Maroschka

En småbarnsförälders vardag

No more fullkorn

Kategori: Allmänt

Nu är det glasklart att Trollet inte fixar fullkornsvällingen.
Vi började ge den igen för några dagar sedan då det blev en paus och hon fick majsvälling istället efter kräksjukan och för varje natt har dt bara blivit värre och natten till igår höll jag på krevera. Hon grät o grät och var inte förbannad utan så ledsen så kl 01.30 gav jag upp och klädde på mig och satte mig i soffan med henne. Tydligen hjälpte det till att sitta upp så oj vad hon fick prutta ett tag och kl 03 äntligen lyckades jag lägga henne isäng utan panikslagna protester. Det gör ju än ondare för dom att ligga ned. 3 timmar senare var det morgon......huva.
Igår var det åter majsvälling och inatt sov hon som hon gjort innan plus något uppvak extra hon vara fått till dålig vana. Det kan ju inte vara en slump att det började då hon fick fullkorns och gick över när vi slutade. Jag är bara lite ororlig över hur jag ska hålla henne mätt då eftersom det ändå märktes att hon stod sig längre på fullkorns. jaja...hellre tidig morgonmat än tokont i magen.

Hon har förresten åkt på samma skit som Juni och Bellan...eller ja inte fullt så illa ännu men det kommer väl. Snoret rinner och hostan skälver.

Jag sitter och småplanerar ungarnas rum. Jag längtar efter lite förändring. Till jul när Trollet är 1,5 så ska hon få ta Jakobs "riktiga" säng och Jakob ska få en våningssäng. Det kommer han nog gilla. Under sängen ska det piffas med puffar (haha) och kuddar och myslyse så det blir en riktig sagomyshörna. Trollet ska få omtapetserat i rött och någon förvaringsmöbel och så. Rummet rymmer ju inte så mycket mer :p
En leksaksspis ska hon få i julklapp också som passar in i det nya.

Och Jakob fyller strax år och jag måste ta och klura ut vad mer han ska få än den där spindelmannenryggsäcken han vill ha. Han själv säger ju bara "bilar" "bilar" "bilar". Han har en miljon bilar så nej. I Umeå tror jag vi ska köpa en springcykel åt honom, dvs en vanlig cykel men utan trampor så dom springer upp fart och sedan i första hand lär sig hålla balansen utan att behöva tänka på tramporna. Sen nästa år blir det "riktig" cykel. Vi har varit lite fega på det där...ser att andra jämnåriga redan får köra cykel men han har ju som aldrig provat.

Sen är det ju faktiskt inte såå länge tills Trollet fyller år och det enda ag bestämt mig för till henne är en dockvagn.

Ikväll blir det myskväll på Blommona och Babyhörnan. Jag behöver köpa några röda ljuslyktor till sovrummet och så vill jag smaka på den underbara chokladen dom har. Kanske finns det några billiga bodys på babyhörnan också. Hon har inte så mycket i strl 74/80 att använda men jag tänker inte hålla på köpa en massa nytt i den storleken heller iom att hon snart går över till 86.

Nu lite te!

Kommentarer

  • Malin säger:

    Hej! Ett tips är att strunta i all fullkorn, såsom bröd, mackaroner m.m. Deras magar hinner inte bryta ned fullkornet och kan ge magont tarmskador och diarréer. Det känns lite omvänt att ge barnet vitt bröd medan man själv sitter och stoppar i sig ett nyttigt mörkt. Men William blev då mycket bättre i magen sedan jag slutade med fullkorn. Så därför tänkte jag bara tipsa dig, så kanske din tös också blir bra i magen :)

    2009-03-27 | 15:15:12
    Bloggadress: http://malinnas.blogspot.com

Kommentera inlägget här: