Knappt något fint fanns i Jakobs storlek och fanns det något som kostade det alla mina pengar. Till Trollet fanns typ ingenting om man inte vill ha MIss Kitty på allt. Men det blev några små plagg och sen ska jag kolla på tisdag i Lycksele också om jag kan sätta sprätt på några sedlar och i sista hand blir det att beställa från katalog.

Tompa vet nu även på ett ungefär vad jag är ute efter så han ska skissa upp det till mig och förhoppningsvis har jag en snygg tatuering klart och betalt iallafall innan BBQ:n då jag förhoppningsvis gör nystart på hotellet.

Ungarna var helt fantastiska båda två och jag kunde inte vara stoltare över hur bra dom betett (men stavas det verkligen så?) sig.
GosGrisen var bara söt och gosig som vanligt men fortsätter han som nu kommer han snart ha ätit upp min syster.

Nu är det verkligen dags för sängen!


En baddräkt med fjärilar på, den enda jag hittade som inte hade MissKitty eller My Little Ponny på och 3 linnen.


Klänning


Liten kjol


Mockasiner


Solhatt (Rosa jag vet men sortimentet var som sagt uselt och jag hoppas på att hitta flera i andra färger)


Skjorta till Lillegris


T-shirtar


Och trollet fick en gunga med tuta på som ska hängas på altanen. mormor köptde denna roliga sak.

Allt till Trollet i strl 86 och det ser fasen stort ut men man vet aldrig hur snabbt hon hinner växa på 3 månader och hellre en hög stora kläder somhon ändå kan ha på sig än en hög med för små som bara är att stoppa undan.

Godnatt!

Överraskningar är kul!

Kategori:

Hade en paket-avi från HM och jag hade inte den blekaste om vad jag beställt, det måste vara ett tag sen.
I paketet låg en vårjacka till Trollet och en till jakob. Jaha...ja dom var ju fina men jag skickar nog tillbaka Trollets. Jag har handlat mig mätt på rosa så jag vill inte ha en rosa jacka till henne. Jag hittar en vårjacka i Umeå imorgon istället. Men Jakobs behåller jag, den var fin.




Bild från HM


Att tiga är guld?

Kategori: Allmänt

Jag tycker det är mest jobbigt. Jag får jämt blåsor i munnen och dom lägger sig alltid så illa som det bara går. Just nu har jag en stor stor blemma på sidan av tungan som varje gång jag pratar eller äter skrapar mot tänderna och jag gråter nästan....jävla piss.

Idag har inget bloggvärt hänt, vi har busat, kramats, städat, ätit, bakat och myst. Trollet var extra mysig ett tag och vilade huvudet mot mig så jag passade på och knöt upp henne så jag kunde plocka sämtidigt.

Imorgon blir det Umeå hela långa dagen och det känns super. Fasen vad jag ska handla åt ungarna. Och det ska bli kul att se vad Tompa har för ide om min tatuering också. Men resan gruvar jag mig för. Trollet gillar inte att åka långt...usch usch!




Klockrent!!

Kategori:

Taget från boken "Trotsboken" - om barns trots, utveckling och mognad, skriven av Malin Alvén och Kristina Hofsten :

Utvecklingssprång, utvecklingsfaser under första året.


Under barnets första år händer så otroligt mycket att vi inte kan föreställa oss! Barnet går från en "sak" som bara tänker på närhet, sova, äta och besudla sin blöja. Man har nu funnit och kartlagt inte mindre än 7 olika faser under det första året, så det kanske inte är konstigt att våra småttingar blir som förbytta emellanåt.

Sprången kommer ungefär vid följande åldrar:

  • 4-5 veckor
  • 2 månader
  • 2½-3 månader
  • 4 månader
  • 6 månader
  • 9 månader
  • 11 månader

Naturligtvis följer inte alla barn schemat slaviskt utan det kan skjutas framåt och bakåt i tid och ibland verkar det som om barnet helt hoppar över ett språng, men det är i själva verket så att barnet inte anfäktas speciellt av just det språnget

Alla språng har ungefär samma kännetecken:
Först förbereder sig barnet för språnget och kan kräva extra uppmärksamhet och blir vad man lätt kallar för "jobbig". Man känner inte igen sitt barn och undrar vad som är fel, oftast är inget fel utan allt är exakt som det ska vara! Det är bara ack så jobbigt. Barnets jobbighet består oftast av att det inte känner igen sig själv heller och blir frustrerad och allmänt fnoskig. Det är i denna fas som matrutinerna ställs på huvud och barnet kan äta sämre. Sömnen är oftast det tydligaste tecknet, vissa barn går från hela nätter till att knorra och böka nätterna igenom. När det blir lite större kan man ibland ana att det blir blygt och tystlåtet.


9 månader:
Separationsfasen, det absolut jobbigaste språnget under barnets första år. Barnet klänger otroligt mycket, sover dåligt, äter dåligt, kan bli ilsk och gnällig och frustrationen är stor hos både vuxna och barn. Det är nu som det händer mest saker, många barn är otroligt frustrerade precis innan de lär sig krypa och när de bemästrar den konsten kommer nästa sak... mamma är inte samma individ som barnet! Barnet kan bli oroligt, speciellt vid insomning och under sömnen, och vaknar till flera gånger för att kolla så mamma finns kvar.
Vid den här åldern har barnet sin första förälskelse, i mamma och pappa. Att få små kärleksbett, nyp, luggningar är inte ovanligt. Inte heller att få ett barn som verkar sitta fast på en som ett plåster. Ingen annan duger än mamma (och/eller pappa).
Nu börjar det första ursinniga ilskan visa sig, barnet testar "kärleken". Jag hörde på TV4 Nyhetsmorgon när Louise Hallin var där och pratade om trots att barn trotsar den det älskar! Smickrande javisst, men när man sitter där med femtioelfte bitmärket på axeln eller har en 2-åring som bara vrålar åt en, då är det lätt att glömma en sådan sak. En regel är att ju tryggare barnet är i sin kärlek, desto mer omöjligt är det. Ta nu inte för givet att din stillsamma, medgörliga 9 månaders inte älskar dig, just ditt barn har kanske inte behov av att uttrycka sig på det viset.
Nu under den här fasen är det bra om man kan hålla rutiner och en smått tråkig vardag för barnet. Planera helst inga flyttar eller större omändringar i barnets liv under den här perioden. Ju mer barnet kan koncentrera sig på sin egen omändring desto bättre. Att vara en obstinat bebis behövs för vidare utveckling, om nu ditt barn har behov av det. Många barn går igenom även den här fasen med små "symtom".


Som tidigare börjar det med en kinkperiod då ditt barn till exempel skriker oftare, är blygare, tappar aptiten, klamrar sig fast vid dig, och ibland verkar vara "barnsligare" igen och ha glömt mycket av sina färdigheter.


TACK till att få en förklaring! Nu känns det mycket bättre!

Mera snö

Kategori: Allmänt

och det vill jag inte ha nu. Jag vill ha sommar sommar.
Igår var det schematräff och jag behövde inte ändra så mycket på min rad tack o lov. Men det känns mycket mer gruvsamt att börja jobba nu än vad det gjorde då Jakob var liten. Han och Trollet är så himla olika varandra. Men men, det går väl bra. Ska bli så jäkla skönt med pengar igen så det finns inte.  Att kunna se en tröja i en affär och faktiskt utan problem köpa den. Att kunna unna sig en hårklippning + färgning vilket blir bland det första jag ska göra. Mitt hår är en katastrof!! Dels har det slutat växa vilket innebär att stubben från det nya håret jag får efter det enorma bortfallet under amningen står bara rakt upp från skallen och ser hemskt ut. Färgen är totalt urtvättat så det är alldelens matt och sunkigt ut. Måste fixa innan sommaren!

Idag har jag lite träningsvärk i baksida lår och i magen. Det gör mig glad. Jag har sällan lyckats få träningsvärk i magen. Det är så roligt att styrketräna och det är roligt att göra det med Eva dessutom.
Nu hopas jag verkligen Helena är på nästa mammaträff så vi kan få våra badkuponger så man får simma lite också.

Nä...ska ta och göra oss i ordning för en prommis när hon vaknat.

Lilla Trollunge

Kategori:

Var in på akuten med Trollet eftersom hon skrikit värre än allt de senaste 2 dagarna och drar sig i ett öra. Det visade sig att hon var "bara" rosa i öronen men dock är hon så snorig att det liksom blir baksug eller vad han försökte förklara....ja det suger lock för öronen vilket ger en skrikande bebis :(
Så då kom det där dåliga samvetet igen. Jag har varit så irriterad på henne att jag hållit på gå under. Jag har skällt på henne och lagt henne i sängen när hon skrikit som mest....jag är usel...:(

Det har verkligen varit något hela tiden för henne stackarn. Gulsot, reflyx, magont, magsafter i halsen, osv. Hon får aldrig vara helt nöjd och glad och folk tror hon bara är en skrikunge...

Jaja...nu middag!

Mespropp?

Kategori: Allmänt

Nu har nyss GoGrisen varit här så jag fick snusa lite till. Jag vet inte om man bara är ovanligt känslig efter 2 barn eller om det är nåt tjosan med mina hormoner pga p-pillren men jag kan inte titta på honom utan att gråta. Han är så vansinnigt vacker och go och jag älskar honom så mycket så varje gång jag ser honom gråter jag.
Känns ju faktiskt lite fånigt men jag kan inte hjälpa det.
Bild från webbisar:

Mamma!

Kategori:

Ja det säger Trollet halva dagarna nu och endast till mig så jag törs nog påstå att hon vet innebörden av det nu. Mycket tidigare än jakob var medans han istället nästan gick utan stöd vid det här laget så det stämmer nog att dom är tidiga på antingen tal eller motorik, iallafall på mina barn :)
Jag stod med kameran redo och skulle filma när Trollet sa mamma men hon var såklart inte ett dugg intresserad. När hon sen låg på skötbordet så sa jag "säg mamma då" "Mamma" säger hon klart och tydligt för varje gång jag ber henne. Suck.

Idag är det schematräff på jobbet, jag börjar ju om 1 månad chdet känns sådär. Tur det bara handlar om några veckor innan det är semester i 5 veckor :)


Supertrött Oliv