Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Nattinatt...

Kategori:

Trollet snart i säng, näste på tur är Jakob och efter det går nog mamman och lägger sig ganska direkt....så trött.
Trollivia ska sova borta för första gångnen på lördag för mamman och pappan ska ut på hotellet och flänga.
Det är konstigt för Jakob hade sovir borta flera gånger vid det här laget, bla en hel helg i fjället då vi var på Linkin Parkkonserten...men det är något annat med Trollet....
Måste ha att göra med att hon är så mammig att det blir svårare även för mamman. Jaja...det kommer gå kanoners.

Nu ska jag godnattpussas med min trollunge!!



Trollivia nattklar och med stövlarna på såklart...alltid någon slags sko på om hon får bestämma.



Lillegris osm leker att han är Akkira (hur hon nu stavar sitt namn)

Mössor

Kategori:

Hämtade ut ungarnas mössor idag. Olivias var toppen, varm och mysig men Jakobs var i ett helt annat material som nog inte blir så varm i vinter men håller ju hösten iallafall.

Älskade sockersötisar!





Den här mössan kommer passa perfekt till hennes svart/cerisa vinteroverall :D


Ställ aldrig

Kategori:

Tradera mera...

Kategori:

är det inte det bästa stället som finns på internet?! Jag tror att 95% av barnens kläder kommer därifrån och nej, det skäms jag inte för. Har väl fått höra att det skulle vara både snålt och äckligt att handla där men det tycker jag absolut inte. Kläderna är så gott som alltid så himla fina och i bra skick att jag inte ser något som helst fel i att köpa tex en overall därifrån för någon hundrigs om värmer lika bra som en ny för många hundringar.

De senaste fynden inför hösten och vintern:



Varm och bra fleecedress. Jakob hade en likadan som liten men i andra färger och den var super.



Tumvantar är bra nu på hösten.



hon hade denna mössa förra vintern och jag tycker den var toppen så jag budade hem ett helt set i ny större storlek.

Jag har även beställt höstmössor åt som båda från LillaNoa:


Denna till Olivia med hennes namn såklart ;)


Och denna till Jakob.

Bilderna kommer från www.lillanoa.se.

Nu ska jag bara fixa ett par Kavatkängor åt dom var till i vinter. Har läst och frågat runt och de flesta är tydligen skitnöjda med dom vinterskorna så så får det bli.

Nu måste jag städa lite innan det kommer ytterligare ett par och tittar på huset. De som var här igår verkade rätt intresserade också så vi får se. Varken hoppas eller inte hoppas....

2 i en smäll

Kategori: Allmänt

Ikväll har 2 par varit och kikat. Ett par hade precis bestämt sig för att köpa hus och ville nog mest titta medans det andra paret var lite mer sugna verkade det som och nog ville vara med om det blev budgivning.
Ska vi bli bybor? Ja den som lever får se. Dom kan ju ångra sig precis som alla andra. Vare sig det blir i byn eller på Örtstigen så ska det då in ett nytt kök så jag kollar runt runt men blir ändå inte klok på det. Jag har ingen koll alls på vad som fungerar ihop med diverse färger, material osv....jobbigt.

Dockvagn köpes

Kategori: Allmänt

Jag fortsätter annonsera via bloggen jag :)

När vi var hos Helena Steward igår så upptäckte ju trollet en dockvagn och där fick Pellefant åka bra många varv. Hon tyckte det var så kul att den fick gömmas, det var så mycket folk som hela tiden var ivägen vilket gjorde min lilla donna aningens förbannad.
Vi hade tänkt ge henne en i julklapp men tror fasen jag måste leta efter en nu.
Så har du en dockvagn att sälja oss som iallafall är i rätt bra skick så tala om det.

Nu måste jag fortsätta städa...det ringde ännu ett par så 4 är vi uppe i nu...men de flesta vill säker bara titta, jag ids inte tro någonting annat.

Så var denna dagen slut...

Kategori: Allmänt

Jakob utför sin dagliga läggningsrutin, dvs äter macka medans han ser på Simpsons. Idag har varit en bra dag med både bebissnusning av sötaste lilla Arvid och sedan mammaträff på det. Vi har haft ett sommaruppehåll så det var extra kul att träffas idag igen. Alla har blivit så stora. Helena Steward bjöd som vanligt på så mycket fika att man kunde rulla hem sen även om det är uppförsbacke och till middag blev det fläskpannkaka som pricken över i.

Nu blir det slappa en stund innan sängen och imorgon blir det att försöka röja lite då det kommer 2 par som ska kika lite på huset.

Thats it from me. Baj baj.

Morgondans

Kategori:

Kan själv...

Kategori:

Ja det har börjat komma en hel del av sånt nu, både charmigt och lite bökigt med det. Många många försök till ord nu också.
Det bästa att få göra nu är att när mamma har bytt kisseblöjan få ta den och själv gå till köket och slänga den i skräpet och sedan stänga skåpet, då är man en duktig tjej.

Myspys är också att när man ber om en kram sträcker hon ut armarna rakt ut och springer till en för en bamsekram.







2 grader

Kategori: Allmänt

var det ute när Magnus klev upp idag, snacka om vändning. Dags att  leta fram fleecekläder, mössa och vantar till ungarna.....

Vem är DU?

Kategori: Allmänt

Jag har ju lite koll på vilka av de jag känner som läser bloggen men de motsvarar ju långt ifrån den stadiga kurvan av besökare jag har så jag skulle jättegärna vilja veta vem du är som läser, kanske bara idag eller kolla nu och då. Extra spännand eom vi inte känner varandra.
Lämna gärna någon kommentar. Jag har så tråkigt just nu såd et vore skoj att se.

LilleGris

Kategori:

Jakob är 3 år. Det är ju ändå inte så mycket så man tycker att han fortfarande ska vara väldigt liten men det är han ju inte.
Idag fick jag en sån där smärre chock som gjorde lite ont i hjärtat då jag fick inse att min lille lille pojke är snart en stor pojke. 
Jakob satt inne på sitt rum och lekte för han ville vara ifred från Olivia. Rätt vad det är öppnar han dörren ,går in på toan och kissar och medans han går sen går tillbaka in på sitt rum säger han "jag ska snart gå och lägga mig jag ska bara leka lite till".  För er kanske det inte låter så speciellt..men för oss blev han plötsligt superstor.
Han kom ut som en pojke och gick in som en man...nästan.









Ska, ska inte, ska, ska inte...

Kategori: Allmänt

Det går i vågor hela tiden. Ena stunden kommer vi fram till att vi ju trivs så bra i det här huset,skulle sakna den stora hallen som kommer bytas ut mot en smal avlång hall,vi har bara någon minut med bil dit vi ska, har bra tomt osv. I nästa minut tänker vi på allt vi kan göra i det andra huset, nytt kök från golv till tak och fixa till alla andra små rum, den lilla gillestugan med öppenspisen som jag drömt om att alltid ha, att det ju faktiskt "bara" är max 10 minuter in till samhället och att det kvittar att det är en av dom tråkigare byarna då vi kommer tycka så bra om huset efter vi är klara.....

Svårt svårt......ibland funderar vi på att låta intresset avgöra. Som huspriserna är nu kommer vi ju också lägga oss på en riktigt hög summa och finns det någon som köper för det, ja då flyttar vi. Köper ingen så bor vi kvar helt enkelt.
Fast så enkelt är det ju inte heller......suck.

Vi har ström igen..

Kategori:

i kameran alltså. Batteriladdaren har varit väck så vi har inte haft några batterier till kameran men nu är den åter så jag bjuder på några bilder på Trollet. Jakob har ju då åkt till fjälls så han får fotas senare och blir nog dessutom förmodligen fotad tills han blir less där uppe ändå.


Nyvaket Troll som busar i sängen


Söttroll!


Myser med älskade Pellefant


Hittade något Nisse tuggat på som tydligen var mindre trevligt


"Det räcker nu mamma"


"Ok ett till bara"


Det bästa som finns är skor skor skor


Spännande på TV


Oj oj nu blev det RIKTIGT spännande


Äsch så blev det slut, då byter vi kanal.

Nu aka vi kolla om bibblan är öppen och om dom har några bra pekböcker då Trollet blivit galen i böcker. Hon är så söt när hon kommer viftandes med en bok, vänder sig om och backar och sätter sig ned i knä på oss för att få läsa.

Tjing!

Nämen...

Kategori: Allmänt

fick ett samtal av M. Han var ganska uppjagad och återigen togs ämnet upp och tankarna vandrar åt det hållet igen men skulle det vara värt det? Fixar vi att bo i by och i den byn? Har vi orken att göra allt vi isåfall vill göra?
Det är inte första gången tankarna vänder åt det här hållet men nu tror jag det var starkare än någonsin från M´s sida.

Jaja...den som lever får se. Det får bli kvällens samtalsämne under kräftmysmiddagen vi ska ha när Trollet somnat....

Nu ska jag köra ut mat till mina vårdtagare...tjing.

Så svårt...

Kategori: Allmänt

det här med inbjudna och anmälda är svårt tycker jag.

Det är många som efter att ha fått inbjudan kommit och sagt att "gud så roligt mm mm" men inte sagt något om dom ska komma. Sen i efterhand har det visat sig att en del tagit för givet att vi ska förstå att dom kommer bara genom deras gratulationer. Så är det inte, vi har ingen aning om ifall folket som grattulerar också tänker komma.
Jag börjar oroa mig för att i slut'ndan bli tvungen att ringa runt och fråga ändå pga att så många trott att vi "förstått" att de ska komma.

Så snälla ni som läser, RING och anmäl er så vi vet säkert!

Lilla Baby-P

Kategori: Allmänt

Som jag önskar att jag hade kunnat göra något för dig.
Jag har unvikit att läsa så mycket om detta då jag nästan kräkts av bara rubrikerna. Han trodde säkert att det var så livet skulle vara, han visste inte av så mycket annat.
60 besök utav myndigheterna och inget upptäcks....jag blir kräksjuk igen.

Lilla söta Baby-P....så skönt att dom inte plågar dig mer, att du inte har ont längre och inte behöver vara rädd.

Jag hoppas att nu när identiteterna är röjda så kommer de andra i fängelset att långsamt plåga dessa människor till döds....dom förtjänar inte att leva..dom förtjänar ingenting. Dom förtjänade inte dig.....

It's a boy!!

Kategori: Allmänt

Grattis till Marlene och Hans och Frejhild till lillebror!! Jag längtar så efter att få se honom och vet inte huuuuur jag ska hinna springa mellan honom och Ella framöver :)

Snart dags igen

Kategori: Allmänt

om några minuter ska jag till jobbet. Det känns helt ok då man jobbar med bra personer.

Idag har varit en bra dag, När jag hade sovit färdigt åt vi och la Trollet sedan låg vi bara i solen och myste. När Trollet sedan vaknade så åkte vi till Saiva och där var det fullt ös medvetslös. Jakob hittade sin gamla polare Jennifer och dom släppte knappt varandra med blicken. Trollet gjorde en störtdykning rakt ned i vattnet men flöt upp lika fort, dock med ansiktet nedåt så det var lite otäckt trots att jag hade plockat upp henne på en tredjedels sekund.
Hemma igen så blev det hemmagjorde hamburgare till middag och efter det så smet jag och Jakob ut med moppen och köpte glass som vi satt och åt i kvällssolen vid ICA. Myyyyyyys!!

Nu ska jag strax till jobbet och funderar på att ta med en av de 2 tårtorna som står orörda i kylskåpet. Inte en käft har varit förbi idag vilket känns lite trist. Dock som tur är så beror det ju inte på att alla hatar mig utan på att varendaste en är upptagen idag antingen med jobb, vänner eller att vara borta på semester.

Jaja...hejs.

(Tack för paketet mamma)

En ny kvinna..

Kategori: Allmänt

Jag minns när jag hade fått Jakob. Som de flesta så togs det bilder på BB som skickades till typ alla som hade en mobiltelefon. En kompis hade sagt till en annan kompis när hon såg bilderna att "så annorlunda Marie ser ut, det syns att det hänt något med henne, att hon blivit mamma".

Idag ringde min älskade Lisa och direkt jag började prata med henne så kände jag det, hur förändrad hon lät. Allt har iallafall gått bra för hela lilla familjen än om det blev lite hastiga ryck. Sötaste Ella är en knubbig dam med sina ynkliga 46cm till sina 3190gram. Lilla donnan finns att beskåda HÄR

Nu ska M snart ta ungarna och åka på födelsedagskalas och jag är så vansinnigt genomtrött att jag tänker banne mig stanna hemma och vila i lugn och ro. Dessutom skonar jag min kropp från allt underbart fantastiska slisk som förmodligen finns hos H och D då H är så vansinnigt duktig på att baka!

Lisa min älskade Lisa!

Kategori: Allmänt

Grattis till lilla Ella!
Jag grät så fort jag fick sms:et och gråter fortfarande :)
Nu vill jagbara hälsa på er FORT!

I'm in lööve

Kategori: Allmänt

Jag använder väldigt sällan parfym numera. Förut hade jag hur många som helst men det har inte blivit att jag parfymerar mig så mycket av någon anledning sedan jag fick barn.
Jag har nu kommit på att istället för att köpa dessa stora dyra flaskor så köper jag mig parfymprover för några kronor för dom räcker hur länge som helst för mig som bara tar på mig lite om jag ska någonstans.
Jag har hittat en stor favorit nu:



Velar på...

Kategori: Allmänt

jag kan inte riktigt bestämma mig ang det här med lösen. Man har ju bilder lite överallt känns det som så att bara blockera bloggen är väl kanske skitsamma då....?

Gissa vad.....
Jag längtar efter hösten! Jag nästintill hatar vintern (bortsett från jultider), våren är väl halvmysig när det börjar ljusna och så och sommaren är ju oftast skön men hösten är ju ändå underbarast! Då det blir gul/rött i träden och blir mörkare och mörkare på kvällarna så man får tända ljus och mysa framför en film.
Dessutom vill jag få byta gardiner och sånt i köket nu. Jag hatar det som sitter uppe men jag orkade inte bry mig i våras. Jag är inte den som byter varje årstid heller så dom får sitta uppe typ aug ut sedan sätter jag upp vintergardiner. Måste sätta mig och kolla efter något nytt till både fönster och bord och golv tror jag. Inte för att köket blir bättre egentligen, det ser för hemskt ut vekrligen men allt är ju prioriteringar och vi gjorde som så att istället för att göra om köket i höst som vi tänkt med det vi sparat och så så blev det bröllop  ;)

Idag kommer Marlene och hämtar kombivagnen som hon köpt av mig. Det innebär att jag inte längre har någon "bebisvagn" hemma vilket jag ju alltid haft...alltid. Nu har jag bara 2 sittvagnar. Det är lite vemodigt men det blir ju en bebisvagn sen framöver så jag får se det här som en chans att återigen få köpa en ny ;) Det blir helt klart en sådan som lillasyster har. Jag är ju helnöjd med alla tidigare EL-vagnar så det blir en sån som jag kan svänga över styret på.
Möjligtvis attd et blir en ny scooter nu men ni behöver inte plippa ur helt nu utan det beror på att jag blev rätt lurad på den jag köpte till Trollet då den är både ranglig, solblekt och nött. Feg som jag är så blev det inte att jag klagade till dom men men...gjort är gjort och en scooter vill jag ha till vintern då sittyn kan bli lite för klen. Sittyn är min sommarvagn och scootern min vintervagn :)

Nu ska jag plocka ihop lite i huset så vi kan åka och handla när Trollet vaknat. Bye...

Arg och ledsen...

Kategori: Allmänt

Vissa människor är så sjuka att man inte riktigt vet om man ska tycka synd om dom.

Jag har suttit och läst och följt en tråd på familjeliv där en tjej som väntar barn i okt först inte känt bebisen på ett tag och sen har det fortsatt med diverse komplikationer och nu sist har hon vältydligen fått honom alldelens för tidigt och berättat att han ligger i kuvös osv. Man har oroat sig för honom. Folk började bli lite misstänksamma när saker inte riktigt hängde ihop ibland som tex vikt och ålder osv.
Tillslut la hon ut en bild i galleriet på sin lille pojke då för att visa hur liten han var eller något men då känner flera andra melemmar igen bilden då hon stulit den från en kvinna vars litte pojke dog i dec. Hon stal bilden på hennes nu döde son, sa att han var hennes och att han levde och kämpade på! Såklart när detta uppdagades så avreggade hon sig snabbt och försvann.
Varför??! Vad får hon ut av detta? Att folk tycker synd om henne antar jag...många har följt detta....sjuka jävla människa!

Det här gör ju att man genast tänker till lite och det känns just nu inte alls bra att ha bilder på barnen så lättåtkomliga. Jag funderar nog på att sätta lösen på bloggen. Inte för att det stoppar den som verkligen vill ha något men lite bättre blir det ju. Det kommer nog bli så iallafall ett tag tills jag släppt det här och lugnat mig......

Jag håller det öppet några dagar så kan ni som vill ha lösen maila mig på:  [email protected]

Så de så....

Lördagen den 1 augusti

Kategori: Allmänt

Först av allt GRATTIS JOHANNA! Nu är hon fru Högdahl och just nu är festen i full gång och dom har garanterat aproligt :)

Idag har vi hunnit mycket känns det som. Först var det en lugn skön förmiddag som dock slutade i stress och panik när vi höll på bli försenade till sötaste GosGrisens (Elias) dop. Han skötte sig finfint i kyrkan och fikat var gott.
Efter att vi hjälp till att städa undan så åkte vi hem och bestämde oss för att gå upp till vattentornet och kolla om det fanns några blåbär. Vi tog Nisse med oss och gick, och gick, och gick. Det fanns bra mycket blåbär där uppe och Nisse visade sig vara en riktig blåbärsvovve som älskar blåbär och själv slet bären från kvistarna.
När vi kom hem grillade vi korv och nu har jag precis lagt Trollet.
Så snart lillegris också ligger så blir det filmmys tillsammans med darling.....


Håruppsättning är fixat men vem är riktigt duktig på att sminka? Med min hemska hy vill jag verkligen ha någon som kan näst intill göra under....

Två flugor i en smäll...

Kategori: Allmänt

Sitter och småskrattar lite när jag surfar runt på tradera för att se om jag hittar något fynd.  En del verkar satsa på att slå 2 flugor i en smäll och både få ett plagg sålt men även annonsera ut sig själva som någon slags kontaktannons. Varför skulle man annars istället för att fota linnet på golvet eller iallafall om man har det på ha en BH under och då ta kortet framifrån ta ett kort på sina megatuttar, utan BH och med kameran ovanför huvudet....?! Det är ju som bara pinsamt uppenbart hur gärna man visar upp sig...

Ja..det är vad jag funderat på under morgonen och nej, jag är inte avundsjuk ;) Hellre mina tomma taxöron än tuttar som ser ut som dom fan ska explodera om dom skulle råka ta i något....