Maroschka

En småbarnsförälders vardag

Negativitet

Kategori: Allmänt

kan verkligen trolla bort en hel del lycka och få en att fundera. Är vi helt dumma i huvudet?! Det är en liten del människor som bara ser det negativa i att vi ska flytta och som tycker att vi just nu inte är kloka som hålle rpå och handlar och grejjar utan att ens ha sålt huset. Visst kan jag förstå oron till viss del men sen verkar det som att man även väljer att inte ens försöka se det bra.

Vi hade tänkt det som så när vi sålt huset att låna upp det beloppet som vi ska betala för huset i B-sele och en summa till på det att köpa golv, tapeter, möbler mm för.  När vi gjort detta skulle vi alltså ha ca 200 000kr mindre i lån än vad vi har nu. Nu gick det inte så smidigt som vi trott att sälja huset men det är inget vi oroar oss för så vi har valt att ta lånet på den summan vi hade planerat att handla för redan nu och när det sedan blir dags att köpa Bäsksele så lånar vi det beloppet då, precis som vi gade planerat från början bara lite omvänt. När vi sedan fått sälja vårt hus här på Örtis så blir summasumarum att vi har mindre lån än va har nu INRÄKNAT det vi handlat för nu då. Det är inte som en del hakat upp sig på att vi står med 2 hus för det gör vi inte. Svärisarna står fortfarande för huset i Bäsksele. Det verkar ju dock som så att vissa ställt in sig på att "om ni inte får sälja då"?! Klart vi får sälja huset tillslut! Vad fan kunde mamma och pappa få det där kråkslottet sålt (sorry Annelie men så känner jag inför huset men det är ju med tanke på hur det såg ut då) så kan vi få vårt sålt!

Nu blev det svamligt men jag blir så less och ledsen ibland när folk redan från början går in med attityden att vi är helt knäppa och att det aldrig kommer gå, att vi kommer ångra oss, att vi kommer förlora på det osv när vi själva är så säkra, har pratat så mycket, planerat och bara längtar efter att få göra det klart.

Tusen tack till mamma och pappa som åter igen ställt upp alldelens flr mycket på oss.

Nu går jag och lägger mig....

Kommentarer

  • Ea säger:

    Herregud, ni bor i en för liten håla. Folk blir sådär när dom har för lite att göra och för få människor att prata/skvallra om. Hoppas att du vet vilka det är som beter sig sådär så att du slipper lägga energi på dom i framtiden.



    Puss och jag längtar massvis efter vinkvällarna i nyhuset :).

    2010-01-12 | 20:56:26
    Bloggadress: http://www.erikalundgren.com
  • Eje Z m familj säger:

    Det finns alltid människor som "tycker till" utan att tänka på hur det kan uppfattas. Förstår att du/ni tycker det känns negativt men tänk på alla som tycker att ni gör rätt, är tuffa som satsar. För i grund och botten gör ni ju vad ni känner är bäst för er som familj sen om ngn/ngr har åsikter så får det stå för dem? Vi hejar i alla fall på och håller tummarna att allt blir så bra som NI vill. Kramen!

    2010-01-12 | 21:32:17
  • Hanna säger:

    Klart ni får huset sålt! Det gäller bara att få rätt köpare & ha tur, frågan är bara om när - förmodligen senast till våren :)



    Vi stod/står med två hus & inte är vi dumma för det. Sån kostnad är det inte som folk tror, herregud, det kostar egentligen ingenting mer nästan.



    Nä, klart ni får huset sålt, jag är inte alls oroad :)

    2010-01-12 | 21:35:23
    Bloggadress: http://www.johannagronlund.com
  • Tella säger:

    Du ska inte ens behöva förklara dig. har folk problem med erat sätt att leva så är det deras huvudvärk.

    2010-01-12 | 22:09:06
    Bloggadress: http://tellas.blogg.se/
  • lisa säger:

    Vad tråkigt! Nä jag tcyker inte att du ska ta åt dig eller lyssna. De där vet ni två bäst! Kan andra verkligen vara så insatta att de vet bättre än ni själva.

    2010-01-12 | 23:16:34
  • Christine säger:

    jag håller med de andra. Lyssna inte så hårt på annat folk. Ni vet vad som är bäst för er. OCH självklart får ni huset sålt! Hoppas för er del att det blir snart , det är aldrig kul å vänta på att få sälja.. Det tog ett år för oss att sälja i Meselefors men till slut kommer rätt köpare =)

    2010-01-13 | 18:48:53
  • Sandra säger:

    Jag tycker ni ska fortsätta i samma takt och de banor ni har nu! Man får en liten kick av att köra förbi i bäsksele när eran bil står där, och vet att ni kanske är mitt uppe i renovering just nu! :) (Det var tack vare det vi renoverade hallen! ;))

    2010-01-14 | 20:17:58
    Bloggadress: http://sandramartensson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här: